ke 26.7. ulkona jossain: Puntala-Rock warm-up party

Aloittaja papu, 17:43:46 - 19.06.2023

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

papu



PUNTALA-ROCK WARM-UP TURKU

Kasarilla käynnistyneen, ysärillä taukoa pitäneen ja taas 2000-luvulla palanneen Lempäälässä järjestettävän punk-festarin aloitusklubi pitkästä Turussa!

Keskiviikko 26.7.2023
Klo 18-21 // Ei ikärajaa
Kolehti 5-10€ (käteinen tai mobilepay)
Ulkoilmakeikka (sijainti kerrotaan myöhemmin diyturku.netin foorumilla)

Esiintyjät:

(klo 20:15) Bosque Rojo (CAN) - post-punk
https://bosquerojopunk.bandcamp.com/

(klo 19:30) Total Nada (CAN) - hardcore punk
https://totalnada.bandcamp.com/

(klo 18:45) Kieltolaki - hardcore punk
https://kieltolaki.bandcamp.com/

(klo 18:00) HERA - glam punk


Puntala on DIY PUNK-FESTARI. Emme hyväksy minkäänlaista väkivaltaa, rasismia, seksismiä, misogyniaa, homo- ja transfobiaa tai muita syrjinnän muotoja.

Keikalle saapumalla otamme yhdessä vastuun turvallisemman tilan luomisesta ja annamme kaikille rauhan nauttia elävästä musiikista kunnioittamalla toisen henkilökohtaista fyysistä ja psyykkistä tilaa. Pyrimme olemaan tietoisia omista oletuksistamme ja vältämme stereotypioiden ylläpitämistä. Pyydä anteeksi, jos olet loukannut tahallisesti tai tahattomasti muita. Jokainen määrittelee rajansa itse.

Jos huomaat, että joku loukkaa toista, puutu tilanteeseen ja pyydä tarvittaessa apua tapahtuman järjestäjiltä tai muilta tapahtumaan osallistuvilta. Järjestäjätahon tunnistat käsivarren punaisesta nauhasta.

Tapahtumapaikalle kuljetaan asfaltoidulta parkkipaikalta reilu sata metriä kovaksi tamppaantunutta hiekkatietä pitkin. Alue hieman nurmettunut tasainen hiekkakenttä. Ei vessaa. Huonon kelin sattuessa keikka järjestetään sisätiloissa. Seuraa ilmoittelua diyturku.netin keskustelupalstalla!

Lisätiedot: paavo.vuoristo@gmail.com

HUOM!!! AIKATAULU MUUTTUNUT:

Hera joutui perumaan sairastapauksen vuoksi, joten kolmella bändillä mennään. Aikaistetaan hommaa hiukan:

18:30 Kieltolaki
19:15 Total Nada
20:00 Bosque Rojo
21:00 tapahtuma päättyy


papu

Lainaus käyttäjältä: papu - 17:43:46 - 19.06.2023 PUNTALA-ROCK WARM-UP TURKU
Tiedetään, että ei kuulu tohon warm uppiin väliviivaa, mutta näyttää mun silmään paremmalta otsikossa kun on noin ::)

papu

Neljäs bändi on HERA! Nuoria 14-15v tyyppejä. Pari keikkaa takana ja varmasti monta edessä 8)

Lainaus käyttäjältä: papu - 17:43:46 - 19.06.2023 Esiintyjät:

(klo 20:15) Bosque Rojo (CAN) - post-punk
https://bosquerojopunk.bandcamp.com/

(klo 19:30) Total Nada (CAN) - hardcore punk
https://totalnada.bandcamp.com/

(klo 18:45) Kieltolaki - hardcore punk
https://kieltolaki.bandcamp.com/

(klo 18:00) HERA - glam punk

papu

Voisin tässä hieman avata tapahtuman kuvauksessa olevia turvallisemman tilan periaatteita. Näillä periaatteilla ja toimintatavoilla pyritään luomaan tila, jossa kaikki pyrkivät omalla toiminnallaan rakentamaan yhdenvertaista, kunnioittavaa ja avointa ilmapiiriä ja keskustelua. Vaikka sääntö-Suomessa elämmekin, on suotavaa vaalia itsetutkiskelua sen sijaan, että kirjaisi vain asioita mitä ei saa tehdä. Sillä ilman aktiivista tekemistä turvallisemman tilan periaatteet saattavat muodostua vain tyhjiksi säännöiksi. Tietenkin #punkstoo:n osoittamana on näköjään hyvinkin tärkeää korostaa asioita, joiden ehkä on luultu olevan itsestäänselvyys, mutta silti samaan aikaan punk-yhteisö on ollut turvaton paikka joillekin.

Puntala on diy-punkfestari, jossa ei hyväksytä minkäänlaista väkivaltaa, rasismia, seksismiä, misogyniaa, homo- ja transfobiaa tai muita häirinnän tai syrjinnän muotoja. Tämä on se lähtötilanne, mutta tätäkin tärkeämpää on se, että miten pystytään toimimaan, jotta näitä asioita ei joutuisi kohtaamaan ja jos joutuu, miten silloin toimitaan. Jokaisella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi tapahtumissa. Jokaisella pitää olla mahdollisuus päättää osallistumisestaan ilman, että pelko sanelee vastauksen.

Ihmiset tekevät oletuksia päivittäin. Se on aivan luonnollista ja tärkeää onkin olla tietoinen omista oletuksistaan ja siitä mihin ne perustuvat. Yhteiskunnan valkoiset ja heteronormatiiviset valtarakenteet pitävät yllä syrjiviä toimintamalleja ja huomaamattaan voi syyllistyä esimerkiksi sisäistettyyn rasismiin, joka voi olla vaikka tummemman ihonvärin omaavan ihmisen luokittelu maahanmuuttajaksi, vaikka todellisuudessa ihminen on asunut koko ikänsä Suomessa. Näitä "Mistä sä oot kotoisin?"-tyyppisiä heitettyjä kommentteja kutsutaan mikroaggressioiksi.

Mikroaggressiot voivat ehkä tuntua vähäpätöisiltä, mutta ne ovat kuin ampiaisenpistoja. Yksi pisto ei nyt sinällään ole vaarallinen (jos ei ole allerginen), mutta useat pistot viikottain, päivittäin, kokoajan alkavat jo vahingoittaa. Joutuu elämään varuillaan ja pelkotilassa, joka on henkisesti todella kuormittavaa. Esimerkiksi toistuva väärin sukupuolittaminen voi olla mielenterveyden kannalta todella vaarallista jo valmiiksi sukupuolinormien ulkona alisteisessa asemassa elävälle ihmiselle. Vaikka uhriutuvat setämiehet internetissä toista väittävätkin, voi tyttöjä edelleen kutsua tytöiksi ja poikia pojiksi. Olennaista on astua vallassa olevien sukupuolinormien ulkopuolelle ja se, että et omalla oletuksellasi määritä toista, vaan jokainen saa määritellä itse itsensä.

Vaikka itsetutkiskelu onkin tärkeää, on se kuitenkin vasta ensimmäinen askel. Pelkkä tietoisuus omasta esimerkiksi sukupuolen tai vammattomuuden mukanaan tuomasta etuoikeutetusta asemasta ei vielä riitä luomaan yhdenvertaisuutta ja saattaa jopa omalta osaltaan korostaa omaa valta-asemaa vähemmistöjen jäädessä edelleen yksin. Eräänlainen "sokeus" vaikka ihon väriä kohtaan, siten että kohtelee ihmisiä samanarvoisesti ihon väristä huolimatta, olisi toki ihanteellinen tilanne, mutta valitettavasti siihen on vielä matkaa. Se voi pahimmillaan olla vain oman tiedostavuutensa boostausta ja silmien sulkemista rasismilta, eikä varsinaisesti siis edistä mitään. Täytyy siis olla yhdenvertaisuutta edistävää aktiivista toimintaa. Omaa valtaa voi ja pitääkin käyttää positiivisesti jakamalla sitä muille.

Punk-yhteisössä lavalle nousevat bändit koostuvat pääasiassa valkoisista miehistä. Sitä ei voi kiistää. Se miten tilannetta voisi muuttaa, voi tuntua ehkä hankalalta ja esimerkiksi vaikka "sukupuolikiintiöiden" asettaminen bändejä valittaessa voi olla pahimmillaan myös toiseuttavaa. Jostain täytyy kuitenkin lähteä ja mitä enemmän saamme moninaisuutta keikoilla esiintyviin bändeihin, sitä paremmin yhteisön jäsenet voivat samaistua ja lähteä mukaan. Positiivinen erityiskohtelu voi olla yksi ratkaisu tähän. Termi tarkoittaa käytännössä sitä, että vaikkapa kahden tarjolla olevan crusti-bändin välillä valitaan se, jossa on vähemmistöjen edustusta. Kun toimintatapa on julkisesti kerrottu, ei tämä kuuluisa internetin valkoinen setämies voi valittaa häneen kohdistuvasta syrjinnästä. Positiivisesta erityiskohtelusta on säädetty yhdenvertaisuuslaissa.

Tämä on ehkä hieman hajanainen teksti, mutta toivottavasti hiukan välittyy suunta mitä haetaan. Yhdenvertaisuuden edistäminen on todella laaja aihe ja ei ole yhtä oikeaa tapaa tehdä asioita. Tärkeää on kuitenkin toimia parhaimpansa mukaan siihen asti kunnes osaa paremmin. Keskeneräisyys ja mokaaminen on osa prosessia. Aina voi pyytää anteeksi ja korjata.
 
Kirjoitan tästä vielä lisää erityisesti tämän keikan toiminnallisuutta silmällä pitäen ja toivoisinkin mieluusti kommentteja ja keskustelua aiheesta.  Millaiset asiat tekisivät keikasta turvallisemman tilan? Mitä juuri sinä voisit tehdä?

PS. Parille lipunmyyjälle olisi paikka vapaana! Hyvä tapa lähteä puuhasteluihin mukaan. Ole rohkeasti yhteydessä: paavo.vuoristo@gmail.com

papu

#5
Lipunmyyjät löytyivät, lämpimät kiitokset siitä! Toki esimerkiksi roudauksessa useammille käsille on tarvetta, jos vielä joku haluaa mukaan puuhastelemaan!

papu

Keikka senkus lähenee! Tulevat kelit näyttävät hyvinkin epävakaiselta ja täytyykin toivoa, että keskiviikoksi saisimme suotuisaa säätä metsikön keskellä meuhkaamiseen. Sadesäällä keikka luonnollisesti siirtyy sisätiloihin. Seuraillaan tilannetta! Lisää tästä keikkapäivää edeltävänä tiistaina.

Joka tapauksessa keikan tarjonta tulee olemaan loistavan monipuolinen. Kanadalaiset vieraamme Bosque Rojo ja Total Nada tarjoilevat punkkia post- ja hardcore etuliitteillä, Kieltolakia kuullaan pitkähkön tauon jälkeen uuden rumpalin kera ja nuorista tekijöistä koostuva Hera soittaa ensimmäisiä keikkojaan. Aika hyvä, eikö?!

Yleisöltä ja esiintyjiltä edellytetään sitoutumista turvallisemman tilan periaatteisiin. Keikalla ei siis hyväksytä minkäänlaista väkivaltaa, rasismia, seksismiä, misogyniaa, homo- ja transfobiaa tai muita häirinnän tai syrjinnän muotoja. Jos huomaat, että joku loukkaa toista, puutu tilanteeseen ja pyydä tarvittaessa apua tapahtuman järjestäjiltä tai muilta tapahtumaan osallistuvilta. Järjestäjätahon tunnistat käsivarren punaisesta nauhasta.

Jotta mahdollisista häirintä- tai syrjintätilanteista kertominen ja tuen saaminen olisi mahdollisimman helppoa, voi yhteyden ottaa myös esimerkiksi whatsapp-viestillä. Numero löytyy lipunmyynnistä. Lisäksi sähköpostilla (paavo.vuoristo@gmail.com) voi olla yhteydessä keikan jälkeen tai miksei ennenkin, jos askarruttavia asioita nousee mieleen. Tärkeintä on, että kukaan ei tule jäämään yksin.

papu


papu


papu

Huomenna illalla sitten tietoa paikasta! Saas nähä ollaanko sisällä vaiko päästäänkö ulkoilee ::)

mögälix

Lainaus käyttäjältä: papu - 16:36:08 - 24.07.2023 Huomenna illalla sitten tietoa paikasta! Saas nähä ollaanko sisällä vaiko päästäänkö ulkoilee ::)

Jännää...

papu

Lainaus käyttäjältä: mögälix - 08:06:04 - 25.07.2023
Lainaus käyttäjältä: papu - 16:36:08 - 24.07.2023 Huomenna illalla sitten tietoa paikasta! Saas nähä ollaanko sisällä vaiko päästäänkö ulkoilee ::)

Jännää...
No on hemmetti! Kumpainenkin mesta sijaitsee noin 2-3km torilta. Mut palataan näihin illalla jahka selviää että kummassa ollaan. Ei sitten tule hupsuja selkkauksia että meniskin väärään paikkaan!!

ArtoVH


papu

#13
INFO

Keikkapaikka sijaitsee Pitkämäen Lidlin takana metsikössä. Kaupan parkkipaikan perältä lähtee pieni tie, jonka päässä on aukio. Alue on joutomaata, jossa on joskus sijainnut talo ja tätä hylättyä aluetta hyödynnämme nyt keskiviikkoisessa illanvietossa. Olkoon tämä osoituksena sikariportaan suuntaan, että ihan kaikkia paikkoja ei tarttis tukottaa kerrostaloilla, vaan jotain voisi jättää ihan vaan tyhjäksi. Tälläisiin paikkoihin voi syntyä jotain aivan uniikkia, josta hyvänä esimerkkinä vaikkapa lähistöllä sijaitseva skeittarien talkootyönä rakentama Urheilujuomapuisto-skeittiparkki. Kaupunkikulttuuria ei siis täydy tuottaa kankeiden hankkeiden kautta suurella rahalla, vaan sitä syntyy, kun omaehtoiselle tekemiselle jättää vain hiukan vapaata tilaa.

Kerätään kolehtia paikan päällä kulujen kattamiseen. Kulut koostuvat pääasiassa kanadalaisten matkaamisesta sekä pikkuhippusen aggregaatin bensasta, bändien ruuasta jne. Sopiva summa on 5-10 euroa. Sen voi maksaa mieluusti käteisellä (tasaraha), mutta mobilepay käy myös. Jätetään alue klo 21 aikaan poistuessamme siistiksi, joten jokainen vie omat roskansa mennessään.

Yleisöltä ja esiintyjiltä edellytetään sitoutumista turvallisemman tilan periaatteisiin. Keikalla ei hyväksytä minkäänlaista väkivaltaa, rasismia, seksismiä, misogyniaa, homo- ja transfobiaa tai muita häirinnän tai syrjinnän muotoja. Jos huomaat, että joku loukkaa toista, puutu tilanteeseen ja pyydä tarvittaessa apua tapahtuman järjestäjiltä tai muilta tapahtumaan osallistuvilta. Järjestäjätahon tunnistat käsivarren punamustasta nauhasta. Lisää aiheesta tämän topikin aiemmissa postauksissa.

Hera joutui perumaan sairastapauksen vuoksi, joten kolmella bändillä mennään. Aikaistetaan hommaa hiukan:

18:30 Kieltolaki
19:15 Total Nada
20:00 Bosque Rojo
21:00 tapahtuma päättyy

papu