Kalenteri | Foorumi | Zine | Galleria

Alan kulttuuri turussa.

Keikkaraportit: Räkärokki 2013

without comments

Ensimmäisen kevätkuukauden Turussa aloitti tänävuonna Räkärokki (1-2.3). Lähdinkin hyvillä fiiliksillä katsomaan keikkoja, koska viimeisistä menoista ja meiningeistä olikin jo vähän aikaa.

Keikkapaikalle tulinkin ensimmäisten joukossa, kun oli jäänyt ennakkoliput hankkimatta ja lippujen loppumisella peloteltiin. Tuli sitten hommattua kahden päivän lippu, vaikka lauantaina paikalle pääsemisestä en ihan varma ollutkaan. Pienen odottelun jälkeen alkoikin ovilta kuulua pientä rytinää ja meteliä, joka tarkoitti että porukkaa alkoi saapua paikalle. Siinä sitten istuskeltiin, moikkailtiin tuttuja, vaihdettiin kuulumisia, tutustuttiin uusiin ihmisiin, otettiin yhteiskuvia ja kippisteltiin kaljoja.

Illan musiikin aloittikin Noituus. Tuttuja biisejä, tuttua mögää ja varma lavaesiintyminen eli hyvän keikan vetivät. Seuraavaksi soitti Tohtori Koira (jonka olin Puntalassa tainnut unohtaa katsoa). Tohtori Koirasta jäi mieleen hauskoja sanotuksia kuten ”Paaville terveiset”, joka sitten jäikin päähän soimaan, varsinkin sunnuntaiaamuna erään tutun lapsen kastajaisissa… Jäin myös pohtimaan, että onko Tohtori Koira saanut nimensä sen kakkoselta joskus tulleen lastenohjelman mukaan (jota ainakin itse pienenä seurasin). Keikkojen välissä pohdittiin politiikkaa ja juteltiin muuta filosofista kavereiden kanssa. Sitten soitti D-Beatles (pohtisin muuten, että on jotenkin aika nerokas punk bändinnimi). Hyvän keikan vetivät, vaikka taisinkin siinä vaiheessa iltaa olla vähän väsyneen näköinen. Viimeisenä olikin sitten Sörsselssöns (aika mielenkiintoinen nimi). Sörsselssöns esiintyikin ilman paitoja ja taisi siinä joku housuistaankin luopua, muutamat yleisöstäkin ottivat sitten paidat pois. Itse katsoin keikkaa parvelta ja lähdin sen jälkeen kotiin nukkumaan.

Lauantaina pitikin sitten herätä 6 tunnin yöunien jälkeen ja lähteä saareen juhlimaan mammani 60-vuotis syntymäpäiviä. Syntymäpäivät veivätkin sen verran aikaa, että ehdin Räkärokkiin vasta yhdeksän aikoihin ja kaksi ensimmäistä bändiä jäivät näkemättä. Olin kuitenkin paikalla ennen Yleislakkoa ja tuli osallistuttua pittiinkin. Lauantaina taisikin olla aktiivisempaa tai enemmän porukkaa, kun oli pittejäkin. Se on myös hauska asia, että Yleislakon keikan (yleensä ainakin ”Jyvät ja akanat” ja ”Valtio, uskonto ja isänmaa”) aikana yleisö alkaa heilua ja laulaa mukana. Toisaalta ainakin ”Jyvät ja akanat” kertosäe on helppo oppia ja se jää soimaan päähän, varsinkin jos näkee laulussa mainittuja henkilöitä TV:ssä, koulukirjoissa tai lehdissä.

Seuraavaksi esiintyi God Given Ass, joka soittaa rennompaa punkkia. Hyvä keikka oli myös, vaikka pitikin Yleislakon pitin jälkeen vähän istuskella, Myös God Given Ass:n keikalla jotkut parempikuntoisemmat kuin minä heittivät pittiä, taisi siellä joku kaatuakin. Bändien välissä tuli taas istuskeltua, paranneltua maailmaa kavereiden kanssa ja maisteltua bisseä. Lauantaina tajusin myös ottaa keikkakuvia enemmän ja tuli ostettua Melusaasteen ja Eyewitnessin levytkin. Sitten soittikin Kylmä Sota, josta monet näyttivät myös tykkäävän. Keikka oli hyvä, itse heiluin eturivissä ja sain settilistankin (toinen ”settilistakokoelmassani”). Viimeisenä soitti Maailmanloppu asiallista hc-punkkia.

Loppuillasta tuli vielä jäätyä diskoon katsomaan menoa ja hölötettyä kaikenmaailman turhanpäiväisyyksia esimerkiksi Italo Discosta tuttujen kanssa. Aika kauan tuli valvottua ja seuraavana aamuna sitten pirteänä katsomaan kun eräs vauva sai nimensä (ei, kirkossa ei nukuta…). Tähän loppuun laitan vielä perinteiset kiitokset järjestäjille.

-Wannabeekrusti

Written by papu

March 12th, 2013 at 2:06 pm

Posted in Keikkaraportit

Leave a Reply