Ryhmätoiminnan ongelmia ja ratkaisuja

Aloittaja kaijo, 23:18:53 - 28.09.2011

« edellinen - seuraava »

kaijo

Lukaisin tuollaisen kirjoituksen netissä, ja mielestäni se on oikein opettavainen
http://www.piraija.net/?mod=artikkelit&menuId=49&topic=2&id=6%3Fa%3D12&l=3

[EDIT: Linkki ei enää toimi, joten tässä toinen: http://takku.net/article.php/2007100517224393/ -mod.]

Alla tekstin pari ekaa kappaletta:LainaaAnarkistijohtajia ja hiljaisten vastarintaa
- Ryhmätoiminnan ongelmia ja ratkaisuja

Jokainen on joskus ollut osa toimimatonta ryhmää. Usein kuulee ihmisten valittavan, etteivät ryhmän jäsenten väliset suhteet ole täysin kunnossa, uudet ihmiset eivät viihdy mukana yhtä kokousta kauempaa, työt kasautuvat pienen joukon harteille tai ryhmähengestä ei ole tietoakaan - kuulostaako tutulta?

(Jos ei kuulosta, olethan juuri tulossa mukaan ryhmätoimintaan, niin älä pelästy! Kriittisestä sävystään huolimatta tämän tekstin ei ole tarkoitus pelotella ryhmätoiminnan hankaluuksilla, vaan rohkaista kaikkia toimimaan.)

papu

Hyvä teksti!

Oiskohan jotain muita ryhmätoimintaan liittyviä tekstejä tähän linkattavaksi? Voisin tehdä tästä pysyvän aiheen ja sopii hyvin "Yhteisöt ja toiminta"-kategorian ekaksi ketjuksi :)

kuka tahansa

Tässä lisää samasta aiheesta:

Osallistumisen tekniikat - vaihtoehtoja tavanomaisille kokouskäytännöille
Osallistavat kokoustekniikat

Ensimmäisessä kokouskäytäntöpohdintaa, jälkimmäisessä varsinaisia tekniikoita.

LainaaPohdimme tässä kirjoituksessa keinoja, joilla tehdä kokouksista ja niissä käytävistä keskusteluista sellaisia, että päätöksenteko olisi niissä demokraattisempaa ja mahdollistaisi useampien tasavertaisen osallistumisen. Olemme tutkineet useita sekä kirjastoista että internetistä suomeksi saatavilla olevia kokousoppaita, joista löytyviä kokoustekniikoita kutsumme "tavanomaisiksi kokoustekniikoiksi". Lisäksi olemme perehtyneet Suomessa – ja epäilemättä maailmalla – vähemmän tunnettuihin tekniikoihin, joita on kehitetty rauhanliikkeen sekä ympäristö- ja feministisen liikkeen keskuudessa. Näitä voisi kutsua yleisesti osallistaviksi tai vaihtoehtoisiksi kokoustekniikoiksi.

kuka tahansa

Piraija.net ja Joensuun opiskelevien anarkistien nettisivut eivät enää toimi. Ensimmäisen viestin teksti on myös Takussa, mutta tietääkö kukaan, mistä noihin minun linkittämiini pääsisi käsiksi (tai oikeastaan silmiksi) nykyään?

papu

Otin tästä pinnauksen pois. Vaipuu sit menneisyyteen, jos niikseen tai toivottavasti ponnahtelee pinnalle usein, koska mietittävää riittää aina.

papu

Vois olla hyödyllinen tällänen vaikka säännöllinen työpaja.