DIYTurku.net

Keskustelu / Diskussion / Discussion => Yleinen keskustelu => Aiheen aloitti: kuka tahansa - 13:21:40 - 05.10.2011

Otsikko: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: kuka tahansa - 13:21:40 - 05.10.2011
Aloitetaas tällainenkin ketju. Olisiko pelkästään netissä ja ilmaiseksi katsottavia, vaiko ihan mitä vain? Ehkä kuitenkin ihan mitä vain. Ei pelkkää listausta, vaan kertokaa tarkemmin, miksi ehdottamanne dokkari on mielestänne kiinnostava ja katsomisen arvoinen.

Ennen yksittäisiä ehdotuksia sanottakoon, että Radical Video Libraryssä (http://fuckcopyright.blogspot.com/) on hurjasti linkkejä poliittisiin leffoihin ja dokkareihin nollabudjetin aktivistivideoista ison rahan mainstream-tuotantoihin - esittelyjen, trailerien ym. kera. Esim. osastolta Documentary - Punk (http://fuckcopyright.blogspot.com/search/label/Documentary%20-%20Punk) löytyy Crass - There Is No Authority But Yourself (2006), Taqwacore: The Birth of Punk Islam (2009), American Hardcore (2006), Punk: Attitude (2005), Skinhead Attitude (2003) ja pari tsekkipätkää. Talonvaltausosastolla (http://fuckcopyright.blogspot.com/search/label/Documentary%20-%20Squat) puolestaan sellaiset 34 dokkaria Yhdysvalloista, Hollannista, Tsekeistä, Briteistä, Ranskasta, Saksasta, Valko-Venäjältä, Espanjasta, Kanadasta, Sloveniasta, Venäjältä ja tietysti Tanskasta. Erityisen kiinnostavaa tässä projektissa onkin se, ettei sivustolla keskitytä pelkästään jenkkituotantoon. Lisäksi sieltä löytyy upouusien leffojen ohella aika vanhaakin matskua.




(http://www.age-of-the-sage.org/psychology/zone-extreme-electric-shocks.jpg)

Tottelemiskoe, panoksena kuolema (http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/tottelemiskoe-panoksena-kuolema?kommentoi)
http://areena.yle.fi/video/1317328677408

Pyörii YLEn Areenalla vielä tämän kuun ajan. 1960-luvun kuuluisaa Milgramin tottelevaisuuskoetta (http://fi.wikipedia.org/wiki/Milgramin_tottelevaisuuskoe) nykypäivään soveltava dokkari pyrkii osoittamaan television ja julkisuuden vallan yksilöön. Kun Milgramin kokeessa osallistujat luulivat menevänsä muisti- ja oppimiskokeeseen, ranskalaisversiossa he luulevat olevansa tv-visailun kuvauksissa. Kiinnostavaa dokkarissa on se, että osallistujille väitetään kyse olevan vasta uuden ohjelman suunnittelusta - ts. he eivät voisikaan voittaa mitään. Silti vain harva kieltäytyy tottelemasta, jolloin syynä ei ole toivo suuren rahasumman voittamisesta vaan pelko pelin pilaamisesta ja luottamus auktoriteettiin, jonka oletetaan tietävän mitä tekee.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: niilo pielinen - 15:38:56 - 05.10.2011
Juu tää on boksissa, ei vielä katottu mut koht...

Areenalla voi myös vielä kattoa 3 osainen dokkari (eka osa enää vain mm päivää!!!) mielen salatusta voimasta. Aika mielenkiintoinen meininki. Mun suomen kieli ei riittä et selittaisin, pistän sit suoraa sen areenan teksti:

osa1: ''Usko, niin paranet. Useat tutkimukset osoittavat, että usko paranemiseen merkitsee jopa enemmän kuin annettu hoito. Jopa lumeleikkaus voi toimia. Ihmismieleen kätkeytyy toisaalta myös pelottavia ja tuhoavia voimia.''
http://areena.yle.fi/video/1315511829091

osa2: ''Onko meillä kuudes aisti? Telepatiaa tutkitaan uusin tavoin, mm. kaksoset koehenkilöinä. Voiko ennenäky muuttaa tapahtumien kulkua? Virginian yliopisto tutkii lapsia, jotka kertovat aikaisemmasta elämästään toisena.''
http://areena.yle.fi/video/1316115737823

osa3: ''Kuolema meno-paluu. Kuolemaa lähellä käyneiden kokemuksia on pidetty hallusinaatioina. Tutkijat myös kysyvät, onko tietoisuutta aivojen toiminnasta riippumatta. Aivokuolleina olleiden elämä voi muuttua yllättävästi.''
http://areena.yle.fi/video/1316721102049

Ei yhtää huono doku jos asia kiinnostaa...


[onks youtubella monta 10min pätkäks leikatut dokkarit hyväksytty tähän? :)]
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 17:03:58 - 05.10.2011
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 13:21:40 - 05.10.2011
Aloitetaas tällainenkin ketju. Olisiko pelkästään netissä ja ilmaiseksi katsottavia, vaiko ihan mitä vain? Ehkä kuitenkin ihan mitä vain.
Ihan mitä vain. Tai tietty ois hyvä antaa vinkkiä mistä ko pätkän saisi nähtäväkseen kaivettua

Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 13:21:40 - 05.10.2011 Tottelemiskoe, panoksena kuolema
Ois ollu mielenkiintoista jos nyt nykypäivänä olisi toistettu tuo Milgramin koe ja verrattu sitä tähän tv-visa kokeeseen. Niinku laboratorio vs tv-studio. Hyvä dokkari kuitenkin, vaikka loppua kohden keskittyminen hiukka herpaantuikin.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: mirosol - 18:41:56 - 05.10.2011
Ollut vähän huono dokumenttikausi itsellä meneillään - Keskittynyt lähinnä tuohon 2300-2600 lukujen tulevaan historiaan. Tästä aiheesta voisi tehdä oman telkkariketjun jos joskus jaksaa :)

Dokkareita on nykyään aika mukavasti saatavilla.. Aivan asiallista keskustelua ja linkkejä asiallisiin dokumentteihin: http://forums.mvgroup.org/

Viimeisimmät muuten taisivat olla tuo "Hehkulamppuhuijaus" ja "Shokkihoito". Molemmat asiallisia.

Muistuttaisin kaikkia vielä siitä, että tieto lisää aina tuskaa.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: niilo pielinen - 18:48:20 - 05.10.2011

Tää "Hehkulamppuhuijaus" oli kyl asiallinen...
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: mirosol - 19:00:10 - 05.10.2011
Toi Shokkihoito oli kanssa aika paha. Se on Naomi Kleinin viimeisin, missä puhutaan aika pitkälti maailmanpankista ja muista "hyvistä" jätkistä. Ja mitä jälkeä ne on saaneet maailmassa aikaan. Siis tämä chicagon koulukunta.

Sitten voisin suositella vähän valoisampia.. Joku reilu vuosi sitten tuli yleltä "Tiededokumentti - Poincarén konjektuuri" Se on nerokas. Puhuu topologiasta ja muusta vaikeammasta matematiikasta kansanomaisesti. Tutustuttipa vielä venäläiseen mahtimieheen Grigori "Grisha" Perelmaniin. On muuten hieno mies. Nykyhetken ehkä hienoin. (näyttäis olevan mulla jos joku tarvii... samoin kuin se hehkulamppuhuijaus ja shokkihoito)

Eihän tätä pystynytkään lopettamaan, vaan editin muodossa jatkettava aiheesta aina vaan...

Plagues and Pleasures of the Salton Sea, Food Inc., Miesten vuoro, Requiem for Detroit. Nämä tuli vielä ajatuksiini kun yritin laittaa ruokaa. Kaikki vähän valoisampia ja valoisammista aiheista. Huomatkaa, vähän. History Channelilta tuli (saattaa tulla vieläkin) sen niminen sarja kuin "The Universe" - joka nimensä veroisesti käsittelee koko universumia. Tähtitiedettä, fysiikkaa ja kaikkia tunnettuja ilmiöitä. Sitä on ainakin kolme 24 jaksoista tuotantokautta olemassa. Melkoinen ähky siis kiinnostuneille...

Ylen Matematiikan Historia -sarjassa on kanssa paljon hyviä...
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: kuka tahansa - 19:40:27 - 05.10.2011
Lisäsin aloitusviestiin maininnan Radical Video Librarystä (http://fuckcopyright.blogspot.com/).
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: mirosol - 19:53:34 - 05.10.2011
^Mahtava linkki toi. Kiitos Kuka Tahansa!

Seuraavaksi ajattelin, että on varmaan aiheellista varoittaa tälläisestä.. Täällä internetissä kun kerran liikkuu kaikenlaista, niin törmäsin salaliitto- ja muita ei-niin-järkeviä-dokumentteja jakelevaan tahoon, joka kutsuu itseään nimellä POtHS (http://thepiratebay.org/tag/POTHS). Tämä on lyhenne sanoista "Pouring Out the Holy Spiritruth". Tämä porukka on jaellut evoluution kieltävää, islamia vihaavaa ja muuta äärikristittyä sisältävää materiaalia "dokumentteina" jo jonkin aikaa. Materiaalia on saatavilla käsittämätön määrä. Kuvausten mukaan näissä puhuvat oikeat "tiedemiehet" ja kirkon hengelliset johtajat...

Sillä otin puheeksi, että varoivaisuus kunniaan kun valikoitte interwebin uumenista dokumentteja illan ratoksi...

En itse ole vielä päässyt näin pitkälle, mutta tuo basisti suositteli hyvin voimakkaasti tälläistä sarjaa: http://en.wikipedia.org/wiki/All_Watched_Over_by_Machines_of_Loving_Grace_(television_documentary_series)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: niilo pielinen - 10:53:28 - 06.10.2011
Lainaus käyttäjältä: mirosol - 19:53:34 - 05.10.2011
^Mahtava linkki toi. Kiitos Kuka Tahansa!

Yep, näyttää hyvältä...

Tää sit on varmaa enemmää perus linkki mut kyl paljon hyviä dokkareita löytyy sieltä (paljon paskaa myös):
http://topdocumentaryfilms.com/watch-online/

Te näytätte oleva enemmä ''asiallisia dokkareita katsojat'' mut jos joskus haluaa ottaa iisisti ja kattoa vaik musa-dokkari, jos krautrock kiinnostaa eikä oo nähny toi ''Krautrock: the rebirth of germany'', täält löytyy:
http://topdocumentaryfilms.com/krautrock-rebirth-of-germany/
On kyl iha ok, vaik tietysti keskittyny ''isoihin bändeihin'', mut ei vain musaan, myös miten post-nazi saksas syntyi nii omaperaista musaa...
Anteeks jos toi ei oo ''poliittinen meininki'' vaik onki tavalla...
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: mirosol - 11:05:29 - 06.10.2011
Eikai se polittisuus mikään itsetarkoitus saa olla...

Musadokkari-linkit ja suositukset on hyvin tervetulleita. Tämä minä nyt vaan tykkää enemmän noista tiededokkareista :)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: el-ejecutor - 12:32:15 - 06.10.2011
Kesällä tuli katottua aika paljon dokkareita mutta eipä tähän hätään keksi montaa.

Yks melko mieleenjäävä ja omaperäinen oli Graphic Sexual Horror.
Kertoo uraauurtavan BDSM/taide/erotiikka-sivustosta, sen perustajasta, kyseisen scenen kuluttajista, malleista ja kansan kohusta. Oli vuoroin kiinnostava, viehättävä, järkyttävä ja ahdistava. Pitänee katsoa uudestaan joku päivä.

Suht tuore ja kaupallinen dokkari niin netistä ei varmasti laillisesti löydy muuta kuin trailereita.
En viitsi niitä nyt kaivaa tähän näytille kun olen töissä :P

Sen tarkempaa analyysiä en ehdi tahikka jaksa naputella. Katsokaa jos kiinnostaa, älkää jos ei.

Vuodatan muista dokkareista jahka muistuvat mieleen.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: el-ejecutor - 18:31:54 - 06.10.2011
Mainioita henkilökuvauksia ihmisistä jotka kaikki tietää mutta joista kukaan ei tiedä juuri mitään:

I Don't Know Jack - Katsaus David Lynchin suosikin elämästä ja urasta. Lämminhenkistä (ja ansaittua) ylistystä mutta samalla myös rehellistä puhetta alkoholiongelmista ja tragedioista. Nancen lienee kaikki nähneet esim. Eraserheadissä tai Twin Peaksissa.

(http://ecx.images-amazon.com/images/I/51C3C2FKKYL._SL500_AA300_.jpg)


The Nomi Song - Samanlainen elämä/ura-katsaus Klaus Nomista. Sen miehen vaiheista on sevver vähän selkeää tietoa missään että läheisten haastattelut tässä on kullan arvoisia. Sama pätee oikeestaan tuohon edelliseen myös. Jäänyt vahvasti mieleen Nomin kuolema tästä pätkästä. Melko traagista rakentaa ensin ylistetty ura ja kuolla sitten yksin AIDSiin 80-luvulla.

(http://images-eu.amazon.com/images/P/B00096S43U.01.LZZZZZZZ.jpg)


Mie oon kovin huono katsomaan mitään rankkoja "maailman epäkohdat" -henkisiä dokumentteja. Tietyt asiat tulee pidettyä puhtaasti viihteenä.

Ja komppaan tuota kraut-dokkaria, se on hyvä! Youtubesta löytyy myös erikseen Kraftwerk-dokumentti mikä sivuaa vahvasti. En jaksa kaivaa linkkiä nyt mutta kiinnostuneet sen varmasti löytävät helposti!


edit: hyvä topic!
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 11:19:55 - 08.10.2011
Vinylmania : When life runs at 33 rpm

Vinylmania Trailer (http://www.youtube.com/watch?v=MjYIEgWICMI#ws)

Ei sillä, että olisin joku vinyyli-friikki, mut kyllähän tuo kiinnoistaisi nähdä.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: niilo pielinen - 20:52:55 - 11.10.2011
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 13:21:40 - 05.10.2011

(http://www.age-of-the-sage.org/psychology/zone-extreme-electric-shocks.jpg)

Tottelemiskoe, panoksena kuolema (http://teema.yle.fi/ohjelmat/juttuarkisto/tottelemiskoe-panoksena-kuolema?kommentoi)
http://areena.yle.fi/video/1317328677408 (http://areena.yle.fi/video/1317328677408)

Pyörii YLEn Areenalla vielä tämän kuun ajan. 1960-luvun kuuluisaa Milgramin tottelevaisuuskoetta (http://fi.wikipedia.org/wiki/Milgramin_tottelevaisuuskoe) nykypäivään soveltava dokkari pyrkii osoittamaan television ja julkisuuden vallan yksilöön. Kun Milgramin kokeessa osallistujat luulivat menevänsä muisti- ja oppimiskokeeseen, ranskalaisversiossa he luulevat olevansa tv-visailun kuvauksissa. Kiinnostavaa dokkarissa on se, että osallistujille väitetään kyse olevan vasta uuden ohjelman suunnittelusta - ts. he eivät voisikaan voittaa mitään. Silti vain harva kieltäytyy tottelemasta, jolloin syynä ei ole toivo suuren rahasumman voittamisesta vaan pelko pelin pilaamisesta ja luottamus auktoriteettiin, jonka oletetaan tietävän mitä tekee.

Just katotii tätä, helvetin hyvä dokkari, todella mielenkiintoinen, ja vähä pelottava...

Koko ajan tuli mieleen et pari vuotta sitten olin miettiny että koska tä tosi (roska) tv mahtaa oikeesti mennä vähä pidemmäksi? Sillä et tähä asti heitetään ''huonoimmat'' kilpailijat ulos pelista pikku hiljaa, ja lopussa ''paras'' voittaa jotain palkinto, mut voisi myös tehä ''hauskempi'' versio, ihmiset kyllästyy nopeasti konseptista, pakko aina keksiä rajumpaa, olin kuvittelu et joskus ne alkaa pyytämää katsojilta/yleisöltä äänestämää heiän suosikit (''parhaat'') kilpailijat pois pelista pikku hiljaa, ja lopussa ''huonoin'' ''voittaa'' jotain palkinto niiku HIV infektoitu piikki, ''lomia'' pohjois-korean työleiriin tai jotain tämmönen...
Olis varmasti toimiva konsepti, ihmiset on sairaita ja itseasiassa luulisin yleisö oleva jo valmis siihen, ja kilpailijoit varmasti löytyis...
Vain ajan kysymys...

Mut tosi hyvä dokkari kyllä.
 
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: salozka - 14:48:41 - 19.10.2011
Mielenkiintosia linkkejä!

Ja tosiaan tosta Tottelevaisuuskoe-dokkarista samaa mieltä, mielenkiintoinen ja pelottavakin. "Annanpa tästä 400 voltin sähköiskun vaikka se voi olla kohtalokasta, mut kun toi käski". Voimakas on tv:n valta. Toisaalta meidän ympärillä tallustaa ihmisiä jotka luulevat näyttelijöidenkin olevan sama asia kuin roolihahmonsa, et en tiedä millasta mediakasvatusta pitäis olla et ihmisille aukeis asiat. Tai edes kiinnostais. 

Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: kuka tahansa - 06:18:15 - 22.10.2011
Tänä sunnuntaina 23.10. klo 22:05 kakkoselta (http://www.telkku.com/program/show/2011102319052) tulee Cannesissa, Torontossa ja jopa Oscarilla palkittu ja muutenkin kovasti kehuttu (esim. Rotten Tomatoesissa (http://www.rottentomatoes.com/m/inside_job_2010/) 97%) dokkari Sisäpiirin homma / Inside Job (USA 2010).

http://www.youtube.com/watch?v=FzrBurlJUNk#ws (http://www.youtube.com/watch?v=FzrBurlJUNk#ws)
Leffan arvostelu Filmgoer.fi (http://www.filmgoer.fi/new/dvd-blu-ray/inside-job)-sivustolta:

LainaaKenen leipää syöt...

Charles Fergusonin sliipattu ja yleistajuinen kokonaisanalyysi finanssikriisin juurista palkittiin parhaan dokumentin Oscarilla. Aihetta täsmällisemmin tuntemattomille elokuva on pakollista katsomista. Talousteorian korruptoitumisen mekanismeja selvittävä osuus on lisäksi oiva lisä medialukutaidon työkalupakkiin.

Ihmiselle lajityypillistä on jääräpäisyys omiin uskomuksiin takertumisessa. Niinpä muutama vuosi lähihistorian toiseksi pahimman talouskriisin jälkeen talouspolitiikan suunta on olennaisilta osiltaan muuttumaton. Tieto syy-seuraussuhteista valuu yleisestä tietoisuudesta kuin vesi ankan selästä.

Michael Moore oli kriisin alettua nopeasti liikkeellä, mutta pamfletisti saarnaa tunnetusti vain kuorolle. Fergusonin omaa ääntä kuullaan paljon vähemmän, sana on annettu asiantuntijoille. Faktat ovat terävästi esillä ja käytetyt kaavakuvat tehokkaita.

Elokuva jää muistutukseksi siitä miten kaikki todella tapahtui. Se myös muistuttaa, että kukaan ei joutunut oikeudelliseen vastuuseen kriisiin aiheuttaneesta holtittomasta riskinotosta ja sisäpiiritiedon väärinkäytöstä; tällä pyramidihuijauksella oli valtionjohdon siunaus.

Viimeinen näytös tarttuu anglikaanisten huipputaloustieteilijöiden eturistiriitoihin. Taloudelliset kytkökset finanssialaan ovat merkittäviä: haluttuja tutkimustuloksia tilataan sadoilla tuhansilla, pyöröovi pankkeihin ja säätelyelimiin käy kuumana. Poliitikot Atlantin molemmin puolin linjaavat juuri tällä hetkellä kansalaisten tulevaisuutta näiden pehmeästi lahjottujen opein.

Asiapitoiseksi dokumentiksi Inside Job on poikkeuksellisen näyttävä. Kuvakerronta on vetävää ja voimakkaasti dramatisoivan musiikkiraidan kanssa tunnelma on lähellä Hollywood-fiktiota. Raflaavaa kuvituskuvaa käytetään paljon. Haastattelutilanteiden konstruoituneisuutta avataan hieman mainosmaisilla otoksilla kuvausten valmistelusta.
Vakuuttelun keinona on luotettavan kuuloisen Matt Damonin lukeman, varmistettavissa olevan fakta- ja uutisaineiston sekä eri näkökulmia edustavien kommentaattorien harkittu vaihtelu.

(Uus)keynisiläisiä ajattelijoita käytetään tukemaan argumenttia, haastatteluun suostuneet rahoitusalan lobbarit ja freshwater-ekonomistit taas asetetaan faktojen kanssa kontrastiseen suhteeseen. Se ei tietenkään ole vaikeaa. Totutusti pahimmat syylliset kieltäytyvät haastatteluista.

Valikoima ei silti ole mustavalkoinen, eikä etenkään Yhdysvaltain puoluepoliittisia jakoja noudattava. Kritiikki poliittisella huipulla osuu yhtälailla Obamaan kuin Bushiin ja kaikki alkaa tietenkin Uncle-Ronniesta.

Vaikuttavaan puhujajoukkoon kuuluvat muun muassa skandaalin keskelle ajettu (?) Dominic Strauss-Kahn, Nouriel Roubini, Barney Frank, George Soros, Paul Volcker, Eliot Spitzer ja pankkialan jättilobbari Scott Talbott.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: salozka - 18:50:22 - 23.10.2011
Pitääpä katsoa toi Inside Job!

Täällä mielenkiintonen dokkari ympäristöaktivisteista ->

http://areena.yle.fi/video/1318881820657 (http://areena.yle.fi/video/1318881820657)

"Ykkösdokumentti: Ympäristösoturit
Viranomaisille ja teollisuuden edustajille ympäristösoturit ovat rikollisia, eivät harmittomia idealisteja. Miksi jotkut ovat valmiita uhraamaan taloutensa, terveytensä ja jopa henkensä ympäristön puolesta?"
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: niilo pielinen - 17:33:36 - 01.11.2011
 Toi ei oo dokkari, mut varmaa voi olla täällä, brasilialainen lyhyt elokuva, Island of Flowers, aika klassikko, mut jos ei oo nähny, nii kannattaa katto, 12min vain... ''hauskasti'' tehty, vaik ei yhtää naurata... :'(

Ilha das Flores (Island of Flowers) 1990 (http://www.youtube.com/watch?v=Tppc5GgJI6w#)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Turbourpo - 00:15:31 - 05.11.2011
No tässä perinteikkäitä hittejä.. :o

A Film By Travis Klose: Arakimentari
A Film By Wayne Ewing: Breakfast With Hunter
David Lynch Presents a Film By Terry Zwigoff: Crumb...Weird Sex Obsession Comic Books and All That Jazz...
A Film By Steve Yeager: Divine Trash
You`re Gonna Miss Me..A film About Roky Erickson

Ja viimeisenä...

A Todd Phillips Movie: Hated  GG Allin And The Murder Junkies....

Näistä ei mikään jätä kylmäksi. Dokkarit aika kovia, mutta henkilöillä vahvat missiot...
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: kuka tahansa - 02:46:59 - 05.11.2011
Lainaus käyttäjältä: Turbourpo - 00:15:31 - 05.11.2011 David Lynch Presents a Film By Terry Zwigoff: Crumb...Weird Sex Obsession Comic Books and All That Jazz...
A Film By Steve Yeager: Divine Trash

Muista en ole varma olenko nähnyt enkä jaksa nyt tarkistaa, mutta nämä kaksi ovat kieltämättä aika kovia! Etenkin tuo Crumb-dokkari, huh... Pitäisi varmaankin katsoa se taas pitkästä aikaa uudestaan.

Eka siis kertoo ug-sarjakuvataiteilija Robert Crumbista (ja jossain määrin myös hänen jokseenkin eksentrisistä veljistään) ja jälkimmäinen elokuvaohjaaja John Watersistä (ja jossain määrin myös Divinestä, dragqueeneistä hurjimmasta).
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Turbourpo - 13:35:05 - 05.11.2011
Arakimentari dokkari käsittelee japanilaista taiteilijaa Nobuyoshi Arakia. Roiseista kuvista tunnettua, värikästä valokuvaajaa kommentoivat mm. "Beat" Takeshi, Richard Kern ja Björk.

Breakfast With Hunter seuraa kirjailija Hunter S. Thompsonin tekemisiä. Mielestäni paras Hunter-dokkari.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: salozka - 19:40:44 - 15.11.2011
Youtubessa kokonaisuudessaan Jesus Camp -dokkari, kantsii katsoa, jos ei nyt taju lähde kesken ton sekoilun:

Jesus Camp - Parte 1 - SUB (http://www.youtube.com/watch?v=lAmk9VJI470#)

"Jesus Camp on 2006 ensi-iltansa saanut Rachel Gradyn ja Heidi Ewingin ohjaama yhdysvaltalainen dokumenttielokuva. Dokumentti kuvaa miten Pohjois-Dakotan herätyskristilliset helluntailaiset pyrkivät muokkaamaan lasten mieliä hurmoshenkisellä "Jeesus-kesäleirillä". Dokumentissa nähdään muun muassa, miten noin kymmenvuotiaita lapsia pyydetään uhraamaan henkensä Jeesuksen puolesta, liittymään "Jumalan sotureiksi", rukoilemaan Jumalaa pahvisen George W. Bush -hahmon edessä ja pyytämään itkien aborttien kieltämistä.

Yhdysvaltain elokuva-akatemia nimesi Jesus Camp -dokumentin 23. tammikuuta 2007 ehdolle Oscar-palkinnon saajaksi sarjassa paras dokumenttielokuva. Parhaan dokumenttielokuvan sarjan voitti lopulta Al Goren elokuva Epämiellyttävä totuus."
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Könä - 03:47:37 - 23.11.2011
http://topdocumentaryfilms.com/ (http://topdocumentaryfilms.com/)

Dokumenttia nii vitusti.
Tullu katteltua muutama, ja ihan hyvääkin kamaa löytyy.
Esimerkkinä suosittelen tätä:

http://topdocumentaryfilms.com/pedigree-dogs-exposed/ (http://topdocumentaryfilms.com/pedigree-dogs-exposed/)

Otsikko: Vs: Elokuvapäiväkirja
Kirjoitti: Hatshoe - 01:27:27 - 15.12.2011
B.I.K.E.

http://www.snagfilms.com/films/title/bike (http://www.snagfilms.com/films/title/bike)

Tuolta näkee koko leffan.

B.I.K.E. on dokumentaarinen elokuva, joka kertoo yhdysvalloissa toimivasta Black Label Bicycle Clubista ja Tonysta, joka pyrkii kyseiseen jengiin. Päällimmäisenä leffasta jäi innostunut fiilis, mutta minä kyllä innostun välillä todella helposti, varsinkin jos kyseessä on mikään pyöriin liittyvä ja jos soundtrackilla on Lightning Boltia.

"It's like this punk rock Hell's Angels art fag kind of shit," on elokuvan päähenkilö Tonyn kuvaus Black Labelista. Kyseessä on siis salaperäinen kovispyöräjengi, johon päästäkseen on käytävä läpi initiaatioriitti: voitettava tallbike-turnajaisissa. Tallbike on siis pyörä, jossa kaksi runkoa on hitsattu päällekkäin, jolloin kuski siis on tosi korkealla. Ja ne turnajaiset toimii kuin keskiajalla: ajetaan peitsi tanassa kilpakumppania päin, se joka putoaa ensin häviää.

Nautin elokuvan pyöräilykohdista suunnattomasti ja jengin sisäinen yhteisöllisyyskin oli suloista, vaikka iso osa niistä ihmisistä vaikuttikin totaalisilta urpoilta. Leffa käsittelee myös Tonyn yksityiselämää. Ehkä sillä haluttiin luoda hänestä kokonaisempi kuva, jolloin meidän on helpompi ymmärtää miksi hän haluaa jengiin, miten häneen suhtaudutaan ja miten hän suhtautuu asioihin. Elokuva kertoo ehkä yksilön kaipuusta yhteisöön, ja siitä ristiriidasta, joka näiden välillä saattaa syntyä jos jompikumpi yrittää olla toista vahvempi. Yksilöllisyyden ja yhteisöllisyyden tasapainosta siis. Ellen aivan ylitulkitse. Enimmäkseen leffassa tosin sekoillaan, käytetään huumeita ja tehdään tyhmiä asioita kännissä. Loistavaa viihdettä siis, vaikka olen kuullut joidenkin tätä leffaa myös vihaavan.

Opin uuden sanan: Bromance. Se tarkoittaa tietysti kaverusten välistä intiimiä suhdetta.


EDIT: Siirretty Elokuvapäiväkirja-ketjusta. -mod.
Otsikko: Vs: Vs: Elokuvapäiväkirja
Kirjoitti: Kukko - 09:59:36 - 15.12.2011
Lainaus käyttäjältä: Hatshoe - 01:27:27 - 15.12.2011 soundtrackilla on Lightning Boltia

elikkä pelkästään näillä avuilla meni jo katselujonoon  :D
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Nike666 - 19:11:50 - 15.12.2011
Toi B.I.K.E. On hyvä dokkari kyllä.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: salozka - 16:20:20 - 11.02.2012
Vasta puolivälissä katselu menossa, mut jos doom/stoner/desert jne kiinnostaa, hyvä musadokkari. Amerikkalaisten genren edustajien puhuvat päät & musapätkiä.

Such Hawks Such Hounds (Full Documentary) (http://www.youtube.com/watch?v=-njKCr6ieKE#)

"Such Hawks Such Hounds explores the music and musicians of the American hard rock underground circa 1970-2007, focusing on the psychedelic and '70s proto-metal-derived styles that have in recent years formed a rich body of unclassifiable sounds. "
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: niilo pielinen - 14:25:34 - 22.03.2012
Seuraavaks ainaki niit kaks pitäis kokeilla:

About Modern Servitude (Trailer) (http://www.youtube.com/watch?v=_bUAQE8Bz9A#ws)
Nähtävä kokonaan youtubella
LainaaThe central objective of this film is to reveal man's condition as a modern slave within the context of the totalitarian mercantile system and to show the forms of mystification which mask his servile condition. Its aim is to attack head on the dominant world organization.

Ja tää on sit vähä pitkä (5:45:00), mut varmasti helvetin hieno, pakko löydä sen...
La Commune (Paris 1871) - Peter Watkins (2000)
Lainaa...the most effective film I have ever seen for prompting the viewer to become involved in the film itself. The "actors" are not actors and they talk about real things; they are not even improvising. They address concerns both of today and of the time in which they are play-acting (1871). With anachronisms such as the bourgeois versus the Commune ongoing television coverage, the film suggest that not much has changed. The interspersed white-on-black historical text grounds the emotion in historical fact without undermining the emotional accessibility. A thrilling experience.


Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: niilo pielinen - 09:19:49 - 27.03.2012

Vielä 28 päivää Areenassa, mielenkiintoinen pitkä dokkari ''Punaista Ilmaa''

LainaaChris Markerin eeppinen elokuvaessee on kooste 1960-70-lukujen politiikasta ja sodista: Vietnam, Bolivia, toukokuu 68, Praha, Chile ja uuden vasemmiston tuho. Elokuva valmistui vuonna 1977, mutta ohjaaja "tuoreisti" sen 15 vuotta myöhemmin Neuvostoliiton tuhon jälkeen.
Elokuvan ranskankielinen nimi Le fond de l'air est rouge on sanaleikkinä mahdoton kääntää; ohjaaja itse on kutsunut elokuvaa myös nimellä "Kohtauksia kolmannesta maailmansodasta 1967–1977".

LainaaAs always Marker give us a breathtaking beautiful movie to shake our minds and think about the world around us. Its sad to realize through the images that even when the movie is about the history of 50 years back now, the ideologies, the problems and the unfairness of the world remains pretty the same. The compilation of images, documents, videos, interviews is excellent. How can Marker be everywhere and always in the right moment? Just because is Marker I guess. Excellent movie for people of any age or nationality in the mood of caring about the society and enjoying Marker's mastery using the video as a real communicator of deep thoughts.


http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1444844 (http://areena-beta.yle.fi/ng/areena/tv/1444844)

Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: kuka tahansa - 14:02:47 - 27.03.2012
Vielä yli pari vuotta Areenassa:

Elina Hirvonen: PARATIISI (2007, 51 min.)
http://areena.yle.fi/video/1298626462025 (http://areena.yle.fi/video/1298626462025)

"Dokumentti ohjaaja Elina Hirvosen matkasta espanjalaiselle tomaattifarmille, missä Afrikasta tulleet laittomat paperittomat siirtolaiset viljelevät myös Suomeen tulevia talvitomaatteja."

Jonkin kv. palkinnonkin voitti. Lue lisää Hesarista (http://www.hs.fi/kulttuuri/artikkeli/Elina+Hirvosen+elokuva+siirtoty%C3%B6l%C3%A4isist%C3%A4+palkittiin+Amsterdamissa/1135232272783).

Lainaus käyttäjältä: niilo pielinen - 14:25:34 - 22.03.2012 Ja tää on sit vähä pitkä (5:45:00), mut varmasti helvetin hieno, pakko löydä sen...
La Commune (Paris 1871) - Peter Watkins (2000)
Lainaapa muistitikkua, niin saat tämän.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: niilo pielinen - 15:00:24 - 27.03.2012
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 14:02:47 - 27.03.2012
Lainaus käyttäjältä: niilo pielinen - 14:25:34 - 22.03.2012 Ja tää on sit vähä pitkä (5:45:00), mut varmasti helvetin hieno, pakko löydä sen...
La Commune (Paris 1871) - Peter Watkins (2000)
Lainaapa muistitikkua, niin saat tämän.
Ok, seuraava keikka tai jottai mis ollaa molemmat menos, nii tuon muistitikku sulle. Helvetin hieno jos sul on tätä, tekee mieli nähä nii paljon. Osaxä sanoa kui iso tiedosto se on?
Kiitos etukäteen.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: kuka tahansa - 23:17:09 - 07.05.2012
Äh, unohdin pistää tänne aiemmin: tänään tuli ykköseltä Ruoka-yhtymä eli Food, Inc. (http://www.rottentomatoes.com/m/food_inc/), uusintana lauantaina 12.5. klo 12.35. Tätä ei näe Areenassa tekijänoikeudellisten syiden johdosta, joten kannattaa katsoa telkkarista.

Food Inc - Official Trailer [HD] (http://www.youtube.com/watch?v=5eKYyD14d_0#ws)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: idiootti - 15:12:51 - 08.05.2012
Food Inc. kiinnostaa, ku eilen jäi välistä. Kiitos infosta.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Närhi - 18:07:59 - 08.05.2012
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 23:17:09 - 07.05.2012
Ruoka-yhtymä eli Food, Inc. (http://www.rottentomatoes.com/m/food_inc/), uusintana lauantaina 12.5. klo 12.35. Tätä ei näe Areenassa tekijänoikeudellisten syiden johdosta, joten kannattaa katsoa telkkarista.


Oli varsin asiallinen, kannattaa ehdottomasti katsoa.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: egge - 18:35:32 - 08.05.2012
Ja meille joilla ei ole telkkaria näkyy esim. täältä: Food Inc. (2008) on Vimeo (http://vimeo.com/34457916)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: jj - 19:43:22 - 14.06.2012
CARTS OF DARKNESS (http://www.youtube.com/watch?v=2sGyq5l-dfI#ws) Carts of darkness -
Murray Siple's feature-length documentary follows a group of homeless men who have combined bottle picking with the extreme sport of racing shopping carts down the steep hills of North Vancouver. This subculture depicts street life as much more than the stereotypes portrayed in mainstream media. The film takes a deep look into the lives of the men who race carts, the adversity they face and the appeal of cart racing despite the risk. Shot in high-definition and featuring tracks from Black Mountain, Ladyhawk, Vetiver, Bison, and Alan Boyd of Little Sparta.
Katsoin ton joku vuosi tai puolitoista sitten ja pidin todella paljon.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Hatshoe - 14:51:00 - 27.07.2012
Lainaus käyttäjältä: jj - 19:43:22 - 14.06.2012
CARTS OF DARKNESS (http://www.youtube.com/watch?v=2sGyq5l-dfI#ws) Carts of darkness -
Murray Siple's feature-length documentary follows a group of homeless men who have combined bottle picking with the extreme sport of racing shopping carts down the steep hills of North Vancouver. This subculture depicts street life as much more than the stereotypes portrayed in mainstream media. The film takes a deep look into the lives of the men who race carts, the adversity they face and the appeal of cart racing despite the risk. Shot in high-definition and featuring tracks from Black Mountain, Ladyhawk, Vetiver, Bison, and Alan Boyd of Little Sparta.
Katsoin ton joku vuosi tai puolitoista sitten ja pidin todella paljon.

Huh, toi kuvaus antaa odottaa kyllä paljon. Katsomislistalle, ehdottomasti.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: kuka tahansa - 19:36:41 - 07.08.2012
Taistelu Turusta - Kampen om Åbo - Battle for the City (http://www.youtube.com/watch?v=Y8NEoYV0M-M#ws)
"Taistelu Turusta" (Jouko Aaltonen, 2011) YLEn Areenalla, olisko tuo nyt sitten 12.8. asti: http://areena.yle.fi/tv/1352912 (http://areena.yle.fi/tv/1352912)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: kuka tahansa - 13:14:22 - 09.08.2012
Myös "Last Days Here" näyttäisi olevan kokonaan katsottavissa netin ihmemaassa:
http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/1699362/Last-Days-here#/beitrag/video/1699362/Last-Days-here (http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/1699362/Last-Days-here#/beitrag/video/1699362/Last-Days-here)

(http://www.movie-poster-artwork-finder.com/posters/last-days-here-poster-artwork---bobby-liebling-sean-%22pellet%22-pelletier-diane-liebling.jpg)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: niilo pielinen - 16:16:43 - 09.08.2012
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 13:14:22 - 09.08.2012
Myös "Last Days Here" näyttäisi olevan kokonaan katsottavissa netin ihmemaassa:
http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/1699362/Last-Days-here#/beitrag/video/1699362/Last-Days-here (http://www.zdf.de/ZDFmediathek/beitrag/video/1699362/Last-Days-here#/beitrag/video/1699362/Last-Days-here)

(http://www.movie-poster-artwork-finder.com/posters/last-days-here-poster-artwork---bobby-liebling-sean-%22pellet%22-pelletier-diane-liebling.jpg)

Just katotiin sen, hyvä dokkari.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: salozka - 21:43:44 - 09.08.2012
Taistelu Turusta tiivistää kyllä hyvin miten käsittämätöntä meininkiä täällä on ollut - ja on osaks edelleen...

Last Days Here: Eipä ois muutama vuosi sitten uskonut että saa todistaa Pentagramia joskus keikalla. Hienoa et Bobby Liebling selvisi tosta jamasta, olis voinut olla tarinalla ihan toisenlainen päätös. 
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Vekenator - 17:20:55 - 16.12.2012
Satanis - The Devil's Mass, rare documentary, full (http://www.youtube.com/watch?v=bfQ18D84Maw#)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Reuna-alue - 16:55:03 - 06.02.2013
http://en.wikipedia.org/wiki/Garbage_Warrior (http://en.wikipedia.org/wiki/Garbage_Warrior)

Garbage Warrior (2007)

Arkkitehti Mike Reynoldsin ura on ollut varsin värikäs. Miehen suunnittelemissa ja rakentamissa off-grid -taloissa rakennusmateriaaleina käytetään mm. kierrätettyä jätettä, kuten juomatölkkejä, autonrenkaita ja pulloja. Tie on ollut välillä kivinenkin, kun omavaraisuutta ja ympäristöä kuormittamatonta asumista tavoittelevat yhteisökokeilut ovat karahtaneet lainsäädäntöön ja byrokraattien ymmärtämättömyyteen.

Reynoldsin porukan toimintaa on inspiroivaa seurata. Ideoita, tahtoa ja ennakkoluulottomuutta riittää - ja töitä tehdään lujasti. Erityisesti nopeasti rakennettavien, toimivien, romusta muokattujen uudisrakennusten rakentaminen Andamaanien tuhoalueille vuoden 2004 tsunamin jälkeen on hienoa katsottavaa.

Erinomaisen suositeltava dokkari, varsinkin jos off-grid ja nykyaikaisen asumiskulttuurin kyseenalaistaminen kiinnostavat.

Garbage Warrior [Full Length Documentary] (http://www.youtube.com/watch?v=YrMJwIedrWU#ws)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: egge - 20:18:23 - 06.02.2013
^ kiitos, tää oli hyvä!
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Vekenator - 20:36:19 - 01.05.2013
Yle areenassa:

Eikan pumppu

(1967) Ohjelma vuonna 1965 Eino Leinon patsaan ympärille syntyneestä nuorisojengistä. Mitkä ovat jengin syntyyn vaikuttaneet syyt, ja mitä jengi on saavuttanut?

http://areena.yle.fi/tv/1823519 (http://areena.yle.fi/tv/1823519)

Bill Hicks, jumalaton rääväsuu

Dokumentti vihaisesta amerikkalaisesta stand up -koomikosta, joka kuoli 1994 vain 32-vuotiaana. Mustaa huumoria viljelleen Hicksin fanijoukko kasvaa jatkuvasti. (American: The Bill Hicks Story, USA 2009)

http://areena.yle.fi/tv/1064389 (http://areena.yle.fi/tv/1064389)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: salozka - 17:52:21 - 21.05.2013
Toi Bill Hicks -dokkari on mahtava!

Gösta Sundqvistin mietteitä täällä:
Dokumentti Gösta Sundqvistista 1/4 (http://www.youtube.com/watch?v=G36FbWTabrY#)
Otsikko: Kiintoisia dokumentteja ja tv-ohjelmia
Kirjoitti: Laine - 13:18:04 - 24.08.2013
Tämä tuli eilen uusintana:

Ulkosuomalaisen tarina: Paraquayn viidakkosuomalaiset (http://areena.yle.fi/tv/1337120/#/play)

"Paraguayn viidakkosuomalaiset. Ryhmä suomalaisia vegetaristeja muutti 1920-luvulla Paraguayn viidakkoon haluten elää luonnon ehdoilla. Nyt Alboradassa on jäljellä enää kolme suomenkielistä miestä.(U)"


[EDIT: Yhdistin viestin jo olemassa olevaan ketjuun. -mod]
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: kuka tahansa - 15:32:54 - 01.11.2013
Areenalla vielä 26 päivää katsottavana matskua ysäriaktivismista Suomessa:
http://areena.yle.fi/tv/2038285 (http://areena.yle.fi/tv/2038285)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 11:04:13 - 29.07.2015
Kohu-63 amerikassa dokkari youtubessa: https://youtu.be/IX2p3wdnDBc
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 22:04:46 - 19.08.2015
Huume-Suomen historia: http://areena.yle.fi/1-2491670 (http://areena.yle.fi/1-2491670)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: kuka tahansa - 22:49:10 - 19.08.2015
Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 15:32:54 - 01.11.2013 Areenalla vielä 26 päivää katsottavana matskua ysäriaktivismista Suomessa:
http://areena.yle.fi/tv/2038285 (http://areena.yle.fi/tv/2038285)

Tämäkin näköjään esitetään vielä seuraavasti:
to 12.11.2015 12.30 Yle TV2
pe 13.11.2015 12.00 Yle TV2
to 12.11.2015 15.55 TV Finland
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Laine - 17:05:20 - 22.09.2017
Pari hyvää dokkaria Venäjän meiningeistä. Tää eka näytettiin Moscow Death Brigaden keikalla Tampereella.

IVAN. IN MEMORY OF OUR FRIEND.
https://youtu.be/P_pfgPf3PG0 (https://youtu.be/P_pfgPf3PG0)

Tää toinen oli musta hyvä sen takia, että se sisältää keskustelua ja kriittisiäkin mielipiteitä antifasistisista toimintatavoista, kaikki kuitenkin rakentavassa hengessä.

Antifascist Attitude
https://www.youtube.com/watch?v=pJ3hGK8XRuo (https://www.youtube.com/watch?v=pJ3hGK8XRuo)



Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 09:36:42 - 16.10.2019
Mikäli ei oo osunu somessa silmiin, on tuo Jyväskylän meininki: A Punk Documentary väijyttävissä nyt youtubesta: https://youtu.be/NcuyCYUkAVY
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 12:43:31 - 05.11.2019
Pappi. Punkkari. Anarkisti. löytyy Areenasta ny: https://areena.yle.fi/1-4315110
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 19:16:27 - 20.11.2019
Taistelu Lutakosta (2016) näeemmää löytyy ny tubesta: https://www.youtube.com/watch?v=nyk9V_mbkTc (https://www.youtube.com/watch?v=nyk9V_mbkTc)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: karol - 19:44:12 - 20.11.2019
Dokkari jossa juttua ainakin Stupidosta ja JMKE:stä. Tuskin mikään ihmeellinen mutta pistetään tänne kuitenkin ns. talteen.
https://areena.yle.fi/1-4549334
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 08:04:38 - 17.12.2019
HC Andersen - dokumentti (56min): https://youtu.be/k2BSfZNRkwk

Dokumenttielokuva yhtyeestä HC Andersen (HCA). Joensuusta lähtöisin olevan bändin jäsenien (Pakke Pakarinen, Jake Romppanen, Teho Majamäki, Ema Hurskainen) muisteluita bändin alkuajoilta, sekä valmistautumista 2015 vuoden kiertueeseen jolla edesmennyttä laulajaa Ville Mäntystä paikkasi Paleface.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 12:11:19 - 17.12.2019
Pakko huutaa: https://areena.yle.fi/1-4672585

TURKU esillä! Torille 8)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 10:20:19 - 01.03.2020
Nosturi - Viimeinen sammuttaa valot: https://www.youtube.com/watch?v=QAE_lDj_aVc (https://www.youtube.com/watch?v=QAE_lDj_aVc)

Yksi Helsingin legendaarisimmista keikkapaikoista sulki ovensa vuoden 2019 viimeisenä päivänä. Kaksi vuosikymmentä vaihtoehtokulttuuria palvellutta Nosturia muistellaan dokumentissa niin artistien kuin työntekijöidenkin toimesta. Millaisen aukon Nosturin poistuminen kulttuurikentälle jättää, ja millainen on Helsingin elävän musiikin yhdistyksen tulevaisuus?
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Dead sun rising - 14:43:36 - 18.03.2020
Nyt voi porukalla olla enemmän aikaa katsomishommiin, joten pistetääs tästä yksi kiinnostava ja kenties vähemmän tunnettu dokkari suositukseen. Itsekin voisin topicin alkupään ohjelmia yrittää katsastaa.

ITALIAN PUNK HARDCORE 1980-1989 | Il Film | The Movie
https://www.youtube.com/watch?v=g2idFNnFhjM (https://www.youtube.com/watch?v=g2idFNnFhjM)

LainaaThe birth of Italian hardcore punk. The cities and the hotbeds of punk. Self-management, squats, politics. D.I.Y., tapes and vinyl. Independent labels. Fanzines and counter-culture word-of-mouth. Concerts, rallies, demonstrations. The battles, the violence, the excesses and the drugs. The antagonistic relationship between the punk movement and the press, daily papers and magazines. The beginnings, rise and fall of the big bands of the '80s. Interviews and rare live footage from Raw Power, Wretched, Negazione, CCM, Indigesti, Kina, Peggio Punx, Impact, Upset Noise and many others.

Paljon on musiikkia! Myös livepätkää. Luja touhu.

Zinejen kansista ja keikkajulisteista välkkyi muutamien suomalaisten aikalaisbändien nimet; ainakin Kaaos, Appendix, W.D.M. ja oisko ollut Riistetytkin. (Niitä ei tosin soitella dokkarissa.)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Vekenator - 15:24:42 - 23.03.2020
Slave to the grind (2018) dokkari kokonaan youtubessa hd laadulla:

https://youtu.be/JeTVUBn0JnU
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 14:23:04 - 09.05.2020
Wasted - Armed with a voice - documentary by Juergen Lamprecht (2012)

https://www.youtube.com/watch?v=c2W22wYCE1w (https://www.youtube.com/watch?v=c2W22wYCE1w)

Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 20:59:37 - 14.07.2020
Tarinoita Trebarista (2019): https://youtu.be/sK8MsuhQHBo

Miltei 30 vuotta Turun ylioppilaskylässä toiminut Ravintola Three Beers sulki ovensa kesällä 2018. Rakennus, jossa ravintola toimi, purettiin uuden Tyyssija-korttelin tieltä eikä Turun ylioppilaskyläsäätiö tarjonnut sopivaa tilaa toiminnan jatkamiseen.

Ravintolan sulkemista edeltävistä kuukausista kuvattiin vapaaehtoisvoimin dokumentti, joka käsittelee kanta-asiakkaiden ja työntekijöiden tunnelmia baarin viimeisinä kuukausina ja tarjoaa katsauksen sen moninaiseen historiaan eri henkilöiden kertomien tarinoiden kautta. Dokumentti avaa Ravintola Three Beersin merkityksen sekä Ylioppilaskylälle, että lukuisille yksityishenkilöille.

Jos kantapaikkasi lopettaisi, mitä sinä haluaisit sanoa?

Ensi-ilta: 22.1.2019 (Kino Diana)
Tyylilaji: Dokumentti
Kesto: 76 min
Puhuttu kieli: suomi ja englanti/tekstitys

Ohjaus: Kalle Kolin
Kuvaus ja leikkaus: Ikaros Ainasoja
Äänitys: Jimi Suomela
Tuotanto: Karri Kilpinen
Kuvausassistentit: Silja Parkkali & Henri Moilanen
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 13:06:27 - 14.02.2021
Abduktio dokkari löytyy kans: https://youtu.be/C16UL40lnpw

Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: mirosol - 08:14:25 - 15.02.2021
Katottiin tämä ensi-ilta striimattuna. Oli hyvä.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: maik spotifail - 21:27:27 - 28.02.2021
Areenassa kyllä hyvää dokumenttia aina..Unelma Lapista tms. Kun ne tyypit muuttaa Lappii kokeilee. Tai oliha niillä joillai jo kokemustaki. Katoin ite ainaki kaikki jaksot putkee.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 08:43:11 - 06.10.2021
Rudeboy - Trojan Recordsin tarina (2018): https://areena.yle.fi/1-50787823

Jamaikalaista musiikkia tuottanut levy-yhtiö Trojan Records oli 1960-70-lukujen suuren mullistuksen ytimessä, muuttamassa Britanniaa monikulttuuriseksi maaksi yksi ska-, rocksteady- ja reggaetahti kerrallaan. Dokumenttielokuva kertoo musiikin voimasta ylittää rotu- ja yhteiskuntarajoja, muuttaa maailmaa ja tanssittaa nuorisoa väristä välittämättä. Ohjaus Nicolas Jack Davies.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Vekenator - 09:01:41 - 06.10.2021
Yle areenan Zappa dokkari myös helevetin hyvä:

https://areena.yle.fi/1-50696804
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 14:26:53 - 06.10.2021
Helvetti soikoon - norjalaisen black metalin historia: https://areena.yle.fi/1-50802130

Norjalaista black metalia fanitetaan ympäri maailmaa, mutta se tunnetaan myös dramaattisesta menneisyydestään. Nyt synkän genren luoneet muusikot kertovat, kuinka kaikki sai alkunsa. Norjalainen dokumenttisarja. (Helvete - historien om norsk black metal. Norja 2020.)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 14:43:34 - 06.10.2021
Lainaus käyttäjältä: Vekenator - 09:01:41 - 06.10.2021
Yle areenan Zappa dokkari myös helevetin hyvä:

https://areena.yle.fi/1-50696804
Zappan tuotanto ei  oo itelle juurikaan tuttua, mut yleensä tällästen dokkarien myötä vähintäänkin innostuu tutustuman musaan tarkemmin.
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: mirosol - 08:27:01 - 07.10.2021
En ole itse ehtinyt tätä vielä katsomaan, mutta kaveri vinkkasi. Kuulemma äärimmäisen tragikoomista menoa.

Pölynimurikauppiaat:
https://areena.yle.fi/1-673506

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2021/05/31/polyn-kirous-kulttidokkari-polynimurikauppiaat-tuunattiin-digiaikaan
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: Vekenator - 10:52:34 - 07.10.2021
Pölymimurikauppiaat todella hyvä. Välillä piti ihan kiemurrella sohvalla tuota katsoessa kun niin kiusallisia tilanteita...
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 15:36:51 - 07.10.2021
Jep! Myös: komea fleda sil yhel tyypillä 8)
Otsikko: Vs: Kiinnostavia dokkareita
Kirjoitti: papu - 07:01:27 - 27.11.2021
Eatnameamet - Hiljainen taistelumme (2021)

Nuoremman polven saamelaiset taistelevat oman olemassaolonsa ja epävarman tulevaisuutensa puolesta poliittisin keinoin. Heidän mielestä Suomen valtio harjoittaa edelleen assimilaatiota ja kolonisaatiota Saamen kansaa kohtaan. O: Suvi West T: Vaski Filmi.

https://areena.yle.fi/1-50218489