TVO Backline!

Aloittaja mirosol, 19:54:51 - 06.03.2016

« edellinen - seuraava »

mirosol

En ole varsinainen osuuskunnan jäsen, mutta haluan olla mukana tässä säädössä. Olen seurannut käyetyn soitinkaman liikkumista aika aktiivisesti about 8 vuotta, eli vähän jotain käsitystä mitä saa milläkin rahalla on kertynyt. Lisäksi ilmoittaudun vapaaehtoiseksi, mikäli tavaraa täytyy siirrellä. Siksi tämä threadi.

Eli. Rakas Teviksimme paranee vielä entisestään, jos/kun saadaan hankittua kunnollinen backline baarin puolesta bändeille käytettäväksi. Yksi tukikeikka oli jo ja se tuotti ihan kivan setelinipun. Ei lähellekkään tarpeeksi kokonaisen backlinen hankkimiseen, mutta hyvä alku. Oikein hyvä alku. Käytetty tavara ensisijaista, koska nyt haetaan ihan totista ammattikäyttökamaa - ja sen tietää missä hinnoissa sellainen tavara on uutena kaupan hyllyssä. Halvalla saisi halvempaa tavaraa, mutta ylläpitokustannukset ja todellinen käyttöikä kallistavat mielestäni katselun seuraavassa listatun tyyppiseen roinaan.

Se mitä tarvitaan voisi olla osapuilleen (perässä karkeat arviot missä hintaluokassa mennään):
-Rummut, shell-sarja, mallia todella tukeva, ehkä DW PDP tai Sonor (300-500)
-Rumputelineet, mallia vielä tukevampi (200+)
-Bassokaiutin 4x10 min. 400W, ehkä Warwick tai Hartke (300-400)
-Bassovahvistin min. 250W, ehkä Gallien-Kruger, MarkBass, jne (300-400)
-2 x Kitarakaiuttimet 4x12", Tukevat ja "industry standard", eli Marshall 1960A tai 1982A (300-400)

Nämä siis sellaisia mistä tietää, että ovat tarkoitettu kovaan käyttöön ja ovat pitkäikäisiä. Jos joku omaa eriävän mielipiteen, niin se on kovin tervetullut. Esim nuo Marshallin kaapit ovat usein liikkuvia, aina saman ja tutun kuuloisia komeroita, joiden käyttöikä ilman tahallista hajottamista on useampi vuosikymmen. Eivät siis käytännössä mene miksikään.

Turussa olisi parhaillaan käytetty Markbass Little Mark III myynnissä pyyntihintana 380. Lahdessa ja tampereella Marshallit 400€ pyynneillä. Pyynnit on aina pyyntejä ja mitä todennäköisimmin keskusteltavissa.

Onko ajatuksia tärkeysjärjestyksestä? Mitä kannattaisi hankkia ensimmäiseksi jne? Hankitaanko jotain heti? Onko uuden bäckline-tukikeikan järjestely jo aloitettu?
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

Vekenator

Minä en tajua näistä mitään, mutta tämmösen bongasin:

http://diyturku.net/forum/index.php/topic,2318.0.html

mirosol

Ollut tiedossa kyllä. Mutta vaikuttaa hieman riskitapaukselta kuitenkin, kun on jo valmiiksi kuoristaan kärsinyt ja korjailtu. Plus nämä halpikset on juuri niitä mitä mielellään koittaisi välttää. Tuo on siis Behringerin halpiskopio Ampegin "rantasaunasta", jonka hinta on huonokuntoisena käytettynäkin ihan ulkona skaalasta. Ennemmin katsoisin laadukkaampaa 4x10:ä kuin oikeastaan mitään 8x10:ä.
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

mirosol

Oulussa olisi 400 pyynnillä Warwickin pino, 4x10 ja ProFET 5.1. Kaappi olisi kova, mutta noita ProFETteja olen tavannut vähän liikaa viallisina. Hyvä soundi ja hinta/laatu kohdillaan, mutta...
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

torre

Mä oon kans selaillu bassokamoja aika paljon (onneks nykyään vähemmän) ja oon merkkien suhteen samoilla linjoilla. Jenkeissä oli jopa joku ns. klubistandardi joskus tuo Gallien Krueger 800RB. Eli nykyään GT700RB-II tai GT1001RB-II.  En tiiä yltävätkö nykyiset vehkeet samaan luotettavuusluokkaan, mut ainakin GK:lla sellainen maine taitaa vieläkin vahvasti olla.

Jos Markbassilla mennään (tai miksei muutenkin) niin pitäis ehkä jotain räkkiratkaisua miettiä, ku noi napit aika herkkiä kolahduksille. Ja luulen et GK:n saundit miellyttäis satunnaista pedaalitonta punkkibasistia enemmän, ku siinä on sitä GK growlia, verrattuna Markbassin puhtaaseen, lähinnä bassosta riippuvaan saundiin. :) Markbasseja löytää tosin paljon helpommin mnetistä.

Kaapiksi riittää ehdottomasti 4x10 (tai 2x12 jne.), ja kai tässä yhteydessä on olennaista se, että Hartkeja ja Warwickeja saa halvalla ja pitäis kestää jos käyttää järkevästi. Itellä just toi WCA 411 Pro, enkä tykkää sen saundista erityisesti, mutta ostin ku halvalla sain ja on ajanut asiansa. Paitsi että jakosuodatin suli Noituuden keikalla joskus ku oli pilli käännetty nollaan. :)

mirosol

Warwickin samaa settiä WCA 410 on muuten minullakin. Maksoin uutena 450 ja nykyään näyttäisi olevan nahkahousuhinta 500. Käytettyjä siis pitäisi kaiken järjen mukaan saada tuon 300 ja 400 rahan väliin.

Kuten totesit, niin varmasti käypä ja pitkäikäinen koppi, kun ei väkisin rääkkää hengiltä.

Ja nuo mainitsemasi nupit lienee käytettynä samassa hintahaarukassa.. GK varmaan järkevin hankinta. En tiedä niiden korjausmahdollisuuksista, kun en ole vielä vialliseen GK:n törmännyt. Warwickin ProFETit ainakin todella haastavia korjattavia ja niitä on nähnyt valitettavan usein rikkinäisinä. Sellainen on tosin itsellänikin.

Olisiko järkevää aloittaa vaikka siitä bassostäkistä koko hankintarumba? Nykyisillä rahoilla pitäisi saada tuollainen 400W 4x10 komero...
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

papu

Arvon kamagurut, millasisa hinnoissa Pearlin ELX Export pöntöt mahtaa mennä käytettynä?  22, 16, 12 ja 10 kokoset pöntöt kyseessä. Export-sarjasta ainakin itellä hyviä kokemuksia ja toi ELX noista ns laadukkain kaiketi.

mirosol

#7
Uutena shellisettinä  ilman ständejä/peltejä ~550€, eli käytetyn/kaupasta uloskannetun käypä hinta olis sen 380€. About. Olis muuten jollain parhaillaan turussa sellanen setti myynnissä. Pyytää 700 peltien ja telineiden kanssa.

Ei ole tuttu jäbä, mut pitäiskö kysyä myykö shellejä erikseen ja lähtiskö ständeineen siihen 380:iin?

Muutenkin tää vois olla hyvä tärkeysjärjestys, että ensin rummut, sitten bassokamat ja kitarakaapit viimeseks.... Roudauksen paskamaisuus siis vaakakupissa vittumaisimmasta helpoimpaan.
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

papu

Silläpä juuri kyselin :)

Fakta on se että rahaa on tasan se 360e ja lisää ei ole tippumassa ennen seuraavaa tukikeikkaa. Ellei sit tapahdu jotain kummia ja tuo ravintola alkais tuottamaan jotain hiluja, tuskin kuitenkaan.

Rumpupöntöistä siis paras aloittaa koska paskamaisin roudata. Kitarakaappeja jne saa pienemmälläkin autolla roudauttua mut rumpujen mahtuminen tuottaa aina ongelmaa.

mirosol

#9
Kysyksää vai kysynkmää? :)

Varuiksi kysyin jo. Katotaan mitä vastaa...
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

papu

Kylläpäs sitä ny hätäillään. Diilit käynnissä jo..

mirosol

Kun kerran meinaa saada aikaan, niin antaa palaa kato.

Oleks sää siis sen saman jäbän kanssa keskusteluissa?
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

markus

Lainaus käyttäjältä: papu - 09:36:26 - 08.03.2016
Arvon kamagurut, millasisa hinnoissa Pearlin ELX Export pöntöt mahtaa mennä käytettynä?  22, 16, 12 ja 10 kokoset pöntöt kyseessä. Export-sarjasta ainakin itellä hyviä kokemuksia ja toi ELX noista ns laadukkain kaiketi.

Onks näistä joku myynti-ilmotus jossain?

mirosol

Mnetin torilla. Ja tyyppi oli yön aikana vastannut, että haluaa myydä vain koko pakettia. Eli ei onnistu. Olisi ollut valmis laskemaan koko paketin (läjä peltejä, yamahan virppa jne.) ihan järkevän kuuloiseksi summaksi, mutta eihän siitä mitään iloa ole kun ei tota rahaa ole enempää..
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

markus

Jos mä kans heitän sen oman kymmenpennisen tähän soppaan, itellä aika paljon kokemusta Pearleista.

Shellit:
- Pearlin laatupyramidi (+ muut merkit) löytyy esim. tuolta: https://rumpalit.net/forum/viewtopic.php?f=4&t=8131. Exportit (EX, EXL) menee tohon Visionien alle, koska Visionit korvas Exportit jossain vaiheessa.

Hardware:
- Pearlin telineet ja raudat olen todennut hyviksi, hintalaatu-suhteeltaan pidän 800-sarjaa tosi hyvänä.

Muut jutut:
- Käytettyjä kun metsästetään niin kalvoihin menee yks iso nippu kyhnyä.
- Muusikoiden.netin torin lisäksi kannattaa kattoo tori.fi, fb:n rumpukirppis-ryhmä ja voihan olla et Superostiksen dudella olis jotain Export-laatuisia jemmassa. Ainakin rautaosastoa sillä vois olla.
- Miten kaukaa pönttöjä kannattaa lähtee hakemaan, onko vain Turku + lähialueet vai hki/tre/jne?

Tylsä rumpuporno-osuus:
-  Nykyään noissa peltiständeissä tuppaa olemaan aina portaatonta säätöä tms (esim. peltiständien ylänivelessä), tommosia ei oo 800-sarjassa ja väittäisin ettei semmosta tarvita. 800-sarjaa löytyy aika hyvin käytettynä, sitä en muista valmistetaanko sitä enää vai onko Visionien 900-sarja korvannut noi.
- Puomiständit vai suorat, ite näkisin että puomilliset, koska soittajat vaihtelee ja saa paremmin säädettyä, tosin vievät enempi tilaa lavalta.
- Paras ratkaisu olis Pearlin BC800-sarjan tapanen ständi eli toimii puomillisena tai suorana, sanoisin että nerokas.
- Shelli kahdella etutomilla taitaa olla järkevin, joku tarttee ne molemmat lattiatomin lisäksi.
- Pitääkö basari olla 22" vai 20"? Piisaako 20":n botne?
- Pikkuviallisetkin kannattaa huomioida, esim. just Superostiksella voi olla jotain varanippeleitä ja -nappeleita Pearleihin.