Noise rock

Aloittaja Vekenator, 23:44:50 - 31.01.2012

« edellinen - seuraava »

Vekenator

Mitään uutta näissä meiningeissä?

Nyt soi Sektor 304:n Subliminal Actions levy ja jotain tän tyylistä pitäis saada lisää. Enemmän menee industrialin puolelle, mutta just sitä haetaankin. Kolinaa, feedbäkkiä, hidastelua ja huutoa.

Tietty hyvä rokkailu kelepaa myös!

slugpace

Sektor 304 ei ole tuttu, mutta kuvauksen perusteella täytyy varmistaa, että onhan Halo sulle tuttu?

Ei kai näissä meiningeissä mitään uutta ikinä tapahdu, kolisee vaan entiseen malliin ;D Voin katella linkkejä hyviin uusiin bändeihin kun aikaa liikenee.

Kotimaan rintamallahan on kevään aikana puskemassa aikamoinen määrä alaan enemmän tai vähemmän liittyviä julkaisuita: uudet täyspitkät Hebosagililta, Baxter Stockmanilta, Sokealta Pisteeltä ja Throatilta, sekä uusi 7" Funilta, jonka tiimoilta kohelletaan helmikuun lopulla myös Turussa!

Vekenator

Sun kannattaa tsekkailla tuo Sektor 304 ehdottomasti! Tympeetä tavaraa.

Sektor 304 - Concrete Islands

pentd

vanhoista oli hyviä:

wreck // cherubs // meathooks // stretchheads // chrome // shorty // worms // grong grong

en tie miten kestäny ajan hammasta...

sit oli semmone rajatapaus swans-klooni ku stickdog...

lasketaanks isebels pain? se joku vol.1 on kyl ihan kipee levy joskin juuret detroitissa?!

noni ja joka iikka ja iikkatar sais ottaa haltuun mein julkaseman FORKBOY cd.n!!
Gimme Zydeco Or Gimme Death

slugpace

Hyviä suosituksia pentd! Etenkin Cherubs ja Shorty on sellaisia, jotka pitäisi olla hallussa kaikilla tämäntyylisestä kohkaamisesta tykkäävillä.

Noista bändeistä Wreck oli itselleni tuntematon ja noita Wormsin seiskoja (oletan, että kyse on siitä Jyväskylän Wormsistä eikä jostain niistä miljoonasta muusta samannimisestä?) en ole kuullut, mutta pitää ottaa haltuun.

Chrome menee itsellä enemmän sinne jonnekin post-punk/industrial touhuihin, mut nämä nyt on aika epämääräisiä lokeroita aina. Sama juttu tuon Isebels Painin kanssa eli kyllähän esim. AmRep julkaisuista löytyy samanhenkistä kamaa.

pentd

joo just jkl worms. "pelican songs" tumult recs = jenkhi lafkha pisti hiukke myöhään niiden ainoan albumin. löytyy paraikaa ehkä 1kpl karkiamistika-shopista, hiplasin just viime pe. ihan törkee hyvä... pesonen lähetti mulle vielä 2003 cdr josko olisin zergalla julkassu. tärisin... käsi hikoili ku laitoin soittimeen.... ihan löysää random jamia... ei toiminu. 7:t ja pelikaanilevy haltuun!

grong grong = australia... sairasta bluesii, vitun epävireistä... mahtavaa
laughin hyenas!! kaikki lebyt life of crimeen asti on kovii.. se viiminen oli aika flop, jopa "varttuneemmalla" korvalla. näps off!

heeeei... DeSalvo!!!! mogwai ukkojen julkasu, sisältää ex-stretcheadseja...

mut monet noista vanhoista kuulostaa nykyään kauheilta... uusist en tie mitn...

tzekkasin sen isebels painin ja sit jack meatbeat &UGS... ok, stoogesimpaa ku muistin, eli just detroit meno.. mut ylittämättömän huurusta ja toimivaa.. ei taida olla ennen eikä jälkeen tuollasta suomessa tehty. kipeet menoo, e ivoi ku suositella!!

mut takas aiheeseen: tais olla sit jenkki/uk ylivalta näissä? oliks exoottisemmista paikoista? suomikin kelpaa esimerkkinä, just mut ei niit sit tainnu olla, ainakaa montaa mainitsemieni lisäks?
Gimme Zydeco Or Gimme Death

Vekenator

Ugh! Shorty onkin jo tuttu ja vinyyli hyllyssä - kiitos Slugpacelle - mutta nuo muut Pentin suositukset ei sano mitään, eli pitääkin tutustua!

Paitti Worms on kyllä tuttu juttu ja pelican songs on lojunu hyllyssä jo vuosien ajan. Eka biisi on hiton kova, mutta muistaakseni tolla levyllä oli kuitenki pari tylsempää judanssia... Pitääpä kuunnella tänään pitkästä aikaa kun pääsee kotiin.

slugpace

Lainaus käyttäjältä: pentd - 02:37:24 - 29.01.2013 mut takas aiheeseen: tais olla sit jenkki/uk ylivalta näissä? oliks exoottisemmista paikoista? suomikin kelpaa esimerkkinä, just mut ei niit sit tainnu olla, ainakaa montaa mainitsemieni lisäks?
No olihan Australiassa aika vahva edustus aikoinaan: King Snake Roost, Feedtime, Lubricated Goat, Grong Grong jne...

Ranskastakin tuli kovia bändejä, esim. Basement, Sleeppers, Condense, Doppler, Virago, Membrane yms. Sillä suunnalla oli aika vahvana sellanen tanakampi Unsane/Helmet/Quicksand -henkinen kama, mutta itselle kelpaa oikein kivasti.

Eipä kuitenkaan oikein Jenkkilää haastavia maita tällä saralla ole, sieltä kuitenkin tuli niin laidasta laitaan omalaatuista kamaa, joka kuitenkin sopi tavallaan saman nimikkeen alle. Ja jos samasta maasta tulee Butthole Surfers ja Melvins niin on siinä jo ylivaltaa kerrakseen!

Vekenator

Täällä ihan hyvä läpileikkaus Skullflowerin tuotantoon jonkun fanipojan kirjoittamana:

http://rateyourmusic.com/list/nightwrath/the_power_of_skullflower/


Atte

Kakarana tuli kuunneltua paljon Fudge Tunnelia, mutta en koskaan ajatellut sitä varsinaiseksi noiserockbändiksi. Mulle se oli silloin 90-luvulla lähinnä jotain grungea, kun en tiennyt paremmasta määritelmästä  :D

Lukiossa kolahti toi Big Black ihan täysiä Lungs ep:n myötä ja se on ehkä näistä kaikista noiserokkailuista oma suosikkini sen sellaisen totaalisen kolkkouden takia. Songs about Fucking on vähän kultivoituneempaa estetiikkaa, mutta hyvää kamaa sekin. Shellac ei oo koskaan oikein lähtenyt. Flipperin näin joskus livenä, mutta ei sekään ny niin täysiä oo vakuuttanut kuin Big Black. Noita muita mä olen kuullut aika vähän, eikä nyt oo silleen ollut hirveesti intoa ollut lähteä tutustumaankaan. Jos jotain yksittäisiä levyjä voi suositella niin antaa tulla. Toi pelkkä bändin nimien droppailu ei hirveesti jelppaa, kun osa on tuttuja silleen, et on jostain Mutinystä! lukenut tai sitten jonkun Youtube-linkin kuullu, mut ne albumit ovat jääneet hahmottumatta.

slugpace

Lainaus käyttäjältä: Atte - 11:32:20 - 02.03.2013
Kakarana tuli kuunneltua paljon Fudge Tunnelia, mutta en koskaan ajatellut sitä varsinaiseksi noiserockbändiksi. Mulle se oli silloin 90-luvulla lähinnä jotain grungea, kun en tiennyt paremmasta määritelmästä  :D
Tämähän se on aina tollasten tiukkojen määrittelyiden ongelma, esim. noise rockiksi voidaan laskea niin paljon erilaisia bändejä, että oikeastaan koko termi on aika hyödytön.

Fudge Tunnelissa kuuluu aika vahvana Big Black/Rapeman vaikutteet (ja nämä kuuluivat vielä vahvemmin Alex Newportin Son of Crackpipe ja Theory of Ruin bändeissä), mutta riffittely on tavallaan enemmän Black Sabbath koulukunnan meininkiä, soundien ollessa aika vahvasti kiinni metallisemmassa tyylissä. Ja monesti se ilmaisu on siinä määrin "90-lukulaista" ettei se grungekaan aivan tuulesta temmattu termi ole, mitä ikinä sillä haluaakaan tarkoittaa.

slugpace

Huhhuh, 28.5. Kutosella olis Today is the Day ja KEN Mode!!!

Vekenator

Pari pykälää ylöspäin taas tää topik ;D

Pakko hehkuttaa vielä tännekkin erikseen tuota Baxter Stockmannin Punteria. Suosittelen! Kunnon POWERTRIO!!

slugpace

On kyllä helvetin kova levy ja bändi vaan paranee vuosi vuodelta! Nyt on päästy eroon niistä ihan ilmeisimmistä Jesus Lizard maneereista ja saatu omaa lihaa luiden päälle, usein jopa innoittajia kierommalla tavalla. Myös herrojen meludiggailu paistaa enemmän läpi, eikä pelkästään Umpion vierailun muodossa.

Olin jo ehtinyt vähän toipumaan tuosta Today is the Day -keikan peruuntumisesta, mut nyt kun näin taas tuon aiemman fiilistelyviestin niin harmitus palasi >:(

Vekenator

Tuli hommattua eilen tuo uusin Pissed Jeans (Honeys) ja onhan tää taas ihan hellvetin hyvä! Kokonaisuus ei ehkä ihan niin tiukka paketti ku edellinen, mutta muutamat todella ässä biisit pelastaa. Tykkään nuista nopeemmista rykäsyistä. Kuulostaa parhaimmillaan melkeen Feel The Darkness ajan Poison Idealta! (PJ filtterin läpi soitettuna tietenkin.)