pe 27.4. Kirjakahvila: Puiset heilat @ kokeellisen musiikin klubi

Aloittaja kuka tahansa, 11:42:36 - 24.04.2012

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansa

Kirjakahvilan kokeellisen musiikin klubilla
perjantaina 27. huhtikuuta

PUISET HEILAT



Esim. näin:

Lainaa"Lapland psychedelic folk" -kuvauksella myydyllä julkaisulla kuullaan tavallaan mies ja kitara, tavallaan kansanlauluja esittävä elektroninen, suhiseva trubaduuri. Vastaansanomattomasta makuuhuone-soittelu-fiiliksestä tulevat mieleen sekä maanmainio elektronaivisti Paanpa että edelleen tuntemattomuudesta nauttiva jyväskyläläistrubaduuri Wished I Was A Giant (jonka nimi on näppärä Guided By Voices -laina, ellette huomanneet).

Suopajärven ilmaisu tuntuu perinteiseltä, jos noiseksikin äityvästä folkista niin voi sanoa. Akustisen ja miellyttävästi surisevien sähköisten kielisoittimien takainen laulu kaikuu jostain muualta. Biisit ovat koruttomia aihioita, jotka vain yhtäkkiä puhkeavat kukkaan. Mielessä käy monesti pitkäikäiseksi mielenkiinnonherättäjäksi osoittautunut Pekka Streng.

On sääli, jos massat eivät koskaan kuule Ville A.E. Suopajärven Puiset Heilat -yhtyettä. Sen maanläheinen ja samalla avaruuteen kurkoittava ilmaisu uskaltaa kyseenalaistaa, mutta ei niin radikaalisti, että se karkoittaisi keskivertokyvykkään musiikista kiinnostuneen.

Itse asiassa Ville A.E. Suopajärven Puiset Heilat syöttää suurta yleisöä kädestään, jos se vain ymmärrettäisiin. Olen aivan varma, että Flygirl #616/666:n laulu- ja vihellysmelodia on lainattu CMX:ltä, niin kuin Kokapensaan alle -kappaleen laulumelodia on Apulannalta. En kuitenkaan aio tonkia näiden katalogia voidakseni todistaa väitettäni.

Mittatikulla katsottuna ne eivät tietenkään sitä ole, ja jos ovatkin, lienee se tahatonta. Eikä sillä ole edes mitään merkitystä. Sen ei kuitenkaan luulisi olevan haitaksi, jos jollekin ummikolle pitäisi Ville A.E. Suopajärven Puiset Heilat myydä - jokusen levyn CMX ja Apulanta on tässä maassa saanut myytyä.

Suosittelen silti vain Ville A.E. Suopajärven Puiset Heilat -yhtyeeseen tutustumista. Neljän biisin eponyymi EP on liki täydellinen folk-mitäikinä-levy, eikä niissä parissa muussa kuulemassani julkaisussakaan vikaa ole. Ne ovat vähän särmikkäämpiä ja vähän vähemmän yhtenäisiä, mutta mielenkiintoisia yhtä kaikki.

Ovet klo 19.
Ei pääsymaksua.

Kirjakahvila
Vanha Suurtori 3
www.kirjakahvila.org