pe 31.10. Kirjakahvila: pyhäinpäivän aaton kauhuleffanäytös

Aloittaja kuka tahansa, 01:50:25 - 29.10.2014

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa



Fb: https://www.facebook.com/events/787956707932762/

Pyhäinpäivän aattona Kirjakahvilassa esitetään Brian De Palman vuonna 1976 ohjaama ja Sissy Spacekin tähdittämä teinikauhuklassikko, joka perustuu Stephen Kingin samannimiseen esikoisteokseen.

Elokuva kertoo koulukiusatusta Carriesta, jolla on ankaran uskonnollinen äiti. Carrien ensimmäisten kuukautisten alkaessa hänen elämänsä muuttuu helvetiksi niin kotona kuin koulussakin, ja pian tyttö huomaa omaavansa telekineettisiä kykyjä, jotka aktivoituvat hänen suuttuessaan. Yllättäen koulun suosituin poika pyytää Carrien kanssaan lukion päättäjäistanssiaisiin.

"Tämä 70-luvun parhaisiin ja keskeisiin kauhuelokuviin kuuluva kuvaus nuoressa tytössä kehittyvistä tuhovoimista potkaisi lopullisesti niin ohjaajan kuin kirjailijankin menestyksekkään uran liikkeelle. Elämänsä suurimmasta onnen huumasta äärimmäiseen sokkiin ajettu, veren tahrima tyttö on uuden kauhuelokuvan unohtumattomin näky." - Alanen & Alanen: Musta peili

Ei pääsymaksua, ikäraja 16 vuotta. Kesto 98 min. Elokuva esitetään blu-rayltä.

Puuha peten lippa lakki

Tää vaikuttaa hyvältä, taidanpa tulla!

ps. Onko Kirjiksellä vielä se sama homma, että ei saa mainostaa elokuvien nimillä?

kuka tahansa

#2
Sama homma on. Tällä kertaa leffan nimen voi sentään päätellä aika helposti. :D

Vähän sama juttu Kirjiksen torstaisarjan tämänkertaisen elokuvan kanssa:

LainaaJohn Hughesin teinikomediaklassikossa seurataan nokkelan lukiolaisen Ferris Buellerin päivää tämän lintsatessa koulusta ystäviensä kanssa. Ferris toi teinielokuvagenreen uudenlaisen hahmon, joka saattoi olla cool ja suosittu, vaikkei ollutkaan urheilija tai rikkaan perheen lapsi, ja joka saattoi hallita tietokoneet, vaikkei ollutkaan kliseinen nörtti. Ferrisin sanavalmiin ja tilanteesta kuin tilanteesta selviävän hahmon vastapainona on hänen ujo ja epävarma ystävänsä Cameron, joka potee masennusta ja jolla on ongelmia vanhempiensa kanssa. Elokuvan sekä käsikirjoittaneelle että ohjanneelle Hughesille henkilöhahmot ovatkin tapahtumia tärkeämpiä. Pääosissa Matthew Broderick, Mia Sara ja Alan Ruck. (John Hughes, USA 1986, 103 min.)

Tuotakin suosittelen, ja itse asiassa koko teinileffasarjaa, vaikka se halloween-leffan kanssa aivan vastakkaista (teini)genreä edustaakin: https://www.facebook.com/events/500885643347563/

Samppa

Vois itekki tulla kattelemaan, ja vähä ehkä piereskelee jos ihan jännäks menee  ::) 8)

Puuha peten lippa lakki

Jep, ja nopeestihan nuo selviää ohjaajan nimen ja julkasuvuoden avulla! Huomenna ainakin tulossa, ehkä tänäänkin!