kysymys maailmanhallinnasta

Aloittaja sarass, 05:54:52 - 06.07.2012

« edellinen - seuraava »

sarass

lähinnä mietin että toivoisin kuka tahanilta vastausta tähän, mutta kaikki sana kiinnostaa. eli syy siihen, miksi en kyseistä tehtävää tahtoisi, tuskin ainoa mutta hankalin, on vankila. en usko että se on toimiva saati millään päin hyvä ratkaisu, mutta mitä sitten tekis jos joku sössii ja on tosi tuhma? ainoo mitä on käyny mielessä, on että osa hommista nyt hoituis muitten avulla, jos joku vaik voi pahoin tai on vailla ja siks rikkoo ottaa toisen oman, mutta kaikki muu! jos joku on vaan väärin? MITEN? onneks tällä haavaa maailman valtijuus ei uhkaa elämääni, mutta varanvuoks haluisin kuulla, josko joku tietää.

papu


mögälix


kuka tahansa

Lainaus käyttäjältä: sarass - 05:54:52 - 06.07.2012 mitä sitten tekis jos joku sössii ja on tosi tuhma? [---] jos joku on vaan väärin? MITEN?
Vaikea kysymys. Eihän asiaa tosiaan kovin hyvin tälläkään hetkellä hoideta. Toivottavasti ongelmaan löytyisi uudenlaisia näkökulmia Mustassa Pispalassa perjantaina 13.7. klo 11-13, kun Hirvitalolla keskustellaan aiheesta "Yksilön oikeudet ja yhteisön vastuu - konfliktinratkaisua vastakulttuurien sisällä".

Vankila tosiaan ei auta mihinkään, siellä tapahtuu lähinnä laitostumista ja jengiytymistä. Kriminaalikulttuurin pitkä oppimäärä. Eikä sekään koulu ihan ilmaiseksi pyöri.

Voihan sitä lukea kirjoituksia, kuten muinaisesta yhdysvaltalaispamfletista suomennettu "Anarkistinen näkökulma rikollisuuteen", ja miettiä miten tällaiset ideat toimisivat käytännössä. Vaikeaahan se on, kun tilanne täällä ja nyt on jokseenkin eri kuin ehkä joskus jossakin. No, tuossa kirjoituksessa sentään hyväksytään se, että jotkut tosiaan voivat yhä olla tosi tuhmia ja vaan väärin, vaikka ympäröivä yhteiskunta ja erilaisten ihmisten toimintamahdollisuudet siinä muuttuisivatkin parempaan suuntaan.

Esimerkkejä elävästä elämästä sitten taas löytyy muun muassa Etelä-Meksikon Guerreron yhteisöpoliisijärjestelmästä. Toki tuollaisesta voi nousta ihan oikeutettu huoli nurkkakuntaiseen naapurustovallankäyttöön ajautumisesta, mutta onhan noilla ihan kiinnostavia ajatuksia (ja siis käytäntöjä) rangaistuksista ym. Ja toimii sentään todistetusti paremmin kuin valtion väkivaltakoneisto.

Mikrotasolla voi katseen kääntää erilaisten omaehtoisten tapahtumien ja tilojen järjestyksenvalvontaan. Esim. TVO:lla homma hoitui minusta usein hienosti, kun keikan työntekijän ei yksin tarvinnut heittää sekoilijoita ulos, vaan sekoilijoiden tuttavat tulivat aktiivisesti mukaan rähinän lopettamiseen. Ja vaikkei olisi tuttuja ollutkaan, oli uhkaavissa tilanteissa usein monta yleisön jäsentä tukena ja turvana. Vuoden porttikiellon jälkeen pahimmatkin urpoilijat osasivat yleensä käyttäytyä oikein hyvin, enkä muista kenenkään saaneen kahta kertaa porttaria.

Näin siis punkkikeikoilla. Hevi- ja perusrokkikeikoilla saattoi olla hankalampaa, kun yleisöstä ei välttämättä irronnut ihan samanlaista yhteisöllisyyttä. Aika pitkälti tottumiskysymys sekin, sanoisin: peruspaikoissa on totuttu siihen, että sekoilu on järkkärien ongelma. Sitten kun paikan tajutaan olevan vähän enemmän "oma", alkaa myös se kiinnostaa enemmän, miten siellä käyttäydytään.

Mutta jotten nyt liian idealistiselta vaikuttaisi, niin myönnettäköön, että onhan sitten vielä näitä vähän kinkkisempiä ja hankalammin hoidettavia tapauksia. Olisi kannattanut Anonymousinkin ottaa ensin yhteyttä papuun ja mögälixiin, niin olisi voitu välttyä mustelmilta ja ikävänpuoleisilta uhkauksilta.

sarass

kiitost! ehkä ratkasu paluu johonki kyläpaskaan/bisneksen nujertaminen, joskin helpommin sanottu kun tehty, niin luulis että valtaosa ongelmista olis siinä. yks ystävä oli mieltä, että energian vapauttaminen kaikille ilmaseks tekis terää, mutta toistaseksi pysyn kiitollisena siitä, etten joudu tätä tilannetta hoitelemaan. pidättäydyn lyömästä ohikulkijoita ja piän puukon piilossa vaan.