ti 24.11. Kirjakahvila: dokkarinäytös An American House (2011, Chris Trani)

Aloittaja satakieli, 11:39:22 - 09.10.2015

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

satakieli

Kirjakahvilan dokkari-illassa saadaan lisää näkökulmia ajankohtaiseen siirtolaiskeskusteluun Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalta.

Dokumenttielokuva An American House dokumentoi Annunciation Housen asukkaita ja arkea. Annunciation House ("Ilmestymisen talo") majoittaa paperittomia siirtolaisia Yhdysvaltojen ja Meksikon rajalla, El Pason / Ciudad Juarezin kaupungissa. Talo on ollut toiminnassa vuodesta 1978 ja sen toiminta-ajatuksena on tarjota turvallinen yösija El Pason lukemattomille paperittomille ja kodittomille siirtolaisille, joita muut kodittomien yömajat eivät ota vastaan. Elokuvassa seurataan vapaaehtoistyöntekijöiden kamppailua oman etuoikeutetun asemansa kanssa sekä siirtolaisten valmistautumista kukin oman matkansa seuraavalle etapille.

Jatkuvasta oikeudenkäynnin ja sulkemisen uhasta riippumatta Annunciation House on majoittanut yli 100 000 ihmistä Etelä- ja Keski-Amerikasta, Karibialta ja muualta maailmasta. Se tarjoaa yösijan, ruokaa sekä eettisen ja inhimillisen viestin, jonka mukaan ihmisten välinen myötätunto kantaa rajojen yli.

Dokumenttielokuvan alustaa Turun Yliopiston John Morton -keskuksen johtaja Benita Heiskanen. Elokuva sai Suomen ensi-iltansa JMC:n konferenssissa lokakuun alussa, jolloin myös ohjaaja Chris Trani oli paikalla vastaamassa yleisökysymyksiin. Kirjakahvilan dokkari-iltaan Trani osallistuu Skype-yhteyden kautta.

Näytös on englanninkielinen, maksuton ja avoin kaikille. Tervetuloa!

Elokuvan traileri
http://www.anamericanhouse.org/?page_id=37

Facebook-tapahtuma https://www.facebook.com/events/112680082421242/