Yleistä keskustelua polkupyöräilystä

Aloittaja papu, 01:17:29 - 23.09.2011

« edellinen - seuraava »

papu

Aloitan haukkumalla uusiovalmisteisen Tunturi Ponin. Oon nyt käyttänyt pyörää pari kuukautta lähinnä työmatkapyöränä eli kevyttä kaupunkiajoa. Heti alkuunhan tietty takakiekosta pärähti neljäsosa pinnoista poikki (huolellisesta kiristämisestä huolimatta), satula katkesi kahtia ja nyt vielä toinen päälikumi lähtenyt rispaantumaan reunoista siten, että ei pysy sisäkumi ehjänä. Maalipinta on kans jotain kissankusta näemmä kun tavaratelineessä ruoste kukkii jo. Mitään osumaa fillari ei ole ehtinyt ottaa ja kertaakaan en ole kaatunut. Olis vaan pitäny ostaa käytetty tai kasata ite, mut ajattelin rahamiehenä sijoittaa uuteen. Voihan vittu mitä paskaa :o

mirosol

Kai tollaset pitäis saada takuuseen kaikki? Sä nyt kuitenkin maksoit ihan kunnon rahaa siitä. :(
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

papu

Lainaus käyttäjältä: mirosol - 08:33:49 - 23.09.2011
Kai tollaset pitäis saada takuuseen kaikki? Sä nyt kuitenkin maksoit ihan kunnon rahaa siitä. :(
Takuuseenhan juu, mut ärsyttävää ravata siellä kaupassa parin viikon välein. Pitää varmaan tän päivän vierailulla arvioida mikä osa seuraavaksi leviää, niin ottaa samalla sit korvaavan. Ei tartte kokoajan siellä sit juosta :P

Asiasta toiseen, semisti ketuttaa, kun vihdoin tauon jälkeen alkoi päästä vauhtiin tuon bmx-pyörän kanssa, niin johan kelit muuttui tuollaiseksi paskaksi. Skeittihalli ois tietty vaihtoehto, mutta natsisäännöt sanoo että fillari pitäs olla melkeen kokonaan rakennettu muovista, et siellä saisi ajaa :o

Hatshoe

Kaaduin yks päivä förillä pyörällä ja kaikki katto mua.

mögälix

Oonko lälläri kun käytän pyöräilykypärää?
Saako autoilijoille hermostua? (Huutaa niille ja sylkeä ja näyttää sormimerkkejä...)

mirosol

Lälläri joo. Mut kuitenkin fiksu sellanen. Kallo halkeaa yllättävän pienestä tällistä. Omaa kokemusta ei ole (enkä meinannu hankkia), mutta vierestä seurannut toipumista. Suositeltavaa se kypärän käyttö, vaikkei se varsinaisesti kovan jätkän merkki olekkaan :)
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

kuka tahansa

Kirjakahvilan 30-vuotisjuhlajulkaisua varten taustatyötä tehdessäni tuli pari mielenkiintoista kirjoitusta vastaan:

Johtaako pyöräily sosialismiin?
Pyöräilijä Turussa: Taistelua elintilasta

Ekan jutun kirjoittanut Heikki Lempa on yksi Kirjakahvilan anarkististen alkuaikojen aktiiveista, kuten myös Tapio Onnela, jonka 60-vuotisjuhlateoksesta tuossa sivustossa on kyse.

matu

mä olen pohtinut sitä et miksi ihmiset kiusaa rauhallisesti kadulla hengaavia pyöriä esim. vääntämällä satulan rangan jollain niin et koko satula on 45 astetta taaksepäin suuntautuneempi kun yleensä tai nostamalla niitä koulun aidan päälle.  ja tapahtuuko kaikkien pyörille tällaista?

kuka tahansa

S-Osiksen (heh, enää ei tarvitse sanoa TVO:n!) ja Tuomiokirkon välinen pätkä Hämeenkatua on tavannut olla sellainen paikka, että jos tien varteen on unohtunut pyörä perjantai- tai lauantaiyöksi, niin aika takuuvarmasti potkitaan vanteet paskaksi. Ainakin jos on jotain junttirokkikeikkaa pukannut. Ja onhan siinä muita kuppiloita ollut itse Hämeenkadullakin, vaikka osa niistäkin on tainnut jo lopettaa.

Kerran kun tulin Klubilta kotiin, niin kadun toisella puolella bussia odottava isokokoinen kaveri oli jostain niin harmissaan, että alkoi potkia pysäkin taakse parkkeerattua viatonta pyöräparkaa. En mennyt väliin, vaan päin vastoin vaihdoin kadunpuolta. Hävettää!

Tiukkaa analyysiä aiheesta täällä. Oma kokemukseni tosiaan on, että tosimiehet niitä pyöriä paskaksi pistävät eivätkä penskat (no, vanhempiahan voi aina syyttää kaikesta). Etenkin jos pyörässä on jonkinlaista punavihermädättävää tarraa tahi tunnelmaa. Onneksi meillä päin ei vielä sentään ole ihan tällaista.

Hatshoe

No ainakin pyörä kannattaa lukita hyvin, eli tukeva lukko joka lukitsee paitsi vanteen ja rungon toisiinsa myös koko fillarin johonkin kiinteään esineeseen, kuten tolppaan tai kaiteeseen. Huomioitavaa on, että jotkut tolpat ovat helposti maasta irtoavia ja juuri siksi lukon kannattaa kiertää myös vanne.

Jos itse joudun jättämään pyörän kaupungille esim. lähtiessäni ulkopaikkakunnille, niin vien sen yleensä jonkun kerrostalon sisäpihalle, jos en ehdi viedä sitä kotiin. Siellä random-ilkivalta on paljon epätodennäköisempää kuin kadulla.

Autoilijoille kiroilua on tullut itsekin harrastettua ja on niitä peltimursuja tullut läpsittyäkin kun ovat pahemmin kiilanneet. Ohiajaessa avokämmenellä kunnon lämäytys sivuikkunaan säikäyttää mukavasti uinuvan autoilijan. Mutta eihän niitä oikeasti kannattaisi provosoida. Omista oikeuksistaan kannattaa silti pitää kiinni, sillä moni paatunut autoilija tuskin edes rekisteröi mitään nissania pienempää liikkujaa. Niitä pitää opettaa.

R.A.M.B.O.llakin on sana sanottavanaan:

R.A.M.B.O. - U-Lock Justice


mögälix

Nyt rupee sit olemaan jo aika pimeää iltaisin, niin kaivakaas niitä heijastimia ja huomioliivejä esiin. Vaikka sitä pyöräilijänä kuvittelee näkyvänsä, niin todellisuus on toinen.

torre

Lainaus käyttäjältä: mögälix - 11:01:25 - 13.10.2011
Nyt rupee sit olemaan jo aika pimeää iltaisin, niin kaivakaas niitä heijastimia ja huomioliivejä esiin. Vaikka sitä pyöräilijänä kuvittelee näkyvänsä, niin todellisuus on toinen.

vituttaa jo nyt tää tuleva puoli vuosi kun päivittäin pitää pyörällä kulkea akselia puistokatu-åbo akademi-raunistula edestakaisin basso ja koulutavarat ja muuta paskaa mukana. no, ehkei raunistulaan tartte sentään yhtä usein kun viime marras-joulukuussa kun silloin piti harjoitella sitä levyn tekoa.

oonkohän mä muuten nyt aikuinen kun on omistuksessa talvieturengas, kypärä ja lamppu...

papu

Lainaus käyttäjältä: torre - 11:34:27 - 13.10.2011
talvieturengas
Täytynee täksi talveksi hommata kumpaankin kiekkoon nastat. On meinaan niin pirun liukkaat nuo kämä-ponin vakiorenkaat sateella, et tuskin pääsee lumessa ja loskassa mitenkään eteenpäin.

mögälix

Oletteko huomanneet kuinka liikennemerkit on sijoitettu keskelle pyörätietä.

papu

Lainaus käyttäjältä: papu - 01:17:29 - 23.09.2011
toinen päälikumi lähtenyt rispaantumaan reunoista siten, että ei pysy sisäkumi ehjänä.
Noni, nyt rispaantu toinenkin hajalle. Lähen kohta hakkaamaan jonkun.