Kalenteri | Foorumi | Zine | Galleria

Alan kulttuuri turussa.

Keikkaraportit: Zero Absolu Kirjakahvilassa 2.11.2012

without comments

Enpä ole vielä kertaakaan Kirjiksen musaperjantaita päässyt todistamaan, vaikka aika säännöllisestihän noita on jo pitkään ollu. No nyt löytyi kuitenkin oikeinkin mielenkiintoinen esiintyjä itelle, joten olihan otettava käännös päin Brinkkalaa.

Ranskalainen Zero Absolu on kuuden toimintavuotensa aikana soittanut yli toistasataa keikkaa. En kuitenkaan ollut sen tarkemmin perehtynyt live-setuppiin, joten arvailujen varaan jäi miten yhden miehen show käytännössä toteutettaisiin, kun levyltä kuunneltuna havaittavissa on kuitenkin selkeää viittausta bändisoittoon vaikka paljon sampleja ja tietokone-juttuja biisit sisältävätkin.

Soitto oli juuri alkanut kun pääsin sisään. Porukka istuskelee penkeillä hämärässä ja ranskalainen äijä heiluu yksin kitara kädessä. Tuomitsevammassa mielentilassa oisin tehnyt u-käännöksen heti ovella ja painunut kotiin kuuntelemaan Häiriköitä.

Pirun mielenkiintoinen keikka kuitenkin oli. Tälläiset yhden miehen show:t vaarallisesti voivat kaatua tylsään taustanauhan kanssa jammailuun, mut toisin tällä kertaa. Miekkosen touhuilu oli sen verran mielenkiintoista, jotta välillä melkeinpä unohti musan kuuntelun ja keskittyi seuraamaan pedaali-viidakossa seikkailevaa jalkaa. Varsinaisia taustanauhoja ei oikeastaan taidettu käyttää kuin ihan pariin otteeseen. Taustat soitettiin looppaamalla sisään yksitellen rumpu-pädeistä aloittaen ja bassolla jatkaen.

Keikka taisi olla aika lyhyt tai ainakin siltä se tuntui, joten encoret olivat oikeinkin paikallaan. Keikan taustalla pyöri videota, mutta tästä en sijaintini vuoksi päässyt nauttimaan. Toisaalta, josko moiseen olisi edes ollut tarvettakaan, kun miehen esiintyminen oli kuitenkin mukavaa seurattavaa ja Kirjakahvila muutenkin tiivistunnelmainen. Oikke hyvä oli, tykkäsin.

http://zeroabsolu.bandcamp.com/

Written by papu

November 5th, 2012 at 9:04 pm

Posted in Keikkaraportit

Tagged with

Leave a Reply