to 20.7. Kirjis/Brinkkalan piha: Mörkt Moln (SE), Garden of Worm, Kevätuhri

Aloittaja kuka tahansa, 16:52:31 - 28.06.2017

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa



Musta Pispala 2017 -ennakkoklubi:
LOVE METAL HATE FASCISM!
to 20.7.2017 klo 20.00 Brinkkalan pihassa
Fb: https://www.facebook.com/events/146015909292062

Ei pääsymaksua, ei ikärajaa, ei natseja!

20.00 Topias Virtanen: Fasismi ja antifasismi Suomessa -luento

21.00 KEVÄTUHRI // Hki black metal

22.00 MÖRKT MOLN // Gbg heavy metal
https://www.facebook.com/morktmolndoompunx
https://morktmoln.bandcamp.com

23.00 GARDEN OF WORM // Tre doom metal
https://www.facebook.com/gardenofworm/
https://gardenofworm.bandcamp.com


____________________
Musta Pispala 2017
http://mustapispala.net
https://www.facebook.com/events/451186528571984

kuka tahansa

"Napalm Death's Barney Greenway Still Hates Fascists" @ https://noisey.vice.com/en_us/article/64ydng/napalm-death-barney-greenway-interview

LainaaIt must be a a funny thing seeing people moan that the PC police are taking over metal, just because more bands are becoming aware of certain issues and have become more willing to speak out.
I think that the whole term itself, "PC," has always been a very convenient term to attack people that actually care about people, and care about treating other people with dignity, you know?

kuka tahansa

Haluiskohan joku lainata tänne rumpuja? :/ Roudaus kyllä järjestyy. Mieluiten kahdella etutomilla. Pelkkä basari + tomit siis tarpeen, ei muuta.

mögälix

Mun rummut vois joutaa. Jollei niitä joku just tarvii treeniksellä saman iltana.

papu

Kylkyl. Mapexin V-sarjaa 12, 13, 16 ja 22. Tosin roudaus täytyy hoitaa jo keskiviikkoiltana tai sit torstaina ennen klo 14.

kuka tahansa


kuka tahansa

LOVE METAL HATE FASCISM
Pääsymaksuton ja ikärajaton Musta Pispala -ennakkoklubi


Metallipiireissä ja niiden ulkopuolella herää aika ajoin keskustelua skenessä paikoin esiintyvästä seksismistä [1], homofobiasta [2], rasismista [3] ja jopa fasismista [4]. Bändit ja niiden jäsenet päätyvät toisinaan pyytämään julkisesti anteeksi lausuntojaan ja törttöilyjään, mutta yleensä syrjivät asenteet ja suoranainen vihapuhekin sivuutetaan tai kuitataan "kännin piikkiin" tai pelkkänä huumorina. Epäkohtia esille nostaneita – yleensä itse syrjinnän ja vihapuheen kohteiksi joutuneita faneja ja muusikoita – syytetään luovuuden tukahduttamisesta ja poliittisesta korrektiudesta, kun musiikki "itsessään" koetaan yhteiskunnallisista vaikutuksista vapaaksi. [5]

Kaikkea ei kuitenkaan voi sivuuttaa yhtä helposti. Pantera- ja Down-yhtyeistä tunnetun Phil Anselmon natsitervehdys ja white power -huudahdus lavalla nostattivat viime vuonna metalli- ja muussa mediassa ennennäkemättömän vastalauseiden myrskyn [6]. Tänä keväänä puolestaan Turussa peruttiin kreikkalaisen black metal -yhtye Naer Mataronin keikka, koska yhtyeen perustajajäsen toimii väkivaltaisessa Kultainen aamunkoitto -natsipuolueessa ja koska yhtye esiintyy avoimen natsistisilla festivaaleilla [7]. Keikan peruuntumisen jälkeen Naer Mataron lähetti Turun-keikan järjestäjille lausunnon, jossa yhtye julistautuu täysin epäpoliittiseksi. Keikkajärjestäjät kokivat, ettei Naer Mataronilla bändinä ole mitään tekemistä äärioikeistolaisuuden kanssa, ja Suomen metallimedioissa kirjoitettiin, että bändin esiintyminen kiellettiin liian löyhin perustein [8].

Torstaina 20.7. Brinkkalan pihan antifasistisella hevikeikalla esiintyvät göteborgilainen heavy/doom punk -trio Mörkt Moln, tamperelainen doom metal -trio Garden of Worm ja helsinkiläinen black metal -trio Kevätuhri. Avoimesti antifasistinen Kevätuhri on paitsi poliittisuutensa johdosta myös siinä mielessä erikoinen black metal -bändi, että se on tähän asti soittanut vain lähinnä punk-keikoilla. Uransa alkuvaiheessa oleva yhtye buukattiin taannoin myös varsinaisiin black metal -iltamiin, mutta bändi perui itse osallistumisensa "epäilyttävien yhteyksien takia".

Tilaisuuden avaa klo 20.00 Kapinatyöläinen-kollektiivin Topias Virtanen, joka luennoi suomalaisen fasismin historiasta, keskittyen kuitenkin viime vuosien liikkeisiin ja ryhmiin sekä niiden tavoitteisiin ja keinoihin. Päivän mittaan Kirjakahvilassa on myös mahdollisuus kirjoittaa tukikirjeitä poliittisille vangeille [9].

Love Metal Hate Fascism on aatteellista jatkoa brittiläisille Rock Against Racism- ja Love Music Hate Racism -kampanjoille [10] sekä ruotsalaisen Hårdrock mot rasism -verkoston [11] toiminnalle. Tapahtuma on Tampereella samana viikonloppuna järjestettävän anarkistisen vastakulttuurifestivaali Mustan Pispalan ennakkoklubi.

[1] https://noisey.vice.com/en_us/article/rb8bnd/death-metal-misogyny
[2] http://www.laweekly.com/music/is-metal-becoming-less-homophobic-4648123
[3] http://kaaoszine.fi/entinen-bury-dead-vokalisti-avautuu-rasismista-musiikkipiireissa/
[4] https://socialistworker.org/2012/08/16/music-of-racist-hate
[5] https://thebodyisnotanapology.com/magazine/the-anselmo-problem-racism-in-heavy-metal-alex/
[6] http://teamrock.com/feature/2016-01-29/why-phil-anselmo-s-white-power-outburst-shouldn-t-be-ignored
[7] https://varisverkosto.com/2017/02/gong-perui-aarioikeistolaisten-bandien-soittamisen-turussa/
[8] http://kaaoszine.fi/kolumni-natsibandiksi-leimaaminen-niellaan-purematta/
[9] https://itsgoingdown.org/call-third-annual-international-day-solidarity-antifascist-prisoners-july-25-2017/
[10] https://www.theguardian.com/music/2008/apr/20/popandrock.race
[11] https://www.rocknytt.net/intervjuer/16847-forsta-maj-special-intervju-med-emelie-fran-hardrock-mot-rasism

karol

www.ts.fi/uutiset/paikalliset/3586838/Metallibandit+soittavat+rasismia+ja+fasismia+vastaan+Turussa

"Metallibändit soittavat rasismia ja fasismia vastaan Turussa

Turun Vanhalla Suurtorilla järjestetään torstaina maksuton fasismin ja rasismin vastainen Love Metal Hate Fascism -metallikonsertti.

Metallibändien liittäminen fasismiin tai rasismiin ei ole aivan tuulesta temmattua. Black metal -yhtyeet Naer Mataron ja Sielunvihollinen joutuivat viime talvena perumaan esiintymisensä Turku Saatanalle -tapahtumassa, kun orkesterit yhdistettiin äärioikeistolaiseen toimintaan. Naer Mataronin basisti on kreikkalaisen Kultainen aamunkoitto -äärioikeistopuolueen kansanedustaja.

Torstaina järjestettävä metallikonsertti on äärioikeistolaista aatetta vastaan. Tapahtumassa esiintyy muun muassa black metal -trio Kevätuhri, joka on avoimen poliittinen ja antifasistinen. Konserttitiedotteen mukaan yhtye on muun muassa perunut keikkoja "epäilyttävien yhteyksien takia".

Ennen musiikkia tilaisuudessa kuullaan luento suomalaisen fasismin historiasta.

Love Metal Hate Fascism on omien sanojensa mukaan aatteellista jatkoa brittiläisille Rock Against Racism ja Love Music Hate Racism -kampanjoille sekä ruotsalaisen Hårdrock mot rasism -verkoston toiminnalle. Tapahtuma on Tampereella ensi viikonloppuna järjestettävän anarkistisen vastakulttuurifestivaali Mustan Pispalan ennakkoklubi."


kuka tahansa


papu

Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa

Imperiumillakin vihdoin herättiin: http://lauta.imperiumi.net/viewtopic.php?f=7&t=48148
Ai toikin palsta on vielä elossa ::)


papu



Jää harmi kyl väliin, ku velvollisuudet tuolla toisaalla. Hewatkaa hyvin 8)

karol

#13
Kevätuhrista ei kauheasti saanut otetta, tosin voisin kyllä katsoa uudestaan joskus. Vähän epäselväksi jäi, että mitä bändi oikeastaan hakee. Rumpalin vokaaleista plussaa. Aika UG-soundit. Hyvä nimi bändillä!

Mörkt Moln oli härskiä ja käppää, jossain kohtaa vain käppää. Positiivisen puolelle jäi kuitenkin.

Garden of Worm kuulosti alussa hyvältä, mutta sitten alkoi kello olla jo niin paljon, että piti lähteä. Hiukan liian jamittelua oli lähtiessäni.