Saatana saapuu Moskovaan

Aloittaja Hatshoe, 12:07:28 - 12.09.2011

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

Hatshoe

"- Katsokaamme totuutta silmiin, hän sanoi kääntäen kasvonsa pilven lävitse purjehtivaa kuuta kohti. - Niin te kuin minäkin olemme hulluja, turha potkia tutkainta vastaan! Nähkääs, hän järkytti teitä, ja te suistuitte pois tolaltanne, koska olette ilmeisen taipuvainen sellaiseen. Mutta se, mistä te kerroitte, on kiistattomasti tapahtunut todellisuudessa. Se on kuitenkin niin tavatonta, ettei kukaan voi teitä uskoa."

Sideshown, sirkuksen, akrobatian ja perinteisen teatterin ennakkoluulottomasti yhdistävä Saatana saapuu Moskovaan on klassikon luvaton haltuunotto. Klassikkoteksti toimii anarkian välineenä, teatteri ei nyt ole vain teatteria. Jojo-teatterin esitys tuo ensimmäistä kertaa Suomessa suspensiot ja muut villin friikkisirkuksen elementit osaksi teatterinäytelmää. Mukana produktiossa on kansainvälisesti tunnustettu sideshow-esiintyjä Lassi aka Louis Cypher. Esityksen ohjaa teatterikentän villikortti Jatta Stepanoff Harakkamäki.

"-Halusin vain nähdä mahdollisimman suuren määrän moskovalaisia, ja parhaitenhan se käy päinsä teatterissa!"

Bulgakovin Saatana saapuu osoittamaan ihmisten ahneuden, vallanhimon ja turhamaisuuden tavalla, joka riipaisee sydäntä, vääntää kasvomme sekä hymyyn että irvistykseen. Kumpi on absurdimpaa: Saatanan olemassaolo, vai hyvinvointivaltion kaksinaamaisuus? Säännöt, alistussuhteet ja byrokratia menettävät merkityksensä, kun jäljelle jää vain vilpitön, pähkähullu rakkaus elämään. Saatana saapuu Moskovaan on Jojo-teatterin Venäjä-trilogian toinen osa. Ensimmäisessä osassa существование eli Olipa kerran Olevaisuus käsiteltiin ihmisyyttä eksistentialismin ja sattuman kautta. Toinen osa jatkaa samasta aiheesta - ihmisyydestä - todellisuuskäsityksen ja virheen kautta. Mitä tapahtuu, kun ihminen menettää parhaat aseensa - vapauden, järjen ja realiteetit?

Jo-Jo teatterin Saatana saapuu Moskovaan ensi-illassa 24.9.2011.

Käsikirjoitus: Bulgakov, Parkkinen, Raivio

Ohjaus: Jatta Stepanoff Harakkamäki

Äänisuunnittelu: Miki Brunou

Pukusuunnittelu: Malla Lehtonen, Terhi tuovinen

Nukketeatteri: Outi Sippola

Sideshow kuriositeetit: Lassi Lindqvist, Senja Sidoro

Rooleissa: Jussi Toppari, Kristian Aho, Mikko Korte, Ilja Mäkelä, Petri Tuominen, Tuulia Lindholm, Petteri Takkinen, Irma Reunamo, Henri Keränen, Kirsi Vattinen, Tiia Juntunen, Ismo Reunamo, Toni Rosvall, Sara Koiranen, Meri Keränen, Teija Lindholm, Saara Heliö, Maija Nyström

Tuotanto: Jo-Jo teatteri


Esitykset aina klo 19.00: La 24.9 ensi-ilta (Loppuunmyyty) / Su 25.9 / La 1.10 /
Su 2.10 / La 8.10 / Su 9.10. / La 22.10 / Su 23.10 / La 29.10 /
Su 30.10 / La 5.11 / Su 6.11 / La 12.11 / Su 13.11 / la 19.11.

Liput: 18/12€. 040 513 4215 tai jojoteatteri(at)jippii.fi
Varaa lippusi kätevästi netissä: www.ideateatteri.net


-Näytelmä sisältää kohtauksia joita ei suositella lapsille tai heikkohermoisille-


kuka tahansa

Olen soittanut Jo-Jo-teatterin Hobitissa haitaria! HC Andersenin rumpali taisi paukuttaa perkussioita. Muuten ei oikein ole tällaisiin rientoihin varaa (vaikka John-Eleanorin aionkin käydä nyt sunnuntaina katsomassa). :-\

Pääseekö kaverit kenraaliin?

Hatshoe

Pahuksen kalliit liput on kyllä. En tiedä miksi. Kaipa tuollaisen teatterin pyörittäminen tulee kalliiksi. Mutta kyllä tästä kannattaa maksaa.

Hatshoe

Jotain makupaloja on mahdollista saada ilmaiseksikin:

LainaaTehdasfestivaali Manifestin yhteydessä sunnuntaina 18.9 Saatana saapuu Moskovaan-produktion avoimet harjoitukset klo.12.30 -13.30! Tervetuloa!

Lisäksi keskiviikon ennakkoesitykseen saattaa vielä saada lippuja. Hinta siihen 6 €.