ti 21.5. Tove Jansson -lukupiiri Kirjakahvilassa

Aloittaja karol, 11:16:18 - 21.05.2013

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

karol

Tove Jansson -lukupiiri Kirjakahvilassa tiistaina 21.5. klo 17.

Muumihahmoilla ja -tarinoilla on vankkumaton paikka suomalaisten sydämissä ja suomalaisen kulttuurin osana. Kaikki me tunnemme muumihahmojen kavalkadista löytyvät sympaattiset, arvoitukselliset, jääräpäiset ja rakastettavat hahmot. Tove Jansson on kuitenkin paljon enemmän kuin muumien kaunokirjallinen äiti - kapinahenkinen taiteilija, syvällinen ajattelija ja saaristolaiselämän mainio kuvaaja.

Lukupiirissä tutustutaan Tove Janssonin tuotantoon: sekä Muumilaaksoon kytkeytyviin kertomuksiin että Janssonin muuhun proosatuotantoon. Ensimmäisenä kirjana luetaan vuonna 1972 ilmestynyt Sommarboken, jonka suomennos Kesäkirja ilmestyi heti 1973. Kesäkirjan sivuilla seurataan äitinsä menettäneen Sophian kesää saaressa isoäidin ja isän kanssa. Herkkä, utelias ja vilkas Sophia sekä lämmin, inhimillinen ja persoonallisen epäsovinnainen isoäiti tekevät kirjasta nautinnollista ja miltei ajatonta lukemista.

Ensimmäisessä tapaamisessa sovitaan myös jatkolukemisesta, vaikka kesäkuun kirjaa voitaneen pitää jo ennalta päätettynä (ei kai Vaarallista juhannusta osuvampaa Jansson-kirjaa kesäkuulle oikein löydy).

Lukupiiriin osallistuminen on ilmaista, avartavaa ja parantaa elämänlaatua. Ei ennakkoilmoittautumista. Tervetuloa!