pe 22.11. pääkirjasto: Cinemaissí-elokuvia

Aloittaja kuka tahansa, 13:54:01 - 20.11.2013

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa

http://www.turku.fi/Public/default.aspx?contentid=476667&nodeid=4375

Lainaa

Cinemaissí-elokuvia kirjastossa

Turun pääkirjaston Studiossa nähdään perjantaina 22.11. Latinalaisen Amerikan elokuvia. Helsingissä järjestyn Cinemaissí-elokuvafestivaalin elokuvia esitetään klo 16.30–19.30. Elokuvaillan aikana kuullaan myös The Children ot the Jaguar -dokumentissa mukana olevan Noemí Gualingan alustus elokuvasta. Elokuvien kieli on espanja ja tekstitys on kaikissa englanniksi.

Illan aikataulu:

klo 16.30 Noemí Gualingan alustus ja sen jälkeen dokumentti "The Children of the Jaguar"
n. klo 17.30 Salón Royale
n. klo 18.00 Mi Universo en Minúsculas

Lisätietoa elokuvista:

The children of the Jaguar (Los Descendientes del Jaguar), Equador, 2012, 28 min
Sarayakun kichwa-alkuperäiskansan rauhallinen elämä Ecuadorin Amazoniassa häiriintyy eräänä päivänä öljy-yhtiön helikopterin laskeutuessa heidän mailleen. Kyläläiset ovat tyrmistyneitä: Ecuadorin perustuslakihan edellyttää alkuperäisasukkaiden suostumusta heidän alueillaan toteutettaville merkittäville hankkeille! Pian helikopterin perässä saapuvat sotilaat. Sarayakulaisten ja Amnesty Internationalin yhteistyössä tuottama ja alkuperäisväestön kuvaama doku-menttielokuva kertoo pienen kansan oikeustaistelusta asuinalueensa ja elämäntapansa puolesta. Kamppailu johtaa heidät aina Costa Ricaan Amerikan ihmisoikeustuomioistuimeen asti.

Salón Royale, Argentina, 2011, 14 min
Ana on kahden ystävättärensä kanssa matkalla hääjuhliin, joissa toivoo tapaavansa hurmaavan herrasmiehen. Ratkihauska road-trip saa uusia kierroksia ja Anan odotukset heittävät kuperkeikkaa, kun Ana saa tietää, että juhliin on ilmeisesti tulossa myös hänen exänsä.

Mi universo en minúsculas (My Universe in Lower Case), Meksiko 2011, 90 min
Katalonialaisen pikkukylän kasvatti Aina matkustaa yksin 20 miljoonan asukkaan México Cityyn etsimään isäänsä, jonka uskoo olevan kuollut. Tyttö huumaantuu kokemastaan: äänet, maut ja tuoksut sekä erilaiset ihmiset ja uudet tilanteet tekevät matkasta unohtumattoman. Hämmentynyt nuori matkailija, joka etsii itseään kaukana kotoa on luonteva samaistumiskohde. Vahvojen kuvien ja tunteiden varassa etenevä elokuva on kaunis kunnianosoitus Meksikon tukahduttavan kaoottiselle pääkaupungille, joka kuitenkin lopulta aina hurmaa kävijänsä.

Tapahtuma toteutetaan Cinemaissi ry:n, Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuuspalvelujen, Turun kaupunginkirjaston sekä Turun yliopiston Espanjan oppiaineen yhteistyönä.
Children of the Jaguar - TRAILER