pe 7.3. Hevi-ilta Kirjakahvilassa: dokkarinäytös, dj

Aloittaja kuka tahansa, 00:58:37 - 03.03.2014

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa

https://www.facebook.com/events/378372975636530/



Dokkari (ohj. Sacha Gervasi, Kanada 2008, 81 min, K-11)
Dj Void (NWOBHM, heavy rock, doom)
Ei pääsymaksua

Kirjakahvilan musaperjantain hevi-illassa 7.3. katsotaan vuonna 2008 valmistunut dokumenttielokuva kovaonnisesta kanadalaisesta heavy-yhtyeestä, joka vuonna 1984 soitti Super Rock -festareilla Japanissa yhdessä Scorpionsin, Whitesnaken ja Bon Jovin kanssa. Toisin kuin muut yhtyeet, tämä bändi ei missään vaiheessa saavuttanut suurempaa suosiota, vaan sen kohtaloksi jäi soitella paikallisissa baareissa Toronton lähiöissä. 30 vuotta vankkumattomalla lapsenuskolla puurrettuaan yhtye jatkaa yhä, mutta läpimurtoa ei ole vieläkään tapahtunut.

Elokuvaa on verrattu vuonna 1984 valmistuneeseen "This is Spinal Tap" -pseudodokumenttiin, mutta siinä missä Spinal Tap oli kliseisten hevibändien parodiaa, nyt on kyse ihan siitä itsestään: milloin yhtye hyppää kyytiin väärään junaan, milloin taas paikallinen keikkapromoottori huijaa bändiltä rahat. Jotkut yhtyeen kommelluksista tuntuvat miltei uskomattomilta. Esim. hevimusiikin standardiklisee, eksyminen backstagelle ennen keikan alkua, tapahtuu tässä dokkarissa oikeasti. Elokuva ei kuitenkaan halua herättää myötähäpeää, vaan se antaa elämässään hieman huonommin pärjänneille mutta elämänilonsa ja -uskonsa silti säilyttäneille vanhoille hevareille äänen. Se on surullinen mutta sympaattinen tarina ikääntymisestä.

Palkitun dokkarin on ohjannut bändin vanha fani ja roudari Sacha Gervasi, ja haastateltavien joukossa ovat yhtyettä esikuvanaan pitävät Metallican Lars Ulrich, Guns N' Rosesin Slash ja Motörheadin Lemmy.

Elokuvanäytöksen jälkeen dj Void soittaa heviä.

kuka tahansa

Wikipedia kertoo:
LainaaThe film has received praise and high acclaim in many reviews, receiving a 98% rating on Rotten Tomatoes. The Times called it "possibly the greatest film yet made about rock and roll".

The film was named Best Documentary of 2009 at the Evening Standard British Film Awards in London. The film won Best Documentary at the 2010 Independent Spirit Awards in Los Angeles.

Steve Kudlow: "One of my heroes is Ian Anderson from Jethro Tull, and he came up to me in Heathrow Airport and told me the movie had completely inspired him to keep playing music, and he just kept thanking me for all of the inspiration my band gave him. I mean, this is Ian Anderson from Jethro Tull—how cool is that?"


karol

Tämä mainio leffa tänään klo 19.30! Ja ilta jatkuu dj Voidin taatulla asiantuntemuksella valitsemalla hevillä! Tervetuloa!