Lukunurkka

Aloittaja Hatshoe, 01:36:09 - 29.12.2011

« edellinen - seuraava »

kuka tahansa

"Juuri tämänkaltaiseen pöydän alla matelemiseen syyllistyivät ne ogonit, jotka hakeutuivat Ojukwun johtaman Biafran kapinahallituksen syliin, vaikka se suhtautuikin ogoneihin sangen vihamielisesti."

(En laskenut viiteen mukaan edelliseltä sivulta jatkuvaa virkettä, ja tuo nyt oli suunnilleen lähimpänä oleva kirja, vaikka onhan tuossa Kirjakahvilan divarihyllyssä aika paljon muitakin...)

papu

"Heidän elämänsä todisti, että he olivat Herransa ja Mestarinsa uskollisia seuraajia sanalla ja työllä, töissään ja kärsimyksissään."

torre

"107. Sointuanalyysitehtäviä."

jj

#48
"No" Ford selitti, "jos meillä on onnea, se on vain vogonipartio joka on tullut heittämään meidät ulos aluksesta."

Atte

"Se lapsi, joka tänä yönä syntyy, elää 12 vuoden n.n. kuukauden n.n. päivän ja n.n. tunnin vanhaksi ja silloin kuolee kaivoon." (Kertoja ei muistanut kuukausien, päivien, eikä tuntien määrää.)

salozka

Loistava tää kirjalainausten vaihteleva kirjo :D

niilo pielinen

''We'd see people we knew at gigs and they were wearing hip hop type clothes, saying ''yeah, the beastie Boys...that's where it's at!''''
...Speak finnish like Tarzan, write it like Cheeta...

http://www.last.fm/user/tiitusnakke

Vekenator

Lainasin kaverilta:

Michael Azerrad: Our Band Could Be Your Life



"Music journalist Azerrad (Come As You Are: The Story of Nirvana) makes it clear through his tales of 13 highly influential punk and indie rock bands from Black Flag to Beat Happening that his subjects could have easily been any misshapen, angst-filled, morbidly creative teens on the planet. In painting the portrait of the volatile 1980s underground music scene, he reveals the importance of subversive-minded musicians in an industry controlled by hit-hungry executives. Includes chapters on Minor Threat and Fugazi."

Hyvin kirjoitetut historiikit seuraavista bändeistä: Mission of Burma, The Minutemen, Black Flag, Hüsker Dü, Minor Threat, The Replacements, Butthole Surfers, Sonic Youth, Big Black, Fugazi, Mudhoney, Beat Happening ja Dinosaur JR.

Suosittelen esim. kaikille.

slugpace

^ sattumalta just lueskelen tota! Leppoisaa luettavaa ja samalla tullut syy verestää muistia mm. Hüsker Dün ja Mission of Burman tuotannon osalta.

karol

^^ Hyvä kirja kyllä ja pitäisi hankkia omaan hyllyyn. Dinosaur Jr:n sisäinen dynamiikka jäi mieleen.

Tuo löytyi myös musakirjastosta ainakin joskus. Kirjoitin tuosta muuten arvion Toiseen vaihtoehtoon joskus 2000-luvun alkupuolella.

slugpace

Lainaus käyttäjältä: karel - 17:33:59 - 11.11.2013 Tuo löytyi myös musakirjastosta ainakin joskus.
Löytyy edelleen, mitä nyt tällä hetkellä on mun hyllyssä.

omon

#56
Eilen sain luettua Don DeLillon Point Omegan (englanniksi) – huikea!
Vois suositella elokuvista kiinnostuneille ainakin. Pakko lukea lisää tän teoksia, ja nimenomaan englanniksi.
Omassa hyllyssä on ennestään Valkoinen kohina (White Noise). Pitäis sekin lukea loppuun, mutta toisaalta vois vetää tuonkin mieluummin englanniksi.
Aika vähän yhdysvaltalaisia kirjailijoita lukeneena vertautan DeLillon lähinnä Cormac McCarthyyn, vaikka (kieli) onkin huomattavasti hillitympää virtaa.
massa × nopeus

Atte

#57
Marko Pyhtilä: Kansainväliset situationistit

Selkkaus-kitaristin väikkäri vuosina 1957-1972 toimineesta situationistiliikkeestä. Väikkäriksi ei ehkä niitä syvällisempiä, mutta noin tietokirjana toimi helpon luettavuutensa ansiosta. Situationistit oli siis Ranskasta lähtenyt liike, joka yhdisti avantgarde-taiteen ja marxilaisuuden. Liike henkilöityi pitkälti sen johtohahmoihin kuuluneen Guy Debordin ajattelun ympärille. Situationistien suurin anti länsimaiselle ajattelulle oli varmasti spektaakkeli kritiikki, joka siis on purevaa kapitalismin analyysiä yhä tänäkin päivänä. Kirja toimii myös ihan jees johdantona marxilaisuuteen, jos se ny sattuu kiinnostamaan. Muuten parasta antia oli varmaankin Debordin ristiriitainen persoonallisuus ja yleinen sekoilu tuon liikkeen ympärillä. Niin ja kyllähän tuossa Debordin ehdottomuudessa kaikkine outouksineen on myös jotain hirveän samaistuttavaa. Aika monessa jutussa tyyppi on myös oikeassa ja toimii eräänlaisena profeettana sille, miten maailma makaa tänä päivänä kaiken maailman facebookkeineen, älypuhelimineen, terroristipelkoineen ja tavarafetisseineen...

Nyt lukuvuorossa Guy Debordin Spektaakkelin yhteiskunta.

salozka

Tässä viikolla oli Aten kanssa juttua Arto Salmisesta. Nerokasta yhteiskuntanäkemystä, mustaa huumoria ja inhorealismia. Kirjoista esittelylistaus täällä:

http://lukupiiri1.blogspot.fi/2012/07/arto-salmisen-kirjoista.html

tuppi

Vanhan säikeen elvytys asiaan sopivalla tiedolla, josta on toivottavasti iloa kaikille lukemisesta kiinnostuneille. Eli ilmainen ja vapaasti käytettävissä oleva kirjasuosittelija löytyy osoitteesta https://kirjasuosittelu.iteco.fi8)