DIYTurku.net

Keskustelu / Diskussion / Discussion => Yhteisöt, toiminta & tee se itse => Aiheen aloitti: egge - 21:17:00 - 18.12.2011

Otsikko: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 21:17:00 - 18.12.2011
Eli vastaava topikki mitä pifillä on, mikäli täältä kasviharrastajia löytyy?

Itse leikasin tänään chilit alas, ja myös ruusut ja karviaismarjat leikasin ja otin sisälle talvehtimaan, jos sais ton parvekkeen talvikuntoon pikkuhiljaa. Pitäis vielä vaihtaa ebb&flowin nesteet tänään ja siirtää pois pari lajiketta mitkä ei nähtävästi tuottaa satoa käyttämälläni ravintoseoksella ja sit ens vuodeks pistän siihen pelkästään tiger's teethiä, mikä taas tuottaa hyvin satoa.

Ja sit ens vuodeks paitsi tientekin muutama chililajike lisää niin ainakin gojimarjoja (mistä näköjään saa satoa vasta kolmen vuoden päästä, huomasin tänään) ja karviaskorsot. Ja puutarhapalsta pitäis ehdottomasti saada aikaseks vuokrata ens vuodeks, niin vois juurekset jne viljellä sielä. Mieluiten yhdestä paikasta mikä on duunimatkani varrella, vois sit kesällä aina pyöräillä sen kautta!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: jankke - 07:34:56 - 19.12.2011
Gojimarjoja? Vau, en ole tullut ajatelleeksikaan, et niitä vois täällä yrittää viljellä :)

Itsellä joku ihme fiksaatio kurpitsoihin, siis erityisesti talvikurpitsalajikkeisiin. Oon useana vuotena istuttanut erilaisia talvikurpitsoja vähän vaihtelevalla menestyksellä. En ole vielä onnistunut optimikasvuolosuhteita näköjään kurpitsoille saamaan aikaiseksi ja sadot ovat olleet melko surkeita :( Viime kesänä luulin, ettei tullut ainoatakaan kurpitsaa, mutta kun aloin leikkaamaan raatoja pois niin löytyi yksi vaivainen spagettikurpitsa ja pari pikkupalleroa, joiden lajikettakaan en enää muista, mutta hyviä olivat. Ja periks ei anneta, ens kesäks TAAS uudet kurpitsat maahan. Kesäkurpitsaa on aina kans ja siitä saa maailman parhaat ja helpoimmat kasvispihvit kikhernejauhon kanssa tai muhevimman kuivakakun. Raasteena laitan pakastimeenkin talveksi.

Muutoin joka kesä kasvatan herneitä ja papuja myös, ne on niin kiitollisia kasvateltavia kun saa aina satoa. Lisäks mulla on yrttejä ja mansikoita ja joka vuosi myös jotain porkkanaa/lanttua/nauriita/perunaa/punajuurta/kaalia yms ja tomaattia. Lehtikaali on kans huippua, se on kaunista ja satoisaa ja hyvää! Viime kesänä ostin yhden chilitaimen valmiina myös. Mikään ei ole parempaa kuin sadonkorjuu omilta viljelyksiltä (öh, tai no ehkä jotain melkein yhtä hyviä juttuja tulee mieleen kun tarkemmin miettii...)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 18:33:25 - 19.12.2011
Lainaus käyttäjältä: jankke - 07:34:56 - 19.12.2011
Gojimarjoja? Vau, en ole tullut ajatelleeksikaan, et niitä vois täällä yrittää viljellä :)
Joo mitä olen tutkinut niin toi gojihan on jostain himalaijasta kotoisin, eli suomessa pitäisi olla aika hyvät olosuhdet sille. Olen myös lukenut että sen pitäis (ehkä) pärjätä meillä talvesta ulkona, ja Britteissä kasvaa kuulema villinä. Itää helposti, mutta kasvaa sen jälkeen hitaasti ja tosiaan antaa ilmeisesti kunnolla satoa vasta kolmantena vuotena.

Katsotaan miten käy 8)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: jankke - 08:05:10 - 13.01.2012
Jee, Hyötykasviyhdistyksen siemenluettelo pläräyksessä.. Mitäs sitä ens kesänä viljelis??!? Olo on ku kakarana joulua odotellessa  ::)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 17:49:50 - 13.01.2012
Aha, hyötyläis-toveri. Meikä on ihan samassa tilanteessa!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 22:21:01 - 09.02.2012
Tästä se lähtee... Pistin just Tabascoa ja Yellow Bouquettiä itämään vesiviljelyä varten, perinteisenkin viljelyn idätystä pitiäis kohta tehdä ainakin chilien kohdalla.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 22:29:57 - 09.02.2012
Lainaus käyttäjältä: egge - 21:17:00 - 18.12.2011
Pitäis vielä vaihtaa ebb&flowin nesteet tänään ja siirtää pois pari lajiketta mitkä ei nähtävästi tuottaa satoa käyttämälläni ravintoseoksella ja sit ens vuodeks pistän siihen pelkästään tiger's teethiä, mikä taas tuottaa hyvin satoa.
Huomasin just että hieman olen valehdellut, kyseessä oleva lajike oli just toi Yellow Bouquet, ei Tiger's Teeth. Kävi myös mielessä että ehkä tää keskustelu pitäis olla tee se itse osiossa...
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: jankke - 12:19:46 - 10.02.2012
Melkoisen ammattilaismeininkiä verrattuna mun viljelyharrastukseen :)
Nykyään kamalinta on mulla, että on niin vähän enää tilaa tähän viljelyharrastukseen. Lisäksi tuo esikasvatus sisällä on pirun hankalaa, kun kissat repelee kaikki taimet eikä niitä voi oikein kaapissakaan kasvattaa..

Kurpitsaa, hernettä, lehtikaalia ja papuja ainakin laitan tilaukseen ihan just.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 20:13:32 - 11.02.2012
Mää oon kyllä ihan amatööri näissä jutuissa :)

Just tosa pistiin itämään vähän chiliä: Black scorpion tongue, Aji cristal, Malawi bird's eye, Bird pepper tai, Tiger's teeth, Tabajos. Lisäksi Ramiroa (suippopaprika) sekä gojimarjoja ja karviaiskoisoa.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 15:21:56 - 11.03.2012
Nonnii, ensimmäinen pieni gojitaimi nousi mullasta tosa toisapäivänä! 8) Toivottavasti tulee vielä lisää, pistin kuitenkin muistaakseni neljä siementä. Muutkin ovat kyllä kaikki itäneet. Tabasco on kyllä huono itämään, viimeksi kun yritin ei tullut mitään ja nyktin vain yksi kolmesta on itänyt... No, kuitenkin jottain tällä kertaa!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: jankke - 16:17:01 - 11.03.2012
Tsemppii! Itsehän yritän välttää noita sisätiloissa tapahtuvia esikasvatuksia, kun nuo kissat innostuu niistä turhan paljon..........
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: salozka - 22:22:52 - 20.03.2012
Amatööriparvekepuutarhuri kysyy kevätsäiden innoittamana:

Pitääks minitomaattipuskaa leikata jotenkin? Viime kesänä riehui ja rehotti kattoon asti mut tomaatteja tais tulla yhteensä kuus kappaletta. Mites ton estäis seuraavan rehun kanssa, vinkkejä?
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: jankke - 08:04:27 - 21.03.2012
^ Niin siis oon varmaan väärä ihminen vastaamaan, kun täysin pässi ja hullun tuurilla itsekin "viljelen", mutta.... En tiiä noista minitomaateista, mutta ainakin normitomaateista pitää nyppiä ne varkaat pois eli siis haarakohtiin kasvavat varret. Ja sitten niistä kukista ja mehiläisistä  :P et paljonko kaikenmaailman pörrinkäisiä teidän partsilla hengailee? Mulla on joku viisaampi joskus sanonut, et kannattaa niitä kukkia sutia vaikka pullasudilla niin lähteepi hedelmiä tulemaan? On mulla ollut itsellä tomaatteja, jotka ei tehneet ees kukkia :(
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: salozka - 18:19:57 - 21.03.2012
Kiitosta Jankke, ehkä sitä vois jollain pullasuti-sakset linjalla viritellä seuraavat versiot :D On niin älyttömän hyviä noi pikkutomaatit jos sattuu niitä saamaan! Mun viljelykset on muuten sitä luokkaa et kaupan vihannestiskistä yrttiruukut multaan kasvamaan. Yllättävän hyvin ne sit yleensä rehottaa :)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 20:45:08 - 22.03.2012
Jos toi kasvaa pitkäksi mutta harvaksi niin syynä on luultavasti liian vähän valoa, milloin kasvit reach (sori, kielimuuri) valoa kohti ja kasvavat siten pitkiksi ruipeloiksi, ja useimiten antavat myös huonosti satoa. Tämä voi tapahtua myös jos istutetaan liian aikaisin, vaikka valoa olisi myöhemmin tarpeeksi. Jos on sato-ongelmia niin typi edistää kukintaa, ja nestemmäisiä tomaatteille tarkoitettuja lannoiteita saa ihan suuremmista tavarataloistakin, esim kupittaan sittarista olen ostanut joskus vegan organic tomaatti lannoitetta... Voi tuntua hifiselyltä, mutta oikea ravinto = enemmän satoa :)

Niin ja itse olen mehiläisten puutteen takia "sutinut" sisällä olevia kukkia vanupuikkoilla.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 21:50:22 - 19.04.2012
Noi puutarhapalstat on tän viikon ajan jaossa: http://turku.4h.fi/viljelypalstat/ (http://turku.4h.fi/viljelypalstat/)

Ite kävin tosa eilen varaamassa omaani :)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: kuka tahansa - 13:23:43 - 26.04.2012
Kirjakahvilan (http://www.kirjakahvila.org) divarihyllyä on täydennetty pinkalla historiallisia puutarhanhoito-/maanviljelyoppaita biodynaamisesta viljelystä kasvihuoneen rakentamiseen. Hinnat viidestäkymmenestä sentistä euroon.

EDIT: Niin ja hei, tajusin vasta nyt että tämä ketjuhan kuuluu tee-se-itse-alueelle (josta sitä aluksi yritin etsiskellä)! Siirrän ja jätän yleiselle alueelle linkin viikoksi tai pariksi.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: jankke - 17:27:41 - 27.05.2012
Nyt on herneet, pavut, retiisit, pillisipulit, spagettikurpitsat, persiljat ja salaatit istutettu <3 Ruohosipulia, lipstikkaa ja oreganoa on saanut jo korjatakin! Kurpitsat ei välttämättä ehdi tulla, kun esikasvatusvaihe jäi erinäisten Pariisinreissujen ja kissasabotaasin ansiosta pois vallan, mut ei yrittänyttä laiteta (vai miten se nyt menikään?) Mansikkapenkissä on tuore ruohokate ja hyvältä näyttää!

Edit: Nyt vasta huomasin tuon Kirjakahvilan puutarhaopasviestin, joko hylly on tyhjä kuka tahansa?
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: kuka tahansa - 18:33:44 - 28.05.2012
Juu, saman tien tyhjeni puutarhakirjoista! Kaikenlaista muuta siellä kyllä on halvalla (0,50-3e) jatkuvasti. Kandee käydä tsekkailemassa.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: jankke - 09:46:15 - 05.06.2012
Ostin sit kesäkurpitsat taimina.... tuntuu ihan huijaukselta kun ei ole itse siemenestä asti kasvattanut  ???
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 11:40:53 - 05.06.2012
Koko illan eilen olin kitkemässä rikkaruohoja, ja istutin punajuuret ja mangoldit. Perunaa ja härkäpapua ruppee jo näkymään :) Sit on tota palsternakkaa, salaatteja, porkkanaa, herneitä ja pinaattia toivottavasti tulossa, ja kohtapuolin vois varmaan istuttaa kesäkurpitsan, tomaattit ja paprikat ulos. Yrteejäkin pitäis käydä vielä istuttamassa. Että semmosta! Ja tilaa ois sittenkin vielä jäljellä, pitäis jottain pientä vielä keksiä...

Nii ja toi perkelen gojimarja kuoli >:( vois ehkä koittaa ostaa sen taimenena jostain... Mutta ananaskirsikka etenee, hyvin hitaasti kylläkin. Ja parvekkeen mansikkasato nättää lupaavalta :)

Uutena kokeiluna parvekkeella on nyt myös mustaherukkaa ja vadelmaa. Pensaat ainakin kasvavat hyvin, vielä jos jottain satoa sais niin!

Ja vuoden ekat jalapenot pääsee varmaan pizzatäyteiksi tänään 8) Ei muuta raportoittavaa tällä kertaa.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: salozka - 14:41:06 - 05.06.2012
Onpas hyvänkuuloset setit teilllä kasvamassa!

Tääl on partsilla joku köynnösyritelmä, sit on yrttiosastoa ja salaattia. JA tomaattipuska, antaas kattoo käykö sen kanssa paremmin kuin viimekesäiset 6 tomaattia :D
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: miska - 09:03:15 - 06.06.2012
^ Tomaatin kaveriksi samaan ruukkuun kannattaa laittaa herne (tai muu palkokasvi), tekee tällöin enemmän satoa koska palkokasvit sitovat typpeä tomaatinkin tarpeisiin.

Erittäin hyvä, halpa, ekologinen ja vegaaninen lannoite: kerää ämpäri täyteen nokkosia puhtaalta paikalta, kaada päälle vettä, kansi päälle ja anna muhia 2 viikkoa välillä sekoitellen. Haju on järkyttävä, siks kannattaa pitää kansi päällä. Laimentaminen: 1 litra lannoitetta kymmeneen litraan vettä.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 10:59:28 - 06.06.2012
^ Hyötykasviyhdistyksen mukkaan herne on huono kumppanuuskasvi tomaattille, pensaspapu sen sijan hyvä.
http://www.hyotykasviyhdistys.fi/?p=sekaviljely (http://www.hyotykasviyhdistys.fi/?p=sekaviljely)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: miska - 15:11:57 - 06.06.2012
^ Jännä! Mihinköhän toi perustuu? Miulla nimittäin pärjäs tosi hyvin noi yhdessä. Mutta joo, ehkä luottasin itsekin enemmän hyötykasviyhdistykseen kuin miun yksittäiseen onnistumiseen ja laittasin sit sitä pensaspapua. Salkopapuakin joskus kasvatin samassa ruukussa ja tomsu teki tosi paljon satoa, salkopapu ei niin kauheasti.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: Könä - 20:09:59 - 06.06.2012
Rupesin kasvattanaan chiliä taas.
Katotaa mitä tästä tulee..
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 02:32:12 - 07.06.2012
Lainaus käyttäjältä: miska - 15:11:57 - 06.06.2012
Mihinköhän toi perustuu?
Ei mittään aavistusta, mutta näin siinä väitetään ;)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 14:44:18 - 17.06.2012
Jeessss nyt sataa vettä, ei tarvi juosta kastelemassa maata :)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 18:40:39 - 13.01.2013
Nyt ois pikkuhiljaa aika ruveta fiilistelemään näitä hommia taas 8) Ekat chilisiemenet pistin tänään itämään, ja vähän ruvennut miettimään että mitäs sitä sinne puutarhapalstalle tänä vuona tulisi laitettua. Mangoldi oli kyl viime vuoden hitti, eli sitä ainakin vitusti! Koht pääsee kylvökarttoja piirtämään ;D
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: jankke - 19:32:37 - 13.01.2013
Just itsekin selailin Hyötykasviyhdistyksen siemenluetteloa  ;D Mitäs muuta laittais ku kurpitsoja...
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: niilo pielinen - 21:08:31 - 13.01.2013
hei hei, rauhoitukaa vähä, eilen jo näin siwan hyllyst multasakit etc, se muistutti et kevällä pitäis taas mennä puutarhahommiin, jos foorumilasetki alkaa olla epäreilu, se ei oo kiva enää :) !!! Tuntuu et just alkoi talvilomat ja ihmiset jo puhuu keväjutuista, ei siihen oo mikään kiireettä! Lisää lunta ja pakasta pliiz, ja et jatkuis vielä huhti...eiku...toukokuun asti.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 20:52:44 - 14.01.2013
^ riippuu varmaan siitä että onko puutarhointi palkkatyö vai ihan vaan harrastus, elikäs tota alienaatio noin marxilaisittain ;) tosin itekin toivon vielä lunta ja pakkasta, eteenkin lissää lunta ton sulanneen tilalle, että pääsis viel hiihtämään :)

Lainaus käyttäjältä: jankke - 19:32:37 - 13.01.2013
Just itsekin selailin Hyötykasviyhdistyksen siemenluetteloa  ;D Mitäs muuta laittais ku kurpitsoja...
Jos ois mahdollisuus pistää mv kasveja niin ite ainakin laitaisin perkeleesti kaikkia marjoja ja hedelmiä, mutko tonne palstalle ei saa kuin yv kasveja niin ite aattelin ainakin noihin yrtteihin (eteenkin salvia kiinnostaa, vanhojen tuttujen [basilika, persilja, oregano tms] lisäksi) perehtyä ja kasvatta ja kuivattaa niitä (mitä ei tuu tuorena käytettyä) talveksi. Juureksia kans pistän reilusti, paitsi perunaa en varmaan tänä vuona koska viime vuona tuli tuolta niin huonosti satoa... Avomaakurkua voi ehkä pistää, ja herneitä tietty... Katotaan nyt, onhan täsä vielä aikaa kehitellä suunnitelmia :)

Plus toki tämä edelleen:
Lainaus käyttäjältä: egge - 18:40:39 - 13.01.2013
Mangoldi oli kyl viime vuoden hitti, eli sitä ainakin vitusti!
:D
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: kuka tahansa - 12:42:45 - 25.01.2013
Tässä inspiraatioksi kaikille kiireisille kotipuutarhureille:

(http://i.dailymail.co.uk/i/pix/2013/01/24/article-2267504-17212EB3000005DC-781_634x663.jpg)

LainaaThriving since 1960, my garden in a bottle: Seedling sealed in its own ecosystem and watered just once in 53 years

David Latimer first planted his bottle garden in 1960 and last watered it in 1972 before tightly sealing it shut 'as an experiment'. The hardy spiderworts plant inside has grown to fill the 10-gallon container by surviving entirely on recycled air, nutrients and water. Gardeners' Question Time expert says it is 'a great example just how pioneering plants can be'.
Lue koko juttu täällä (http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2267504/The-sealed-bottle-garden-thriving-40-years-fresh-air-water.html).
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 19:33:35 - 25.01.2013
^ no nyt! En ole ennen kuullutkaan tommosista pullopuutarhoista. Hyvin kiinnostavaa. Pitäisköhän yrittää? Oishan tommonen aika hieno, kuitenkin aika monta vuosikymmentä ehtis tollasen kehitystä seurata ellei mittään kovin drastista täsä tapahtuu. Vähäsen kyllä nyt innostuin, tota ::)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 22:35:43 - 10.02.2013
Pistin tänään esikasvatukseen paprikaa, tomaattia ja kesäkurpitsaa. Paprikalle ihan oikea aika, tomaatille ja kesäkurpitsalle vähän aikaista, mutta näiten siementen parasta ennen päivitys mennyt viime vuonna, niin pistin nyt jo niin kerkiää vielä korjaamaan tilannetta jos noista ei tuu mittään :) Hydrokasvatuksen chilejä (tiger's teeth) pistin jo viikkoja sitten itämään ja hienoja taimia tosa on jo odottamassa 8) perinteisessä multakasvatuksessa olevat old-timersit (eli useamman vuoden mukana olleet chilit) puskevat jo lehdistöä hyvää vauhtia!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 22:27:18 - 21.02.2013
^ Itävyys kaikissa 100% 8)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: jankke - 12:46:28 - 23.02.2013
Hmmm... Noloa tunnustaa, mut itse en ole vielä saanut mitään aikaiseksi ens kesän viljelysten suhteen. Pakko ryhdistäytyä, ku eggekin on jo noin hyvässä vauhdissa :)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 12:40:22 - 11.03.2013
Kaverin uusi juttusarja: http://sylvi.fi/2013/03/monipuoliseen-keittiopuutarhaan-osa-1-harkapapu/ (http://sylvi.fi/2013/03/monipuoliseen-keittiopuutarhaan-osa-1-harkapapu/)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: salozka - 22:01:30 - 11.03.2013
Ohhoh, melko hämmentävä toi pullopuutarha, hieno!

Täällä ku kotiviljely rajoittuu partsille, en oo viel tehnyt mitään asian eteen. Mut kukkamullat vois vaihtaa. Hauska seurata ku valo lisääntynyt ja kasvit riehuu kohti ikkunaa :)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 17:38:19 - 24.03.2013
Huomenna alkaa sit viljelypalstojen jako kauppahallissa (http://turku.4h.fi/viljelypalstat/)!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 11:30:19 - 29.03.2013
^ Kävin eilen varaamassa aarin.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 12:41:07 - 29.03.2013
^ Oikein! Ja sitten kasvatusfiilistelyä tänne vuoden mittaan! ;)

Ja jos joku vielä potee kasvatustilan puutetta niin huomenna on sit viimeinen päivä kun noita palstoja jaetaan kaupahallissa!

Oiskohan jollakin toisella foorumilaisella muuten sattumalta palsta yo-kylässä? Jos on niin voitais tavata parhaimissa puuhissa joskus ;D

Kasvatusraportia voisin pistää sen verran että ekat jalapenot rupeavat oleman aika komean kokoisia jo :)

edit: niin, ja tomaatti ja paprika taimenet pärjäävät erittäin hyvin! Toi kesäkurpitsa vähän taistelee hengestään, kun istutin aivan liian aikaisin (tämä siis nähdääkseni onko vanhoiksi menneissä siemenissä vielä elinvoimaa), mut jos noi ei pärjää niin istutan sit vähän myöhemmin uudestaan, nyt kun tietää että siemenet vielä itäävät hyvin.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 12:22:25 - 18.04.2013
Varsinais-Suomen ympäristökasvatuspäivänä ti 7.5. on ohjelmassa kaupunkiviljelyä ja mehiläistenhoitoa: www.valonia.fi/public/default.aspx?contentid=426357&nodeid=14098 (http://www.valonia.fi/public/default.aspx?contentid=426357&nodeid=14098)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 12:14:14 - 23.04.2013
Kuulin, että toukokuun lopussa ollaan järjestämässä taimienvaihtopäivää! Lisätietoja tulee tännekin, kunhan niitä saadaan.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 19:15:18 - 10.05.2013
Taimienvaihtokahvila Kirjakahvilassa ti 21.5. klo 19.

Laitoitko liikaa siemeniä kasvamaan? Eikö sinulla ole tilaa kaikille taimille? Vai oletko kenties unohtanut tai et ole jaksanut istuttaa mitään? Onko sinulla joitakin erikoisia kasveja tai siemeniä, mitä haluaisit jakaa muille? Kasvatatko kasveja ensimmäistä kertaa ja tarvitset apua aloittamisessa? Onko sinulla liian paljon kasvien siemeniä?

Tule taimienvaihtokahvilaan vaihtamaan, antamaan tai saamaan taimia ja siemeniä. Tapaa muita kiinnostuneita ja saa uusia ideoita puutarhaan, palstalle ja parvekkeelle! Tapahtuma on epäkaupallinen, joten siellä ei myydä tai osteta kasveja, taimia tai siemeniä. Kirjakahvila palvelee tapahtuman aikana. Tervetuloa!

www.kirjakahvila.org (http://www.kirjakahvila.org)

Tapahtuman oma topic täällä (http://www.diyturku.net/forum/index.php/topic,1286.0.html).
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 21:05:54 - 10.05.2013
^ tohon vois ehkä osallistua jos jottain ylimääräistä on!

Just pistin siementilauksen vetämään hyötykasviyhdistykselle 8)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 21:54:46 - 11.05.2013
Olisiko joku kiinnostunut jakamaan n. aarin (10 x 10 m) kokoista viljelypalstaa puoliksi? Palsta sijaitsee Yo-kylän kupeessa, lähellä rautatiesiltaa. Koko palstan vuokra oli 15 euroa, tuon puolikkaan saisi esim. 5 eurolla. Tuon kokoiselle palstalle mahtuu jo aika paljon kaikkea kasvamaan, esim. sipulia, papuja, kesäkurpitsaa, kukkia, salaattia, mangoldia, porkkanaa tai vaikka perunaa. Ilmoita pian, jos kiinnostaa!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 09:45:52 - 21.05.2013
Lainaus käyttäjältä: karel - 19:15:18 - 10.05.2013
Taimienvaihtokahvila Kirjakahvilassa ti 21.5. klo 19.

Laitoitko liikaa siemeniä kasvamaan? Eikö sinulla ole tilaa kaikille taimille? Vai oletko kenties unohtanut tai et ole jaksanut istuttaa mitään? Onko sinulla joitakin erikoisia kasveja tai siemeniä, mitä haluaisit jakaa muille? Kasvatatko kasveja ensimmäistä kertaa ja tarvitset apua aloittamisessa? Onko sinulla liian paljon kasvien siemeniä?

Tule taimienvaihtokahvilaan vaihtamaan, antamaan tai saamaan taimia ja siemeniä. Tapaa muita kiinnostuneita ja saa uusia ideoita puutarhaan, palstalle ja parvekkeelle! Tapahtuma on epäkaupallinen, joten siellä ei myydä tai osteta kasveja, taimia tai siemeniä. Kirjakahvila palvelee tapahtuman aikana. Tervetuloa!

www.kirjakahvila.org (http://www.kirjakahvila.org)

Tapahtuman oma topic täällä (http://www.diyturku.net/forum/index.php/topic,1286.0.html).

Tämä tänään!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 23:33:47 - 22.05.2013
^ Ääh, unohdin koko homman! Enkä oo kerennyt maalle, enkä kyl huomennakaan kerkiä... No, viikonloppuna sitten alkaa ;D
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 22:55:15 - 30.05.2013
Pitkiä päiviä tullut tehtyä palstalla, parhaimillaan auringonlaskun asti, ja ihanatahan tämä on! Rupee pikkuhuljaa kaikki olevan maassa. Kivoja palstanaapureitakin tullut tavattua :) Ja kotona chiliä puskee 8) Nyt sais kohta se sade tulla ettei tartes juosta kastelemassa yhtenään!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: jankke - 15:51:13 - 01.06.2013
Mitä oot Egge istuttanut? Mulla ei ole kuin kahta lajia kesäkurpitsaa, herneitä, mansikkaa ja yrttejä.... Jos viel yhden hyvän istutuslaatikon sais ni laittaisin lehtikaalia, retiisiä ja salaatteja <3
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 19:05:30 - 01.06.2013
^ Härkäpapua, Pinaattia, Pari eri Mangoldia, Salaattia, Punajuurta, Palsternakkaa, Herneitä ja Avomaankurkkuja Tähän mennessä. Ja yrttivalikoimassa on Tilliä, Persiljaa, Basiliikkaa, Salviaa, Mäkimeirammia, ja niiden kanssa myös Rukolaa. Sit on myös auringonkukkia joilla koitan luoda vähän varjoa... Kotoa löytyy vielä taimia Tomaateihin, Paprikkaan ja Kesäkurpitsaan, joita pitäis vielä saada istutettua ennen kesälomalle lähtöä. Ja tilaa löytyis vieläkin vähän :D voi olla että pistän jotain kukkia vielä houkuttelemaan pölyttäjiä paikalle.

Että semmoisia!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 17:56:40 - 03.06.2013
Yrttikävelyllä opit ryydit, rohdot ja ruuat

Jokapäiväisten kulkureittiemme varrella kasvaa monia kasveja, jotka ansaitsisivat huomiomme. Yrttikävelyllä tutustutaan lajeihin, joita voi käyttää ryydiksi, rohdoksi tai ruuaksi.

Valonia järjestää torstaina 6.6. klo 17.30–19.30 perheen pienimmillekin sopivan Yrttikävelyn Turun keskustassa. Kuljemme Aurajoen vartta sen molemmilla rannoilla. Reitti sopii myös lastenrattaiden kanssa kulkeville. Muutama lyhyt mukulakiviosuus löytyy tuomiokirkon takaa.

Retkellä kasveja ei ole tarkoitus poimia, vaan opetella tunnistamaan, jotta ne voi ottaa talteen myöhemmin omilla kulmilla kohdatessa. Jos Turun keskustasta kerää suuhunpantavaa, kannattaa ne ainakin huuhdella liikenteen pölyistä.

Kaksituntinen retki alkaa Vanhalta Suurtorilta, Itämeritalon edestä klo 17.30. Oppaana toimii ympäristökouluttaja Susanna Auvinen. Retken alussa käymme vilkaisemassa, mitä kuuluu Brinkkalan pihalle perustetulle laatikkopuutarhalle ja jaamme vinkkejä kaupunkiviljelmän perustamiseen. Mukaan voi ottaa muistiinpanovälineet, kameran ja ainakin pikkuväelle jotain evästä.

Lisätietoja: Susanna Auvinen, ympäristökouluttaja, p. 050 492 4754

www.valonia.fi/public/default.aspx?contentid=441802&nodeid=14098 (http://www.valonia.fi/public/default.aspx?contentid=441802&nodeid=14098)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 16:44:17 - 23.06.2013
On tää hienoa aikaa kun rupee kasvit kunnolla nousemaan :-*
Koht vois käydä kitkemässä vähän rikkaruohoja!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 12:49:22 - 04.07.2013
Ihan hyvältä alkaa näyttää palstalla. Yksi penkki ei vaan vielä oikein näytä elonmerkkejä. Sen huomasin taas, että kitkeminen saa palstan näyttämään niin paljon paremmalta ja onhan siitä muutakin hyötyä. Nokkosvettä pitäisi laittaa tulemaan.

Kasvamassa on sipulia, papuja, porkkanaa, kesäkurpitsaa, salaatteja, kehäkukkia, mangoldia ja lehtikaalia. Lisäksi on muistaakseni kyssäkaalia ja jotain muuta kokeilumielessä.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: jankke - 08:38:47 - 13.07.2013
Herneet ja kesäkurpitsat kukkii vihdoin, jospa sitä satoakin sais :)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 19:51:54 - 06.08.2013
Lainaus käyttäjältä: jankke - 08:38:47 - 13.07.2013
Herneet ja kesäkurpitsat kukkii vihdoin, jospa sitä satoakin sais :)
Mites menee? Ite kannoin just muutaman kilon herneitä eilen kottiin, ja parit avomaankurkutkin :) pinaatti perkele oli heittänyt henkeensä helteissä, mut muuten näyttää suht jepalta, ja eritysesti ilahduttaa tomaatin ja paprikan hyvä kunto!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: kuka tahansa - 22:20:43 - 06.08.2013
Valokuvia!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 23:15:53 - 06.08.2013
:D facen puolella ois herneit, mut ei pysty linkittään suoja-asetuksien takia ??? munkin puolesta saa silti valokuvia mielellään pistää jos pystyy ja jaksaa, koska kiinnostaa!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 23:33:19 - 06.08.2013
Lainaus käyttäjältä: egge - 23:15:53 - 06.08.2013
mut ei pysty linkittään suoja-asetuksien takia ???
Pystyy linkittämään. Facebookissa ei oo mikään suojassa.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 23:54:40 - 06.08.2013
Joo vai? Sinne menee mun maksimisuojaus sit perkele jos pittää paikans :o koitetaa ny sit huvin ja urheilun vuoks et näkyyks täsä osan mun herneist:
(https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/480782_220276068123904_918839227_n.jpg)

edit: :o Nonni, vitun face, ja vitun tietotekniikka muutenkin, näköjään näkyykin...
No tosapa eka kuva sit, olkaapa hyvät ;)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 09:41:21 - 07.08.2013
Testaappa joskus että otat jonkun kuvan urlin talteen ja poistat kuvan. Säilyy aika kauan kuvan urli vaiks ois fbstä muka poistettu. Alkaisin sovittelemaan foliohattua päähän pian..
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: egge - 22:22:07 - 07.08.2013
^ jaa, no, mut emmä nyt tonne mittään kovin arkaluonteista tunge muutenkaan et tota ei nyt sillai kovin paljon väliä...
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: jankke - 15:09:13 - 08.08.2013
Mullakaan ei ole mitään nettipalvelua kuvien julkaisuun, suunnitelmissa on ollut kyllä, mut aikomiseksi on jäänyt. Meidän hernesato ehditiin syödä ilman valokuvatodisteita. Kesäkurpitsapuskat on komeita ja suo antejaan, parasta raaka-ainetta monenlaiseen ruuanlaittoon! Kesäkurpitsa-gramjauhopihvit on niin äärimmäistä luksusherkkua ettei mitään määrää! Ja kesäkurpitsakakku, huhhuh! Nokkosta ja yrttejä kuivuu kauniisti takapihalla <3
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 22:29:27 - 08.08.2013
Palstalta on saatu toistaiseksi kesäkurpitsaa, avomaankurkkuja, salaattia ja vähän mangoldia. Kehäkukat ovat näköjään aloitelleet kukintaa. Vähän villinä kasvavaa minttua keräsin myös joku kerta.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 11:04:26 - 22.08.2013
Lauantaina 24.8. palstojen ylimääräiset antimet tänne eli Sato pöytään! -sadonkorjuutapahtumaan. Ohjelmassa myös paljon muuta. http://diyturku.net/forum/index.php/topic,1434.0.html (http://diyturku.net/forum/index.php/topic,1434.0.html)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: kuka tahansa - 12:40:03 - 19.02.2014
Jokos on siemenet hankittu?

Filosofi, ympäristöpolitiikan tutkija ja harrastelijapuutarhuri Ville Lähde (http://www.villelahde.fi/niukkuuden-maailmassa/) aikatauluttaa:
http://sylvi.fi/2014/02/monipuoliseen-keittiopuutarhaan-osa-5-vuoden-aikatauluja/ (http://sylvi.fi/2014/02/monipuoliseen-keittiopuutarhaan-osa-5-vuoden-aikatauluja/)

(Lue myös Villen artikkeli "Ympäristöajattelun kriisi ja niukkuuden ongelma" joko Väärinajattelijan vitosnumerosta (http://vaaris.org/5/index.htm) tai Megafoni-nettilehdestä (http://www.megafoni.org/ymparistoajattelun-kriisi-ja-niukkuuden-ongelma/).)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 08:05:37 - 03.09.2014
Ensikertalaisena tänä kesänä näissä bisneksissä. Eipä tuo suunnitelmien mukaan menny mut ohan tuolta syötävää saanu. Harmi vaan et joku runkkari pupu on käyny kaikki avomaakurkut jyrsimässä. Ens kesänä pitää virittää jotain  ketunrautoja >:(
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: Puuha peten lippa lakki - 22:11:30 - 03.09.2014
Oon ollu tän kesän Kuralan Kylämäessä puutarhurina ja on kyllä ollu kivaa. Saan sieltä vittuna siemeniä mukaani ku lopetan hommat ens viikolla ja sitten keväällä ajattelin vuokrata palstan kaupungin viljeysmailta kun ei tuota omaa pihaa oikeen kerrostalossa ole. Kaikki omavaraisuuteen liittyvä on aina viehättäny ja tämä on nyt askel sitä unelmaa kohden, että jonain päivänä kasvatan suurimman osan ravinnostani itse.

Aluks varmaan jotain härkäpapu-peruna viljelyksiä ja muuta yksinkertasta. Tossa kombossa on hyvä, sen lisäks et molemmat on aivan parhaita ruoka-aineksia, niiden viihtyvyys toistensa kanssa kasvimaalla! Klassinen kombo. Muutenki oppinu helvetisti kesän aikana kaikkea uutta, joten eiköhän ens kesänä saa pottua ja muuta paskaa "omasta" maasta.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 17:51:18 - 05.03.2015
4H:n vuokraamat viljelypalstat tulevat jakoon viikolla 13 eli ma 23.3. alkavalla viikolla. Lisäinfoa: http://turku.4h.fi/viljelypalstat/ (http://turku.4h.fi/viljelypalstat/)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 10:58:59 - 10.03.2015
Eipä sit tullu säilytettyä kuittia viime vuoden palstasta :-\
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 11:14:29 - 10.03.2015
Lainaus käyttäjältä: papu - 10:58:59 - 10.03.2015
Eipä sit tullu säilytettyä kuittia viime vuoden palstasta :-\

Luulisi että ne uskoo ilmankin. On niillä joku tietokanta aikaisemmista vuokralaisista kuitenkin. Mulle tuli tekstari palstojen jaosta.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 12:14:14 - 10.03.2015
Lainaus käyttäjältä: karol - 11:14:29 - 10.03.2015
Lainaus käyttäjältä: papu - 10:58:59 - 10.03.2015
Eipä sit tullu säilytettyä kuittia viime vuoden palstasta :-\

Luulisi että ne uskoo ilmankin. On niillä joku tietokanta aikaisemmista vuokralaisista kuitenkin. Mulle tuli tekstari palstojen jaosta.
Joo tuli tekstari kans missä mainittiin kuitista. Täytynee käydä siis lakki kädessä kyselees et kai te ny mut muistatte.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: Puuha peten lippa lakki - 20:02:14 - 11.03.2015
Jos ei muista/et saa hommattua, niin koitetaan seuraavalla kierroksella. Ilmota miten käy.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: Samppa - 20:43:38 - 11.03.2015
Varaustilaisuus  8) :)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 17:13:01 - 02.06.2015
Pläntti korkattu 8)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 18:52:02 - 02.06.2015
Lainaus käyttäjältä: papu - 17:13:01 - 02.06.2015
Pläntti korkattu 8)

Jee! Mietinkin tässä joku päivä, että pitää kysäistä palstabisnesten sujumisesta.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: Puuha peten lippa lakki - 14:12:02 - 03.06.2015
Ihan kivasti saatiin jo tongittua maata. Harmittaa/pelottaa kun vasta näin myöhään merkkasivat palstat ja parvekeremontin takia mulla  ei oo ollu esikasvattaa mitään. Eli kaikki meni nyt suoraan maahan vaan. Katotaan miten käy. Tänään taas!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 10:24:51 - 28.08.2015
Miten on nämä hommat sujuneet?
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: Puuha peten lippa lakki - 19:51:40 - 29.08.2015
Perunaa ja kesäkurpitsaa tullee aivan hyvin! Salaattia ja yrttejä vähä nihkeästi mutta kasvaa kuitenkin. Ehkä ens vuonna pääsis aikasemmin muokkaan maata niin pystyis tekeen koko kokonaisuuden paremmin. Sipulit ja porkkanat ei jostain syystä oo oikeen lähteny.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 09:38:19 - 04.03.2016
4H:n vuokraamat viljelypalstat tulevat jakoon viikolla 11 eli ma 14.3. alkaen. Lisäinfoa: www.turku.4h.fi/viljelypalstat (http://www.turku.4h.fi/viljelypalstat)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: Puuha peten lippa lakki - 19:39:05 - 05.03.2016
Saas nähä jos tänä vuonna onnistuis paremmin. Siemenet ja uudet työkalut on hankittu. Chilin kasvattaminenki on jo alkanu ja hyvältä näyttää!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 12:39:59 - 27.01.2017
Kolme asiaa:

1. Jos kaipaat puutarhahommiin ammattimaista apua, niin hardcoreskenessäkin kunnostautunut fillaripuutarhuri Tuomo auttaa.

https://fillaripuutarhuri.wordpress.com (https://fillaripuutarhuri.wordpress.com)
https://www.facebook.com/fillaripuutarhuri (https://www.facebook.com/fillaripuutarhuri)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 12:44:35 - 27.01.2017
Asia 2:

4H:n viljelypalstat tulevat jakoon viikolla 13 eli ma 27.3. alkaen. http://turku.4h.fi/viljelypalstat/ (http://turku.4h.fi/viljelypalstat/)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 12:51:46 - 27.01.2017
Asia 3: Olen tammikuussa kasvatellut herneenversoja kotona ja hyvältä maistuu. Kyllä tässä alkaa jo palstahommatkin taas kiinnostaa! Toivottavasti on kesällä aikaa ja muuten mahdollista palstaa hoitaa.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 19:03:45 - 28.01.2017
Lainaus käyttäjältä: karol - 12:44:35 - 27.01.2017
Asia 2:

4H:n viljelypalstat tulevat jakoon viikolla 13 eli ma 27.3. alkaen. http://turku.4h.fi/viljelypalstat/ (http://turku.4h.fi/viljelypalstat/)
Ehkä kyl sitä taas tänäki kesänä sit. Viime kesä ky meni hiukka vituiks ku ei tullu oikeen mitää järkevää. Plus vitutti fasaani joka oli tehny pesänsä vedenhakupaikan polun viereen ja kävi kimppuun jos koitti mennä sitä polkua. Piti hakee vedet kauempaa :-\
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: Puuha peten lippa lakki - 00:04:36 - 29.01.2017
Vituttaa se yo-kylän maaperä kyllä aika huolella
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 13:09:31 - 29.01.2017
Lainaus käyttäjältä: Puuha peten lippa lakki - 00:04:36 - 29.01.2017
Vituttaa se yo-kylän maaperä kyllä aika huolella

Savea ja rikkakasveja kieltämättä piisaa.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 14:04:42 - 29.01.2017
Fasaani vitutti viime kesänä kyl enempi :) Jos ny tulevana kesänä vaan ihan rehdisti tuuppais pelkkää perunaa ja kesäkurpitsaa koko paskan täyteen ni ehkä ois aika varma hommeli.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 14:05:35 - 29.01.2017
Se hemmetin fasaani jahtas ihan sinne pellolle asti.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 15:12:18 - 29.01.2017
Lainaus käyttäjältä: papu - 14:05:35 - 29.01.2017
Se hemmetin fasaani jahtas ihan sinne pellolle asti.

Olisipa video, jossa Papu ja Puuha peten lippa lakki juoksevat fasaania karkuun!

Kieltämättä rinnakkaiselo fasaanien kanssa on vähän hankalaa, ne syövät sieltä pellolta kaikenlaista. Joskus olen heitellyt niitä kivillä, mutta eivät ne helposti hätkähdä, vaikka osuu aika lähellekin.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 12:52:51 - 06.03.2017
Tänä vuonna aion kasvatella jotain parvekkeella ja varmaankin myös palstalla. Jotain uutta huvittaisi kokeilla ja toistaiseksi listalla on jokin uusi vihreä lehtivihannes ja kaverin ylistämä tomatillo. Paprikaa aion myös kokeilla uusiksi, viime vuonna tuli yksi paprika.

Ostin joku viikko sitten auringonkukansiemeniä versojen kasvattamista varten, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi. Ja aion noita jokusen pistää keväämmällä uloskin kasvamaan.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: Puuha peten lippa lakki - 21:47:46 - 06.03.2017
Osallistun tänäkin vuonna yhteiseen palstaan vaikka viime vuonna meni hermot ekana päivänä ja sitten oliki loppukesän käsi paketissa. Satoa: 4 perunaa.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 12:19:58 - 26.03.2017
4H:n viljelypalstat jakoon huomisesta eli ma 27.3. alkaen. http://turku.4h.fi/viljelypalstat/ (http://turku.4h.fi/viljelypalstat/)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 10:54:25 - 18.04.2017
Palsta varattu. Herneen- ja auringonkukanversoja kasvatettu tarjottimella. Pari mandariinin siementä laitettu toiveikkaasti istutusruukkuihin.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 13:40:48 - 18.04.2017
Juu, pläntti varattu kans. Valmistelut: ei aloitettu ???
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 13:51:16 - 18.04.2017
Lainaus käyttäjältä: papu - 13:40:48 - 18.04.2017
Juu, pläntti varattu kans. Valmistelut: ei aloitettu ???

Eipä meilläkään palstaa varten ole tehty vielä mitään. Parvekehommat on ns. työn alla.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: Puuha peten lippa lakki - 15:15:49 - 18.04.2017
Millon sinne YO-kylään pääsee myllyttään? Tänä vuonna vois ehkä vähä rauhallisemmin/huolellisemmin tehä pohjatyöt
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 15:25:33 - 18.04.2017
Lainaus käyttäjältä: Puuha peten lippa lakki - 15:15:49 - 18.04.2017
Millon sinne YO-kylään pääsee myllyttään? Tänä vuonna vois ehkä vähä rauhallisemmin/huolellisemmin tehä pohjatyöt
Nyt on kai ollu aika hyvät kelit, eli saattas päästä jo toukokuun alussa varmaan
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 21:39:02 - 22.04.2017
Lainaus käyttäjältä: papu - 15:25:33 - 18.04.2017
Lainaus käyttäjältä: Puuha peten lippa lakki - 15:15:49 - 18.04.2017
Millon sinne YO-kylään pääsee myllyttään? Tänä vuonna vois ehkä vähä rauhallisemmin/huolellisemmin tehä pohjatyöt
Nyt on kai ollu aika hyvät kelit, eli saattas päästä jo toukokuun alussa varmaan

Kevään eteneminen on kyllä ollut aika hidasta, vrt. http://yle.fi/uutiset/3-9577478 (http://yle.fi/uutiset/3-9577478) Mulla on yleensä tavoitteena, että kesäkuun alussa olisi kylvöt tehty, harvoin siinä tuntee olevansa pahasti myöhässä. Juhannukseen asti voi aika hyvin taimiakin istutella.

Jotain taimikasvatushommia on nyt aloiteltu ja jonkun aikaa kerätty munankuoria kalkkia antamaan.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 11:45:53 - 25.04.2017
Joo taisin hämääntyä noista parista lämpösestä päivästä, mut eihä kevät ny vielä niin pitkällä ookkaan ::) Ainaki jos ny ulos kattelee..
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: Puuha peten lippa lakki - 00:02:21 - 27.04.2017
Tää menee varmaan taas nii, että pääsee alottaan pohjatyöt kun pitäis olla jo puolet siemenistä pellossa :o
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: markus - 10:48:52 - 15.05.2017
Alkanut kirsikkatomaattien parvekekasvatus kiinnostamaan, lasitettu parveke löytyy niin lämpötilatkin lienee kohdillaan. Kasvusäkki ja 1-2 tainta olis plääni. Onko tipsejä?
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 14:50:54 - 15.05.2017
Lainaus käyttäjältä: markus - 10:48:52 - 15.05.2017
Alkanut kirsikkatomaattien parvekekasvatus kiinnostamaan, lasitettu parveke löytyy niin lämpötilatkin lienee kohdillaan. Kasvusäkki ja 1-2 tainta olis plääni. Onko tipsejä?

Mun mielestä nämä ohjeet on ihan hyvät. www.viherpeukalot.fi/?s=20&id=65&hakuehto=rn5 (http://www.viherpeukalot.fi/?s=20&id=65&hakuehto=rn5)

Latvominen ja varkaiden poisto tärkeitä. Tasainen kastelu on hyväksi, vaikka kirsikkatomaatti ei halkeakaan samalla tavalla kuin tavallinen. Tarpeeksi valoa pitää saada. Ja tosiaan kannattaa tukea kasvi jossain vaiheessa, että ei tule katkeamisia.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: markus - 20:02:22 - 15.05.2017
Lainaus käyttäjältä: karol - 14:50:54 - 15.05.2017
Lainaus käyttäjältä: markus - 10:48:52 - 15.05.2017
Alkanut kirsikkatomaattien parvekekasvatus kiinnostamaan, lasitettu parveke löytyy niin lämpötilatkin lienee kohdillaan. Kasvusäkki ja 1-2 tainta olis plääni. Onko tipsejä?

Mun mielestä nämä ohjeet on ihan hyvät. www.viherpeukalot.fi/?s=20&id=65&hakuehto=rn5 (http://www.viherpeukalot.fi/?s=20&id=65&hakuehto=rn5)

Latvominen ja varkaiden poisto tärkeitä. Tasainen kastelu on hyväksi, vaikka kirsikkatomaatti ei halkeakaan samalla tavalla kuin tavallinen. Tarpeeksi valoa pitää saada. Ja tosiaan kannattaa tukea kasvi jossain vaiheessa, että ei tule katkeamisia.

Kiitos vinkeistä!
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 12:08:04 - 17.05.2017
Lainaus käyttäjältä: karol - 10:54:25 - 18.04.2017
Pari mandariinin siementä laitettu toiveikkaasti istutusruukkuihin.

Olin jo menettänyt toivoni näiden suhteen, kun arvelin kastelleeni liikaa ja siementen mädäntyneen. Eilen olin pistämässä uusia siemeniä samoihin kuivahtaneisiin ruukkuihin, kun huomasin molempien itäneen. Kuukausi näköjään meni itämiseen.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 17:48:33 - 10.06.2017
Palstalla ei ole tehty vielä mitään. Jotain taimia kasvaa sisällä/parvekkeella: papuja, tomaattia, tomatilloa, munakoisoa ainakin.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: markus - 07:47:39 - 12.06.2017
Ekat kirsikkatomaatit saatu parvekkeen amppelista, helluva goody.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 23:39:22 - 15.06.2017
Lainaus käyttäjältä: markus - 07:47:39 - 12.06.2017
Ekat kirsikkatomaatit saatu parvekkeen amppelista, helluva goody.

Jee, hieno homma!

Itse olin tänään ekaa kertaa palstalla tänä vuonna. Palsternakan ja pavun taimia istutettiin.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 23:30:32 - 29.06.2017
Ikinä ei palstahommat ole olleet näin myöhässä. Tällä viikolla on kylvetty lehtikaalia, mangoldia ja kukkia ainakin. Jotain pientä hommaa on vielä jäljellä...

Parvekkeella on tomaattia, munakoisoa ja tomatilloa, kaksi kaikkia. Lisäksi yrttejä.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 18:30:37 - 04.07.2017
Eilen istutettiin palstalle kesäkurpitsa. Vähän myöhemmin kylvetään pinaattia.

Tänään tein aika hyvää ruokaa, jonka tärkeä ainesosa oli palstalta kerätty rikkaruoho eli jauhosavikka.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 12:33:33 - 07.07.2017
Ystävän muutama vuosi sitten kirjoittamaa hyvää luettavaa puutarhahommista: http://sylvi.fi/?s=keitti%C3%B6puutarhaan (http://sylvi.fi/?s=keitti%C3%B6puutarhaan)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 14:54:32 - 12.07.2017
Jauhosavikkaa on tullut syötyä enemmänkin, sitä kun ilmaiseksi tuolla pellolla piisaa. Parvekkeella tein rucolan toisen kylvön. Tomatillo on alkanut tehdä hedelmiä, toivottavasti valmistuvat.

Lannoitushommissa on käytetty paitsi kaupan luomulannoitetta myös viherkatetta, kananmunan kuoria, perunoiden keitinvettä ja kahvinpuruja.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 19:05:44 - 19.07.2017
Kesäkurpitsabisnekset näyttäs olevan hyvällä mallilla. Perunaa tulee kans. Simppeliä perushuttuu, ku ei kuitenkaan ehtiminen riitä niin pitkälle et pystyis aktiivisesti ropsuttelee tuolla palstalla.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 13:26:30 - 20.07.2017
Lainaus käyttäjältä: papu - 19:05:44 - 19.07.2017
Kesäkurpitsabisnekset näyttäs olevan hyvällä mallilla. Perunaa tulee kans. Simppeliä perushuttuu, ku ei kuitenkaan ehtiminen riitä niin pitkälle et pystyis aktiivisesti ropsuttelee tuolla palstalla.

Jee! Meillä on kesäkurpitsa vielä tosi pieni. Sillä ei missään vaiheessa ole ollut harsoa ja muutenkin palstan hoito on ollut vähän retuperällä. Ekat pavut kukkii, kai sieltä aika pian jotain saa. Pieniä ne kyllä ovat. Kitkeä pitäisi koko palsta.

Parvekkeella on ekat munakoisot ja tomaatit alkaneet kasvaa. Tomatillot ovat toistaiseksi pudottaneet jostain syystä kaikki hedelmänalkunsa, syytä en tiedä. Ehkä pölytys ei ole onnistunut, ehkä on ollut liian kylmää tms. Munakoiso ja tomatillo ovat tämän kesän kokeiluja.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 17:28:24 - 20.07.2017
Kesäkurpitsat tuli tosiaan ylläreinä, kun taktiikkana et siemenet vaan suoraan maahan. Viime vuonna ei tullu olleskaa.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 18:41:44 - 20.07.2017
Lainaus käyttäjältä: papu - 17:28:24 - 20.07.2017
Kesäkurpitsat tuli tosiaan ylläreinä, kun taktiikkana et siemenet vaan suoraan maahan. Viime vuonna ei tullu olleskaa.

Vielä enemmän jee! Mä olen aina ostanut kesäkurpitsan taimen jostain syystä, en ole koskaan kasvattanut siemenestä. Aika hyvin että kasvaa ihan noin vaan ilman esikasvatusta. Onko teillä monta yksilöä? Kahdestakin tulee helposti jo ihan liikaa syötävää, ainakin normaalina kesänä.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: Puuha peten lippa lakki - 18:47:40 - 20.07.2017
Eipä oo tarvinu ku chiliä kasvatella tänä kesänä. Muuhun ei oo aika riittäny. Suurin yllättäjä on ollu talven yli komerossa nukkunu lwmon drop, joka puskee hedelmää niin, että hirvittää. Vesiviljelyn kanssa on ollu opettelemista ja töiden takia on perushoitoki jääny vähiin niin on joutunu sit aika rankalla kädellä karsiin ettei kasvit olis pelkkää lehteä.

Moni tuosta vesiviljelystäkin on sanonu et habanerolajikkeet saattaa alka tositoimiin vasta tokana satokautena, joten toivotaan sen lähtevän ens kesänä tuottaan enemmän podia. Oon lamppujakin miettiny mutta melkeen pakko ois olla ledi. En uskalla jättää mitään natikoita huutamaan moneks viikoks itekseen. Ledit taas maksaa seteleitä ja kolikoita. Pakko hommata kotipuutarhuri.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 09:25:33 - 21.07.2017
Lainaus käyttäjältä: karol - 18:41:44 - 20.07.2017
Lainaus käyttäjältä: papu - 17:28:24 - 20.07.2017
Kesäkurpitsat tuli tosiaan ylläreinä, kun taktiikkana et siemenet vaan suoraan maahan. Viime vuonna ei tullu olleskaa.

Vielä enemmän jee! Mä olen aina ostanut kesäkurpitsan taimen jostain syystä, en ole koskaan kasvattanut siemenestä. Aika hyvin että kasvaa ihan noin vaan ilman esikasvatusta. Onko teillä monta yksilöä? Kahdestakin tulee helposti jo ihan liikaa syötävää, ainakin normaalina kesänä.
Jos noi kaikki tosta tosiaan lähtee kasvaa oikeen kunnolla ni kuus yksilöä ois! Siinä onki sit jos jokanen pukkaa sellasta ranteen vahvusta tavaraa kauheella syötöllä :)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 13:35:56 - 02.08.2017
Lainaus käyttäjältä: papu - 09:25:33 - 21.07.2017
Lainaus käyttäjältä: karol - 18:41:44 - 20.07.2017
Lainaus käyttäjältä: papu - 17:28:24 - 20.07.2017
Kesäkurpitsat tuli tosiaan ylläreinä, kun taktiikkana et siemenet vaan suoraan maahan. Viime vuonna ei tullu olleskaa.

Vielä enemmän jee! Mä olen aina ostanut kesäkurpitsan taimen jostain syystä, en ole koskaan kasvattanut siemenestä. Aika hyvin että kasvaa ihan noin vaan ilman esikasvatusta. Onko teillä monta yksilöä? Kahdestakin tulee helposti jo ihan liikaa syötävää, ainakin normaalina kesänä.
Jos noi kaikki tosta tosiaan lähtee kasvaa oikeen kunnolla ni kuus yksilöä ois! Siinä onki sit jos jokanen pukkaa sellasta ranteen vahvusta tavaraa kauheella syötöllä :)

Kesäkurpitsahan on toki parasta ihan pienenä. Niitä kukkiakin voi muuten syödä! Täällä lopussa aiheesta: http://sylvi.fi/2013/03/monipuoliseen-keittiopuutarhaan-osa-4-kesakurpitsa/ (http://sylvi.fi/2013/03/monipuoliseen-keittiopuutarhaan-osa-4-kesakurpitsa/)

Parvekkaalla molemmat munakoisot kypsyttelevät parhaillaan yhtä hedelmää, toivottavasti tekevät lisääkin.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 11:28:23 - 18.10.2017
Tämän kesän viljelyt alkaa olla lopuillaan.

Palstalta kerättiin loppusato n. viikko sitten. Mangoldia ja lehtikaalia tuli lopulta aika runsaasti ja tämän vuoden uutuus palsternakka onnistui kivasti. Kesäkurpitsa ei tuottanut mitään, vaan paleltui pahemman kerran jossain kohtaa. Avomaankurkku meni myös pieleen, vaikka sitä olen pitänyt aika varmana. Koleus kävi senkin kohtaloksi. Pavutkaan eivät onnistuneet.

Parvekkeella kypsytellään viimeisiä tomaatteja. Yksi pikkuinen munakoiso kasvaa vielä myös ja kymmenittäin tomatillon hedelmiä. Niiden kanssa on aika jännät paikat, että minkä verran niitä ehtii valmistua. Kolme korjattiin pari päivää sitten.

Ajatuksia ensi vuodesta:
- Härkäpapua taas kehiin. Se on niin paljon varmempi kuin muut pavut.
- Tomatilloa kokeillaan taas ensi vuonna. Pitää varmaan vaan toivoa lämpimämpää kesää ja kenties kokeilla latvomista.
- Paprikaa olisi kiva kokeilla pitkästä aikaa, mutta saapa nähdä, että kokeillaanko.
- Jostain uudesta lehtivihanneksesta olisi mukava saada hyvä sato.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 09:59:13 - 30.10.2017
Lainaus käyttäjältä: karol - 11:28:23 - 18.10.2017
Parvekkeella kypsytellään viimeisiä tomaatteja. Yksi pikkuinen munakoiso kasvaa vielä myös ja kymmenittäin tomatillon hedelmiä. Niiden kanssa on aika jännät paikat, että minkä verran niitä ehtii valmistua. Kolme korjattiin pari päivää sitten.

Parvekkeella on enää tomatillot. Eilen kerättiin joku 10-15 pientä hedelmää ja kai sieltä vielä joitakin saa. Ihmeellisen hyvin nuo kasvit ovat kestäneet kylmyyttä ja lyhyttä päivää.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 18:35:16 - 30.10.2017
Lainaus käyttäjältä: karol - 11:28:23 - 18.10.2017
Kesäkurpitsa ei tuottanut mitään
Jeps, sama homma :-\

Hiukan tossa pohdiskeltu josko ei ens kesänä varais palstaa laisinkaan. Ellei sit jostain kumman syystä muutu hommat silleen et vois jonkinnäköistä kesälomaa viettää.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 14:18:29 - 15.11.2017
Lainaus käyttäjältä: papu - 18:35:16 - 30.10.2017
Hiukan tossa pohdiskeltu josko ei ens kesänä varais palstaa laisinkaan. Ellei sit jostain kumman syystä muutu hommat silleen et vois jonkinnäköistä kesälomaa viettää.

Juu kyllä palsta vaatii sen verran aikaa ja etenkin energiaa, että se ei välttämättä ole kiireisen kesän homma. Toki jos siellä kerkiää tarpeeksi käydä, niin siellä työskentely antaa myös paljon.

Pistin äsken herneen ja auringonkukan versoja kasvamaan, saas nähdä miten homma toimii vuoden pimeimpään aikaan.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 11:55:21 - 10.12.2017
Lainaus käyttäjältä: karol - 14:18:29 - 15.11.2017
Pistin äsken herneen ja auringonkukan versoja kasvamaan, saas nähdä miten homma toimii vuoden pimeimpään aikaan.

Nämä kasvoivat ihmeen hyvin. Maku jäi ehkä pimeän vuodenajan takia vähän valjuksi, mutta olen silti tosi tyytyväinen tähän kokeiluun.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: papu - 03:56:29 - 15.02.2018
4H:n viljelypalstat jakoon viikolla 12: http://turku.4h.fi/viljelypalstat/ (http://turku.4h.fi/viljelypalstat/)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 11:59:47 - 05.03.2018
Lainaus käyttäjältä: papu - 03:56:29 - 15.02.2018
4H:n viljelypalstat jakoon viikolla 12: http://turku.4h.fi/viljelypalstat/ (http://turku.4h.fi/viljelypalstat/)
Ja tämä viikkohan on tuo ma 19.3. alkava.

Meiltä taitaa tänä vuonna jäädä palstahommat väliin. Koitetaan panostaa parvekkeeseen kunnolla ja sitten jos vielä jonkun laatikon johonkin saisi.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 13:28:32 - 09.03.2018
Eilen laitoin taas tauon jälkeen hernettä ja auringonkukkaa kasvamaan lautaselle. Reilun viikon päästä pitäisi olla syötäviä versoja. Koirakin syö innoissaan herneenversoja.
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 23:16:16 - 12.03.2018
Mustarinda-talo on Kainuussa Paljakan luonnonpuiston laidalla sijaitseva talo, jossa on mm. residenssitilat ja jossa järjestetään erilaisia tapahtumia. Siellä on myös puutarha, jonka viime vuodesta voi lukea blogista: https://mustarindagarden.wordpress.com (https://mustarindagarden.wordpress.com)

Kasvihuoneessa on kokeiltu tosi kiinnostavaa lämmityssysteemiä: lattian alla on kompostiainesta, jonka tuottaman lämmön avulla kasvukautta yritetään pidentää.

Mustarindasta voi lukea lisää sivulta www.mustarinda.fi (http://www.mustarinda.fi)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 13:21:18 - 02.04.2018
Eräällä pifuttelijalla on komea kasvihuone tulossa. Toki tässä ei ole ihan vaan kotitarpeista kyse. www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=5376&start=3390 (http://www.punkinfinland.net/forum/viewtopic.php?f=5&t=5376&start=3390)
Otsikko: Vs: Kotipuutarhurit
Kirjoitti: karol - 12:46:26 - 26.06.2018
Palstaa ei tänä kesänä ole eikä viljelylaatikkoakaan tullut hommattua, mutta parvekkeella ja keittiössä sentään jotain kasvaa. Rosmariinin taimi pitäisi vielä ostaa.

Parvekkeella on tomaatti, pari tomatilloa, lehtikaalia, rucolaa, herneenversoja, salaattia, basilikaa, korianteria ja salvia. Ehkä jotain muutakin. Keittiössä on lisää basilikaa, oreganoa, minttu ja vuonankaalia. Osa kasvaa kivasti, osa vähän kituliaammin.