Levykaupat ja divarit Turussa

Aloittaja double-decker bus, 22:26:36 - 24.01.2012

« edellinen - seuraava »

papu


karol

Lainaus käyttäjältä: papu - 14:29:54 - 29.08.2019
Kaakko kuulemma lopettanu ny.

Jep. Kiitos Kaakko 2004–2019! Viime viikolla kävin muistaakseni, mutta oli sellainen käynti, että en ostanut mitään. Tänä vuonna ostin kyllä jonkun verran levykäisiä sieltä.

Vekenator

Kaakko oli kiva juu. Hävettävän vähän siellä ehti käydä, mutta joka kerta löytyi jotain.

karol

Luin PIFfiltä, että Alfa on myynnissä, ja totta se on:
"Alfa-ukko on jo eläkeläinen, mikä tarkoittaa sitä, että tämä viiden tähden antikvariatti/yhden tähden varasto/tähdetön kaatis ( ??? ) on kokonaisuudessaan myynnissä.Tarjouksia vastaanotetaan, tähtiä saa tarjouksien tason perusteella." http://alfaantikva.kotisivuni.org

Mikä mahdollisuus!

karol

Maariankatu kymppiin on avattu mustaan/rytmimusaan keskittyvä vinyylidivari Round Sound. Kauppaa pitää varmaan monen tuntema Felix. Fb-sivun kuvauksessa lukee näin: "Record shop specialised in second hand vinyl. Soul, Jazz, Funk, World, Hip Hop, Reggae, Disco, Italo, House, Techno, Synth Pop, rock + more."

Aukioloajat eivät ole kai vielä vakiintuneet, mutta sen tiedän, että huomenna sunnuntaina se on auki 13-18. Eka aukiolopäivä oli tiistai 10.12.

https://www.facebook.com/pg/Round-Sound-Records-102414904590818

kuka tahansa

#65
Forumissahan on muuten Iki-Pop/Keltainen jäänsärkijä -pop-up-kauppa. En tiedä miten pitkään.

EDIT:

LainaaIki-pop Pop Up-levykauppa Turussa vuoden loppuun saakka.

Iki-popin ja Keltaisen Jäänsärkijän yhteinen Pop up-levykauppa avasi tänään ovensa. Liike sijaitsee Forum-korttelissa keskusaukiolla.

Tarjolla on nettikaupan sisällöstä poikkeava tarjonta. Iki-pop'in puolesta lähinnä käytettyä levyä. Jäänsärkijän puolelta löytyvät myös uutuudet. Kummankin liikkeen postimyynnistä voi tilata levyjä noudettavaksi Forumista. Liike on Marraskuun ajan avoinna Ma-La klo 11.00-18.00, perjantaisin klo 19.00 asti. Joulukuussa avoinna myös sunnuntaisin klo 11.00-18.00. Itsenäisyyspäivänä ja Joulud ydinpäivinä ovet pysyvät kiinni. Viimeinen aukiolopäivä on 28.12.

karol

^ Vähän aikaa sitten ilmoitettiin, että Iki Popin ja Keltaisen Jäänsärkijän pop-up-kauppa on avoinna vielä tammikuun ajan.

papu

FB-postauksien perusteella tuolta Round Soundista löytyis kyl itelle vaiks mitä!! Jos duunit jatkuu vielä järkevästi niin kevään missio vierailla ensin Asemalla ja sit Round Soundissa ja sit Deiliin kaljalle hypistelee ostoksia 8)

karol

Lainaus käyttäjältä: papu - 08:50:26 - 05.01.2020
FB-postauksien perusteella tuolta Round Soundista löytyis kyl itelle vaiks mitä!! Jos duunit jatkuu vielä järkevästi niin kevään missio vierailla ensin Asemalla ja sit Round Soundissa ja sit Deiliin kaljalle hypistelee ostoksia 8)

Round Soundissa on kyllä suomalaisittain hiton kovaa kamaa: laadukasta perussettiä laajasti ja sitten harvinaisempia myös.

Vekenator

Kerran käyneenä totesin hyväksi kaupaksi. Reggaen määrästä varsinkin iso plussa. Matkaan tarttu muutama dub vinyyli ja yks Afrikkamusakokoelma. Jazzvalikoimat oli myös kohillaan sillä kerralla, eli pitää käydä perkaamassa se osasto läpi myös paremmalla ajalla.

papu

https://www.turkulainen.fi/artikkeli/834786-turun-uudessa-levykaupassa-uskotaan-vinyylin-viehatykseen-vinyyli-hemmottelee?fbclid=IwAR02J3txd6Fi_I3eSS9Rnyog1L26DjhlOTzr-YwkP9vzK3-k_VeewTqYod0

LainaaTurun uudessa levykaupassa uskotaan vinyylin viehätykseen: "Vinyyli hemmottelee aisteja"

Turussa on viime vuosina totuttu siihen, että levykaupat sulkevat oviaan. Maariankadulle avautuneessa Round Sound Recordsissa uskotaan kuitenkin fyysisten äänitteiden voimaan. Felix Manell kertoo, että levykaupan avaaminen on ollut jo pitkään suunnitelmissa.

– Viimeiset kolme vuotta se on ollut aktiivisemmin ajatuksissa ja olen etsinyt sopivaa liikehuoneistoa. Olen ostanut myös levyjä sillä ajatuksella, että haluan avata vinyylilevykaupan.

Ja vinyyli myös kiinnostaa. Vaikka suurin osa äänitteistä hankitaan nykyisin digitaalisina tuotteina, The Economist-lehti arvioi pari kuukautta sitten, että vinyylilevy on ylittämässä Yhdysvalloissa cd-levyjen myynnin ensimmäistä kertaa sitten vuoden 1986. Musiikkituottajat puolestaan arvioi pari kuukautta sitten Helsingin Sanomissa, että elokuun lopussa vinyylilevyjen euromääräinen myynti oli Suomessa kasvanut 28 prosenttia.

– Vinyyli hemmottelee aisteja, ja ihmisillä on perustarve keräilyyn ja kontaktiin. Musiikki on itsessään tietysti tärkeää, mutta vanhoissa pahvikansissa vetoaa kansitaide ja tuntuma. Lisäksi niissä on oma tuoksunsa, Manell perustelee naurahtaen vinyylin viehätystä.



Manellilla on takanaan pitkä historia musiikin parissa. Hän innostui dj- ja hip hop -kulttuurista jo 12-vuotiaana. Levyjä tuli soitettua jo yläasteikäisenä ruotsinkielisellä nuorisotalolla.

– Sen ajan hip hop -kulttuuri oli hyvin erilaista kuin nykyään. Se oli urbaania metropolikulttuuria, breakdancea ja positiivista meininkiä.

Sittemmin Manell on työskennellyt parikymmentä vuotta dj:nä ja graafisena suunnittelijana. Levykaupan avaaminen sopii uuteen elämänvaiheeseen, jota kuvaa myös muuttunut suhde musiikkiin. Ikä ja sen tuoma kypsyys on muuttanut musiikin merkitystä. Musiikki ei enää ole pakkomielle, ja sillä ei tarvitse täyttää tilaa.

Hän kuvaa muutosprosessia suhteessa hiljaisuuteen. Ensin sitä ei edes tiennyt mitä hiljaisuus on. Sitten kun sen löysi, se tuntui pelottavalta. Seuraava vaihe oli hiljaisuuden sietäminen, ja nyt hän on oppinut nauttimaan siitä.

– Olen musiikin suhteen hyvin avarakatseinen, mutta ilma, tila ja hiljaisuus ovat tärkeitä myös musiikissa. Joskus hiljaisuuskin voi olla parasta musiikkia, hän muistuttaa.

karol

Iki-pop ja Keltainen Jäänsärkijä avaavat taas loppuvuoden ajaksi pop up -kaupan Forumiin. Liike avataan maanantaina 23.11.

Aukioloajat:
ma-pe 11-18
la 11-16
su 13. ja 20.12. 12-16


karol

#73
Alfa on vaihtanut omistajaa ja uusittu Alfa avaa ovensa ma 8.2.

"Mun pyrkimyksenäni uutena yrittäjänä on poistaa semmoinen tietynlaisen ukkokerhon leima. Avata ikkunoita vähän kadulle ja kutsua kaikki ikään, sukupuoleen tai vaikka musamakuun katsomatta sisään tutustumaan."
www.rumba.fi/uutiset/tomi-tuominen-toteutti-unelmansa-ja-perusti-turkuun-antikvariaatin-pyrkimyksenani-on-poistaa-tietynlaisen-ukkokerhon-leima/

www.alfaantikva.fi
www.instagram.com/alfaantikva
www.facebook.com/alfaantikva

papu

Lainaus käyttäjältä: karol - 23:41:35 - 04.02.2021
"Mun pyrkimyksenäni uutena yrittäjänä on poistaa semmoinen tietynlaisen ukkokerhon leima. Avata ikkunoita vähän kadulle ja kutsua kaikki ikään, sukupuoleen tai vaikka musamakuun katsomatta sisään tutustumaan."
Iso peukku. Vaikka divarien ja muiden hämyisten mestojen viehätys osin perustuukin siihen et joutuu useemman tovin arpomaan et uskaltaako edes mennä sisään, ni kyl tää uus linja on kyl parempi.