Maan ystävien toimintaa Turun seudulla

Aloittaja karol, 13:07:06 - 18.01.2016

« edellinen - seuraava »

karol

Maan ystävistä yleisesti

Maan ystävät on vuonna 1996 perustettu kansalaisjärjestö, joka tarjoaa mahdollisuuden toimia ekologisesti kestävämmän, oikeudenmukaisemman ja demokraattisemman maailman puolesta. Suomen Maan ystävät on osa kansainvälistä Friends of the Earth International -verkostoa, joka on perustettu 1971.

On tärkeää toimia paikallisesti, valtakunnallisesti ja kansainvälisesti ymmärtäen, että maailma on kokonaisuus, jossa erilaiset kysymykset nivoutuvat toisiinsa. Maan ystävät haluaa kannustaa ihmisiä vaikuttamaan omaan elämäänsä tiedostaen samalla olevansa osa kokonaisuutta tällä planeetalla. Ihmisille halutaan antaa mahdollisuus vaikuttaa myös ympäristö- ja energiapoliiittisiin päätöksiin, osoittaa muutosvoimansa.

Turun seudun Maan ystävien toiminta

Turun seudun Maan ystävien toimintaa käynnisteltiin uudelleen vuoden 2015 lopulla askartelun merkeissä, jolloin kartoitettiin aihepiirejä ja tekemisen muotoja, joista osallistujat olisivat kiinnostuneita. Nyt vuoden alussa sen pohjalta lähdetään yhdessä suunnittelemaan toimintaa. Askarteluillassa tuli paljon hyviä ideoita energia-asioista pyöräpajaan, ekorakentamisesta kierrättämiseen ja kiertotalouteen. Moni oli kiinnostunut myös ruokaan liittyvistä teemoista sekä kaupunkiviljelystä.

Näin alkuvuodesta päätettiin keskittyä Roskiin, Kierrättämiseen ja Kiertotalouteen. Näiden aiheiden sisälle mahtuu vielä todella paljon asiaa. Keväämmällä kaupunkiviljelyt ja pyöräpajat tulevat ajankohtaisemmiksi. Jokaisen aiheen ympärillä riittäisi tekemistä ja kaikki paikallisryhmän toimintaan osallistuvat voivat vapaasti ehdottaa yhteisiä projekteja ja tarttua tekemiseen oman mielenkiintonsa mukaan. Pyrkimys on, että kaikille halukkaille löydetään mielekästä vaikuttamistyötä. Tarkoitus on myös kartoittaa Turun alueen muiden toimijoiden aktiviteetteja ja löytää yhteistyönmuotoja.

Seuraava kokous: Tulkaa puhumaan Roskaa tai Asiaa Roskista Kirjakahvilaan tänään maanantaina 18.1. klo 17-19. Suunnitellaan yhdessä toimintaa jätteiden, kierrätyksen, uusiokäytön, eko desingin, roska-askartelun ym. tiimoilta. Tervetuloa ideoimaan!

www.maanystavat.fi/turku-turma
www.maanystavat.fi
https://www.facebook.com/maanystavat

karol

^ Kasasin MY:n nettisivuilta ja Facebookista nopeasti tällaisen infopaketin, kun tajusin, että aiheesta ei täällä vielä ole mitään.