Pe 17.4. Kokeellisen musiikin klubi: Jukka Hautamäki ja Sun of a Beats

Aloittaja ambientwelt, 22:10:43 - 09.04.2015

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

ambientwelt

Jukka Hautamäki ja Sun of a Beats Turun kirjakahvilan kokeellisen musiikin klubilla perjantaina 17.4.2015 kello 19:30

https://www.facebook.com/events/426388090863817/

Jukka Hautamäki on Helsingissä asuva ja työskentelevä mediataiteilija.

Hautamäen live-esityksissä performanssin ja äänen välisellä suhteella on merkittävä rooli. Äänilähteinä Hautamäki käyttää elektronisia tee-se-itse soittimia, joita hän manipuloi reaaliaikaisesti uudelleenkytkemällä elektroniikkapiirejä ja vaihtamalla komponentteja.

Hautamäki on esiintynyt laajasti ympäri Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa. Esiintymispaikkoihin kuuluvat muun muassa Labas Biennaali ja AAVE festivaali Helsingissä, Ges21 Pietarissa, Mengi Reykjavikissa, Avatar Centre Quebecissa ja Madame Claude Berliinissä.

Turun kirjakahvilan kokeellisen musiikin klubilla Hautamäki vie kuulijat mikrotason tutkimusmatkalle elektroniseen ääneen.

https://jukkahautamaki.wordpress.com

Turkulaisen Sun of a Beats -kollektiivin muodostavat Matti Mustonen ja Michl Britsch, joiden yhteinen musiikillinen matka alkoi elokuussa 2014.

Parhaiten elokuvamusiikistaan tunnettu Britsch ja äänen sekatyöläinen Mustonen luovat improvisoituja, muuntuvia ja vahvasti vuorovaikutuksellisia äänimaisemia. Liveluuppaus ja -samplaaminen, signaalien kierrätys, efektointi ja muu soittimien käsittely yhdistyvät kollektiivin tekemisessä vaihteleviksi ja yllättäviksi monikerroksisiksi ambiensseiksi, jotka aaltoilevat "musiikin" ja "äänisuunnittelun" välillä.

Kirjakahvilan illassa Sun of a Beats tekee matkan vaikuttaviin ja yllättäviin, joskus humoristisiin äänellisiin hetkiin, jotka saattavat ulottua illan tunnelmasta riippuen meditatiivisesta kellunnasta dissonoiviin, kirskuviin kudoksiin.

https://sunofabeats.bandcamp.com

Tapahtuma on ilmainen ja ikärajaton.

Turun kirjakahvila sijaitsee osoitteessa Vanha suurtori 3, Brinkkalan sisäpiha, 20500 Turku.