Nykyiset / Menneet projektit

Aloittaja jj, 17:28:30 - 02.06.2012

« edellinen - seuraava »

jj

Heippa!
Tämmösen ajattelin perustaa kun kiinnostaisi mitä kaikkea ihmiset on tehny ja tekemässä. Itsellä lähinnä keskittyny analogi efektien ja kitaran korjaukseen nämä jutut (soitin joku 2-3v. satasen harley benttonilla keikkoja jonka sai joka toinen viikko juottaa kasaan). Nyt oon aloittelemassa tekemään erikoiskielisoitinta käyttäen hyväksi ton harley bentonin elektroniikkaa. Rungon rakennan itse mutta kaulan ajattelin tilata jostain etten pilaa koko soitinta. Ideana olisi laittaa erikseen outputti kitara- ja bassomikeille, yht.3 mikkiä ja tehdä siitä semmonen oma äänisoitin. Rungon rakennan moniosaisesta liimapuu koivusta että katsotaan nyt mitä tapahtuu. Efektien tekeminen kiinnostaisi mutta en ole jaksanut alkaa opettelemaan vielä enempää ja tunnen muutamia kivoja itsetehtyjen ja modattujen efektien myyjiä niin en ole saanut aikaan.
Mites muilla?

mirosol

Nelisenkymmentä kitara/bassoefektiä tuossa valmiina ja kymmenkunta odottelee "boksaamista". Kitaroiden laittoa on myös jatkuvasti...

Suunnitelmissa olisi 2W putkivahvistimen rakentaminen. Hieman pelottaa vielä se 230V:n kanssa pelaaminen, mutta ymmärrystä alkaa olla sen verran, että varmaan syksyllä voisi odottaa sellaisen valmistuva. Mikäli siitä selviää hengissä, niin sitten isompia tietenkin jonoon :)

http://mirosol.kapsi.fi/varasto/boxes/ - Tuosta kiinnostuneille vähän kuvia valmiista tekeleistä. Osa on myynnissä, että jos jollain tarvetta jollekkin niin viestiä vaan :)
+m
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

jj

jessus on hienon näköisiä efektejä! vois ehkä myöhemmin olla kiinnostusta moisiin. Omistan joku about 15efektilootaa tällä hetkellä. Mulla on myös jotain ylimääräisiä rikkinäisiä efektejä jos haluat varaosiksi. Nyt oon soitellut lähinnä kotona zoomin multiefektillä ja hakenu siihen säätöjä. Taitaa olla viime vuoden malli toi zoomi ja soundit on aika eri kuin silloin muoviloota zoomin aikaan, täysin digitaalinen, ns. efektejä (mukaan luettuna kompurat ja eqt) saa päälle 8 yhtä aikaa ja niissä on vielä kymmeniä eri vaihtoehtoja joissa on jopa siedettävät äänet.

mirosol

Juuh. Korjauspalvelu toimii myös :) Muutamia on tullut tuossa korjattuakin, kun on vaa ehtinyt..

Eikai Zoom:eja tekevä firma voisi enää tänä päivänä olla edes pystyssä, jos tavara olisi edelleen sitä järkyttävää muovia... :)
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

mirosol

Odottelen tässä vielä 3PDT jalkakytkimien saapumista, niin sitten alan koteloimaan valmiita piirejä. Siellä olisi laatikossa 15 testattua piiriä odottamassa laatikointia...

Tekeleitä on myynnissä tuolla - http://muusikoiden.net/tori/nayta.php?id=643193 - Jos saisin muutaman vielä myytyä, niin sitten tilaan osat putkivahvistimelle....

Ei kai sen kanssa pääse hengestään, jos ottaa vikavirtasuojan pistorasiaan kun alkaa testaamaan... :)
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

mirosol

Tänään tuli valmiiksi klooni Klon Centaur Overdrivestä. Huhhuh. Se on kyllä pyhä overdrive. Jotenkin tuntuu, että sitä pääsi ihan uudelle tasolle näissä touhuissa kun onnistui tuon kanssa.
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

jjonas

Vastataan nyt tähän vaikka vanha onkin, ehkä on järkevämpi koota kamaa yhteen ketjuun..

Rakensin viime syksynä "digitaalisen mellotronin", joka perustuu Thorsten Klosen avoimeen Midibox-alustaan (ucapps.de) sekä yhden toisen kaverin sen pohjalta tekemään samplensoittajaan. Olin vähän aikaa elätellyt kuvitelmia jonkunlaisen mellotronin rakentamisesta, joko analogisen (esim. http://mysterycircuits.com/melloman/melloman.html) tai kasettinauhurien sijaan parin dollarin mp3-soittimiin perustuvan digitaalisen version, mutta onneksi ei tarvinnut lähteä tuolle tielle (varsinkaan edelliselle :-) : rakensin mainitun MB-pohjaisen samplensoittajan ja laitoin sampleiksi jonkun nettiin sämpläämät mellotron-samplet. Periaatteessa ne voisi tietty olla mitä vaan, mitä millekin koskettimelle (tai midiä tuottavalle kytkimelle) haluaa osoittaa, ja jossain vaiheessa ajattelin koittaa äänittää ainakin kazoota parin oktaavin verran, tai oo-aa -tyylistä "taustalaulua", että miltä kuulostaa :-)

Alla olevassa näytevideossa kuuluvat pienet napsutukset, kun kosketin vapautetaan, on nyttemmin saatu käytännössä eliminoitua säätämällä asetustiedostossa decay maksimiin. Rakentaminen maksoi yhteensä jotain 60€ tms.

DIY digital mellotron

Midiboxiin perustuu myös marras-joulukuussa rakentamani miditiedostonsoitin, jota tullaan kuluvan vuoden aikana käyttämään pänditreeneissä klikkiin ja synataustojen soittamiseen. Suunnittelija T. Klose on hyvin avoin uusien ominaisuuksien koodaamiselle, esim. toiveeni tiedoston tempon säätömahdollisuudesta on uusimmassa firmwaressa jo toteutettu, ja sävellajin säätämismahdollisuus on työn alla. Alla kuva rakentamastani laitteesta, joka käytännössä näyttää samalta kuin kuin digitroninkin sisusta (vain DAC puuttuu), kyseessähän on sama hardware.


pentd

lasketaanks kiukaasta otetun peltiklöntin mikittämistä pietzolla projektix?
Gimme Zydeco Or Gimme Death