9.-10.9. Kinokult-elokuvafestari: UG ja nuorisokulttuuri Turussa

Aloittaja kuka tahansa, 20:56:32 - 05.09.2011

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa

Turkulaisen juttu oli joiltain osin itse tapahtuman tiedotusta informatiivisempi, joten lainaan aluksi sitä:

LainaaViikonlopun Kinokult-tapahtumassa esitetään muun muassa kulttuuripersoona Timo Saarniemen laaja kuvamateriaali. Timo Saarniemen (1942–2005) laajat ja vauhdikkaat underground-valokuvareportaasit menneiden vuosikymmenten turkulaisesta rock- ja pop-kulttuurista on digitoitu Turun yliopiston kulttuurihistorian laitoksella, joka sai materiaalin haltuunsa Saarniemen kuoleman jälkeen. Tapahtumassa kuullaan myös Saarniemen ystävän, Gunnar Högnäsin puheenvuoro Saarniemestä ja kuvien ohella nähdään niin ikään Saarniemeä käsittelevä FST:n dokumentti Natten är ännu ung (1998).

Kinokultin ohjelmistossa nähdään myös Hurjan pojan koti (1987), K.J. Kosken dokumentti turkulaisesta vaihtoehtokulttuurista. Elokuvan alustaa FT, kulttuurihistorian dosentti Kari Kallioniemi.

Turku on vahvasti esillä myös lauantai-iltana, kun tarjolla on kaksi Turun kaupungin esittelyvideota, jotka vievät 1940- ja 1960-lukujen muuttuviin maisemiin. Turun kaupunkikulttuurista puhuu FT, dosentti Rauno Lahtinen.

Tapahtuman ulkomaista tuotantoa edustavat muun muassa Akira Kurosawan Dersu Uzala (1975) ja Andrei Tarkovskin Ei paluuta (1962).

Kinokult järjestetään perjantaina ja lauantaina kello 20-00 Sirkkalan kasarmilla.

Sitten aikataulutusta ym. infoa Kritiikin sivustolta:

LainaaVuonna 2011 Kinokult-elokuvafestivaali on saanut haltuunsa edesmenneen kulttuurivaikuttaja Timo Saarniemen elämäntyön, Turun kulttuurielämästä, undergroundista ja nuorisosta kuvatun materiaalin. Turun yliopiston kulttuurihistorian oppiaineelle testamentattu materiaali on nyt digitoitu ja se esitetään ensimmäistä kertaa juuri Kinokultissa.

Saarniemen aineiston innoittaman koko festivaalin teemaksi valikoitui tänä vuonna underground ja nuorisokulttuuri. Elokuvia alustamassa on jälleen Turun yliopiston Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen ansioituneita tutkijoita sekä tällä kertaa myös Saarniemen ystävä.

Perjantai 9.9.2011 (alkaen klo 20)

Alkupuheenvuoro: Kritiikki ry:n kulttuuritoimikunnan edustajat

Timo Saarniemen ystävän, Gunnar Högnäsin puheenvuoro Timo Saarniemestä
*SAARNIEMI-dokumentti*

Dosentti Kari Kallioniemen alustus
*Koski: HURJAN POJAN KOTI*

*Anon: KÄNNISSÄ*

Professori Hannu Salmen alustus
*Kurosawa: DERZU UZALA*

Lauantai 10.9.2011 (alkaen klo 20)

Dosentti Rauno Lahtisen alustus
*TURKU-esittelyvideot*

Kulttuurihistorian tutkijan, Heta Mularin alustus
*Batchelor: ANIMAL FARM*

Dosentti Pertti Grönholmin alustus
*Tarkovski: EI PALUUTA*

Lämpimästi tervetuloa nauttimaan Sirkkalan kasarmille tunnelmallisista illoista elokuvien parissa!