Throat - Pee 7" ja Black Sun/Throat split 7"

Aloittaja slugpace, 21:08:07 - 04.06.2011

« edellinen - seuraava »

slugpace

"Turun sludgen ja noiserockmäiskeen mestariyhtye Throat jatkaa hyväksi todetulla linjalla. A-puolen Prison Shower sisältää yhtyeelle tyypillisen nykimisriffin, kunnes kappaleen c-osassa tempo puolitetaan ja selkäsauna saa kitaran feedbackilla höystettyjen kipusäteiden avittamana kliimaksinsa. B-puolen Pet Peeves on 90-lukulaisempi ja hitikkäämpi, mikäli Throatin kohdalla moisesta voi puhua. Ehtaa mosh-pit-materiaalia. Itse en taida kyllästyä Throatiin niin millään, mitä nyt feedback-soolonsa ovat vähän turhan samanlaisia. Tiedättehän, se ison volan aiheuttama riipivä ulina. Tämä annettakoon anteeksi. Kaikki eivät ole Markus Lemisiä, mistä tulikin mieleen, että Kult of Nihilow julkaisee piakkoin myös Baxter Stockmanilta seiskatuumaisen."

Errorkraut
http://errorkraut.tumblr.com/post/15828198924/seiskatuumaiskimaraa

slugpace

"Yeah, I laughed at "Throat Pee" too. I don't think Throat are joking though, as most bands that go for a Buzzoven / Unsane level of heaviness don't do it for the giggles. "Prison Shower" is the a-side, and has as strong an AmRep vibe as the title, attempting to shine a light on the darker side of human nature through heavy, lumbering riffs and grizzled vocals. Same goes for "Pet Peeves" on the flip; it's got a much less frightening title, but is just as indebted to bearded testosterone-rock as the a-side. The back cover shows the singer and bassist rocking out, two blurred messes of sweat and hair... one guy is in a Kilslug shirt, the other wearing a wedding ring (way to throw off your image with a symbol of life-long spousal commitment!), pretty much the exact look you'd equate with this sort of sound. It's kind of a hard style to really get wrong, though, and while Throat add nothing to the lexicon, they laid down a sharp recording and kept their riffs just dumb enough that anyone could headbang to these songs without error. Every country needs at least one band like these – it's now safe to check Finland off the list."

- Matt Kosloff (Pissed Jeans) / Yellow Green Red
http://www.yellowgreenred.com/?p=4663

slugpace

"Voit ottaa takaisin erän suomalaiset, nämä vanttera miehet pakattu hyvä melua rockia koskaan pelännyt?! Fleshpress ole tapana rannoillemme mutta vetää likaisen maineen Group Lietteen / doom / metal, jollaista taipumus saada minut pakenemaan vaimonsa ja lapsensa. Joten en tiedä, jos kevät tuuli puhaltaa läpi hiuksiaan tai jos runsaasti rakkautta suomalainen jumalatar tuli imarrella heidän karvainen iho, mutta tämä pala nimetöntä tiedostoa oikealla, on inspiroiva voima, kaikki uusi jousitus, aerodynamiikka jolloin tyynesti kohdata vastatuuli ja raskas käheä ääni merkitä sen alueelle. Lyhyesti sanottuna, Fleshpress asetetaan jalka on kohinaa-kallio, ei ole enää kuuluu subgenres esihistoriallisia ja onko tämä koostumus on edelleen lainaako raakuutta ja hyvä likaisuudesta, sillä voi olla tulevaisuus, meidän täytyy katsoa.
Tämä heidän kollegoitaan päivä ei liiku. Kurkku ei ole myöskään vaivautunut antamaan pala edustajana aina tämä hiljainen voima.Romaani, joka seuraa niiden single Pee, julkaistiin lähellä samassa kuussa, logiikka se on hyvä kuulla.Melu-rock kurkku tuntuu kärsimystä, pieni kivinen Lasitetut Lapsi ryntää alas vuonoille, vaihtojännite huolestuttavasta ja julma räjähdyksiä ennen kuin laitat kangasta luokkaa.Keski-tarrat ovat täsmälleen samat, erottaa kasvojen kullekin ryhmään, jos se näyttää suuren oivalluksen ja horjumaton ammattitaito ei löydy yhtään nimekettä palasiksi, jättäen vain useita kuvia turvakodit korostamaan epämukavuutta."

Ja sama ranskaksi:
http://perteetfracas.org/zine/kros2012/kros_t/throat_fleshpress.htm

slugpace

"Throat ei juuri ylisanoja itsestään heitä. Saatekirjeessä yhtye ilmoittaa selkeällä englanninkielellä olevansa vain "rock-bändi Suomen Turusta", eikä tarjoa muuta kuin diskografian ja yhteystiedot. Mutta onhan Throat jo toimituksellekin tuttu bändi ja kaikkea muuta kuin rokkibändi Turusta. Yksikään rokkibändi ei kykene mihinkään näin painostavaan ilmaisuun kuin mitä Throat.

Kovatasoisilla "Adult Situations" -seiskallaan ja "Licked Inch Fur" -kaksitoistatuumaisellaan myös allekirjoittaneen vakuuttaneen Throatin uutukainenkin on vinyylimuodossa. Biisejä ei ole tällä kertaa kuin vain kaksi, mutta molemmissa ehditään porautua noise-rockin ja sludgen välimaaston sisimpään ytimeen ja tonkia kaikki sen viemärit. Periaatteessa nämä molemmat biisit ovat hyvinkin perverssejä ja luotaantyöntäviä, mutta samalla ne pitää saada kuunnella heti uudestaan. Nykivän ja murjovan Prison Showerin sekä suoremmin päällekäyvän Pet Peevesin kuuntelu on kipeää, mutta huumaavaa. Ja nautinnollista, vaikkakin sen verran kaoottista ettei Seppo Hovi välttämättä diggailisi.

Throat ei anna hetkenkään rauhaa, vaan pakottaa kuuntelemaan "Peen" heti toistamiseen kun se on jo kerran tauonnut. Se jos mikä on laadukkaan levyn merkki, ja mitä pitemmälle Throat ahdisuksen syövereissään etenee, sitä selkeämpänä tuo merkki alkaa näkyä."

http://www.lammaszine.fi/arviot/levyarviot/throat-pee/

slugpace

Throat on nyt Bandcampissä ja ladattavissa ilmaiseksi on ensimmäiset loppuunmyydyt julkaisut ("Good Times" kassu ja "Adult Situations" 7") ja saatavilla olevista julkaisuista löytyy näytepätkät:

http://ihatethroat.bandcamp.com/

slugpace

"More ugly, misshapen goods from Finland's Throat, the first track a brilliantly heinous dirge full of hunch-backed riffing and strings slowly bent so as to produce maximum unpleasantness. Pet Peeves over side B has a tad more pace to which, if truth be told, isn't quite as becoming as their snail's pace slog, but still a worthy enough listen if you prefer the likes of 16, Unsane and Tile to anything remotely carefree or cheerful."

- Rock-A-Rolla (Issue 37 Apr/May 2012)

Throatin nettisivut ovat saaneet uuden seksikkäämmän ulkoasun:
www.ihatethroat.com

slugpace

"Toiset bändit vaan ovat iljettävämpiä kuin toiset. Throat on nimenomaan sitä kastia, joka yököttää. Jo yhtyeen nimi on melko luotaantyöntävä, ja itse levytysten nimet ovat pääasiassa melko vastenmielisiä, joskus myös kannet. Throatin Licked Inch Fur (2011) on lähes jokaisella mahdollisella tavalla hyvin ruma ja raaka levytys, joka ei selitys edes Throatin turkulaisuudella.

Licked Inch Fur on siis Throatin ensimmäinen levytys kahdessatoista tuumassa. Siihen mahtuu neljä kappaletta todella likaista sludgen ja noise rockin sekasikiötä. Licked Inch Fur ei ole kuitenkaan varsinainen albumi, vaan kahdelletoista tuumalle isketty EP. Tokihan kyseessä oleva levytys on Throatin levyistä niitä pisimpiä. Ja oikeastaan kiinnostavimpia, kun bändin sangen ruma ja väkivaltainen ilmaisu tuntui Licked Inch Furilla viimeistään saavuttaneen niitä kierroksia, joita Throat oli jo aiemmilla levytyksillään vasta saavuttamassa. Palaset loksahtavat kohdalleen kuin sukka jalkaan.

Throatilla on jokin ihmeellinen kyky tehdä musiikistaan niin rumaa ja pysäyttävää, ettei toljottomista vaan voi keskeyttää. Licked Inch Fur on kuin sirkusfriikki, josta ei voi kääntää katsettaan pois. Tai oikeastaan korviaan. Tämä on sellainen levytys joka iskeytyy jokaiseen kuulijaan, mutta kuulijan omista mieltymyksistä riippuen hän joko inhoaa sitä tai inhoaa ja rakastaa sitä. Itse ainakin tiedän olevani hyvinkin innoissani tästä sukkalinkomusiikista. Ja onhan tämä nyt Throatin levyistä sieltä parhaimmasta päästä. Eikä tästä maasta muutenkaan taida tämänkaltaista audiosukkamehua tulla.

Licked Inch Fur on julkaistu jo viime vuoden kesällä. Olen siis vähän myöhässä tämän arvion kanssa, ja toivon mukaan levyn 500 kappaleen painos on jo mennyt. Ainakin niin olisi oikein ja vähintään kohtuullista. Ja kohtuullista olisi myöskin, jos tänään pesisitte ihan omat sukkanne. Hyvää äitienpäivää!

Kohokohdat: Wake Down, Piggie"

http://piparnakkeli.lammaszine.fi/2012/05/13/throat-licked-inch-fur/

slugpace



Tulevia keikkabisneksiä:

10.6.2012 @ 6. Linja, Helsinki: Throat, Unsane (USA), Big Business (USA)
30.6.2012 @ Klubi, Turku: Throat +?
6.-7.7.2012 @ Hässäkkäpäivät, Oulu
7.9.2012 @ Lepakkomies, Helsinki: Throat, Fleshpress, Woodrue

Lisää keikkoja tulossa ja uusia julkaisuja toivon mukaan loppuvuodesta!


slugpace

Loppuunmyydyn Throat/Fleshpress split 7":n Throat-puoli kuultavissa/ladattavissa kokonaisuudessaan Bandcampistä:
http://ihatethroat.bandcamp.com/

Vekenator


slugpace

Lainaus käyttäjältä: Vekenator - 11:42:59 - 01.08.2012
Millon se Black Sun splitti tullooooooooo?
Taisi olla 6.8. alustava julkaisupäivämäärä, mut ei ole nyt mitään kuulunut lafkasta. Toivon mukaan lähiviikkoina olis pihalla...

slugpace

Avausviesti päivitetty! Throat/Black Sun split 7" nyt ulkona Hell Comes Homen kautta ja bändin kappaleiden saavuttua levyä saa Kaos Kontrolin kautta.

Splitin biisi kuultavissa: http://www.ihatethroat.bandcamp.com

Lafka tyri insertin kanssa ja Throatin biisiin on liitetty jonkun toisen bändin lyriikkaa, mut paskat siitä...

Vekenator

Hahahah! Nyt on asia meininki.

Mutta joo; mulle yks syrjään ku saat nuita. Kiitti!