Kotipuutarhurit

Aloittaja egge, 21:17:00 - 18.12.2011

« edellinen - seuraava »

egge

Noi puutarhapalstat on tän viikon ajan jaossa: http://turku.4h.fi/viljelypalstat/

Ite kävin tosa eilen varaamassa omaani :)

kuka tahansa

#16
Kirjakahvilan divarihyllyä on täydennetty pinkalla historiallisia puutarhanhoito-/maanviljelyoppaita biodynaamisesta viljelystä kasvihuoneen rakentamiseen. Hinnat viidestäkymmenestä sentistä euroon.

EDIT: Niin ja hei, tajusin vasta nyt että tämä ketjuhan kuuluu tee-se-itse-alueelle (josta sitä aluksi yritin etsiskellä)! Siirrän ja jätän yleiselle alueelle linkin viikoksi tai pariksi.

jankke

#17
Nyt on herneet, pavut, retiisit, pillisipulit, spagettikurpitsat, persiljat ja salaatit istutettu <3 Ruohosipulia, lipstikkaa ja oreganoa on saanut jo korjatakin! Kurpitsat ei välttämättä ehdi tulla, kun esikasvatusvaihe jäi erinäisten Pariisinreissujen ja kissasabotaasin ansiosta pois vallan, mut ei yrittänyttä laiteta (vai miten se nyt menikään?) Mansikkapenkissä on tuore ruohokate ja hyvältä näyttää!

Edit: Nyt vasta huomasin tuon Kirjakahvilan puutarhaopasviestin, joko hylly on tyhjä kuka tahansa?

kuka tahansa

Juu, saman tien tyhjeni puutarhakirjoista! Kaikenlaista muuta siellä kyllä on halvalla (0,50-3e) jatkuvasti. Kandee käydä tsekkailemassa.

jankke

Ostin sit kesäkurpitsat taimina.... tuntuu ihan huijaukselta kun ei ole itse siemenestä asti kasvattanut  ???

egge

Koko illan eilen olin kitkemässä rikkaruohoja, ja istutin punajuuret ja mangoldit. Perunaa ja härkäpapua ruppee jo näkymään :) Sit on tota palsternakkaa, salaatteja, porkkanaa, herneitä ja pinaattia toivottavasti tulossa, ja kohtapuolin vois varmaan istuttaa kesäkurpitsan, tomaattit ja paprikat ulos. Yrteejäkin pitäis käydä vielä istuttamassa. Että semmosta! Ja tilaa ois sittenkin vielä jäljellä, pitäis jottain pientä vielä keksiä...

Nii ja toi perkelen gojimarja kuoli >:( vois ehkä koittaa ostaa sen taimenena jostain... Mutta ananaskirsikka etenee, hyvin hitaasti kylläkin. Ja parvekkeen mansikkasato nättää lupaavalta :)

Uutena kokeiluna parvekkeella on nyt myös mustaherukkaa ja vadelmaa. Pensaat ainakin kasvavat hyvin, vielä jos jottain satoa sais niin!

Ja vuoden ekat jalapenot pääsee varmaan pizzatäyteiksi tänään 8) Ei muuta raportoittavaa tällä kertaa.

salozka

Onpas hyvänkuuloset setit teilllä kasvamassa!

Tääl on partsilla joku köynnösyritelmä, sit on yrttiosastoa ja salaattia. JA tomaattipuska, antaas kattoo käykö sen kanssa paremmin kuin viimekesäiset 6 tomaattia :D

miska

^ Tomaatin kaveriksi samaan ruukkuun kannattaa laittaa herne (tai muu palkokasvi), tekee tällöin enemmän satoa koska palkokasvit sitovat typpeä tomaatinkin tarpeisiin.

Erittäin hyvä, halpa, ekologinen ja vegaaninen lannoite: kerää ämpäri täyteen nokkosia puhtaalta paikalta, kaada päälle vettä, kansi päälle ja anna muhia 2 viikkoa välillä sekoitellen. Haju on järkyttävä, siks kannattaa pitää kansi päällä. Laimentaminen: 1 litra lannoitetta kymmeneen litraan vettä.

egge

^ Hyötykasviyhdistyksen mukkaan herne on huono kumppanuuskasvi tomaattille, pensaspapu sen sijan hyvä.
http://www.hyotykasviyhdistys.fi/?p=sekaviljely

miska

^ Jännä! Mihinköhän toi perustuu? Miulla nimittäin pärjäs tosi hyvin noi yhdessä. Mutta joo, ehkä luottasin itsekin enemmän hyötykasviyhdistykseen kuin miun yksittäiseen onnistumiseen ja laittasin sit sitä pensaspapua. Salkopapuakin joskus kasvatin samassa ruukussa ja tomsu teki tosi paljon satoa, salkopapu ei niin kauheasti.

Könä

Rupesin kasvattanaan chiliä taas.
Katotaa mitä tästä tulee..

egge

Lainaus käyttäjältä: miska - 15:11:57 - 06.06.2012
Mihinköhän toi perustuu?
Ei mittään aavistusta, mutta näin siinä väitetään ;)

egge

Jeessss nyt sataa vettä, ei tarvi juosta kastelemassa maata :)

egge

Nyt ois pikkuhiljaa aika ruveta fiilistelemään näitä hommia taas 8) Ekat chilisiemenet pistin tänään itämään, ja vähän ruvennut miettimään että mitäs sitä sinne puutarhapalstalle tänä vuona tulisi laitettua. Mangoldi oli kyl viime vuoden hitti, eli sitä ainakin vitusti! Koht pääsee kylvökarttoja piirtämään ;D

jankke

Just itsekin selailin Hyötykasviyhdistyksen siemenluetteloa  ;D Mitäs muuta laittais ku kurpitsoja...