11.-15.7. Urbaanin kesäloman heinäkuu

Aloittaja kuka tahansa, 11:38:24 - 29.03.2012

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa

URBAANI HEINÄKUU 11.-15.7.
http://urbaanikesaloma.wordpress.com

Alun perin Vanhan Suurtorin aluetta elävöittämään vuonna 2009 kehitetty Urbaani kesäloma -festivaali laajenee Kirjakahvilasta ja Brinkkalan pihasta koko Turkuun. Kolmena kesäviikkona järjestetään betoniviidakkoon jämähtäneille kesälomalaisille monenmoista rientoa bändikeikoista elokuvanäytöksiin ja taidenäyttelyistä improvisaatioteatteriin. Idea tapahtumalle lähti tarpeesta saada Turkuun matalan osallistumiskynnyksen kulttuuritapahtumia alkuaikojen DBTL:n ja esimerkiksi vuosikymmenen takaisten Puolalanpuiston ilmaiskonserttien hengessä.

Uudistuneella Urbaanilla kesälomalla ei ole vain yhtä järjestäjää tai tapahtumia koordinoivaa tahoa, vaan festivaalin alle mahtuu monien eri turkulaistoimijoiden ja -tilojen ohjelmaa – näiden omilla ehdoilla. Näin ollen mikään taho ei myöskään saa palkkiota ohjelmakokonaisuuden koordinoinnista tai provisiota sen mahdollisista tuotoista. Ohjelmatiedot kerää yhteen festivaalin tiedotusryhmä, joka perustettiin kaikkien festivaalin järjestelyihin osaa ottavien yhteiskokouksissa. Tiedotusryhmä hoitaa festivaalin yleismainonnan, minkä lisäksi kaikki tietysti tiedottavat omasta ohjelmastaan omien kanaviensa kautta.

Tilaisuuksiin on vapaa pääsy eikä ikärajaa, ellei toisin mainita.

keskiviikko 11.7.
  • 12-17 Kesäjuhlat! @ Kutomo, Kalastajankatu 1 B
  • 18.00 Kaitafilmi-ilta @ Sarjakuvakauppa, Linnankatu 7
  • 19.00 Kesäimpro @ Turun ylioppilasteatteri, Läntinen rantakatu 23
  • 21.00 Kirjakahvilan etnorock-loma: Alamaailman vasarat, Tundramatiks ja dj Ewald @ Brinkkalan piha, Vanha Suurtori 3 (7/8€, K-18)
  • 22.00 Eva & Manu (FRA/FIN) @ Sointu, Linnankatu 27 (K-20)
  • 22.00 Helppoheikin ääretön äänipuutarha @ Kuka, Linnankatu 17 (K-18)
torstai 12.7.
  • 16.00 Toni Tirrin sarjakuvatyöpaja aikuisille @ Sarjakuvakauppa, Linnankatu 7
  • 16.00 Arktis-klubi: jäätikködokkarinäytös ja infotilaisuus @ Kirjakahvila, Vanha Suurtori 3
  • 19.00 Arktis-klubi: Barry Andrewsin Disko, Auntie Mary, Kärkäs & Vaiheilijat, Wild Vision ja Minkfarm @ Brinkkalan piha, Vanha Suurtori 3
  • 20.00 Bill, Moray & Bill ja Das Claudius @ Sointu, Linnankatu 7 (K-20)
  • 20.00 Telmu Goes Kahvila: Mauri Kosonen, Pickles2000, Ragged Vagabond ja dj Herrasmies @ Kuka, Linnankatu 17 (K-18)
  • 21-02 Jori Hulkkosen Ydintalvipuutarha @ Aula Café, Itäinen Rantakatu 4-6 (K-18)
perjantai 13.7.
lauantai 14.7.
  • 12-18 Asemasessiot: valokuvanäyttely turkulaisesta graffitikulttuurista 1999-2003 ja Asema-dj:t @ Asema, Läntinen Pitkäkatu 22
  • 16.00 Telmu Goes Kahvila: artistipotpurissa helmiä kesän tapahtumien varrelta @ Sarjakuvakauppa, Linnankatu 7
  • 19.00 X-Rustin Tunnin tanssit: Transistor Rhythm -live (X-Rust, Tku) @ Vartiovuoren puisto
  • 20.00 Turku Soundcheck: Lempi Joe -live, graffitityöpaja ja So Damn Tuff-, Mestarisoundi- ja Black Bear Sound -kokoonpanoista tutut Turku Soundcheck -dj:t @ Brinkkalan piha, Vanha Suurtori 3 (5€, K-18)
  • 22.00 Dj Melvin Kook @ Kuka, Linnankatu 17 (K-18)
  • 23.00 Kristal and Jonny Boy (SWE) ja Control Room with AKX @ Sointu, Linnankatu 27 (K-20)
sunnuntai 15.7.

kuka tahansa


niilo pielinen

Kiitos kirjakahvilan porukalle eilisestä keikasta. Oli kyllä mainio keikka. Turun Spykedelia on kova. Galactic travellers oli loistava, ois melkein pitäny soittaa viimeisenä, pimeässä, ois ollu kunnon schulze-tyylinen cosmicmatka. Mut ok, Macchia Nera oli myös oikeessa paikassa viimeisenä, oli todella kova. Nähny pari kerta, aina tykkäny, mut ny oli kyl paras keikka mikä näin heistä. Dasputnikist tykkäsin jotkut pätkät, ja jotkut ei, liian hippy mulle, mut tosi hyvin soitettu ja hyvä kuitenki. Itte oli tosi kiva soittaa, varsinki ku oli rumppuavustaja, kiitos tku-dbeat-masterille siitä.
Loistava ilta kokonaisuudessa, kiitos kaikille.
...Speak finnish like Tarzan, write it like Cheeta...

http://www.last.fm/user/tiitusnakke

ambientwelt

Uskomattoman hieno ilta ja loistavia esiintyjiä. Kiitos myös Galactic Travellersin puolesta Kirjiksen väelle ja Niilo Pieliselle kommenteista. Hisko Detria II oli aivan mahtava. Todella hyvää jumitusrockia. Bändi on mennyt huikeasti eteenpäin demostaan. Dasputnik oli soittotaidoltaan huippuluokkaa. Ozric Tentaclesit on kyllä kuunneltu ja itselleni tuli lähinnä mieleen psykedeelinen versio Piirpaukeesta. Tosin väliin olisi varmaan mahtunut pari rauhallisempaakin biisiä. Macchia Nera tuli itselle ihan puskista - mutta jestas mikä keikka! Uskomattoman vapautuneen kuuloista jammailua. Omasta mielestäni kyllä illan ehdoton huipennus. Mitä Turussa oikein on tapahtunut, kun täältä tulee näin loistavia bändejä? Melkein voi puhua jo Uudesta psykedelian aallosta. Kesän paras festari on koettu.

Turbourpo

Komppaan edellisiä kommentteja! Iso kiitos järjestäjille !!!

karol

Itse kävin katsomassa vain Galactic Travellersin ja hyvinhän se toimi. Sitten piti siirtyä vähän toisenlaisen musiikin eli amerikkalaisen Smittensin popin pariin Kukaan. Erittäin hieno keikka omassa melko horjuvassa lajissaan.

niilo pielinen

Lainaus käyttäjältä: ambientwelt - 22:54:23 - 14.07.2012
Uskomattoman hieno ilta ja loistavia esiintyjiä. Mitä Turussa oikein on tapahtunut, kun täältä tulee näin loistavia bändejä? Melkein voi puhua jo Uudesta psykedelian aallosta. Kesän paras festari on koettu.

Onko sit vain alku? Lisää tämmösiä bändejä. Lisää tämmösiä keikkoja. Pari vuoden pääst turussa järjestetään, vaikka samassa pihassa, 3 päivää D.I.Y festari nimeltä Kirjakahvilan Psykedeelinen Loma, jossa soittaa 20 paikallisia bändejä, progesta krautrockiin ja hippeilystä kosmische musiikkiin, yhtä lepoissa ja rennossa meiningissä ku perjantaina, 3 ''peace, love, harmony and psychedelia'' päivää...
...Speak finnish like Tarzan, write it like Cheeta...

http://www.last.fm/user/tiitusnakke

salozka

Tosiaan hieno huomata et Turusta tulee näin kovaa kamaa tällä musan saralla, lisää näitä tapahtumia vaan.

Oli mahtava fiilis Kirjiksessä perjantaina, kiitos! Omista aikataulusöhläyksistä johtuen missasin Galactic Travellersin vaikka piti tulla sekin tsekkaamaan. Hisko Detria II (mahtava nimi muuten :)) toivottavasti jatkossakin samalla kokoonpanolla keikoilla. Ja Macchia Neran keikkoja on aina ilo seurata!

Vekenator

Jepa. Kiitokset myös mun osalta Hiskon ja Galactric Travellersin puolesta paikalle tulleille ja muille bändeille. Dasputnik tuli katsottua, mutta sen jälkeen rupes keskittyminen herpaantumaan ja huvitti lähtä vähän rauhallisemmille mestoille - eli Cosmikkiin - joten Macchia Nera jäi nyt välistä.

Erityiskiitos taas jälleen kerran KOKO KIRJAKAHVILAN VÄELLE JA HENKILÖKUNNALLE! Teillä on niin ystävällinen ja rento meininki tuolla, että keikkailu kirjiksellä on todella mukavaa ja stressitöntä. Ja ruoka oli taas hyvää :)




kuka tahansa

Lainaus käyttäjältä: niilo pielinen - 14:51:41 - 15.07.2012 Pari vuoden pääst turussa järjestetään, vaikka samassa pihassa, 3 päivää D.I.Y festari nimeltä Kirjakahvilan Psykedeelinen Loma, jossa soittaa 20 paikallisia bändejä, progesta krautrockiin ja hippeilystä kosmische musiikkiin, yhtä lepoissa ja rennossa meiningissä ku perjantaina, 3 ''peace, love, harmony and psychedelia'' päivää...

Ehkä jo ensi vuonna.

niilo pielinen

Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 23:34:30 - 18.07.2012
Lainaus käyttäjältä: niilo pielinen - 14:51:41 - 15.07.2012 Pari vuoden pääst turussa järjestetään, vaikka samassa pihassa, 3 päivää D.I.Y festari nimeltä Kirjakahvilan Psykedeelinen Loma, jossa soittaa 20 paikallisia bändejä, progesta krautrockiin ja hippeilystä kosmische musiikkiin, yhtä lepoissa ja rennossa meiningissä ku perjantaina, 3 ''peace, love, harmony and psychedelia'' päivää...

Ehkä jo ensi vuonna.

Vielä parempi jos ei tarvi odottaa 2 vuotta :) Ois mahtava festi, psykedeelia aina hyvä korville ja sielulle, ja kirjiksen porukka über kiva ja rento,  voivoi, enää 12 kk ennen tätä  :)
...Speak finnish like Tarzan, write it like Cheeta...

http://www.last.fm/user/tiitusnakke