Kotipuutarhurit

Aloittaja egge, 21:17:00 - 18.12.2011

« edellinen - seuraava »

egge

^ tohon vois ehkä osallistua jos jottain ylimääräistä on!

Just pistin siementilauksen vetämään hyötykasviyhdistykselle 8)

karol

Olisiko joku kiinnostunut jakamaan n. aarin (10 x 10 m) kokoista viljelypalstaa puoliksi? Palsta sijaitsee Yo-kylän kupeessa, lähellä rautatiesiltaa. Koko palstan vuokra oli 15 euroa, tuon puolikkaan saisi esim. 5 eurolla. Tuon kokoiselle palstalle mahtuu jo aika paljon kaikkea kasvamaan, esim. sipulia, papuja, kesäkurpitsaa, kukkia, salaattia, mangoldia, porkkanaa tai vaikka perunaa. Ilmoita pian, jos kiinnostaa!

karol

Lainaus käyttäjältä: karel - 19:15:18 - 10.05.2013
Taimienvaihtokahvila Kirjakahvilassa ti 21.5. klo 19.

Laitoitko liikaa siemeniä kasvamaan? Eikö sinulla ole tilaa kaikille taimille? Vai oletko kenties unohtanut tai et ole jaksanut istuttaa mitään? Onko sinulla joitakin erikoisia kasveja tai siemeniä, mitä haluaisit jakaa muille? Kasvatatko kasveja ensimmäistä kertaa ja tarvitset apua aloittamisessa? Onko sinulla liian paljon kasvien siemeniä?

Tule taimienvaihtokahvilaan vaihtamaan, antamaan tai saamaan taimia ja siemeniä. Tapaa muita kiinnostuneita ja saa uusia ideoita puutarhaan, palstalle ja parvekkeelle! Tapahtuma on epäkaupallinen, joten siellä ei myydä tai osteta kasveja, taimia tai siemeniä. Kirjakahvila palvelee tapahtuman aikana. Tervetuloa!

www.kirjakahvila.org

Tapahtuman oma topic täällä.

Tämä tänään!

egge

^ Ääh, unohdin koko homman! Enkä oo kerennyt maalle, enkä kyl huomennakaan kerkiä... No, viikonloppuna sitten alkaa ;D

egge

Pitkiä päiviä tullut tehtyä palstalla, parhaimillaan auringonlaskun asti, ja ihanatahan tämä on! Rupee pikkuhuljaa kaikki olevan maassa. Kivoja palstanaapureitakin tullut tavattua :) Ja kotona chiliä puskee 8) Nyt sais kohta se sade tulla ettei tartes juosta kastelemassa yhtenään!

jankke

Mitä oot Egge istuttanut? Mulla ei ole kuin kahta lajia kesäkurpitsaa, herneitä, mansikkaa ja yrttejä.... Jos viel yhden hyvän istutuslaatikon sais ni laittaisin lehtikaalia, retiisiä ja salaatteja <3

egge

^ Härkäpapua, Pinaattia, Pari eri Mangoldia, Salaattia, Punajuurta, Palsternakkaa, Herneitä ja Avomaankurkkuja Tähän mennessä. Ja yrttivalikoimassa on Tilliä, Persiljaa, Basiliikkaa, Salviaa, Mäkimeirammia, ja niiden kanssa myös Rukolaa. Sit on myös auringonkukkia joilla koitan luoda vähän varjoa... Kotoa löytyy vielä taimia Tomaateihin, Paprikkaan ja Kesäkurpitsaan, joita pitäis vielä saada istutettua ennen kesälomalle lähtöä. Ja tilaa löytyis vieläkin vähän :D voi olla että pistän jotain kukkia vielä houkuttelemaan pölyttäjiä paikalle.

Että semmoisia!

karol

Yrttikävelyllä opit ryydit, rohdot ja ruuat

Jokapäiväisten kulkureittiemme varrella kasvaa monia kasveja, jotka ansaitsisivat huomiomme. Yrttikävelyllä tutustutaan lajeihin, joita voi käyttää ryydiksi, rohdoksi tai ruuaksi.

Valonia järjestää torstaina 6.6. klo 17.30–19.30 perheen pienimmillekin sopivan Yrttikävelyn Turun keskustassa. Kuljemme Aurajoen vartta sen molemmilla rannoilla. Reitti sopii myös lastenrattaiden kanssa kulkeville. Muutama lyhyt mukulakiviosuus löytyy tuomiokirkon takaa.

Retkellä kasveja ei ole tarkoitus poimia, vaan opetella tunnistamaan, jotta ne voi ottaa talteen myöhemmin omilla kulmilla kohdatessa. Jos Turun keskustasta kerää suuhunpantavaa, kannattaa ne ainakin huuhdella liikenteen pölyistä.

Kaksituntinen retki alkaa Vanhalta Suurtorilta, Itämeritalon edestä klo 17.30. Oppaana toimii ympäristökouluttaja Susanna Auvinen. Retken alussa käymme vilkaisemassa, mitä kuuluu Brinkkalan pihalle perustetulle laatikkopuutarhalle ja jaamme vinkkejä kaupunkiviljelmän perustamiseen. Mukaan voi ottaa muistiinpanovälineet, kameran ja ainakin pikkuväelle jotain evästä.

Lisätietoja: Susanna Auvinen, ympäristökouluttaja, p. 050 492 4754

www.valonia.fi/public/default.aspx?contentid=441802&nodeid=14098

egge

On tää hienoa aikaa kun rupee kasvit kunnolla nousemaan :-*
Koht vois käydä kitkemässä vähän rikkaruohoja!

karol

Ihan hyvältä alkaa näyttää palstalla. Yksi penkki ei vaan vielä oikein näytä elonmerkkejä. Sen huomasin taas, että kitkeminen saa palstan näyttämään niin paljon paremmalta ja onhan siitä muutakin hyötyä. Nokkosvettä pitäisi laittaa tulemaan.

Kasvamassa on sipulia, papuja, porkkanaa, kesäkurpitsaa, salaatteja, kehäkukkia, mangoldia ja lehtikaalia. Lisäksi on muistaakseni kyssäkaalia ja jotain muuta kokeilumielessä.

jankke

Herneet ja kesäkurpitsat kukkii vihdoin, jospa sitä satoakin sais :)

egge

Lainaus käyttäjältä: jankke - 08:38:47 - 13.07.2013
Herneet ja kesäkurpitsat kukkii vihdoin, jospa sitä satoakin sais :)
Mites menee? Ite kannoin just muutaman kilon herneitä eilen kottiin, ja parit avomaankurkutkin :) pinaatti perkele oli heittänyt henkeensä helteissä, mut muuten näyttää suht jepalta, ja eritysesti ilahduttaa tomaatin ja paprikan hyvä kunto!

kuka tahansa


egge

:D facen puolella ois herneit, mut ei pysty linkittään suoja-asetuksien takia ??? munkin puolesta saa silti valokuvia mielellään pistää jos pystyy ja jaksaa, koska kiinnostaa!

papu

Lainaus käyttäjältä: egge - 23:15:53 - 06.08.2013
mut ei pysty linkittään suoja-asetuksien takia ???
Pystyy linkittämään. Facebookissa ei oo mikään suojassa.