su 22.5. klo 12-18 Kirjakahvila: Kirja irti!

Aloittaja kirjakahvila, 11:27:23 - 27.04.2016

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kirjakahvila

Kirja irti! 2016 on kirjallisuuden toimintapäivä, pienoisfestivaali ja kohtaamispaikka.
FB-tapahtuma täällä: https://www.facebook.com/events/1078903788833293/,
nettisivut täällä: www.kirjakahvila.org/kirjairti

Tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Tervetuloa! Samana päivänä myös Kirjiksen vegaaninen brunssi klo 11-15.

Ohjelma:

klo 13-15 Runomuotokuvia
Tule teettämään itsestäsi runomuotokuva! Kirjoittajaryhmä Tapiirin taiteilijat maalaavat runomuotokuvia.

klo 14-18 Radikaalit ristipistot
Työpajassa opastetaan pienten ja merkityksellisten ristipistotöiden tekemisessä. Toteuta vaikka kirjanmerkki omalla statementillä tai kuvalla. Tarjolla materiaalia inspiroitumiseen, omia saa myös tuoda mukana.

klo 14 Paneelikeskustelu: Kolmas tila
Keskustelemassa teoreettisista ja taiteellisistä näkökulmista ovat FM Taru Tuomisto, kirjailija Stinke Itäniemi, tutkija Kati Launis ja Runokohtauksia-hankkeen Akhlad Al-Mudhavar.

klo 12-18 Feministiset aakkoset -väritystehtävä
A=Aktivisti, B=Banderolli, C=Canth, Minna. Tule värittämään itsellesi omat Tulva-lehden feministiset aakkoset!

klo 12-18 Tarinoiden virtaa: kertomuksia aikuisille ja lapsille
Brinkkalan pihan keskelle nousee tunnelmallinen jurtta, jonka sisälle astuva vieras pääsee nauttimaan ainutlaatuisesta fiiliksestä ja ääneen luetusta kirjallisuudesta. Paikalla kirjoittajia, sanataiteilijoita, runoilijoita ja ääneen luettujen kertomusten taika. Jurtan aikataulu: https://kirjairti.wordpress.com/ohjelma/

klo 13-16 Uusgoottilaisen käsialan työpaja
Käsialatyöpajassa tutustutaan ja opetellaan alkeita niin kutsutusta saksalaisesta käsialasta eli uusgoottilaisesta käsialasta. Se oli Suomessa käytössä ollut käsialatyyppi 1500-luvulta 1800-luvun alkuun, jolloin nykyinen, nyt kouluopetuksesta väistyvä latinalainen kaunokirjoitus tuli vallitsevaksi. Työpajassa voi tutustua opastetusti tai itsenäisesti eri-ikäisten kirjeiden ja asiakirjakummallisuuksien kopioihin, opetella vanhan käsialan lukemisen alkeita sekä vaikkapa opetella kirjoittamaan oman nimensä 1700-lukulaisittain.

klo 12-18 OKM = Oma Kirja Mukaan
Tapahtuma-alueelle julistetaan lukurauha; tervetuloa rentoutumaan (toivottavasti) aurinkoisissa tunnelmissa oman kirjan kanssa. Valitse sopiva tuoli ja nauti!

Kirja irti! -päivä tarjoaa myös mahdollisuuden tehdä kutkuttavia löytöjä kiinnostavilta paikallisilta kustantajilta ja myyjiltä. Kirja- ja lehtimyynnistä vastaavat ainakin:

–Turun Kirjakahvila
www.kirjakahvila.org
Kirjakahvilan valikoimassa on suomalaisten ja ulkomaisten pienkustantamojen kirjallisuutta, omakustannezinejä ja radikaalikustantamojen helmiä. Divarihyllyn valikoima on hyvä ja hinnat välillä 50snt – 3e.

–Fabriikki Kustannus
http://fabriikki8.fi/kustannus/
Osuuskunta Fabriikki8:n perustama kustantamo julkaisee pienkustantamon notkeudella vuosittain neljä kiinnostavaa laatuteosta, joista et muuten kuulisi.

–Kollektiivi Kolera
http://kolera-kollektiivi.fi/
Kolera on anarkistinen vaihtoehtoisen kirjallisuuden kollektiivi, joka painaa, sitoo, kirjoittaa, kustantaa ja levittää kokeellista ja poliittista kirjallisuutta.

-Kammio ry
http://www.otelehti.fi/
Kammio ry on opiskelijayhdistys, joka saattaa yhteen luovan kirjoittamisen opiskelijat ja kaikki kirjoittamisesta kiinnostuneet. Kammio ry:n julkaisuja ovat verkkolehti Ote ja tänä vuonna 10-vuotisjuhliaan viettävä opiskelijoiden teksteistä toimitettu antologia.

–Tulva
http://www.tulva.fi/
Tulva on poliittinen, herkkä ja terävä feministinen aikakauslehti, joka käsittelee yhteiskunnallisia ilmiöitä, politiikkaa, kulttuuria ja viihdettä. Ilmestyy neljästi vuodessa. Julkaisija Naisasialiitto Unioni ry.

-QFemZine distro
http://qfemzine.blogspot.fi/
Turussa 2013 perustettu queerfeministinen projekti, johon zinen lisäksi kuuluu myös muuta toimintaa kuten tekijätapaamisia ja keväinen kulttuuritapahtuma "Kaikki. Todella." Zine ilmestyy kahdesti vuodessa.

–Varsinais-Suomen Virokeskus
http://www.viro-keskus.fi/

– Antikvaarinen kirjakauppa Omituiset Opukset
http://omituisetopukset.blogspot.fi/

-Turun Museokeskus
https://www.turku.fi/vapaa-aika/museo/turun-museokeskus
Kirja irti! -päivänä myynnissä varaston aarteita ja myynnistä poistuvia nimekkeitä.

Mukana myös kirjanvaihtopöytä! Pöytä starttaa Kirjakahvilan kokoamalla muutaman kymmenen kirjan alustalla. Tuo oma kirjasi kiertoon ja nappaa mukaasi uutta luettavaa.

karol

Festarista on kohta kaksi tuntia takana, mutta vielä ehtii mukaan!