Erään keikan tarina (M.O.T.O. Klubilla 16.9.11)

Aloittaja Everclear, 10:26:42 - 09.10.2011

« edellinen - seuraava »

Everclear

Ottaakseni osaa keskustelun Turun keikkapaikkatilanteesta kerron nyt oman tarinani siitä kuinka järjestin keikan (M.O.T.O. Klubilla 16.9.2011) kotikaupungissani. Minulla ei ole aikaisempaa kokemusta konserttien järjestämisestä joten seuraavassa myös tarinaa ensikertalaisen kokemuksista eri baarien edustajien kanssa käymistä keskusteluista..
Kaikki alkoi  keväisenä toukokuisena maanantaina (23.5.11) kun ystäväni helsingistä lähetti minulle puoliltapäivin  tekstiviestin: "Moro... Kiinnostaiso järkätä M.O.T.O.´lle keikkaa Turkuun pe 16.9?" No totta vitussa kiinnostaisi koska kyseessähän oli ehdottomasti yksi "All time favourite" bändeistäni ja vastasinkin välittömästi että "Totta helvetissä!" Välittömästi tekstarin lähetettyäni aloin kuitenkin miettiä että mitenköhän tämä sitten käytännössä tulisi tapahtumaan? About kymmenen vuoden "kenttäkokemuksen" koulimana niputin ensin mielessäni kaupungin nykyiset keikkapaikat järjestykseen ja listasta tuli suurinpiirein seuraavanlainen :

1) S-Osis
2) *****
3) Dynamo
4) Klubi
5) Pikku-Torre

Tämän jälkeen siis puhelin seuraavana päivänä käteen ja kyselemään mahdollisuudesta järjestää keikka kyseisenä syyskuisena perjantaina. Ensimmäisenä kaivoin netistä S-Osiksen puhelinnumeron ja vähän aikaa puhelimen yhdistettyä sieltä jo vastattiinkin. Kaveri oli juuri fillaroimassa jonnekkin mutta ystävällisesti vastaili kysymyksiini Sosiksen vuokrasta ja käytännöistä : Kävi ilmi että S-Osiksella ei tarvitsisi maksaa tilavuokraa illasta ollenkaan mutta heillä olisi juomaraja jonka tulisi täyttyä kyseisen tapahtuman aikana (Mikäli raja ei täyttyisi järjestäjä joutuisi maksamaan erotuksen omasta pussistaan). Juomarajaksi ilmoitettiin 700 €uroa jota aluksi mielessäni kauhistelin mutta jälkeenpäin opin että summa oli vähintäänkin kohtuullinen.. Kaikki vaikutti siis hyvältä mutta lyödessäni päivämäärän pöytään kävi ilmi että kyseinen päivä oli keritty varaamaan jo kauppakorkean "Pilttipileitä" varten (neljä kuukautta etuajassa). No masennushan siitä seurasi koska Sosikselle olisin tosiaan halunnut. Hetken aikaa asiaa mietittyäni päätin kuitenkin siirtyä kakkosvaihtoehtoon ja kaivoin uuden puhelinnumeron. Netistä löytyvästä kalenterista vakoilin jo etukäteen että vapaata näyttäisi olevan : Loistavaa! Keikka järkättäisiin siis uudestisyntyneen ***** tiloissa jotka olikin jo Tragedyn keikalla tullut hyviksi todetuiksi! Luuri käteen ja varausta tekemään... Naisihminen vastasikin nopeasti mutta asiani selvitettyä kävi ilmi että keikkojen järkkääminen ei ollutkaan enää kauhean yksinkertaista.. Tilahan olisi kyllä ollut ilmainen mutta iskettyäni päivämäärän pöytään minulle ilmoitettiin että kyseinen päivä ei  sopisi? Kerroin että kalenterissa se ainakin vielä olisi vapaa mutta kävi ilmi että koska kyseisessä tilassa järjestettäisiin lauantaina 17.9 jonkin sortin tanssiaiset niin perjantai-ilta kuluisi kokonaisuudessaan roudatessa tavaroita lauantaita varten. Ok. Elikkä jotkut vitun tanssiaiset estivät siis keikan toteutumisen, eivätkä olisi siis edes samana päivänä! (Piffillä M.O.T.O.n keikan perään itkeneille siis tiedoksi että tarjottu kyllä on mutta ***** oli siis "tärkeämpää" ohjelmaa juuri sinä iltana..)

S-Osiksen ja ***** kusahtamisten jälkeen oli aika vetää vähänaikaa henkeä ja arvioida tilannetta uudelleen. Kaupungin parhaissa punk-luolissa siis leikittäisiin hassunhauskoja "keltanokka" leikkejä ja roudattaisiin jotain hemmetin pöytiä mieluummin kuin kuunneltaisiin M.O.T.O.a! Vitutti mutta minkä sille voisi - olin varauksikseni ilmeisesti liian myöhään liikenteessä vaikka keikkaan olikin vielä neljä kuukautta aikaa! Pettymyksestä huolimatta oli aika siirtyä b-suunnitelman pariin: Seuraavaksi otin yhteyttä Dynamon Jussiin jonka numeron haltuunsaamisekseni jouduin turvautumaan ystäväni apuun. Nyt täytyisi tärpätä koska olihan Dynkky isännöinyt juuri vähän aikaa sitten Davila 666:sta ja muistuipa mieleeni myös varhainen Kakka hätä -77:nkin keikka muutaman vuoden takaa. Itseasiassa alkoi pikkuhiljaa vaikuttaa siltä että kyseessä saattaisi olla ideaali keikkamesta M.O.T.O.lle sijaintinsa sekä juuriensa puolesta (Pennywise Appelsiinissa 1995!)! Näpyttelin Jussin numeron kännykkääni ja vähän aikaa puhelimen hälytettyä herra vastasikin toisesta päästä. Esittelin itseni ja kerroin tilanteestani ja halusta järjestää bändi-ilta syksyllä dynamossa. Jussi vaikuttikin aluksi kiinnostuneelta mutta kerrottuani bändin nimen ja tulevan kuvion (Solisti + rumpali) kävi ilmi että vain Dynamon alakerta voisi soveltua kyseisen kokoonpnon esiintymisalustaksi. Jonkin aikaa asiasta vielä keskusteltuamme selvisi että herra oli vastaillut luuriin kesken lomaansa kesämökiltään joten pahoittelin häiriötä ja lupasin vielä lähettää keikkaa koskevat tiedot muutamine linkkeineen hänelle sähköpostiin. Puhelun jälkeen tuli hyvä olo asian suhteen ja ajattelinkin mielessäni että nyt taisi tärpätä -> Karu totuus oli kuitenkin se että tämä olikin ensimmäinen ja toistaiseksi viimeinen kerta kun kuulin Dynamon Jussista.. Hän ei koskaan vaivautunut vastaamaan sanallakaan sähköpostiini tai soittamaan asian tiimoilta takaisin. Siitä pystyi vetämään helposti sen johtopäätöksen että Dynamoa ei kiinnostanut (Kolme kuukautta myöhemmin Dynamo kiinnitti kyseiselle illalle Pint and We Fall:n...)
Top 3:n keikkapaikkani mentyä mönkään ja uskoni horjuttua projektia kohtaan olin tullut siihen tulokseen että kyseinen keikka tulisikin järjestää jossain pienessä ja intiimissä kuppilassa (mistäköhän sekin tuli revittyä?). Seuraavaksi kaivoin siis esiin Bar Kukan numeron ja päätin että Kuka olisi oiva esiintymispaikka pienehkön kokonsa sekä keskeisen sijaintinsa vuoksi. Puhelimeen vastasikin nopeasti nuorehko ja innostunut naisihminen joka asiani kuunneltua vaikutti kiinnostuneelta mutta oli kuitenkin hieman huolissaan siitä sopisiko kyseessä oleva artisti heidän linjaansa. No mielestäni punkrockin "Beatles" sopisi mihin tahansa mestaan joten sovittiin että lähettäisin sähköpostissa musiikkinäytteen sekä bändi esittelyn hänelle jonka jälkeen hän ottaisi takaisinpäin yhteyttä; näin tapahtuikin ja ei muuta kuin odottamaan.. Muutaman päivän kuluttua puhelimeni soi ja kyseinen neiti kertoi puhuneensa Kukan johtajan kanssa: He olivat kuitenkin tulleet siihen tulokseen että edustamani bändi ei sopisi heidän tyyliinsä. Näin ollen kiitin kauniisti nopeasta vastauksesta ja vaikka vastaus olikin negatiivinen niin palvelu/kommunikaatio oli ollut tähän asti kuitenkin asiallisinta ja rakentavinta.

Nyt siis S-Osiksen ja ***** lisäksi Dynkky ja Kuka pudonneet pois kuvioista. Onneksi vielä oli muutamia mestoja jäljellä joten seuraavaksi otin yhteyttä kaupungin suurimpaan ja kauneimpaan : Turun Klubiin. Aluksi katsoin nettisivuilta ohjemavastaavan sähköpostiosoitteen ja lähetin saman artistiesittelyn jonka olin aikaisemmin Kukaa vartan väsännyt päivämäärineen suoraan hänelle. Kului kuitenkin pariviikkoa eikä minkäänlaista vastausta kuulunut (Myöhemmin kävi ilmi että eemeli oli lähtenyt mansen klubille(!)? Tämän jälkeen kerran päivällä Klubin ohise kävellessäni huomasin ovien olevan auki ja kävinkin kysymässä työntekijöiltä Klubin johtajan suoran numeron. Seuraavana päivänä soitto ja Seppo Tahvanainen vastasi puhelimeen: Selitin halukkuuteni bändi-illan järjestämiseen ja kerroin myös artistista joka on kuitenkin näillä leveysasteilla melko tuntematon. Seppo kertoi vastavuoroisesti Klubin politiikasta ja kieltämättä meinasin lentää perseelleni kun kuulin että Klubin "Ilta" tilan (keskikerros) tilavuokra kyseisenä iltana olisi 400 €uroa + juomaraja 1500 €uroa! Aluksi Seppo sanoi että tila ei ole edes vapaa mutta nopeasti kävi ilmi että vaikka kyseisenä päivänä "Illassa" oli yksityistilaisuus varattuna keikka olisi mahdollista järjestää yksityistilaisuuden jälkeen. Innoissani ensimmäisestä paikasta jonne keikka olisi mahdollinen sovin etukäteisvarauksen Sepon kanssa mutta kieltämättä puhelun jälkeen iski epäillys: Tuliko haukattua vähän turhan iso siivu ottaen huomioon että Turusta löytyi ehkä 13 M.O.T.O. fania? Klubille mentäessä olisi myös selvää että etukäteen suunnittelemani kahden kolmen €uron sisäänpääsymaksu voitaisiin samantien unohtaa..

Klubivarauksen riippuessa ilmassa päätin kuitenkin vielä ottaa yhteyttä kantakapakkaani "Pikku Torreen". Muistuipa meinaan mieleeni että onhan Torressakin järjestetty alan musiikkitapahtumia vuosien saatossa. Torren omistajan Kapan numero löytyi jo entuudestaan puhelimestani sillä meillä ollut aikaisemmin jalkapalloon liittyviä bisneksiä. Pirautin siis Kapalle ja selvitin tilanteen. Ensimmäiseksi Kapa ilmoitti että "Mikäli kyseessä on joku amerikan ihme jolle pitäisi maksaa neljänumeroinen luku esiintymisestä niin voidaan samantien unohtaa" No artistihan olisi siis tulossa täysin ilmaiseksi joten tämän seikan selvittyä Kapa kertoi Torren bändipolitiikasta: Hänellä on palkattu erillinen ohjelmavastaava keikkajärkkäriksi mutta tietenkin Kapa itse piti veto-oikeuden korkeimpana auktoriteettinä. Lähetin puhelun jälkeen jälleen sähköpostissa bändiesittelyn ja Kapa lupasi pistää sen eteenpäin ohjemavastaajalle. -> Valitettava lopputulos oli kuitenkin "Dynamomainen" -> tämän jälkeen ei asiaan ole palattu sanallakaan enkä koskaan saanut Torren puolelta minkäänlaista vastausta puolesta enkä vastaan.

Seuraavat pariviikkoa olivat hiljaiseloa asian tiimoilta (odottelin vastauksia Dynamosta ja Torresta -> Nythän siis jo tiedetään että niitä ei koskaan tullut..) mutta eräänä yllättävänä perjantai-iltana palaset lopulta loksahtivat paikoilleen: Lähdin katsomaan Pertti Kurikan Nimipäiviä ja Yleislakkoa S-osikselle josta paikalta löytyi myös A-P Levyjen Distro. Jossain vaiheessa iltaa käväisin juttelemassa Mirkon kanssa ja kerroin tilanteestani samalla keikkapaikkavinkkejä kysellen. Kuultuaan M.O.T.O.n mahdollisesta turun keikasta ja vaarallisen kalliin kuulloisesta Klubivarauksesta Mirko esitti ehdotuksen josta ei hullukaan olisi voinut kieltäytyä: Kakkis voisi mahdollisesti tulla "lämppäämään" Klubille mikäli keikka toteutuisi! Tämän tiedon jälkeen en enää hetkeäkään epäröinyt etteikö keikka toteutuisi (Nopeasti sainkin varmistuksen että Kakkis pääsisi soittamaan kyseisenä iltana). Mielessäni myös tapahtuma oli muuttunut eräänlaiseksi unelmakeikaksi koska olihan lauteille nousemassa kaksi ehdotonta suosikkiaristiani!

Sen illan jälkeen varmistin Klubin Sepolle keikan toteutumisen (Kävin myös tapaamassa häntä henkilökohtaisesti ja kertomassa suunnitelmastani; Seppo totesi tyyliin että jos olet varma että rahkeet riittävät - vrt. Born To Lose ja Radio Dead Ones fiasko toissakesänä - niin onnea yritykseen. Totesipa myös että hienoa että joku uskaltaa tänäpäivänä vielä yksityishenkilönä Klubille keikkaa järkätä) ja aloin kehitellä Flyereita ja keikkajulisteita iltaa varten. Armoton spammaus ympäri nettiä ja julkkujen ja flyereiden levittäminen ympäri kaupunkia jatkui viikkotolkulla (Ketäänhän ei keikalle voisi pakottaa mutta ainakin pidettäisiin huoli että kaikki kaupungin 13 M.O.T.O. fania tietäisivät tapahtumasta). Keikan lähestyessä ajattelin että olisi varmaan ollut fiksumpaa markkinoida tapahtuma pääasiassa Kakka Hätä -77:n keikkana mutta en jaksanut enää uusia julkkuja ja flyereitä. Keikkalipun korkea hinta myös hirvitti jopa itseäni sillä 11 €uroa punk-keikasta on jo aika outrageous hinta. Nillittäjille kuitenkin tiedoksi että mikäli meinaa päästä Klubilla kuiville tilavuokran ja mahdollisen juomaraha sanktion jälkeen (+ se että talo vie €uron jokaisesta myydystä lipusta) ja vielä maksaa edes jotain artisteille niin.. You do the math!

Ja niin siinä sitten kävi että keikkaviikko lopulta saapui. M.O.T.O.n alkuperäisturneen piti käsittää kolme kaupunkia (Tre, Tku, Hki) ja ensimmäinen keikka oli sovittu Tampereelle 15.9. Torstaisena iltana siis auto starttasi Turusta kohti mansea ja ideana oli keikan jälkeen artistin  turkuun roudaaminen. Vastavirralle saavuttua oli ns. todella hiljaista mutta ajattelin että kyllähän posse sinne vielä kerkisi löytää.. Keikan jälkeen alkoi kuitenkin snadisti närästää sillä tyly fakta oli että M.O.T.O. oli houkutellut vastavirralle kyseisenä iltana 22 maksanutta asiakasta! Turkuunpäin körötellessä ei voinut olla ajattelematta kuinka kusessa olisin mikäli perjantainen päättyisi samanlaiseen skandaaliin.. Keikka-aatto aamu kului nauhoitusten parissa (M.O.T.O.n uusi seiska tai täyspitkä - julkaistaan ehkä joskus) ja illan lähestyessä jännitys alkoi tiivistyä. Keikan Pre-partyista sitten klo 21:00 pintaan kumijalalla Klubille ja kaikki mahdollinen keikan onnistumiseksi oli sitten tehty - loppu korkeamman kädessä.. Ovien avauduttua possea alkoi suureksi ilokseni kuitenkin virrata tasaisesti sisään ja illan päätyttyä se oli pakko myöntää: Ilta oli loppujen lopuksi ja kaiken hermoilun jälkeen totaalinen Succee! 144 Asiakasta (joista jotkut jopa maksoivat sisälle) ja juomaraja rikki jo Kakkiksen keikan aikana! Itse en illan aikana harmikseni pystynyt nauttimaan keikoista kaiken sen hermoilun ja pyörityksen jälkeen toivomallani tavalla mutta pystyinpä maksamaan jopa bändeille illan jälkeen joten eivätköhän kaikki muut olleet ainakin lopuksi tyytyväisiä..

Loppukaneettina voitaneen siis todeta että kulttuuripääkaupungissa pystyy kaikesta huolimatta tällä hetkellä vielä järjestämään uskottavasti keikkoja. Keikkapaikkatilanne on huono mutta mikäli on hyvissä ajoin liikkeessä niin mahdollisuudet onnistumiselle ovat hyvät. Kaikki propsit alakulttuuribaarihankkeelle ja ei voi muuta kuin toivoa että Turkukin saisi vielä vanhan ***** kaltaisen mestan takaisin.. Halulla ja asialle oikealla tavalla vihkiytymällä kaikki on mahdollista! Antaa liekin lepattaa..

-I-

Kiitos vielä kaikille jotka uskoivat ja jeesasivat. Sepolle ja Mirkolle erityiskiitokset - Ilman teitä turku olisi ehkä vielä asteen verran ankeampi ja yhtä loistavaa M.O.T.O.n keikkaa köyhempi kyläpahainen..



Keikka-arvio : http://diyturku.net/2011/09/keikat-klubi-moto-kh77/

el-ejecutor

Tää oli hyvä kirjotus! Keikkaraportti toisesta näkökulmasta. Antaa hyvin kuvaa siitä mitä on odotettavissa jos alkaa ite jotain järkkäilee (best case scenario tässä tapauksessa).

En voi väittää että illan tarjonta ois ollut täysin oman maun mukainen mutta tän luettua tuli hyvä fiilis siitä että ostin lipun. Yhden kaljan nappasin tosin alhaalta, sitä ei varmaankaan sitten lasketa juomarajaan mukaan?

papu

Mainio ja totuudenmukainen teksti! Mun mielestä tän vois hyvin laittaa tuonne diyturku.netin zineen? Sais enempi huomiota ja kenties kannustais porukkaa järkkäämään kaikkea mukavaa. Ei tuo keikkojen järkkääminen kuitenkaan mitään rakettitiedettä ole, kuten tästäkin tekstistä sai lukea. Vaatii vaan, että hommat hoitaa skarpisti.

Mikäs muuten tää Born To Lose ja Radio Dead Ones -fiasko oli? Ite taisin tuolla keikalla olla ja ei siellä ainakaan muistaakseni kauheesti porukkaa ollu vai kusiko järkkäilyt muuten vaan?

mirosol

Komppaan samoin kirjoitusta zineen.

Haluaisiko Everclear naputella itse, vai muoksinko minä julkaisukelpoiseen muotoon...?
+m
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

Everclear

#4
Lainaus käyttäjältä: el-ejecutor - 11:08:57 - 09.10.2011
En voi väittää että illan tarjonta ois ollut täysin oman maun mukainen mutta tän luettua tuli hyvä fiilis siitä että ostin lipun. Yhden kaljan nappasin tosin alhaalta, sitä ei varmaankaan sitten lasketa juomarajaan mukaan?

No ei lasketa ei.. Tarkistin asian vielä ennen iltaa Tahvanaiselta ja juomaraja koskee siis vain tapahtumakäytössä olevan tilan myyntiä (Mikä juuri "Ilta" tilaa vuokrattaessa on hassua koska moni hakee juomansa Kolon tiskiltä..)

Lainaus käyttäjältä: papu - 11:13:24 - 09.10.2011
Mainio ja totuudenmukainen teksti! Mun mielestä tän vois hyvin laittaa tuonne diyturku.netin zineen? Sais enempi huomiota ja kenties kannustais porukkaa järkkäämään kaikkea mukavaa. Ei tuo keikkojen järkkääminen kuitenkaan mitään rakettitiedettä ole, kuten tästäkin tekstistä sai lukea. Vaatii vaan, että hommat hoitaa skarpisti.

Mikäs muuten tää Born To Lose ja Radio Dead Ones -fiasko oli? Ite taisin tuolla keikalla olla ja ei siellä ainakaan muistaakseni kauheesti porukkaa ollu vai kusiko järkkäilyt muuten vaan?

Saa julkaista zinessä. Ehkä itsekkin olisin vastaavan kirjoituksen halunnut lukea ennen järkkäilyn aloittamista mutta kyllähän tältä foorumilta löytyi muutenkin paljon valaisevaa tietoa!. Ainakin toivottavasti selventää hieman järkkäilyyn liittyvää mystiikkaa (Itse en ollut esim. juomarajoista kuullutkaan ennen kuin aloin selvitellä).

Ja Born To Lose ja Radio Dead Ones:han kävivät tosiaan heittämässä viimevuoden heinä-elokuussa Klubin "Illassa" keikan. Olisko ollut sitten epäotollinen aika (tiistai?) tai mistä lie johtu mutta ei sinne jengi kyllä oikein löytänyt (Itse olin paikalla todistamassa) ja kuulemma oli aika tukevasti tullut järkkä-rille/reille takkiin joka tietysti harmi sinänsä..

Lainaus käyttäjältä: mirosol - 12:15:32 - 09.10.2011
Komppaan samoin kirjoitusta zineen.

Haluaisiko Everclear naputella itse, vai muoksinko minä julkaisukelpoiseen muotoon...?
+m

Muokkaa vaan -> Sulta sujuu varmasti helpommin  ;)

pma

Selvennetääs nyt näin "julkisen salaisuuden" edustajana asioita, kun Everclearin viestissä oli selvää turhautumista havaittavissa.

Koska nykytiloissa keikkojen järkkääminen ei ole enää "normaalia", se on valitettavasti paljon hankalampaa monellakin tavalla:
1) Vanhoissa tiloissa toiminut talonsisäinen kiertävä siivousjärjestelmä olisi nykytilanteeseen liian raskas -> ollaan päädytty järjestelmään, jossa keikan järkkääjä siivoaa (joka toki vaikuttaa vuokraan).
2) Lähinnä edellisen kohdan takia ollaan varautuneita ottamaan kahta tapahtumaa peräkkäisille päiville: jos ekan keikan järkkääjä kusee siivouksen, joko me tai seuranneen keikan järjestäjä kärsii.
3) Koska lisäksi koko homma nyt tosiaan on vähän hyshys-meininkiä, niin on luontevaa suosia järkkääjiä, jotka ovat jo osoittaneet, että homma sujuu kaikin puolin eikä puolen kaupunkia tiedä, että "nyt on bileet *kröhöm*:llä"

Tässä tapauksessa kävi juuri kolmoskohdan mukaisesti: 17.9. tapahtuman järkkääjä oli järjestänyt tanssejaan aikaisemminkin hyvällä menestyksellä ja oli vielä valmis maksamaan isompaa vuokraa siitä, että saisi roudailla rauhassa (tila mm. koristeltiin täysin, tuotiin omaa PA-kalustoa, jne). Tässä tilanteessa ennestään tuntemattoman tyypin punkkikeikkatoiveet valitettavasti jäi kakkoseksi. Se, ettei tilannetta osattu alunperin kunnolla selittää, on valitettavaa, mutta valitettavasti kaikki eivät voi olla asiakaspalvelijoita.

Kannattaa kuitenkin jatkossakin kysellä keikkamahdollisuuksia, hankaluuksista huolimatta paikka on kuitenkin mielestäni Turun kärkipäätä jos otetaan tekniikka, tunnelma ja tilan koko huomioon. Vaikka helppohan mun on sanoa.

mirosol

Se on hyvä muuten huomata, että se kova lipun hinta tälläisissä paikoissa ei tarkoita, että esiintyjä saisi keikasta yhtään enempää rahaa..
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

Everclear

Lainaus käyttäjältä: mirosol - 08:27:48 - 10.10.2011
Se on hyvä muuten huomata, että se kova lipun hinta tälläisissä paikoissa ei tarkoita, että esiintyjä saisi keikasta yhtään enempää rahaa..

Juurikin näin. Sopimustekninen juttuhan tuo keikkapalkkio tietysti on elikkä usein ainakin ulkomaanihmeiden kanssa on sovittu tietty summa etukäteen joka keikasta maksetaan. Se on sitten järkkäristä itsestä kiinni että mikäli illan tuotto on esimerkiksi suurempi kuin odotettu haluaako maksaa artistille extraa. Harvemmin se kai ainakaan omien tietojeni mukaan sitä on. M.OT.O.n keikan 144 asiakkaasta vähän yli sata maksoi keikalle (Klubin VIP asiakkaat, Listalaiset, ym. tulevat ilmaiseksi sisään). Mikäli "Ilta" olisi tullut täyteen (Vetää maksimissa 300 asiakasta) olisi tietty tuotto ollut runsaampi ja ainakin omasta mielestäni ollut asiallista nostaa keikkapalkkioita. Yleisökadon sattuessa järkkäri maksaa sitten palkkiot omasta pussistaan..

mirosol

Juu. En tarkoittanutkaan, että järjestäjä tässä sitä rahaa tekee. Se on vaan lähinnä naurettavaa, että baarin täytyy saada niin paljon välistä. Yleisö kuitenkin ostaa kaljaa, jonka mun mielestä pitäis olla se baarin pääelinkeino - ei se, että bändiltä/artistilta ja järjestäjältä/säätäjältä otetaan kaikki mahdollinen välistä...
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

Everclear

Lainaus käyttäjältä: mirosol - 18:20:10 - 10.10.2011
Juu. En tarkoittanutkaan, että järjestäjä tässä sitä rahaa tekee. Se on vaan lähinnä naurettavaa, että baarin täytyy saada niin paljon välistä. Yleisö kuitenkin ostaa kaljaa, jonka mun mielestä pitäis olla se baarin pääelinkeino - ei se, että bändiltä/artistilta ja järjestäjältä/säätäjältä otetaan kaikki mahdollinen välistä...

Naulan kantaan!

mirosol

Nyt kun sulattelin noita summia vielä yön yli, niin pakko todeta, että Klubi pääsee minun osalta jonkinmoiseen boikottiin. Yhtiöllä ei ole omatuntoa. Voisikin olla aika muistaa sanoa tuttaville miten tuolla asiat hoidetaan. 400 vuokraa ja 1500 juomatakuuna on aivan käsittämättömän ahnetta. Tässä töissä manasin tätä samaa aihetta, niin vieruskaveri sanoi, että kai sitä saa pyytää mitä vaan. Eri asia sitten kuka suostuu maksamaan. Suuresti ikävöin Päiväkotia. Siellä ei ollut koskaan puhetta mistään tälläisestä - bändeille maksaminen oli suorastaan kunnia-asia. "Naurettavaa" on hyvä sana kuvaamaan tätä Klubin touhua. En voi hyvällä omallatunnolla hyväksyä moista ahneutta. Minun baarijuomiseni siirtyy täst'edes muualle.

Pahoittelen jo etukäteen omaa vakaumustani kaikille järjestäjille - mutta kaikkihan nyt tämän ymmärtävät, ettei musiikki saa olla sitä varten, että baarien pitäjät rikastuvat samalla kun bändit joutuvat soittamaan keikat ilmaiseksi.
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

villeyk

Nojaa, kun mietitään Klubin Ilta-kerroksenkin kokoista mestaa, niin äänimiehen, baarityöntekijän (mahd. kahden) sekä poken ja lipunmyyjän palkoista sekä sähköstä, lämmityksestä ja ties mistä juoksevista kuluista kilahtaa jo helposti 400 euron kulut pelkästä kerroksen auki pitämisestä.

Ei yksikään liikeyritys halua tehdä tarkoituksella päiviä, jolloin viivan alle jää negatiivinen luku. Klubin toiminnan ydin lienee kuitenkin tuoton tekeminen, ei musiikkihyväntekeväisyyden joten selustan turvaaminen on ihan ymmärrettävä veto. Varsikin kun perjantaina Klubi olisi voinut järkätä varmasti jonkun normaalin dj-illan ja vetää 144 punkkarin sijaan sisään 250 bisseä kittaavaa perusjantteria.

1500 euron juomaraja herättää kyllä ihmetystä, mutta minkäs teet. Monopoli on monopoli.

-Ville

mirosol

Se mitä tiedän muista kaupungeista, niin helsingistäkin saa etsiä paikkaa joka riistää tossa mittakaavassa.. Esim Väiski ja Lepis on sellaisia, mitkä tulee juttuun ihan kivasti kusettamatta bändejä/järjestäjiä.
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

mummon välilihapullat

onko klubin ilta tilassa tilavuokra systeemit muuttuneet?? itse muistaakseni kolme tai neljä kertaa järkännyt sinne punkkia (viimeksi huhtikuussa 2011) ja tilavuokra on ollu n. 250 e ja juomarajoista ei ole ollut mitään puhetta. Sepon kautta spostilla itse hoitanut aina sopimukset.

villeyk

Lainaus käyttäjältä: mummon välilihapullat - 18:04:40 - 12.10.2011
onko klubin ilta tilassa tilavuokra systeemit muuttuneet?? itse muistaakseni kolme tai neljä kertaa järkännyt sinne punkkia (viimeksi huhtikuussa 2011) ja tilavuokra on ollu n. 250 e ja juomarajoista ei ole ollut mitään puhetta. Sepon kautta spostilla itse hoitanut aina sopimukset.

Mietin itsekin samaa, tosin edellisen keikan olen järkännyt hieman yli 1,5 vuotta sitten. Silloin tilavuokra oli muistaakseni juuri jotain tuon luokkaista.

Mutta ne olivat toisaalta arkikeikkoja. Voisin täysin mutuna heittää, että perjantai- ja lauantai-iltaisin rahapeli on kovempaa.

-Ville