Taideslummi 2011

Aloittaja Jonne, 03:35:19 - 06.07.2011

« edellinen - seuraava »

Jonne

Taideslummin 1. suunnittelukokouksen pöytäkirja
5.7.2011 klo 19-21.45 Vartiovuori, Turku
läsnä 28 ihmistä

Käsitellyt asiat:
1. Taideslummin paikka ja otsikko
2. Aika ja kesto
3. Toteutus ja työryhmät
4. Yhteistyötahot
5. Ohjelma ja rakenne
6. Säännöt ja linjaukset
+. muut asiat

1. Taideslummin paikka ja otsikko
Kokous päätyi valitsemaan tämän vuoden sijainniksi Porthaninpuiston (http://fi.wikipedia.org/wiki/Porthaninpuisto). Mikäli siellä ei onnistu, varasuunnitelma on siirtyä Tuomiokirkkopuistoon. Slummi kulkee tänä vuonna otsikolla: "Alagülttyÿripääkaubunki!" (kirjoitusasu kunkin vapaasti muotoiltavissa).

2. Alkaminen ja kesto
Taideslummia aletaan rakentaa sunnuntaina 7.8. Tapahtuma kestää määrittelemättömän ajanjakson alkamispäivästä eteenpäin. Aiempina vuosina on kestänyt viikon. Idea: SlummiKiertue, eli jatkuva viikon välein paikkaa vaihtava taideslummi?

3. Toteutus ja työryhmät
Kokous päätti perustaa 5 työryhmää:
Tiedotustyöryhmä, jonka vastuulla ainakin: mediayhteydet, flaikku + liisteröinti, nettipropaganda. Jäsenet: C, Jes, Joo, Lii, Jar, Da.
Ohjelmatyöryhmä, jonka vastuulla ainakin: ohjelman ja esiintyjien hankinta, yhteydenpito heihin, ohjelman kokoaminen. Jäsenet: Lau, Pin, Em, And, Mii.
Tekniikkatyöryhmä, jonka vastuulla ainakin: auto, työkalut, pa-kamat, sähköt. Jäsenet: And, Mii, Ver, Mar, Jan, Jar, Tee.
Ruokatyöryhmä, jonka vastuulla ainakin: dyykkaus, astiasto, ruuan valmistus, kahvi. Jäsenet: Naa, Kat, Ros, Ver.
Rakennustyöryhmä, jonka vastuulla ainakin: arkkitehtuuri, pj-teltta, maalit, materiaalin bongaus jätelavoilta. Jäsenet: Tee, Naa, Ros, Jon, Ver, Jar.

Taideslummi toteutetaan työryhmillä, joissa on vastuujäseniä; nämä työryhmät voivat toimia ja kokoustaa itsenäisesti, olla luovia. Ryhmiin voi liittyä ja niiden toimintaa ja vastuualuetta voivat toteuttaa myös ketkä tahansa muut halukkaat. Ryhmien vastuulla on vain varmistaa omien tehtäviensä tapahtuminen. Pyritään pitämään kokonaisuus hallussa tiedottamalla ja kommunikoimalla riittävästi projektien etenemisestä. Lisäksi kaikille yhteisiä sunnittelukokouksia tulossa vielä lisää.

Slummin seinälle laitetaan "to do -list", johon ilmoittamalla tehtävät ja niiden tekijät voivat kohdata toisensa.

Suunnittelua ja keskustelua käydään netissä DIYTurku.net -foorumilla, johon voi rekisteröityä kuka tahansa. (ketju: http://diyturku.net/forum/index.php/topic,215.msg1609.html#msg1609 )

4. Yhteistyötahot
Mahdollisia yhteistyötahoja mietittiin: Kirjakahvila (läheinen sijainti), Tampere-kontaktit, Todellisuudentutkimuskeskus, Olkiluotoblockade, DIY-foorumi, Hear radio, Ida ry. (kulttuuriolohuone), Hirvitalo, +myöhemmin mieleen tulevat ja kaikki kiinnostuneet. Näihin otetaan yhteyttä.

5. Ohjelma ja rakenne
Slummin päiväohjelma sisältää ainakin yhden lämpimän ruokailun sekä iltapäiväkahvittelun, jonka yhteydessä keskustelurinki. Sen lisäksi slummilla on jatkuvasti avoinna infopiste, jossa päivystävä henkilö mahdollisimman usein läsnä (ehkä aukioloajat?), infopisteellä myös merkit, pinssit ja patchit. Käynnissä jatkuva taidekauppa, teoksia myynnissä. Toteutetaan vaatteiden- ja tavaranvaihtotori. Järkätään iso mielenosoitus kävelykadulle perjantaiksi, valmistelut ja kokoontuminen slummilla.

6. Säännöt ja linjaukset
Linjattiin, että Taideslummi on sitoutumaton. Sääntöjä pohdittiin: "Pidä huolta itsestäsi ja ympäristöstäsi. Kunnioita muita ihmisiä ja slummia", "Uskalla pyytää apua". Häiriöiden varalta Skarppi-ryhmä on aina valmiudessa, tiedostaa itsensä ja toimii tilanteen mukaan, pyrkien rauhaan ja yhteisymmärrykseen.

+. Muut asiat
Muita kokouksessa läpikäytyjä ja päätettyjä asioita:
- Flaikun kyhää Marko. Muutkin voivat tehdä, voi olla monia erilaisia flaikkuja, kunhan tiedot täsmäävät.
- Tiedotuskanavina myös vapaakulttuuri -blogi, facebook ja sähköposti. Keskustelua ja suunnittelua siis DIYTurku -foorumilla.
- Pj-teltta kaupungin lainavarastosta tutun yhdistyksen kortilla.

SEURAAVA KOKOUS: Viikon päästä tiistaina 12.7. klo 19 Vartiovuorenpuiston korkein kukkula (siis sama mesta).

papu

Lainaus käyttäjältä: Jonne - 03:35:19 - 06.07.2011
Suunnittelua ja keskustelua käydään netissä DIYTurku.net -foorumilla, johon voi rekisteröityä kuka tahansa. (ketju: http://diyturku.net/forum/index.php/topic,215.msg1609.html#msg1609 )
Hienoa! Jahka saatte päivämäärät vahvistettua, laittakaa toki kalenteriinkin. Ohjeistusta tuolla: http://diyturku.net/forum/index.php/topic,77.0.html

matu

Kyhään facebook eventin slummille turkusquatin kautta, kunhan tän päiväisessä tiedotusryhmän kokouksessa luotu teksti ilmaantuu intternettiin. Eventtiä voi sitten muokkailla, kunhan lisää juttuja vahvistuu :)

outonomi

Tämmönen teksti:

Taideslummi 2011 – Tiedote/Agitaatio                     6.7.2011

Turun kestämätön kulttuuripolitiikka on ajanut taiteen tekijät ja kokijat slummiin. Vuonna 2007 ensimmäisen kerran pystytetty Taideslummi kommentoi sekä Turussa jo pitkään jatkunutta taistelua autonomisesta kulttuurikeskuksesta että Turun kaupungin kulttuurivihamielisyyttä. Omaehtoiselle kulttuurille ei Turussa anneta tiloja, joten tähän kyllästyneet toimijat päättivät vetää rakennushansikkaat omiin käsiinsä ja rakentaa kulttuurilleen majapaikan.
Taideslummi on mielenosoitus, jossa näkyvälle paikalle Turussa rakennetaan kierrätysmateriaaleista tilat taiteen ja kulttuurin tekemiselle sekä ihmisten kohtaamiselle ilman kulutuspakkoa. Aivan kuten vuodesta 2006 Turkuun vaadittu autonominen kulttuurikeskus toimisi. Taideslummit ovat saaneet kiittävän vastaanoton kaupunkilaisilta ja tarjonneet monenlaista tekemistä työpajoista runoiltoihin, keikoista dyykkaussuunnistukseen ja performansseista tilataiteeseen.
Taideslummi järjestettiin vuonna 2007 Kaupunginteatterin vieressä Itsenäisyydenaukiolla, 2008 Puolalanpuistossa Taidemuseon vieressä, 2009 Vartiovuorenpuistossa sekä vuonna 2010 Tuomiokirkkopuistossa.
Vieläkään vuonna 2011 itse kaupallinen kulttuuripääkaupunkihanke ei ole ollut halukas tukemaan kaupunkinsa asukkaiden pyrkimyksiä toteuttaa itseään. Siksipä tänä vuonna taideslummista rakentuu todellinen alakulttuuripääkaupunki Turun ytimeen! Luvassa on konsertteja, työpajoja, esittävää taidetta, vapaata oleskelua, ruokaa, juomaa, runoutta, kauneutta, rumuutta, sekä kaikkea ihmisten itsensä näköistä vastapainoksi ulkomailta tilatuille spektaakkeleille.

Toivotamme kaikki tervetulleeksi olemaan, tekemään, luomaan ja nauttimaan taiteesta ja tunnelmasta. Tule ja tapahdu!

Slummin rakentaminen alkaa 7.8.2011

Yhteystiedot:
alakulttuuriturku@gmail.com
www.turku2011.info
vapaakulttuuri.blogspot.com

Keskustelua ja suunnittelua:
http://diyturku.net/forum/index.php/topic,215.0.html

outonomi

Näemmä tekstin asettelu heitti ja muutti muotoaan tänne liittäessä.

torre

hyvä teksti! ja täysi supportti myös täältä päin. omasta puolestani voin vain puhua, mutta uskon että myös koko diyturku/alakulttuuribaariprojektilta.

ja hyvä että on jo elokuussa niin ei tarvi palella.

matu

http://www.facebook.com/home.php#!/event.php?eid=217225288312845

löytyy eventti, hitto kun select all nappula on poistunut :D
kutsuja vaan eteenpäin niin saadaan paljon tyyppejä mukaan tekemään ^^

Ralla

Hienoo hei! Yritin saada tätä lisättyä tohon kalenteriin  mut jotenkin onnistuin tekee siitä uuden ketjun... hmm, osaisko joku säätää?

kuka tahansa

Siis tämä sivuston kalenteriin? Kalenterimerkinnästä tuleekin samalla aina oma viestiketjunsa, jossa itse tapahtumasta voi keskustella. Ohjeet kalenterimerkintöjen tekemiseen täällä.

papu

Lainaus käyttäjältä: Ralla - 11:54:03 - 11.07.2011
Hienoo hei! Yritin saada tätä lisättyä tohon kalenteriin  mut jotenkin onnistuin tekee siitä uuden ketjun... hmm, osaisko joku säätää?
Säädin! Löytyy nyt kalenterista. Tosin tapahtuman kestoksi sai ainoastaan 7 päivää. Tämä tuskin haittaa ja jos haittaa, saa meiän nörtti luultavasti säädettyä jotakin.

kuka tahansa

Niin siis koko tämä ketju... Hmm, tämähän kuuluisikin oikeastaan Tapahtumiin, Yhteisöt ja toiminta -alue kun on tarkoitettu pikemminkin järjestöjen, toimintaryhmien ym. pysyvien rakenteiden esittelyyn ajallisesti rajoittuneiden tapahtumien sijaan. Tälle alueelle olisikin kiva saada jotkin perusesittelyt Alakulttuuripääkaupunkihankkeesta, Turun valtaajista ym. (vaikka niitä onkin linkitetty DIYTurku.netin etu-/blogisivulla).

No mutta tämähän menee jo vallan off-topiciksi! Onko siis slummilaisille ookoo jos siirrän koko ketjun Muut tapahtumat -alueelle? Tänne jäisi linkki (jonka poistaisin esim. viikon kuluttua), eikä siirto vaikuttaisi muuten mihinkään.

matu

Tuskimpa ketään haittanee ^^
Miten muuten, ollaanko jakamassa tätä Taideslummia useampaan eri kategoriaan (esim. ohjelma, tiedotus etc.) vai käytetäänkö siihen hommaan tuota http://taideslummi2011.palstani.com :ia?

papu

Lainaus käyttäjältä: matu - 18:09:22 - 11.07.2011
Tuskimpa ketään haittanee ^^
Miten muuten, ollaanko jakamassa tätä Taideslummia useampaan eri kategoriaan (esim. ohjelma, tiedotus etc.) vai käytetäänkö siihen hommaan tuota http://taideslummi2011.palstani.com :ia?
Siirsin koko hoidon tänne Muut tapahtumat -osioon. Selkeämpi näin.

Ollaan tulossa minä ja ainakin nimimerkki kuka tahansa huomiseen kokoukseen. Tuota useampaan kategoriaan jakamista voipi miettiä sitten. Semisti ainakin olen ite sitä mieltä että turha pilkkoa liikaa, koska kyse on kuitenkin vain yhdestä tapahtumasta (mitenkään tapahtumaa vähättelemättä tietenkin, heh. tiiätte kyllä :) ). Toki, jos organisointi vaatii oman väliaikaisen alueensa, on se periaatteessa mahdollista kyllä. Puhellaan näistä huomenissa.

Riddler

mirasolin kanssa oli irkissä (tulkaas nyt muutkin sinne) puhetta että yksi julkinen ja yksi privaattiosio slummille voisi olla kätevää ottaa käyttöön. Mutta joo, ehkä tästä lisää huomenna :)

kuka tahansa

Taideslummin Fb-eventissä lukee näemmä vielä seuraavasti: "Lisää infoa ja osallistumismahdollisuuksi​a: DIYturku.net/forum (Yhteisöt ja toiminta-osiossa)". Muuttakaahan ohjeistus siis Muut tapahtumat -osioksi.