Musajutut vuonna 2019

Aloittaja papu, 15:50:49 - 30.12.2019

« edellinen - seuraava »

papu

Levyt, keikat jne mitä ny oli hyvii tai huonoi juttui tänä vuonna? Täytyy hiukan almanakkaa selailla muistin virkistykseksi eka ::)

papu

TVO:n keikoista jäi erityisinä mieleen ainakin Moscow Death Brigade ja Zyanose.

karol

Lainaus käyttäjältä: papu - 15:50:49 - 30.12.2019
Levyt, keikat jne mitä ny oli hyvii tai huonoi juttui tänä vuonna? Täytyy hiukan almanakkaa selailla muistin virkistykseksi eka ::)

Tällainen yhteistopikki onkin hyvä. Sen verran vähän tuli kuultua uusia levyjä ja käytyä keikoilla vuonna 2019 jälkeen ajanlaskun alun.

papu

Lainaus käyttäjältä: karol - 17:29:11 - 30.12.2019
Tällainen yhteistopikki onkin hyvä.
Joo näin ajattelin ja saa muutenkin hiukan leveämmin halutessaan ny sit jaaritella musavuodestaan.

Discogs kertoi et vuonna 2019 ilmestyneitä levyjä oon näköjään hommannut 15kpl. Hankala siittä on alkaa vääntää jotain TOP-10 listaa. Ja tosiaan omiin henkoht musavuosijuttuihin meni toi kun sain viimein listattua levyt tuonne Discogsiin. Tai kasetit ja CD:t puuttuu vielä, mut selkeesti voiton puolella on jo. Hommaa hankaloitti hiukan kun joskus vuosia sitten aloitin roiskimaan noita tuonne välittämättä painoksesta tms, niin aika paljon sai korjailla. On siellä varmaan vieläkin joitain jotka ei vastaa iteltä löytyvää versiota, mutta kun versioita on se 400 erilaista niin lähin sopiva riittää ainakin itelle.

ruumis

Tänä vuonna tuli soitettua keikkoja itelle aika passeli määrä, eli oisko 23 lopullinen luku. Sai olla menossa, mut ei ihan liikaa kuitenkaan. Julkaistua ei tullu kuin yksi seiska, mut sekin oli oikeestaan koko vuoden kestänyt hirvee rosessi eikä muuta olis varmaan jaksanutkaan. Uutta musaa kuuntelin taas liian vähän, jos jotain vois tulevaisuudessa petrata niin tätä.

karol

#5
Kuu(nte)lin aika vähän uutta musaa ja kävin kovin vähän keikoilla.

Parhaat levyt aakkosjärjestyksessä:

1981: Acts of rebellion EP
Fatamorgana: Terra alta LP
Hammered Hulls: s/t EP
Kohti Tuhoa: Ihmisen kasvot LP
Metsäkirkko: Löylystä ja luonnosta kasetti
Sleaford Mods: Eton alive LP
Yhteenotto: s/t kasetti
V/A: Pölyä – Experimental New Wave and Art Punk from Finland 1979-1984 LP

Parhaat keikat n. aikajärjestyksessä:

the Ex (Nosturi, Hki)
Steve Ignorant's Slice of Life (Nosturi, Hki)
Usko & Urheilu (salakeikka, Turku)
Konventio (Punx for Seitan)
Yhteenotto (Punx for Seitan)

Huomioita:

- Maustetytöt-hypeä ihmettelin. Onhan se ihan ok ja parempaa musaa kuin moni muu, mutta... Vuoden yllättävin tapaus oli Baronin (Tau Cross, ex-Amebix) salaliitto/holokausti/rasistihörhöily.
- Lonkalta voisin heittää, että tutustuin vähintään sataan minulle uuteen bändiin/artistiin/jne.
- Vuoden paras kokonaiskokemus oli Ilmiö, jossa kävin ekaa kertaa ikinä.
- Pyöräpajan vuoden viimeinen keikka (Kovaa Rasvaa, Death Race, Porok, Romutus) oli mainio, samoin tapahtumana Love Metal Hate Fascism vol. 2 (Brinkkalan piha).
- Vuoden ehdottomasti oudoin keikka oli HR:n (Bad Brains) setti Nosturissa.
- Vuoden "mystisin" keikka hiukan hassulla tavalla oli Common Eider King Eider Kutomolla. Himeran hommia.
- Eniten harmittaa DRI:n, Anti-Systemin ja koko Blow Upin (etenkin Godflesh) missaaminen. Kai Curekin täytyy mainita.
- TVO:n loppu tietysti harmittaa, mutta parempi näin kuin jatkuva kituuttaminen.

salozka

Dodiih,
levykäisistä ainakin tämmöset itelle parhaitten joukossa:
Gaahls Wyrd - Gastir - Ghosts Invited
Rotting Christ - The Heretics
Idle Hands - Mana
Heilung - Futha
J. A. Mäki - Aavaa
Earthbound Machine - Destined for Grave
Kohti Tuhoa - Ihmisen Kasvot
Profetus - The Sadness of Time Passing
Tähtiportti - Abiristeily
Chevalier - Destiny Calls

Kovia keikkoja oli vaikka kuinka:

Brutal Assaultin kattaus tässä päällimmäisenä mielessä, mm. Hellhammer, Eyehategod, Voivod, Napalm Death, Mgla, Discharge, Heilung, Primordial, Rotting Christ, Midnight, Carpenter Brut...
TVO:n loppurykäisy kesäkuun alussa kova, Moscow Death Brigade huikee päätös.
Cirith Ungol jne. Blowup-festeillä, sääli et päättyy. Sääli myös että Ilmiötä ei oo ens kesänä, hieno paketti kaikkee mielenkiintoista. Ja sääli mutta ymmärrettävää toi TVO:n päätös.
Megahammer ja Möyhyveikot asiaa. Hexvessel Turun linnan kirkossa. Cleaning Women. Vulcano.
Ja kovia punkkisaralla mm. Raamattu, ja tää vuoden päättävä Pyöräpajan keikkaehtoo! Ja ja ja, näitä keikkoja on kyllä vaikee listata  ;D
Tulevaan vuoteen kiinnostavaa nähdä missä kaikissa paikoissa Turussa järkkäillään livemusaa, yllättäviä uusia mestoja lähiöissä jne näyttää jo ilmaantuneen!


papu

Lainaus käyttäjältä: karol - 19:02:36 - 31.12.2019
- TVO:n loppu tietysti harmittaa, mutta parempi näin kuin jatkuva kituuttaminen.
Joo, tosi ristiriitaisia ja vaihtelevia fiiliksiä ollu ny täs. Rakkaudesta lajiin kun vääntäny uhraten about kaiken mahdollisen uhrattavissa olevan niin kyl hiukan kaikenmoista pyörii päässä. Puol vuotta tuosta viimeiseksi jääneestä keikasta, niin ehkä tässä jossain kohtaa alkaa tasaantuu. Mut kyl tuo lopettaminen oli vain ainut vaihtoehto koko homman toimivuuden kannalta. Toki myös omaa etua ajatellen kun sellainen voimaton loppuunpalamisrypäs oli viimeiset kolme vuotta.

Kulurakenne tollasessa paikassa on vaan hyvin raadollinen. Mitään bisnestä tuollaisessa paikassa ei pysty harrastamaan ja toiminta vaatisi hyvin organisoidun ja saumattomasti toimivan kulttuuriyhteisön hommaa vetämään muutaman kuukausipalkalla olevan työntekijän kera. Hyvin vahvastihan tässä vaikuttavana tekijänä oli se, että Turun yliopiston varsinaissuomainen osakunta ry organisaationa nykymuodossaan ei vain yksinkertaisesti soveltunut tuon liiketoiminnan pyörittämiseen tässä mittakaavassa. Ihan ok lafka tuollees keskittymään keski-ikäistyvän jäsenistönsä viihdyttämiseen juhlien ja maakuntamatkailun muodossa. Se toki on sitten eri juttu että kuinka kauaskantoista tuollainen wanhojen jäärien muutoksen pelko on, kun muutenkin ihan valtakunnallisestikin osakunnat instituutiona ovat erittäin vanhentunut homma. Tuon homman kanssa taisteltu tuulimyllyjä vastaan sen verran kauan että ei jaksa enää asiasta jauhaa.

Mut hieno matkahan tuo Köydenpunojankadun mesta oli. Kai tässä ajanmyötä tuo kaikki paska unohtuu ja mieleen jää päällimmäiseksi hyviä juttuja, hyviä tyyppejä ja kaikkee sellast. Aika helkkarin iso ja vaikuttava pala omaa elämää kuitenkin oli ja vielä ku saa hiukan omaa taloutta kursittua kokoon niin eiköhä tässä voiton puolella sit ala olemaan 8)

Vekenator

Lainaus käyttäjältä: karol - 19:02:36 - 31.12.2019
Vuoden yllättävin tapaus oli Baronin (Tau Cross, ex-Amebix) salaliitto/holokausti/rasistihörhöily.

Kröhöm...

http://diyturku.net/forum/index.php/topic,2073.0.html

;D :D ;)

Vekenator

Aiheeseen liittyen: ei jäänyt hirveästi mitään erityistä mieleen viimevuoden musahommista. Kovimmat keikat tais loppujen lopuks olla Ved Buens Ende Blow up festareilla ja Death Race Pyöräpajalla.

Parhaat levyt tuli suurimmaks osaks Suomesta ja Suomen Turusta ja muummaan parhain oli Torchen uusin.