Näyttelyt, galleriat ja muut taidehommelit

Aloittaja papu, 08:49:07 - 16.04.2022

« edellinen - seuraava »

papu

Ajattelin perustaa tälläsen topikin, johon voi vinkkailla kaikkea kiinnostavaa ja kertoa vaiks et missä on käyny ja et tykkäskö. Ite käyny viimeks kattomassa NYTT 2022 -näyttelyn Taidehallilla ja Taiteen Talossa. Oli ihan mielenkiintoinen ja yllättävän eheä kokonaisuus. Toi on vielä 24.4. asti.

karol

Hyvä aihe! Missään en ole käynyt pitkään aikaan...

papu

Titanikiin tulossa oikeen mielenkiintoinen:

LainaaShia Conlon & Minjee Hwang Kim | When I Was Done Dying | 22.4.–15.5.2022

Avajaiset torstaina 21.4.2022 klo 18–20

When I Was Done Dying on Shia Conlonin ja Minjee Hwang Kimin hiljainen manifesti siitä, mitä seuraa kun raskaat päivät ja yöt ovat jotakuinkin ohi; siitä kun tajuaa, ettei painajainen ole totta ja voi vain nousta ylös – ravistella sen pois.

Conlon ja Kim tulevat molemmat uskonnollisista taustoista: Conlon on irlantilainen katolinen ja Kim Korean buddhalainen. He ovat työskennelleet viime vuosina yhdessä ja erikseen projekteissa, joissa he ovat käsitelleet uskoa, traumoja ja kasvamista patriarkaalisissa ympäristöissä. When I Was Done Dying -näyttelyssä Conlon ja Kim jatkavat yhteistyötään kulkemalla epälineaarisessa ajassa, unessa ja kuolemassa.

Conlon tutkii teemoja queer-transsukupuolisuuden näkökulmasta. Näyttelyyn hän luo sarjan veistoksellisia interventioita, jotka ovat portaaleja varhaislapsuuteen ja raskaaseen teini-ikään. Teokset voivat tuoda mieleen hetkiä, jolloin on joutunut kohtamaan valtarakenteita kuten uskonnon, perheen, sukupuolen tai seksuaalisuuden, ensimmäisen kerran. Conlon ajattelee, että me kaikki koemme uhreina, selviytyjinä tai yksinkertaisesti ihmisinä sellaisia hetkiä, jolloin jokin nujertaa meidät. Saatamme tarvita lepoa, antautumista tai sulkeutumista. Näyttelyn portaalit kysyvätkin: mitä teemme, kun olemme valmiita jälleen tulemaan esiin? Minne voimme tästä edetä?

Kim tarkastelee kollektiivisten ja henkilökohtaisten traumojen levottomuutta herättäviä muistoja hieman lapsenomaisin katkelmin: uppoava lautta, romahtava silta, mureneva perhe. Teoksessa eivät suoraan ole läsnä kuoleman ja surun hetket. Ne ovat olemassa varjoina ja sumuina, meitä ympäröivänä aineettomuutena – ehkä kummitellakseen, ehkä muistuttaakseen meitä elämän hauraudesta. Ne pitävät meille seuraa tällä yksin kuljettavalla matkalla.

Shia Conlon on Helsingissä asuva taiteilija ja kirjoittaja. Suuri osa hänen teoksistaan on keskittynyt marginalisoituihin ääniin ja kasvamiseen katolisen työväenluokan maisemissa, Irlannissa. Hänen taiteestaan on kirjoitettu PHMuseumissa, The New York Timesissa, i-D:ssä, Dazed and Confusedissa sekä Huffington Post UK & US:ssa. Taiteilijan kirjoituksia on julkaistu Mustekalassa, NO NIIN julkaisussa, Astrassa, Zeldassa, Pilot Press Modern Queer Poetsissa, 14poemsissa ja Oroborossa. Conlonin nykyinen tutkimus keskittyy epälineaarisen ajan, transrepresentaatioiden, arkistojen, kielen ja muistin tarkasteluun.

Minjee Hwang Kim on Helsingissä asuva, Soulista kotoisin oleva kuvataiteilija. Hänen taiteellinen kiinnostuksensa kohdistuu paikkoihin ja tiloihin fyysisessä ja psykologisessa mielessä. Teoksissaan Kim tutkii silmukoituvaa aikaa, vääntyvää tilaa sekä sitä ristiriitaa, joka syntyy buddhalaisen maailmankatsomuksen ja kristillisen lineaarisen maailmankaikkeuden välissä olemisesta. Taiteilijan teoksia on ollut esillä useissa yksityis- ja ryhmänäyttelyissä Helsingissä, Soulissa, New Yorkissa sekä nettifoorumeilla. Kim on kouluttautunut kuvataiteen kandidaatiksi Korean Kansallisessa Taideyliopistossa ja taiteen maisteriksi maalaustaiteen alalta Helsingin Taideyliopistossa.

Taiteilijoiden työtä ovat tukeneet Koneen Säätiö, Taike, Suomen Kulttuurirahasto, Paulo Säätiö ja Suomen Taideyhdistys.

papu


mirosol

Avajaispäivä jäi välistä. Mutta siellähän oli osa akatemian NYTT2022 näyttelystä jo maaliskuun 18. - huhtikuun 24. Sen kävin pälyilemässä. Kovin mainio lisä kaupungin tarjontaan.
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

papu

NYTT2022-näyttelyn yhteydessä tuli käytyä juu. Kovin näytti toimistolta vielä ainakin se tila silloin  ::)

papu

Taidemuseon Pimiössä oli aika hieno sähköaiheinen videoteos, jossa mukavaa sirinää.

mirosol

Lainaus käyttäjältä: papu - 07:24:30 - 18.10.2022
Taidemuseon Pimiössä oli aika hieno sähköaiheinen videoteos, jossa mukavaa sirinää.
Juu! Melkein tollanen power electronics-musavideo :)
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

kuka tahansa

#8
Turkulaista alakulttuurihistoriaa musakirjaston näyttelyssä: https://facebook.com/events/1422740955200951

LainaaKatoavan Turun tallentaja Timo Saarniemi (1942-2005) -aineistonäyttely esillä Turun kaupunginkirjaston Musiikkiosastolla 17.10-18.12.2022 kirjaston aukioloaikoina.

Musiikkiosasto muistelee nyt katoavan Turun tallentajaa Timo Saarniemeä, jonka syntymästä tuli kesällä kuluneeksi 80-vuotta. Saarniemi on monille turkulaisille tuttu henkilö. Hän tallensi turkulaista elämää omakustanteisiin zineihinsä, joita kutsutaan photonoir-raporteiksi.

Muun muassa näitä raportteja on tähän aineisto näyttelyyn nostettu esiin Turun kaupunginkirjaston kotiseutukokoelmasta.

Tapahtumaan järjestetään myös keskustelutilaisuus Musiikkiosaston Stagella PE 21.10. klo 17-18 kun Santeri Skofeltin haastateltavana on muusikko ja tietokirjailija Aku-Tuomas Mattila.

mirosol

Mika Taanila on Ars Novassa huhtikuun alkuun asti. Melkoisen iskevä näyttely oli kyllä.
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

papu

#10
Taidehallissa: shia conlon: sites of dreaming 26.5. – 2.7.2023

Todella vaikuttavia kuvia. Suosittelen. Tuosta infot: https://turuntaidehalli.fi/shia-conlon-sites-of-dreaming-26-5-2-7-2023/