Mitäs tänään syödään?

Aloittaja mirosol, 15:00:41 - 06.01.2012

« edellinen - seuraava »

idiootti

#15
Lainaus käyttäjältä: Vekenator - 13:47:52 - 12.01.2012
Lainaus käyttäjältä: idiootti - 23:47:00 - 11.01.2012
Vahvasti maustettua soijarouhetta...

Pistähän joku hyvä soijarouheen maustamisresepti vinkiksi. Ite oon kokeillu kaikenlaisia juttuja, mutta aina se jää vähän mauttomaksi tai kummalliseksi.
Mikä jottei!

Keitin paistinpannulla rouheet ja laitoin keittämisvaiheessa sekaan oliiviöljyä aika reippaasti ja yhen kasvisliemikuution. Soijakastike oli loppu, sekin ois ollu hyvä olla mukana. Paistinpannulla keittäminen tekee näistä jotenkin parempia, en tiä miks.

Siinä vaiheessa ku vedestä on suurin osa haihtunut, laitoin sekaan chilijauhetta, pippuriseosta ja grilli-/yleismaustetta. Kaikkia noita aika reilulla kädellä. Oliiviöljyä ei tarvii lisätä ettei rouhe jää liian kosteeks. Sit paistoin täydellä teholla niin kauan, et rouheet muuttu vetisistä vähän rapeemmiksi (jos nyt tota sanaa voi käyttää) ja valmista tuli. Srirachat ja pilkotun raa'an sipulin laitoin myöhemmin lisäks.

Itellä oli pitkään se ongelma, etten uskaltanu laittaa reilusti mausteita jostain syystä ja jäi aika pahvisen makuseks aina lopulta.

mirosol

En ole samaa mieltä Srirachasta. Hapanimelää ketsuppia. Samaan syssyyn on todettava, että tabascot on pelkkää etikkaa. L'Harissan El Manara de Djerba tuolta itäkeskuksen basaarista, niin aletaan puhua chilikastikkeesta. http://www.chilliworld.com/SP6.asp?p_id=460
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

papu

^ Eiks se pullon muotokin jo moisesta kerro :) Tollasena yleispätevänä pöytämausteena menee oikeen hyvin, kun tulisuus on sopiva, maku jees ja sopii kaikkeen mihin ketsuppikin. Eli kaikkeen siis :P Toki kastike-hifistelyt on asia erikseen, mut ei tällä lompakolla.

Tabascoista toki samaa mieltä. Varmasti saa pahoja katseita, jos mainitsee saman noista monien ylistämistä Blair's-kastikkeista? Tosin omat kokemukset on vaan muutamasta eri pullosta, et paha toisaalta siltä pohjalta mennä tuomitsemaan..

mirosol

Ei ne blairit ihan niin pelkkää etikkaa ole. Ne vaan on niin törkeän hintaisia, että jää multa ostamati. Toi Djerba-soosi maksaa jonkun 1,40€ tuubi, eikä sitä tosiaan tarvi käyttää kovin paljon kerralla. Ellei sitten halua kunnon säväreitä... Mut siis paljon halvempaa kuin mitkään tabaskot. Se on muutenkin mausteisen evään ystäville aika asiallinen mesta se basaari...
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

salozka

Jos joku haluu väsätä helpolla pizzoja, niin nää päihittää pizzerian lätyt mennen tullen:

Pohjaksi vehnätortilla. Päälle creme fraichea johon sekotettu dijon-sinappia ja mustapippuria. Sit vaan mitä täytteeks haluaa ja uuniin (eilisen koktailit oli oliiveja, sipulia, aurajuustoa ja herkkusieniä, no juustoraastetta tietty kans).

Kukko

^ yks työkaveri vihjas kans tosta tortilla-pizzapohja -asiasta just eilen  :)

Tänään seitanmakaronilaatikkoa.

idiootti

Mutsin kanssa Myllyn kiinalaiseen kohta. Sieltä saa tosi hyvää tofua!

niilo pielinen


Cheap & Best (and easy & healthy): Valkosipulikeitto!

Voi kuulostaa pelottava mut tää on iha paras keitto ikinä, ja tarvitsee vain valkosipulia, kasvisliemiä, suola ja pippuri. Todella pehmee maku tulee, ja kyllä, vaik ois juonnu litraa sitä, nii voi vielä puhua ihmisille :)

Murska n.30 valkosipulikynsiä, kattilassa ''hillota'' niit hyvässä määrässä rasvassa, todella pienellä lämmöllä, ainakin 30min, hillota niit tekee se pehmee maku (ja ottaa pois se valkosipulin vahva haju), valmiina ne on vähä niiku ''läpinäkyviä''. Lisää litra liemiä, suolaa ja pippuria ja keitä vielä n.10min. Siivilän läpi. Voi syödä näin, mut paljon parempi on vielä suurustaa (ei iha varmaa sanasta) sitä vähä (ei paksusoseeksi), kermalla/jauholla/munankeltuaisella...
(siivilään jääny valkosipulia voi tietysti syödä myös)
Helvetin hyvä ja halpa keitto.
...Speak finnish like Tarzan, write it like Cheeta...

http://www.last.fm/user/tiitusnakke

kuka tahansa

Mitä Keitaalla nyt sitten onkaan tarjolla. Näköjään valkopapu-pinaattipataa ja yrttisiä tomaattilinssejä.

Könä

Kyllä Niilo Pielinen suurustaminen oli ihan oikea sana.

Juustopastaa ja soijasuikaleita.
Siis tommosta EU avustus halpisjuustopastaa ei sitä kaupasta saatavaa.
Ihan ok, kun ensin maustaa suikaleet hyvin ja paistaa kunnolla ja lisää tommosta chili-valkosipuli tahnaa sinne.

salozka

Hyvä Könä et sait safkaa sieltä!

Katotaas mitä täällä syödään, jääkaappi levis! Mut bataatti"ranskiksia" löytyy ainaki :)

Könä

Lainaus käyttäjältä: salozka - 17:10:00 - 08.02.2012
Hyvä Könä

Ei oo tapana luovuttaa. Kyllä mä aina henkiin jään.
En välttämättä helposti, tai ilman apua, mut ette te musta eroon pääse perkele.

idiootti

Lainaus käyttäjältä: salozka - 17:10:00 - 08.02.2012
Hyvä Könä et sait safkaa sieltä!

Katotaas mitä täällä syödään, jääkaappi levis! Mut bataatti"ranskiksia" löytyy ainaki :)
Bataattiranut on paras juttu ikinä. Joskus oli hommat hoidettu hyvin ja päästiin Jyväskylän keikan yhteydessä syömään ravintolaan ilmaseks ja siellä oli niin taivaalliset bataattiranut ja vuohenjuustosysteemit et meinas tulla tippa linssiin.

jankke

Tein tossa iltapalaks pellillisen tomaatti- ja sipulisilpulla sekä kurpitsansiemenillä terästettyä leipää ja lisäks ison pannullisen vegeomelettia suppilovahveroilla ja kevätsipulilla. Laihdutuskuuri saa odottaa....

Könä

Lainaus käyttäjältä: Könä - 21:55:07 - 07.02.2012
Kyllä Niilo Pielinen suurustaminen oli ihan oikea sana.

Juustopastaa ja soijasuikaleita.
Siis tommosta EU avustus halpisjuustopastaa ei sitä kaupasta saatavaa.
Ihan ok, kun ensin maustaa suikaleet hyvin ja paistaa kunnolla ja lisää tommosta chili-valkosipuli tahnaa sinne.

Tätä, mut ilman suikaleita ku ne loppu.
Onneks on tota valkosipuli-chili töhnää purkissa vielä.