Turun elävän musiikin yhdistys Telmu ry

Aloittaja papu, 18:33:18 - 14.04.2022

« edellinen - seuraava »

papu

Turun elävän musiikin yhdistys Telmu ry

Turun elävän musiikin yhdistys Telmu ry on voittoa tavoittelematon yhdistys, jonka tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää populaari- ja rockmusiikin harrastusta sekä edistää ja tukea musiikkitoiminnan kehitystä Turussa ja lähialueilla.

Alunperin 70- ja 80-lukujen taitteessa toiminut turkulainen elävän musiikin yhdistys sai jatkoa, kun yhdistys liitettiin yhdistysrekisteriin uudelleen keväällä 2011.


Telmun tavoite
Yhdistyksen tavoitteena on luoda yhteisöllinen ja kannustava ilmapiiri niin bändien kuin yleisön, niin ammattimuusikoiden kuin harrastelijoiden kesken. Telmu ry tavoittelee maltillisen hintapolitiikan harjoitustiloja ja monipuolisia esiintymisareenoita kaupunkiin.

Telmu ry toimii vapaaehtoisvoimin
Aktiivinen jäsenistö roudaa ja tiskaa, myy liput ja tilittää apurahat – Telmun tarkoituksena ei ole tuottaa voittoa tapahtumillaan, vaan luoda mahdollisuuksia kiinnostaville elävän musiikin tekijöille, kaupallisesta menestyksestä ja medianäkyvyydestä riippumatta.

Toiminnasta
Telmu järjestää klubeja, konsertteja ja keikkoja Turussa. Toimintaan kuuluvat myös seminaarit, keskustelutilaisuudet, festarimatkat jne.

Jäsenilleen Telmu tarjoaa etuja, mukana ovat mm. Rumba, V.R. Studio, 8Raita ja Soitin Laine. Lisäksi telmulaiset pääsevät Telmun järjestämille keikoille ja festarireissuille edullisemmin.

Johtokunta 2022

Paavo Vuoristo, puheenjohtaja
Jussi Ajanko, varapuheenjohtaja
Samuli Virtanen, taloudenhoitaja
Antti Yli-Halla
Johanna Tähti
Kalle Hållfast
Mitja Hokkanen

https://www.telmury.fi/
telmuturku ät gmail.com

papu

Turun Sanomat teki jutun: https://www.ts.fi/kulttuuri/5629526

On vain tilaajille, mut kuvan pääsee kattoo.

papu

Tässä topikissa voi myös ehdotella, että millaista toimintaa tai asiaa voisi haluta Telmun toteuttavan tai edistävän.

markus

Lainaus käyttäjältä: papu - 09:41:16 - 15.05.2022
Tässä topikissa voi myös ehdotella, että millaista toimintaa tai asiaa voisi haluta Telmun toteuttavan tai edistävän.

Semmonen tuli mieleen että mihin/keneen voi esim ei-turkulaiset bändit (ketkä ei siis tunne porukkaa täältä) ottaa yhteyttä (kimppa)keikka-asioissa, suoraan baareihin (ja mitä mestoja ny tääl sit onkaan), bändeihin vai telmuun?

papu

Lainaus käyttäjältä: markus - 18:35:26 - 15.05.2022
Lainaus käyttäjältä: papu - 09:41:16 - 15.05.2022
Tässä topikissa voi myös ehdotella, että millaista toimintaa tai asiaa voisi haluta Telmun toteuttavan tai edistävän.

Semmonen tuli mieleen että mihin/keneen voi esim ei-turkulaiset bändit (ketkä ei siis tunne porukkaa täältä) ottaa yhteyttä (kimppa)keikka-asioissa, suoraan baareihin (ja mitä mestoja ny tääl sit onkaan), bändeihin vai telmuun?
Hyvä kysymys! Suoraan keikkoja järkkääviin mestoihin yhteydenottaminen (tuntemattomana) ulkopaikkakuntalaisena bändinä ei välttämättä tuota toivottua tulosta ja keikan järjestäminen muutenkin "etänä" tuntemattomaan kaupunkiin saattaa olla hankalaa.

Ite ehkä lähtisin kalastelemaan samanhenkisiä bändejä ja lähestymään kimppakeikka-ajatuksella. Te järkkäätte meille ja me järkätään teille -periaatteella. Ehkä somen tai ehkäpä vaikka diyturku.netin bändilistan
kautta etsien. Toki aika rajallinen tuo listakin. Telmun mailiin voi tietty laitella kans, jos vaikka sais bänditreffit hoidettua.

mirosol

Kyllä. Tosin suoraan baariin/keikkapaikkaan voi onnistua ulkopaikkakuntalaisenakin. Jos on säätänyt etukäteen paikallisen bändin mukaan ja tarjoaa ikään kuin koko illan ohjelmapakettia. Sellaisiin baarit voi tarttua. Yksinään en muista onnistuneeni kuin ehkä 0,5%:n todennäköisyydellä. Eli parista sadasta mailista korkeintaan yksi voi onnistua. Jos käy tuuri.

Mutta joo. Ensisijaisesti lähtisin minäkin etsimään sopivaa "toveribändiä", minkä kanssa säätää. Se varmaan todennäköisin tapa onnistua. Telmu toisena. Ja vasta viimeisenä suoraan baareihin.

Kaikki noista on kuitenkin mahdollisia. Onnistumisen todennäköisyys sitten asia erikseen.
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

papu

Tuollaisen toveribändi-meinigin edistäminen voisikin olla asia, jota voisi alkaa puuhaamaan muiden kaupunkien elävän musiikin yhdistysten kanssa!

papu

LainaaTELMUN KEVÄTKOKOUS

Tervetuloa Telmun kevätkokoukseen tiistaina 24.5.2022 Bar Ö:hön klo 18:00 alkaen. Kokouksessa esitellään toimintakertomus ja tilintarkastuslausunto sekä päätetään vastuuvapauden myötämisestä edellisen kauden hallitukselle.

Turun elävän musiikin yhdistys Telmu ry
Yhdistyksen ylimääräinen jäsenkokous (kevätkokous)
24.05.2022 - Klo 18:00 – Bar Ö

1. Kokouksen avaus
2. Kokouksen järjestäytyminen; valitaan puheenjohtaja, sihteeri ja kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
4. Hyväksytään kokouksen työjärjestys
5. Tilinpäätöksen, vuosikertomuksen ja toiminnantarkastajan lausunnon esittäminen
6. Tilinpäätöksen vahvistaminen
7. Vastuuvapauden myöntäminen hallitukselle
8. Kokouksen päätös

terveisin,
Telmu ry:n hallitus

https://www.facebook.com/events/688446359160877/

papu

"Turvallisempi tila eli turvallinen tila on paikka, joka on tarkoitettu tarjoamaan paikallaolijoille ja osallistujille tunne fyysisestä ja henkisestä turvallisuudesta. Tämä saavutetaan edellyttämällä tulijoilta turvallisemman tilan periaatteiden noudattamista sekä puuttumalla näiden periaatteiden rikkomuksiin." (Wikipedia)

Turun elävän musiikin yhdistys - Telmu ry järjestää syyskuun alussa turvallisemman tilan periaatteita käsittelevän koulutuksen. Koulutus on suunnattu erityisesti keikkapaikkojen henkilökunnalle, keikkajärjestäjille ja muille livemusakentän toimijoille sekä tietenkin kaikille asiasta kiinnostuneille.

Koulutuksessa esitellään turvallisen tilan periaatteet ja miksi sellaiset halutaan laatia, sekä kerrotaan häirinnästä ja siihen puuttumisesta. Koulutuksen sisältöä voidaan myös räätälöidä osallistujien toiveiden mukaisesti.

Kouluttajana toimii chileläinen ja tamperelainen aktivisti, juontaja ja yhdenvertaisuuskouluttaja Javiera Marchant Aedo. Chilessä vuonna 1983 syntyneeseen ja vuonna 1992 poliittisena pakolaisena Suomeen muuttaneeseen Javieraan voit tutustua lisää hänen kotisivuillaan:

https://javieramarchantaedo.fi/

Kahden tunnin koulutus järjestetään Turussa syyskuun alussa. Tarkempi ajankohta ja koulutuksen hinta täsmentyvät myöhemmin. Tarpeen mukaan koulutukselle voidaan järjestää myös jatko-osa loppuvuodesta. Alustavia ilmoittautumisia, kysymyksiä ja toiveita koulutuksen sisällöstä voi esittää osoitteeseen:

telmuturku@gmail.com

papu

Tuosta koulutuksesta infoa ensi viikolla!

papu

Tulipa mieleen tästä toveribändi-hommasta mieleen, että oliskohan tuo sellainen, jota voisi diyturku-foorumilla edistää? Oma osio bänditreffeille, jossa vois ettiä Turusta keikkaa omalle bändilleen vastavuoroisesti tarjoten keikkaa omasta kotikaupungistaan.

papu

Ensivuoden toimintasuunnitelma tekeillä ja siitä tulee hyvä!

papu

Yhdistyksen syyskokous pidettiin tiistaina 11.10. Kirjakahvilassa. Kokouksessa valittiin hallitus seuraavalle kaudelle, vahvistettiin tulo- & menoarvio ja toimintasuunnitelma sekä hyväksyttiin sääntömuutosehdotus. Muutos poistaa hallituksen varajäsenen valinnan sekä muuttaa yhdistyksen pitämään kevät- ja syyskokouksen yhden sääntömääräisen vuosikokouksen sijaan. Hallituksen toimintakausi on jatkossa yksi kalenterivuosi. Toimintasuunnitelmaa pääsee tarkastelemaan yhdistyksen kotisivuilta: http://telmury.fi/

Telmun hallitus vuodelle 2023:

Paavo Vuoristo, puheenjohtaja
Samuli Virtanen
Antti Yli-Halla
Mitja Hokkanen
Iida-Sofia Saukkoriipi

Mukaan kaivataan tietenkin aina lisää tekijöitä ja toimintaan on mahdollista osallistua myös hallituksen ulkopuolisten kevyemmin lähestyttävien toimien merkeissä. Tervetuloa kuulemaan tulevan vuoden kuvioista ja mahdollisuuksista Telmun uusien iltaan joulukuussa. Ajankohdasta tiedotetaan myöhemmin!

Lisätiedot ja muut yhteydenotot:

telmuturku@gmail.com

papu

Turun elävän musiikin yhdistys Telmu ry
Toimintasuunnitelma 2023




1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja tavoitteet

Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja ylläpitää populaarimusiikin harrastusta sekä edistää ja tukea musiikkitoiminnan kehitystä yhdistyksen kotipaikkakunnalla Turussa. Tärkeimpänä painopisteenä vuonna 2023 yhdistyksellä on edistää elävän musiikin saavutettavuutta. Tavoitteena on mahdollistaa, että elävän musiikin parissa toimiminen ja sen kokonaisvaltainen sosiaalinen ulottuvuus toteutuisi yhdenvertaisesti. Turun elävän musiikin yhdistys sitoutuu toiminnassaan edistämään yhdenvertaisuutta ja noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita.


2. Toimintakauden haasteet ja mahdollisuudet

Yhdistystoiminta ja elävän musiikin yhdistysten rooli on vuosien kuluessa muuttunut ja toiminta ei tavoita nuoria edellisten vuosien tapaan. Keskeisenä haasteena yhdistykselle on toiminnan tarkoituksensa tarkastelemisen ja sen toteutumisen lisäksi löytää keinoja tavoittaa uusia jäseniä ja tarjota jäsenistölleen osallistumisen mahdollisuuksia. Haastetta aiheuttaa myös elävän musiikin toiminnan ammatillistumisen myötä kasvaneiden osaamisvaatimuksien sovittaminen kevyempiin rakenteisiin perustuvaan vapaaehtoistoimintaan. Toimintaa tullaan rakentamaan erilaisten epäkaupallisten järjestöjen ja muiden toimijoiden kanssa ylittäen taiteellisiakin rajoja kehittäen elävän musiikin kenttää paikallisten tapahtumien ja yhteisöjen syntymiseksi.


3. Toiminta ja toiminnan painopisteet:

Yhdenvertaisuus

Yhdistyksen toimintaan laaditaan yhdenvertaisuussuunnitelma. Yhdistyksen jäsenistöstä kootaan monimuotoinen työryhmä kartoittamaan yhdistyksen nykytilaa ja tuloksien pohjalta esitetään konkreettiset toimenpiteet yhdenvertaisuuden edistämiseksi. Yhdistyksen hallitus laatii toimintaansa yhdenvertaisuussuunnitelman sekä turvallisemman tilan periaatteet ja toimintatavat. Yhdenvertaisuusuunnitelmaa ja yhdistyksen arvopohjaa tarkastellaan säännöllisesti.

Koulutukset

Yhdistys jatkaa koulutuksien järjestämistä kehittääkseen elävän musiikin toimintaa Turussa. Tavoitteena on kouluttaa yhdistyksen hallintoa ja aktiiveja lisäten tietoa, osaamista ja mahdollisuutta toimia konsultointiapuna. Koulutukset tukevat yhdenvertaisuustavoitetta ja edistävät elävän musiikin saavutettavuutta. Yhdistys tulee järjestämään maaliskuussa häirintäyhdyshenkilö-koulutuksen jatkoksi turvallisemman tilan periaatteet -koulutukselle. Lisäksi, jos tarvetta ilmenee, järjestetään lisää koulutusta turvallisemman tilan periaatteista.

Tapahtumat

Tapahtumatuotannon lähtökohtana pohditaan miten tapahtumat edistävät Telmun tavoitteita. Tapahtumapaikkoja valikoidessa painotetaan saavutettavuutta hyödyntämällä erityisesti esteettömiä, epäkaupallisia ja ilmaisen sisäänpääsyn mahdollistavia tiloja. Tapahtumissa otetaan käyttöön turvallisemman tilan periaatteet ja jokaisessa tapahtumassa toimii häirintäyhdyshenkilö. Tapahtumien markkinoinnissa kerrotaan tapahtumapaikan esteellisyydestä/esteettömyydestä. Tapahtumien markkinointi pidetään yhtenäisenä esimerkiksi graafisen suunnittelun osalta, jotta yhdistyksen rooli tapahtuman mahdollistajana tulee selkeästi ilmi.

Tapahtumatuotannossa erottaudutaan kaupallisten toimijoiden toimintamallista ja kilpailuasetelmasta esiintyjävalintojen lisäksi tehden tapahtumista entistä monipuolisempia järjestämällä yhteisöllisyyttä edistävää oheistoimintaa keikkojen yhteyteen. Ikärajattomien tapahtumien määrää kasvatetaan ja uusien ja nuorten bändien esiintymismahdollisuuksia edistetään tarjoamalla esimerkiksi lämmittelykeikkoja ennen nimekkäämpiä esiintyjiä. Tapahtumat pidetään pääasiassa pääsymaksuttomina ja pääsymaksullisissa tapahtumissa lipunhinnan voi asiakas maksaa oman maksukykynsä mukaan.

Tuottaessa ohjelmaa kaupallisille toimijoille, otetaan huomioon kaupallisten toimijoiden alaisuudessa toimivien hallituksen jäsenien jääviys päätöksenteossa. Ohjelmanvälitys- ja esiintymispalkkioissa noudatetaan alan säädöksiä. Tapahtumien yhteydessä kerrotaan pääsymaksuttomuuden tai pääsymaksullisuuden syitä ja korostetaan artistien palkkioiden tärkeyttä.

Hallitus laatii esityksen perusteella tapahtumien tuotannosta toteutussuunnitelman, jonka toteutumista koordinoi toimeen nimetty tuottaja tai tuottajat. Toteutussuunnitelmaan sisältyy budjetti, markkinointi, aikataulu sekä talkoilijoiden ja muiden toimijoiden tarve.


4. Sisäinen toiminta

Sääntömääräisten kevät- ja syyskokousten lisäksi hallitus tulee kokoontumaan aina tilanteen vaatiessa tai noin kuusi kertaa vuodessa. Kokoukset pidetään ensisijaisesti lähitapaamisina tai tarpeen mukaan etänä. Yhdistyksen sisäistä viestintää tullaan kehittämään ja yhtenäistämään toimintatapoja mahdollistaen hallitustoimijoiden ja jäsenistön osallistumisen toimintaan yhdenvertaisesti. Yhdistyksen sääntöjä tarkastellaan nykyistä toimintaa vastaavaksi.

Toimintaa tullaan kehittämään ja rakentamaan hallitustyöskentelyn ulkopuolisten toimien ja talkoolaisten osalta. Hallitustoimien ulkopuoliset toimet mahdollistavat kevyemmän lähestymisen toimintaan ja kasvattavat yhdistyksen aktiivisten jäsenten määrää.


5. Ulkoinen toiminta

Verkkosivujen ylläpidon lisäksi tiedottaminen tapahtuu sosiaalisessa mediassa. Tiedottamista ja aktiivista näkymistä Facebookissa ja Instagramissa lisätään valitsemalla hallituksen keskuudesta tai jäsenistöstä tiedottaja. Yhdistyksen sähköpostilista otetaan uudelleen käyttöön.

Yhteistyötahot

Osuuskunta Turun Kirjakahvila
Varsinais Suomen Bändiyhdistys VASB ry
Turun kaupungin pääkirjaston musiikkiosasto Musasto
Nykykulttuuriyhdistys Suunnitelma B (B-galleria)
Sibeliusmuseo
Turku Rock Academy
Arte ry (Titanik-galleria)
Taiteen Talo
Utopia Club
Bar Ö
 
   
6. Tulo- ja menoarvio

Yhdistys toimii vapaaehtoispohjalta voittoa tavoittelemattomasti. Yhdistyksen toiminnan kannalta tärkein mahdollistaja on Turun kaupungin toiminta-avustus. Yhdistys harjoittaa varainhankintaa ohjelmanvälityspalkkioilla, jäsenmaksuilla, pääsylipputuloilla, myyntituotteilla ja sponsorituloilla. Yhdistyksellä ei ole palkattuja työntekijöitä.

Yhdistyksen hallitus valitsee tammikuussa järjestäytymiskokouksessaan taloudenhoitajan. Taloudenhoitaja vastaa yhdistyksen maksuliikenteestä, laskutuksesta ja tilinpäätöksen laatimisesta.


TULOT:
     
    • Jäsenmaksut                        1000,00 €
    • Yritysyhteistyö                        600,00 €
     
Tapahtumat
    • Ohjelmanvälityspalkkiot                     500,00 €
    • Koulutuksien osallistumismaksut                  2000,00€
    • Pääsylipputulot                        5900,00€
     
Avustukset ja apurahat
    • Turun kaupungin toiminta-avustus                8000,00 €
     
TULOT YHTEENSÄ                      18 000,00 €



MENOT:
     
Hallinnolliset kulut:
    • Toimistotarvikkeet                        200,00 €
    • Pankki- ja postituskulut                      200,00 €
    • Verkkosivut                            200,00 €
     
Tapahtumat
    • Esiintymispalkkiot                         9000,00 €
    • Koulutuspalkkiot                        4500,00 €
    • Tilavuokrat (Turun pääkirjasto, Studio-sali)            1200,00 €
    • Markkinointi (painotuotteet, sosiaalinen media)         700,00€
    • Muut kulut (laitevuokrat, oheisohjelma, polttoainekulut)      1000,00 €
     
    • Odottamattomat kulut:                      1000,00 €
     
MENOT YHTEENSÄ                     18 000,00 €


7. Kalenteri

Tammikuu:
- Hallituksen järjestäytymiskokous
   - varapuheenjohtajan, taloudenhoitajan, sihteerin ja muiden toimijoiden valinta
   - kokouskäytännöt, viestintä ja muut hallinnolliset asiat
   
- Yhdenvertaisuustyöryhmän kokoaminen
- MES VAKA -tuen deadline (31.1.)
- Yhdenvertaisuus koulutus hallitukselle ja aktiivijäsenille

Helmikuu:
- Yhdenvertaisuustyöryhmä työskentelee
- Hallitus laatii yhdenvertaisuussuunnitelman, turvallisemman tilan periaatteet ja toimintatavat vuodelle 2023
- Turvallisemman tilan periaatteet -lisäkoulutus
- SKR maakuntarahaston deadline

Maaliskuu:
- Kevätkokous maalis-huhtikuu
- Häirintäyhdyshenkilö-koulutus
- MES VAKA -tuen deadline (31.3.)

Huhtikuu:


Toukokuu:


Kesäkuu:


Heinäkuu:
- Turun kaupungin toiminta-avustustuksen selvitys deadline (30.6.)

Elokuu:
- Taiteiden yö
- MES VAKA -tuen deadline (31.8.)
- Toimintasuunnitelman laatiminen alkaa

Syyskuu:
- Syyskokous syys-lokakuu
- Turun päivänä lapsille ja nuorille suunnattua ohjelmaa (17.9.)

Lokakuu:
- Turun kaupungin toiminta-avustuksen hakuaika (1.-31.10.)
- MES VAKA -tuen deadline (31.10.)

Marraskuu:
- Kuluvan ja tulevan vuoden hallituksien yhteinen kokous

Joulukuu:
- Jäsenkysely vuoden lopussa
- Uusien ilta

papu

Rahastonhoitajaksi Telmuun?

Vapaaehtoisvoimin toimiva Turun elävän musiikin yhdistys TELMU ry etsii joukkoonsa rahastonhoitajaa. Tehtävä ei edellytä yhdistyksen hallituksen jäsenyyttä, mutta puuha tapahtuu luonnollisesti hallituksen aktiivien rinnalla.

Yhdistyksen rahaliikenne on hyvin pientä ja aiempaa kokemusta rahastonhoitajan pestistä ei välttämättä tarvita. Perehdytykseen on käytettävissä tarvittava määrä aikaa, sillä ansiokkaasti jo vuosia rahastonhoitajan pestiä hoitanut Samuli toimii virassa kunnes seuraaja on valmis toimintaan!

Tervetuloa mukaan edistämään elävää musiikkia Turussa!

Lisää tietoa: telmuturku@gmail.com