Kalenteri | Foorumi | Zine | Galleria

Alan kulttuuri turussa.

Arviot: Versus All – Dark Ages CD (2011)

without comments


Versus All
– Dark Ages CD (Solid Sound, Räkälevyt 2011) 
Mentiin taas mun mukavuusalueen ulkopuolelle, en ole oikein ikinä lämmennyt rancidilaiselle jenkkipunkille. En osaa luetella kymmeniä ko. lajityypin edustajia, joihin VA:a voisi verrata. Pitkän linjan melodisemman jenkkipunkin ystävät voivat kaikin mokomin naureskella partaansa tai vaikka keesiinsä tätä lukiessaan… Niin no, se Rancid ja Wasted tuli mieleen. Siinäkin mielessä neitseelliset lähtöasetelmat, että en ollut aiemmin kuullut koko yhtyettä ja tarkoituksella jätin lukematta muiden tekemät arviot etukäteen.

Joten siinä sitä oltiin Versus All Dark Ages ja minä, kaikkine rancidilaisen jenkkipunkin antipatioineni. Tehkööt vaikutuksen! Parin biisin jälkeen mun jalkaan tais tulla joku kramppi, kun se alkoi jotenkin nytkähtelemään oudosti kompin mukaan?? Sitten kummallisesti kolmannen biisin kohdalla kuulo huononi äkisti ja piti mennä nostamaan äänen voimakkuutta huomattavasti, että kuulee paremmin kappaletta sunnuntai aamuista – omituista. Sitten alkoi kädetkin taputtelemaan omia aikojaan. Yhdeksänteen biisiin mennessä ei onneksi ollut pää räjähtänyt, mutta loppua kohden ilahduttavat kuulohavainnot d-beatin tapaisesta poljennosta ja saksofonin soitannasta saivat mut hymyilemäänkin. Oi! Siideritölkki auki ja levy uudestaan alusta, voi sitä huonomminkin perjantai-iltaa viettää.

Soundeissa ei ollut kuultavissa radiokanaville suunnattua limaista kiiltokuvameininkiä vaan ne olivat mukavan rosoiset ja tarpeeksi räkäiset, ettei mennyt imeläksi.Melodiat tarttuivat räyhäkkäästi. Hieno homma. Vokalisti taitaa puhtaan laulun ja huutaakin komean karheasti. Englannin kieliset tekstitkin tulee artikuloitua niin selkeästi, ettei tarvitse lyriikoita kaivaa tekstitiedostoista. Ilmankin selviää, ettei tämä mitään ääripoliittista materiaalia ole. Hyvin soitettuja ja maustettuja, tarttuvia rallejahan nämä. Pitää olla tarkkana, ettei ala choruksissa huutamaan mukana. Suosittelen erityisesti niille, jotka miettii, että soittaiskos punkista autuaan tietämättömälle uudelle ihastukselleen ensimaistiaisiksi jonkun hc- tai crustlevyn. Soittakaa mieluummin tätä!

Voitte lopettaa partaan ja keesiin tirskumisen, meikä on nyt valmis ja harkitsee antavansa Rancidillekin uuden mahdollisuuden.

Written by jankke

September 9th, 2011 at 5:54 am

Leave a Reply