Kalenteri | Foorumi | Zine | Galleria

Alan kulttuuri turussa.

Hässäkkäpäivät 2012. 6.-7.7.2012 Oulu, Ykän pub.

without comments

HÄSSÄKKÄPÄIVÄT 2012

6.-7.7. Oulu

Hässäkkäpäiville lähdin jo torstaina. Ensin autokyydillä Tampereelle, ajoitus osui oikein nappiin, kun ei tarvinnut kuin kävellä junaa. Junalla Ouluun, jossa oli Timppa vastassa. Kaupankautta Kempeleeseen. Rässi soimaan, juoma auki, sauna lämpiämään… Näissä merkeissä meni sitten myöhään tai aikaiseen. Hiukan unta ja herätys odottamaan muita mögäleitä.

Jotka saapuivatkin aamukahville sopivasti, kaffet kurkuun ja studioon. Nauhoitettiin mögää. Kossu-Pekka tuli hakemaan meidät, ajeltiin Ykän pubiin. Tässä välissä oli pakko vähän levätä. Siihen bäkkäri tarjosikin oikein hyvän mahdollisuuden. Tänä vuonna olikin sisätila bäkkäri. Heräsin siinä ja musat pauhasi. Hetken ajattelin että montakohan bändiä olen nukkunut, mutta kun silmäilin paremmin ulkolavalla olevaa bändiä tajusin sen olevan Projekti 15. Katselin sen sitten lasinläpi, ei aiheuttanut nyt laksatiivisia oireita, kuten kävi muinoin Luulajassa.

Uskaltauduin ulkoilemaan ja siellä olikin kauheasti tuttuja. Joten aikaa menikin sitten ihan vaan pihalla, enkä bändejä oikein ehtinyt katsoa. Saati että olisi ehtinyt zegoilla, ainakaan täysillä. Bändeistä tuli nähtyä ainakin Forca Macabra, Unkind, Perikato ja ne oli hyviä. Joitain muitakin pätkittäin, mut oikeesti oli paljon hauskempi hengailla huoltoaseman pihalla. Olin kyllä jonkun aikaa tuuraamassa levynmyynnissä.

Tuli yö, piti mennä nukkumaan, vaikka pelotti. Tai säädettiin niin ettei lähdetty yöpaikkaan vaan jäätiin bäkkärille koisaan. Meinattiin joutua yövartioiksi, mutta ei meitä huolittu. Hyvä siellä bäkkärillä oli nukkua, Forca Macabra oli meillä seurana.

Lauantaiaamu saapui. Heräiltiin, vittuiltiin toisillemme. Koluttiin nurkat oisko ruokaa / juomaa. Toista löytyi. Ulkona paistoi aurinko, se hyydytti. Pakko kerätä rohkeus ja mennä kysymään baarista saako kahvia. Sai sitä, eikä Ykä edes vittuillut? Kait se on jo vittuillut mulle tarpeeksi. Ei jaksanut lähteä kaupungille, huoltoaseman nurmikko kutsui. Parhaat bileet siel olikin. Oma keikka käytiin hoitaan pois, muutama S.M.F. oli jaksanut herätä. Sit vähän niin kuin edellisenä päivänä. Nyt kokonaan näin ainakin nämä Death Toll 80k, Murheenlaakso, Terveet Kädet. Monista muista sitten taas pätkiä. Pari kertaa piti sisältä lähteä heti parin biisin jälkeen pois, esim. Kieltolaki jäi pahasti näkemättä (tai näin pari ekaa biisiä). Mut sisältä loppui happi, eikä edes pierettänyt. Ulkona tuli onneksi nähtyä hieno video , joka on kätketty Bad Jesus Experiencen levynkansiin. Ja kaikkea muuta järjetöntä ja mieletöntä. Mahtavuutta.

Nyt mentiin yöksi keskustaan. Tarkoitus oli lähteä aamujunaan. Ei lähdetty. Oltiin laitettu vaan yks herätys ja se sammutettu heräämättä. Ei mennyt niin kuin Strömsössä. Meni siinä yhdet liput hukkaa, oppirahat on maksettava. Päästiin kyllä seuraavalla junalla, muut mögäleet Turkuun ja minä Hankasalmelle. Matkalla jo nauratti tuo aamumokailu, matkalukemisena oli Ajatuksen Valo #2 zine.

Kiitos Paskakaupunni ry! Hässäkkäpäivillä on paikka mun sydänmessä.

 

Tää on julkaistu Kohelluksessa.

Written by mogalix

June 12th, 2013 at 4:20 pm

Leave a Reply