su 14.11. Kirjakahvila: kehybrunssi ja elokuvanäytös

Aloittaja kuka tahansa, 12:41:00 - 14.10.2012

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa

TYY:n ja ÅAS:n kehyviikon merkeissä järjestetään yhteinen, herkullinen kehybrunssi. Brunssin tuotto lahjoitetaan Dodo ry:n Sinsibere-hankkeelle Maliin. Sinsibere-hankkeen keskiössä on maaseutukylien naisten ekologinen pienyritystoiminta, jotta naiset eivät joutuisi turvautumaan metsäkatoa aiheuttavaan polttopuun myyntiin. Pienkaupan tuottavuuden takaamiseksi pääkaupunki Bamakon ympäristökuntien naiset ovat perustaneet Sinsibere-hankkeen tuella oman osuuskunnan. Osuuskunta kehittää naisten pähkinävoin ja vihannesten tuontantoa ja markkinointia samalla kun se vahvistaa heidän organisaatiotaitojaan. Hanketta toteutetaan yhteistyössä malilaisen ympäristöjärjestö MFC Nyetaan kanssa.

Brunssin menun inspiraationa on ollut malilainen ruokakulttuuri:

- kuskus-tomaatti-munakoisosalaatti
- paistetut mustapavut ja okra
- bataattisipsit
- maissileivät
- maapähkinävoilevite
- eksoottisia hedelmiä

Katselussa vuonna 2011 eteläafrikkalais-saksalaisena yhteistyönä valmistunut elokuva, joka kertoo elämästä Etelä-Afrikassa mutta tekee sen eteläafrikkalaisten näkökulmasta ja erityisesti naisten jokapäiväisen elämän kautta.

Brunssi 6€ (alle 12-v. lapsille 3€), kahvi 1,80€ / tee 1,50€ (opisk. 1,20€), elokuvanäytös maksuton. Brunssi klo 11-14, elokuva klo 14.