la 21.5. Gong/Himera: Alan Licht (us) & Tetuzi Akiyama (jp)

Aloittaja karol, 18:54:34 - 22.04.2016

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

karol

Himera esittää:

Alan Licht (us) & Tetuzi Akiyama (jp)

Gong, Bar Vino
Lauantai 21.5.2016
Klo 18.30 ovet - soitto alkaa klo 19!
Liput 5€ (ovelta)

Alan Licht – sähkökitara, elektroniikka
Tetuzi Akiyama - sähkökitara

Himera tuo lauantaina 21.5. kaksi poikkeuksellisen merkittävää ja omaperäistä kokeellisen ja improvisoidun musiikin tekijää Gongin Bar Vinoon! Suomessa duo on Äänen Lumo -yhdistyksen kutsumana ja muusikot soittavat Helsingissä edeltävänä päivänä perjantaina 20.5.

Yhdysvaltalainen Alan Licht ja japanilainen Tetuzi Akiyama ovat kumpikin kulkeneet pitkän matkaa 80-luvulta tähän päivään. Heitä molempia yhdistävät tiet, jotka ovat ristenneet rock-ilmaisusta kokeellisen musiikin puolelle – ja takaisin. Alan Licht (s.1968) sai oppinsa New Yorkin downtownin noise-rock -piireissä mm. Rudolph Greyn opissa. Licht tunnetaan omien sooloprojektiensa lisäksi myös Jandekin, Loren Connorsin ja Sonic Youthin Lee Ranaldon kanssa tekemistään yhteistöistä. Minimalismin monista kasvoista kiehtoutunut Licht soittaa sähkökitaraa ja elektroniikkaa, joiden avulla hän luo oman näköisensä, vangitsevan tekstuurin.

Tetuzi Akiyama (s. 1964) nousee puolestaan Tokion kokeellisen musiikin ja noisen maaperästä. Varhaisessa vaiheessa häntä innoitti ennen kaikkea Keiji Hainon ekstaattinen kitaramusiikki, mutta Akiyaman omalla kitaralla oli merkittävä rooli myös uudemman, usein äärimmäisen hiljaisen improvisoidun musiikin vaiheissa. Näitä äänen tutkimusmatkoja hän on tehnyt mm. Tagu Sugimoton, Toshimaru Nakamuran ja Utah Kawasakin kanssa. Euroopassa Akiyama on levyttänyt myös hiljattain Suomessakin vierailleen Josef van Wissemin kanssa.

Licht ja Akiyama soittivat ensimmäistä kertaa yhdessä jo 2000-luvun alussa ja vuonna 2004 he kiersivät Uudessa-Seelannissa Oren Ambarchin kanssa. Yksi Euroopan keskeisimpiä kokeellisen musiikin levymerkkejä, Editions Mego, julkaisi Lichtin ja Akiyaman uuden levyn nyt keväällä. Sillä mukana soittaa myös Ambarchi sekä trumpetisti ja sähkömuusikko Rob Mazurek.

Himeran järjestämä konsertti Gongin Bar Vinossa alkaa jo klo 19 – tervetuloa!

http://himera.fi
https://www.facebook.com/himeraturku
www.gong.fi

https://www.facebook.com/events/951102821675634/

karol