Vastataan nyt tähän vaikka vanha onkin, ehkä on järkevämpi koota kamaa yhteen ketjuun..
Rakensin viime syksynä "digitaalisen mellotronin", joka perustuu Thorsten Klosen avoimeen Midibox-alustaan (ucapps.de) sekä yhden toisen kaverin sen pohjalta tekemään samplensoittajaan. Olin vähän aikaa elätellyt kuvitelmia jonkunlaisen mellotronin rakentamisesta, joko analogisen (esim.
http://mysterycircuits.com/melloman/melloman.html) tai kasettinauhurien sijaan parin dollarin mp3-soittimiin perustuvan digitaalisen version, mutta onneksi ei tarvinnut lähteä tuolle tielle (varsinkaan edelliselle :-) : rakensin mainitun MB-pohjaisen samplensoittajan ja laitoin sampleiksi jonkun nettiin sämpläämät mellotron-samplet. Periaatteessa ne voisi tietty olla mitä vaan, mitä millekin koskettimelle (tai midiä tuottavalle kytkimelle) haluaa osoittaa, ja jossain vaiheessa ajattelin koittaa äänittää ainakin kazoota parin oktaavin verran, tai oo-aa -tyylistä "taustalaulua", että miltä kuulostaa :-)
Alla olevassa näytevideossa kuuluvat pienet napsutukset, kun kosketin vapautetaan, on nyttemmin saatu käytännössä eliminoitua säätämällä asetustiedostossa decay maksimiin. Rakentaminen maksoi yhteensä jotain 60€ tms.
DIY digital mellotronMidiboxiin perustuu myös marras-joulukuussa rakentamani miditiedostonsoitin, jota tullaan kuluvan vuoden aikana käyttämään pänditreeneissä klikkiin ja synataustojen soittamiseen. Suunnittelija T. Klose on hyvin avoin uusien ominaisuuksien koodaamiselle, esim. toiveeni tiedoston tempon säätömahdollisuudesta on uusimmassa firmwaressa jo toteutettu, ja sävellajin säätämismahdollisuus on työn alla. Alla kuva rakentamastani laitteesta, joka käytännössä näyttää samalta kuin kuin digitroninkin sisusta (vain DAC puuttuu), kyseessähän on sama hardware.