Kalenteri | Foorumi | Zine | Galleria

Alan kulttuuri turussa.

Arviot: The Dwyers – Bowling with Jesus CD (2011)

without comments

The Dwyers – Bowling with Jesus CD (Airiston Punk-Levyt 2011) Kokemusta yhtyeestä oli kertynyt kahden livetilanteen verran ennen kuin sain arviolevyn kätösiini. Aikani erittäin hienoa kansikuvaa ihailtuani, sujautin levyn auton soittimeen ja nyt jo viikon päivät on levyä tullut kuunneltua ajellessa. On muuten oikein näppärä keino tutustua musiikillisiin tuotoksiin juurikin kaahailemisen lomassa!

Ja mitä sieltä korviin sitten kantautuikaan? No perskeles, napakan oloista, radiosoittolistaystävällistä ”ameriikan” punk rockia. Terhakkaasti soitettuja ralleja, joita kuunnellessa mieleen pulpahtelee assosiaatioita sellaisiin yhtyeisiin kuin Green Day, Social Distortion, Backyard Babies, jopa Mike Monroe – ei siis ehkä ihan tyypillisiä mielleyhtymiä, mitä punkrokista äkkiseltään kuvittelisi, mutta ei huonoja. Ihan jokaisessa punkkareiden treenikämpässä ei saataisi tällaista matskua soitettua vaikka haluaisivatkin.

Niille, jotka haluavat punkkinsa räkäisenä, vaarallisena ja vimmaisena, Dwyers lienee liian rock… Tässä meinaan lätty, jossa ei tarvita vanhaa viisautta soitannan pienten epätarkkuuksien korvautumisesta räyhäkkäällä asenteella, sillä sellaisia ei ole vaan koko levy on kunnianhimoisen oloisesti soitettua punkahtavaa rockia. Radiosoittolistaystävällisyys ja rokkimeininki ovat epäilemättä Dwyers miehistössä tietoinen valinta, sillä punkin suhteen asiantuntemusta kyllä pitäisi löytymän. Biisien sanoituksista en ihan täysin päässyt perille pelkästään kuuntelemalla, mutta mitään poliittista tai erityisen kiukkuista sanomaa ei julisteta vaan jopa ehkä vähän emoillenkin laulellaan kuninkaista ja kuningattarista tai tytöistä – niin kuin rokkibändit tekevätkin.

Miten tällaista punkahtavaa rockia sitten käytetään? Livenä the Dwyers ei niinkään toimi pienissä punkluolissa perinteisten seiskaseiska – ja hc – bändien kera vaan paremminkin isommilla rokkiklubeilla vaikka lämppäämässä mitä tahansa noista mielleyhtymissä mainitsemaani yhtyettä. Ja vaikka the Dwyers on punkkinsa vimmaisena ja vaarallisena haluavalle siis turhan rock, niin tässä nytkin taustalla soivan kaupallisen rockmusiikkiin erikoistuneen radiokanavan soittolistoilla mikä tahansa Bowling with Jesus levyn biisi potkisi persuuksille ihan helvetisti!

Written by jankke

June 29th, 2011 at 7:36 pm

Posted in Levyarviot

Tagged with , , , ,

Leave a Reply