Vuoden 2014 parhaat keikat?

Aloittaja karol, 12:40:41 - 29.12.2014

« edellinen - seuraava »

karol

Mitkä olivat vuoden 2014 parhaat keikat? Musatyylillä tai paikalla ei väliä. Jotain perusteluja olisi kiva lukea, mutta ihan vaan listatkin kiinnostaa.

slugpace

Täytyypä paremmalla ajalla yrittää käydä läpi tänä vuonna nähtyjä keikkoja, mutta ykköspaikan melko varmasti vie Shellac Tavastialla. Kerrankin vuosien varrella kerääntyneet odotukset lunastettiin ja vähän ylikin. Viimeksi moinen on tainnut tapahtua Eyehategodin ekalla Suomen keikalla.

Turbourpo

Sammal Klubilla kesä 2014: Sammaleen keikka oli hieno kokemus! Mahtava huomata, että perinteinen proge uppoaa hyvin ainakin paikalliseen yleisöön.

Countryfest kesä 2014 Coutry Dark ja Rob Coffinshaker: Rantakertun ulkoilmakonsertti yllätti positiivisesti ! CD:n äkkiväärät biisit himmenevässä kesäsäässä ja yöllinen Coffinshakerin tummasävyinen akustinen setti olivat mahtavia !

Nightsatan ja Yleislakko H2Ö : Nightsatan heitti mahtavan keikan uudella festarilla. Homma toimi niin visuaalisesti, kuin audiopuolellakin täydellisesti ja yleisö oli hyvin mukana. Yleislakko soitti taas energisen setin ja pikanttina yksityiskohtana vanhan punkkarilevykauppiaan hidastettu pogoilu..

Unta Kauan Festarit: T-talo oli mahtava valinta keikkapaikaksi ! Kaurismäkeläinen sisustus toi omat vibansa tapahtumalle. Sink upposi täysin minuun !!

Mansion ja Lasten Hautausmaa Rokbar: Lasten Hautausmaa oli uusi tuttavuus. ManaMana-yhteydet eivät ole kaukaa haetut. Mansion oli loistava pienistä miksusmurheista huolimatta.

Rekisteri noin yleensä. Keikkapaikkana tuntuu jo yhtä kotoiselta kuin vanha Tevis. Tolppakin löytyy lavan edestä ja artistikattaus ollut hyvä koko vuoden.

Vekenator

1. Magma @ Roadburn (Elämys isolla eellä.)
2. Crowbar @ Roadburn (Reilu tunti turpaanvetoa ja oksentelua.)
3. Gold @ Muskelrock (Yllätti aivan totaalisesti kovuudellaan. Eroaa näistä perus naislauluretrodoommikälie bändeistä nykyaikaisemmalla tatsillaan ja habituksella. Interbellum ei oo levykokonaisuutena mikään hirveän kummonen, mutta uudet biisit mitä soittivat keikalla taas räjäytti tajunnan ja parhaimillaan piti kyyneleitä pidätellä kun olin niin fiiliksissä.)
4. Jaakko Vanhala @ Rekisteri (Mestarillista noisea)
5. Kaikki tänä vuonna nähdyt Throat ja Kovaa Rasvaa keikat ympäri turkua, mutta lähinnä rekisterissä.
6. Ulver @ Savoy teatteri (Krauttikeikan soittivat ja kyllä maistui!)
7. Magenta Skycode @ Logomo (tää oli tämmönen korkeakulttuurillinen poppinautiskelu, mutta oon tykänny tästä bändistä ekasta levystä lähtien, niin piti käydä tsekkailemassa se toiseksi viimeinen keikka.)

Rekisterin paras ilta edelleen oli Pain Nail, Stolen Kidneys, Jaakko Vanhala ja Throat setti.

idiootti

1. Kovaa Rasvaa-keikat (Rekisteri pari kertaa, Puntala jne.)
2. Perikato (Aurinkotehdas)
3. Hjärnblödning (Aurinkotehdas)
4. Lakes (Portti)
5. Speedtrap (Klubi)
6. Kylmä Sota (Portsa)
7. Chaos UK (Puntala)
8. The Heartburns (Puntala)
9. Death Toll 80k (Puntala)
10. Fu Manchu (Nosturi)
11. Conform (Vastavirta)
12. Ritual Mist (Rekisteri)
13. P.L.F. (Aurinkotehdas)
14. Dead Instrument (Aurinkotehdas)

Ei järjestyksessä. Helvetisti tuli nähtyä hyviä keikkoja ja tosta on voinu siitä syystä unohtua jotain oleellisiaki nimiä, mut kaikkea ei voi muistaa kun ei pidä sen kummemmin kirjaa keikoista. 5/5 vuosi. Judgen missaaminen harmittaa 100%.

karol

#5
1. Judge (US) (Debaser, Tukholma). NYHC-legenda ei tosiaan ollut löysä tai säästellyt, tajuttoman hyvä keikka oli ja olihan se kiva nämäkin lopulta nähdä yli 20 vuoden jälkeen. Ja yleisöllä kova meno myös. Intron jälkeen oli fiilis, että tämä ei voi olla totta, näen todella Judgen livenä!

Loput aakkosjärjestyksessä:

1981 (Puntala). En ollut nähnyt bändiä moneen vuoteen ja älyttömän hienosti toimi jopa Puntalan isolla lavalla. Hienoja sovituksia oli ja jäi todella hyvä fiilis.

Cro Mags (US) (Kuudes linja, Hki). Cro Mags ei ole mulle ollut koskaan niin iso juttu kuin monille, eikä Nosturin keikka 2006 ollut kovin kummoinen. Tämä oli toista, aika intensiivinen meno Kutosella ja parempi kokoonpanokin (mm. Craig Setari).

Night Birds (US) (Kuudes linja, Hki). Hienoa perinnetietoista jenkkipunkkia/hardcorea erittäin hyvällä livetatsilla. Laulajan esiintyminen, kitaristin soitto ja rumpalin lookki!

No Time (US) (Aurinkotehdas). Yllätti! Todella kova livebändi, punkkia ja piste.

Sokea piste (Rekisteri). Näin ekaa kertaa ja tykkäsin sen verran, että piti puuttuvat kakkoslp ja 7" ostaa.

Zounds (UK) (Puntala). Vanha anarkosuosikki oli hienoa nähdä, vaikka olisi bändi tiukempi tietysti voinut olla. Sympaattinen keikka eikä tullut yhtään kehäraakkifiilistä. Hienoja biisejä ja ehkä vähän yllättäen pelkästään vanhoja biisejä.

- - -
Harmittavia missauksia ainakin nämä: Lydia Lunch Retrovirus, SNFU, Off!, Television.

idiootti

#6
Lainaus käyttäjältä: karel - 18:45:46 - 30.12.2014
Cro Mags (US) (Kuudes linja, Hki). Cro Mags ei ole mulle ollut koskaan niin iso juttu kuin monille, eikä Nosturin keikka 2006 ollut kovin kummoinen. Tämä oli toista, aika intensiivinen meno Kutosella ja parempi kokoonpanokin (mm. Craig Setari).
Tää unohtui omalta listalta. Kova keikka ja myös Upright oli tiukka niinku aina.

e: Visto oli myös erittäin kova Rekisterissä.

danne

Oli kyllä hyvä keikkavuosi ja Turussa tapahtui joka viikonloppu jotain. Kiitos jälleen kerran kaikille ketä on jaksanut järkätä ja säätää. Nämä keikat tuli nyt heti mieleen:

Selfish @Rekisteri. Noin kerran vuodessa tulee nähtyä livenä, ja aina pääsee tälle listalle.

Mob 47 & Kylmä Sota @Vastavirta. Vihdoin tuli nähtyä Mob 47 ja on se kyllä vieläkin niin kovaa tykitystä. Kylmä Sota oli kans helvetin kova.

Kohti Tuhoa @Rekisteri. Bändin toinen keikka rekisterissä. En tiiä mistä johutui mutta tää oli tuhat kertaa parempi kuin eka keikka samassa paikassa.

Herätys @ Puntala. Odotettu comeback. Tuli missattua joskus kun ne kävi Turussa.

Sit täytyy vielä mainita kaikki Kovaa Rasvaa keikat, kaikki 1981 keikat (varsinkin puntala) ja vuoden ainoa punkkikeikka portsassa missä soitti Sex Dwarf, Kylmä Sota, Perikato ja Armless Children. Oli huippu ilta.
No Time Aurinkotehtaalla oli kyllä kans positiivinen yllätys.

Tähän loppuun vielä peukot ylös Rekisterille. Ilman sitä olis kyl ollut aika nihkeä keikkavuosi.







karol

Lainaa
Kiitos jälleen kerran kaikille ketä on jaksanut järkätä ja säätää.

Kovin paljon en jaksanut keikoilla käydä mutta jossain sentään. Lisäsin omalle listalle Sokean pisteen Rekisterissä.

slugpace

Tosiaan, Rekisteri on ehdottomasti ollut sellainen paikka, jota Turussa on pitkään kaivattu. Omien keikkojen lisäksi olen tainnut vierailla siellä vaan kerran, mutta aina on tullut viihdyttyä ja jos verrataan vaikka Klubiin, jossa taisin tänä vuonna käydä vain kerran oman keikan tiimoilta niin en oikeastaan viihtynyt silloinkaan ;D

Samppa

Rekisterille peukku perkeleesti ylös päin siis  8) 8) 8) Hyviä keikkoja oli..

Oli paljon muitaki hyviä keikkoj ympäri suomea!! Rök rök   :)

papu

No kesä Rekisterin pihalla. Muita täytyy hiukan enempi tuumailla.

salozka

#12
Puoltoista tuntia vuoden vaihtumiseen, viel ehtii  8) Niin monta ois, että mitäs tähän valitsis!

Ainakin kestosuosikit Pentagram Tampereella ja Saint Vitus Tukholmassa.

Circlen Incarnation-version keikat Tku ja Hki, hypnoottinen hyökkäys.

Eläkeläiset, hillitön humppakeikka Tallinnassa.

Demon Head - tuore doom-yllättäjä Kirjiksessä.

Hvis Lyset Tar Oss, Burzum-coverit viime talvena Klubilla.

Atomikylän jyräys  hiljattain Klubilla.

Indie-Iltamat Klubilla, mm. edellä mainittu Sammal.

Chrome Ääniwallissa plus Fight the Night -tapahtuma muutoinkin.

Tykityspäivien bändit, erityisesti Sink ja Dark Buddha Rising.

Rekisterille täältäkin erityiskiitokset ja  :-* Ja Rekisterin "terassille". Esim. Kovaa Rasvaa -keikat, Worthless, Kohti Tuhoa. Hjärnblödning-synttärikeikka  :)

Edit: Missasin H2Ö:n ja Rob Coffinshakerin  :(

Dead sun rising

Jos nyt miettii minkä keikan tulen muistamaan parhaiten vuodelta 2014, niin eiköhän pokaalin nappaa kirkkaasti The Sun Ra Arkestra Savoy-teatterissa. Niin kosmisen hämärä meininki, että huh huh! Ja 90 vuotias saksofonisti Marshall Allen vielä messissä hyvinkin vetreässä kunnossa, respect!

Rekisterille tosiaan kaikki kehu myös täältä päästä, hieno asia kaikin puolin. Vielä tapahtui sekin, että täysin puskista tullut kokoonpano onnistui yllättämään hyvin positiivisesti ja juurikin Rekisterissä: Kuolema-duo. Heidän harras körttiläistunnelmointinsa oli kyllä parasta synkeyttä pieneen toviin. Toimii!

Toleranssini kevyen punkpoppailun kanssa on kovin korkealla, silti myös ns. hyvin mielen musiikki toimii meikälle aina silloin tällöin ja Rekisterissä Tohtori Koira kesällä onnistui vääntämään naaman sen verran mukavaan virneeseen, että nimi laitettu muistiin mahdollisia tulevia Turun vierailujaan varten.

Ehkä kuitenkin Rekisterin kiinnostavin keikka viime vuonna oli Rainbowlicker, jonka LoFi-elektro vetosi kyllä täysillä. Huurteinen kädessä ja hyvällä maulla tehty käppätekno soi, se oli sillä hetkellä parasta mahdollista!

Onhan Turussa muitakin siistejä ug-paikkoja, esimerkiksi Kutomolla varmaan kaikille entuudestaan tuntematon Antoine Chessex (Sveitsi) vetäisi saksofonilla sellaisen noise/drone-äänimaisemoinnin, että fiilikset oli luokkaa "älä lopeta koskaan". Ja lopetti liian pian...

Voi että olisihan noita loistavia keikkoja vaikka kuinka kun vain alkaa kelailemaan, mutta jos nyt yksi mahdottoman kova ja jonninmoisessa kultti (vai epäilyttävässä...) maineessakin oleva live-esiintyjä jorpakon toiselta puolelta vielä olisi paikallaan ihan nimeltä mainita, niin Vanligt Folk (Swe). Tiukka esiintyjä, jota voi suositella mikäli kohdilleen osuu joskus:
https://www.youtube.com/watch?v=OQjZvyLuseU






Puuha peten lippa lakki

Ei missään järjestyksessä:

MOB 47 (Vastavirta) - tänne lähin puolivahingossa Dannen mukana ja ei kyllä kaduta yhtään. Oli mahtava nähä klassikkobändi vihdoin.
Asta Kask (Vastavirta) - Oikeestaan ainut huono puoli tässä oli se, että setti oli puuduttavan pitkä
The Heartburns (Lepakkomies) - tämän näkemistä olin kans odottanu vuositolkulla ja toteutuessaan ei jättänyt hiljaiseksi.
Abnormi (La Miroiterie, Pariisi) - Nää oli meiän kans kiertämässä eurooppaa ja tää keikka on jääny mieleen. Löytyy youtubestakin jotain videota mutta ei niistä välity samat tunteet mitä itellä näistä jäi. Kiertueen toiseksi viimeinen keikka ja paikka oli niin täynnä energiaa, että lähti omatkin tuskan hiet pois. Tän mestan seinät muuten romahti muutama päivä sen jälkeen ko soitettiin siellä. Hyvä, ettei kaatunu niskaan...
Tohtori Koira (Rekisteri) - Tää oli ihan vaan rehellinen positiivinen uus tuttavuus. Mahtavaa kamaa!
Oi Polloi (Kirjakahvila) - VITTU MITEN PALJON JENGIÄ, HUHHUH

En mää nyt taas muista mitään. Mutta aika fiilis-lista. Büfon keikkaa en nähnyt vieläkään mutta päädyin siihen soittamaan kitaraa?