5.2. Kirjakahvila: Keskustelutilaisuus kansalaismediasta

Aloittaja nomerta, 12:41:23 - 21.01.2014

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

nomerta

KESKUSTELUTILAISUUS KANSALAISMEDIASTA KIRJAKAHVILASSA 5.2. KLO 19–21
Vanha Suurtori 3 (sisäpiha)

Sähköinen kansalaismedia, yhteisömedia ( engl. community media) on muualla maailmassa kuin Suomessa tunnettua ja tunnustettua toimintaa, jolla mm. edistetään demokratiaa, kehitystä sekä naisten ja vähemmistöjen oikeuksia. Ala syntyi toisen maailmansodan jälkeen Etelä- ja Pohjois­-Amerikassa yhteisöradiotoimintana. Euroopan vahvoja kansalaismediamaita ovat muut Pohjois­maat, erityisesti Tanska, sekä Ranska ja Alankomaat, joissa yhteisömedia on  medialainsäädännössä määriteltyä ja julkisesti tuettua kansalaistoimintaa. Suomessakin toimii "lainsuojattomina" viisi yh­teisöradiota ja liki kaksikymmentä lähitelevisiota lähinnä ruotsinkielisellä Pohjanmaalla sekä muu­tamia nettimedioita.

Yhteisömedian menneisyydestä, tulevaisuudesta ja nykyisyydestä pitää lyhyen esittelyn ensimmäisen suomenkielisen yhteisömediakirjan kirjoittanut toimittaja Maarit Nermes, jonka jälkeen  Amnesty-aktiivi Annukka Kolehmainen kertoo, miksi  hän on toimittanut  ihmisoikeusuutisia yli 10 vuotta yhteisöradioon. Lopuksi sana on vapaa.

Tervetuloa!

Järj. Nomerta Kustannus Oy.


[EDIT: Fiksailin vähän otsikoita (esim. poistin kalenterimerkinnästä päivämäärän, koska kalenterissa tapahtumat näkyvät joka tapauksessa päivämääräkohtaisesti). -mod.]


karol