Venäläistä 2000-luvun hc-punkkia ja antifasistista kamppailua romaanimuodossa

Aloittaja kuka tahansa, 13:31:32 - 21.11.2012

« edellinen - seuraava »

kuka tahansa



Into-kustannukselta on julkaistu Suomesta turvapaikan saaneen mutta Espanjassa Venäjän pyynnöstä vangitun Pjotr "Pit" Silajevin omaelämäkerrallinen esikoisromaani Eksodus (suomentanut Antti Rautiainen). Kirjaa saa Kirjakahvilasta 19 euron hintaan. Rautiainen tulee tiistaina 27.11. Kirjakahvilaan puhumaan Venäjän anarkistiliikkeestä.

LainaaEksodus on sukellus venäläisille kaduille nuoren punkkarin silmin. Päähenkilö on antifasistisen jengin jäsen, laulaa hc-punkbändissä ja työskentelee ensihoitajana.

Eksodus on omaelämäkerrallinen kuvaus rajusta todellisuudesta 2000-luvun Venäjällä, jota Neuvostoliiton romahdus vielä varjostaa. Keskiössä on moskovalainen hc-punkskene, jonka piirissä muodostui antifasistinen liike, joka pyrki avoimesti vastustamaan fasististen ryhmittymien ylivaltaa alakulttuureissa.

Eksodus on kuvaus sekasortoisesta yhteiskunnasta. Se kertoo kadonneesta sukupolvesta, nuorista, jotka ovat kasvaneet lähiöissä Neuvostoliiton romahduksen jälkeen. Lähiöt näyttäytyvät mielipuolisina paikkoina, joissa käydään verisiä yhteenottoja. Jengit ja viranomaiset ovat jatkuvassa sotatilassa. Näissä olosuhteissa traagisilta kokemuksilta ei voi välttyä. Kirja on omistettu tekijän hyvälle ystävälle, joka löytyi kuoliaaksi puukotettuna kotinsa edustalta 2008.

Kirja julkaistiin omakustanteena keväällä 2009. Teosta ladattiin internetissä yli 10 000 kertaa ensimmäisen kolmen kuukauden aikana, samalla kirjailija myi teosta itse 1 500 kappaletta. Teos julkaistiin kirjallisuuslehti Znamyassa, mikä herätti suurta polemiikkia lehdistössä ja teoksesta kirjoitettiin laajasti. Viimeisen vuoden aikana Eksodus on valittu useiden venäläisten kirjallisuuspalkintojen ehdokkaaksi.

papu



mögälix

En kyl tajunnut mikä täs kirjassa oli punkkia. Tosin en lukenut kuin noin 30 sivua. Tyypit vaan tappeli, dogas ja veti kamaa, sekö on sitä punkkia?? Lopetin lukemisen kesken.
Jos sua kiinnostaa urpoilu ja väkivalta, järjetön, niin sit tää on sun kirja.
Ehkä tää on tyly tuomio, vallankin kun en lukenut alkua pidemmälle, mut ei vaan ollut mun kirja. Enkä sit edes yrittänyt lukea kokonaan, joskus muinoin pyrin lukemaan loppuun kaikki mitä aloitin, mut enää en viitsi. Maailmassa on oikeasti hyvääkin luettavaa, niin miks tuhlata aikaa moskaan.
Löytyy muuten kirjastosta tää kirja.

kuka tahansa

Venäjällä on vissiin aika kovaa menoa nykyään. Natsit ja punkkarit, ei niillä oo mitään eroo. Mutta lue nyt edes kirjan lopusta kääntäjän jälkikirjoitus!

mögälix

Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 22:10:30 - 25.12.2012
Venäjällä on vissiin aika kovaa menoa nykyään. Natsit ja punkkarit, ei niillä oo mitään eroo. Mutta lue nyt edes kirjan lopusta kääntäjän jälkikirjoitus!

Ois kannattanut laittaa alkuun se kääntäjän kirjoitus. En meinaan oo ainut keneltä kirja on jäänyt kesken. Ja näin myös jälkikirjoitukset lukematta. Pahus.
Ehdin jo palauttaa kirjan. Luen jos kirjan jossain kohtaan.

Piezu

Mä kävin eilen hakee tän. Oon lukenu nyt runsas puolet ja vaikuttaa tän perusteella kyl vitun hyvältä ja osoittaa et itänaapurissa on vissii aika paljon kovemman menot ja huolet.

papu

Mikäl kiinnostaa, maksaa tämmöinen kirja Akateemisessa 1,20€.

kuka tahansa