Kotipuutarhurit

Aloittaja egge, 21:17:00 - 18.12.2011

« edellinen - seuraava »

niilo pielinen

hei hei, rauhoitukaa vähä, eilen jo näin siwan hyllyst multasakit etc, se muistutti et kevällä pitäis taas mennä puutarhahommiin, jos foorumilasetki alkaa olla epäreilu, se ei oo kiva enää :) !!! Tuntuu et just alkoi talvilomat ja ihmiset jo puhuu keväjutuista, ei siihen oo mikään kiireettä! Lisää lunta ja pakasta pliiz, ja et jatkuis vielä huhti...eiku...toukokuun asti.
...Speak finnish like Tarzan, write it like Cheeta...

http://www.last.fm/user/tiitusnakke

egge

^ riippuu varmaan siitä että onko puutarhointi palkkatyö vai ihan vaan harrastus, elikäs tota alienaatio noin marxilaisittain ;) tosin itekin toivon vielä lunta ja pakkasta, eteenkin lissää lunta ton sulanneen tilalle, että pääsis viel hiihtämään :)

Lainaus käyttäjältä: jankke - 19:32:37 - 13.01.2013
Just itsekin selailin Hyötykasviyhdistyksen siemenluetteloa  ;D Mitäs muuta laittais ku kurpitsoja...
Jos ois mahdollisuus pistää mv kasveja niin ite ainakin laitaisin perkeleesti kaikkia marjoja ja hedelmiä, mutko tonne palstalle ei saa kuin yv kasveja niin ite aattelin ainakin noihin yrtteihin (eteenkin salvia kiinnostaa, vanhojen tuttujen [basilika, persilja, oregano tms] lisäksi) perehtyä ja kasvatta ja kuivattaa niitä (mitä ei tuu tuorena käytettyä) talveksi. Juureksia kans pistän reilusti, paitsi perunaa en varmaan tänä vuona koska viime vuona tuli tuolta niin huonosti satoa... Avomaakurkua voi ehkä pistää, ja herneitä tietty... Katotaan nyt, onhan täsä vielä aikaa kehitellä suunnitelmia :)

Plus toki tämä edelleen:
Lainaus käyttäjältä: egge - 18:40:39 - 13.01.2013
Mangoldi oli kyl viime vuoden hitti, eli sitä ainakin vitusti!
:D

kuka tahansa

Tässä inspiraatioksi kaikille kiireisille kotipuutarhureille:



LainaaThriving since 1960, my garden in a bottle: Seedling sealed in its own ecosystem and watered just once in 53 years

David Latimer first planted his bottle garden in 1960 and last watered it in 1972 before tightly sealing it shut 'as an experiment'. The hardy spiderworts plant inside has grown to fill the 10-gallon container by surviving entirely on recycled air, nutrients and water. Gardeners' Question Time expert says it is 'a great example just how pioneering plants can be'.
Lue koko juttu täällä.

egge

^ no nyt! En ole ennen kuullutkaan tommosista pullopuutarhoista. Hyvin kiinnostavaa. Pitäisköhän yrittää? Oishan tommonen aika hieno, kuitenkin aika monta vuosikymmentä ehtis tollasen kehitystä seurata ellei mittään kovin drastista täsä tapahtuu. Vähäsen kyllä nyt innostuin, tota ::)

egge

Pistin tänään esikasvatukseen paprikaa, tomaattia ja kesäkurpitsaa. Paprikalle ihan oikea aika, tomaatille ja kesäkurpitsalle vähän aikaista, mutta näiten siementen parasta ennen päivitys mennyt viime vuonna, niin pistin nyt jo niin kerkiää vielä korjaamaan tilannetta jos noista ei tuu mittään :) Hydrokasvatuksen chilejä (tiger's teeth) pistin jo viikkoja sitten itämään ja hienoja taimia tosa on jo odottamassa 8) perinteisessä multakasvatuksessa olevat old-timersit (eli useamman vuoden mukana olleet chilit) puskevat jo lehdistöä hyvää vauhtia!

egge

^ Itävyys kaikissa 100% 8)

jankke

Hmmm... Noloa tunnustaa, mut itse en ole vielä saanut mitään aikaiseksi ens kesän viljelysten suhteen. Pakko ryhdistäytyä, ku eggekin on jo noin hyvässä vauhdissa :)


salozka

Ohhoh, melko hämmentävä toi pullopuutarha, hieno!

Täällä ku kotiviljely rajoittuu partsille, en oo viel tehnyt mitään asian eteen. Mut kukkamullat vois vaihtaa. Hauska seurata ku valo lisääntynyt ja kasvit riehuu kohti ikkunaa :)


karol

^ Kävin eilen varaamassa aarin.

egge

#41
^ Oikein! Ja sitten kasvatusfiilistelyä tänne vuoden mittaan! ;)

Ja jos joku vielä potee kasvatustilan puutetta niin huomenna on sit viimeinen päivä kun noita palstoja jaetaan kaupahallissa!

Oiskohan jollakin toisella foorumilaisella muuten sattumalta palsta yo-kylässä? Jos on niin voitais tavata parhaimissa puuhissa joskus ;D

Kasvatusraportia voisin pistää sen verran että ekat jalapenot rupeavat oleman aika komean kokoisia jo :)

edit: niin, ja tomaatti ja paprika taimenet pärjäävät erittäin hyvin! Toi kesäkurpitsa vähän taistelee hengestään, kun istutin aivan liian aikaisin (tämä siis nähdääkseni onko vanhoiksi menneissä siemenissä vielä elinvoimaa), mut jos noi ei pärjää niin istutan sit vähän myöhemmin uudestaan, nyt kun tietää että siemenet vielä itäävät hyvin.

karol

Varsinais-Suomen ympäristökasvatuspäivänä ti 7.5. on ohjelmassa kaupunkiviljelyä ja mehiläistenhoitoa: www.valonia.fi/public/default.aspx?contentid=426357&nodeid=14098

karol

Kuulin, että toukokuun lopussa ollaan järjestämässä taimienvaihtopäivää! Lisätietoja tulee tännekin, kunhan niitä saadaan.

karol

#44
Taimienvaihtokahvila Kirjakahvilassa ti 21.5. klo 19.

Laitoitko liikaa siemeniä kasvamaan? Eikö sinulla ole tilaa kaikille taimille? Vai oletko kenties unohtanut tai et ole jaksanut istuttaa mitään? Onko sinulla joitakin erikoisia kasveja tai siemeniä, mitä haluaisit jakaa muille? Kasvatatko kasveja ensimmäistä kertaa ja tarvitset apua aloittamisessa? Onko sinulla liian paljon kasvien siemeniä?

Tule taimienvaihtokahvilaan vaihtamaan, antamaan tai saamaan taimia ja siemeniä. Tapaa muita kiinnostuneita ja saa uusia ideoita puutarhaan, palstalle ja parvekkeelle! Tapahtuma on epäkaupallinen, joten siellä ei myydä tai osteta kasveja, taimia tai siemeniä. Kirjakahvila palvelee tapahtuman aikana. Tervetuloa!

www.kirjakahvila.org

Tapahtuman oma topic täällä.