Minimalismi-luentosarja pääkirjaston musiikkiosastolla

Aloittaja Vekenator, 14:31:44 - 13.02.2012

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

Vekenator



Tiistaisin 14.2., 13.3., 10.4. ja 8.5. klo 18–19.30
Turun pääkirjaston musiikkiosasto, Taiteiden talon 2. krs, Linnankatu 2

Musiikillisen minimalismin synnystä tulee pian kuluneeksi 50 vuotta. Luentosarjassa Minimalismi musiikissa tutustutaan minimalismin neljän suuren – La Monte Youngin, Terry Rileyn, Steve Reichin ja Philip Glassin – uraan ja sävellyksiin. Lisäksi tarkastellaan musiikillista minimalismia ja sen vaikutuksia laajemmassa musiikillisessa ja kulttuurisessa yhteydessä.

Musiikillisen minimalismin isänä pidetään amerikkalaista La Monte Youngia. Minimalismi kukoisti erityisesti Yhdysvalloissa 1970-luvulla. Minimalistisen musiikin keskeisin alalaji on repetitiivinen musiikki eli toistomusiikki, joka perustuu pienten sävelkuvioiden sinnikkääseen toistoon, vähittäiseen muunteluun ja päällekkäinsommitteluun. Vaikka ankarin minimalismi on harvinaistunut ja alkuperäisetkin minimalistit ovat siitä etääntyneet, tyylillä on edelleen seuraajia.

Minimalismi musiikissa -luentosarjassa elektronisen musiikin tekijä Jaakko Penttinen esittelee jokaisella luentokerralla yhden säveltäjän, jolta kuunnellaan hänen tuotantonsa keskeinen teos tutustuen teoksen sävellystekniikkaan.

Luentoaikataulu:

14.2. La Monte Young
13.3. Terry Riley
10.4. Steve Reich
8.5. Philip Glass

Luennoille on vapaa pääsy. Tervetuloa!


EDIT: Poistin ylimääräiset ketjut ja linkitin tämän kalenteriin. -mod.

Vekenator

EDIT: Poistin ylimääräiset ketjut ja linkitin tämän kalenteriin. -mod.

Hyvä! Sekoilin huolella :-X

Ja huomenna mestoille kaikki!