Turun legendaariset keikat ja keikkapaikat

Aloittaja Misantropia, 05:22:11 - 03.11.2011

« edellinen - seuraava »

kuka tahansa

Lainaus käyttäjältä: kylmä sotilas - 10:57:42 - 08.11.2011 - Tragedy/Catharsis/Endstand/Selfish tvo väkeä oli kuin pipoa ja lisääkin olisi tullut
... ja samaan aikaan seinän takana S-Osiksella ekan Friends of Hell -kiertueen (Reverend Bizarre, Spiritus Mortis, Minotauri) aloitus, jossa sielläkin oli jotain 130 maksanutta! Hurja ilta. Itse näin TVO:n puolelta vain Catharsiksen keikan lopun, mutta se ei ikävä kyllä tehnyt yhtään samanalaista vaikutusta kuin Sadiksella pari vuotta aiemmin. Huonoista soundeista johtuva intensiteetin puute tms.

Lainaa- From Ashes Rise (täällä oli about kymmenen maksanutta)
Olikos tämä Old Schoolissa? Kun nimim. Rankki meni lavalle räppäämään ja bändi otti nokkiinsa siinä määrin, ettei meinannut enää soittaa ensinkään? Vai oliko se edes From Ashes Rise? Herran jestas sentään...

Lainaamitäs kaikkia ulkkareita Sadiksella sitten kävikään? Mulle tulee mieleen Catharsis , Detestation (tai ainakin joku Portland bändi) eikö Post Regiment soittanut myös Sadiksella?
Detestation soitti Teviksellä, Post Regiment tosiaan Sadiksella. Toisessa Vaihtoehdossa aikoinaan julkaistussa Sadis-historiikissa mm. lista tilassa esiintyneistä bändeistä: sivu 1, sivu 2. Listalta on tosin jäänyt uupumaan ainakin Stratford Mercenaries.

kylmä sotilas

Ei kyllä FAR oli Teviksellä, taisi olla Maanantai ja bändi sai pari kymppiä + hernekeittoa aamupalaksi  :(

Toi freestyle episodi oli old schoolissa mutta bändi oli Artumus Pyle.

Kukko

Artimus Pyleä piti tosiaan maanitella porukalla lavalle takas freestyle-rankin jälkeen, vitun kova keikka oli kyl noin muuten.

niilo pielinen

Lainaus käyttäjältä: Kukko - 13:28:51 - 08.11.2011
Artimus Pyleä piti tosiaan maanitella porukalla lavalle takas freestyle-rankin jälkeen, vitun kova keikka oli kyl noin muuten.

Hämärästi muistan myös tätä. Old Schoolissa myös nähny jonkun verran keikkoja, joist en muista about mitään.
...Speak finnish like Tarzan, write it like Cheeta...

http://www.last.fm/user/tiitusnakke

mirosol

Mä muistan sieltä tasan sen R.A.M.B.O. -keikan ja sitten jonkun ihan alkuaikojen The Heartburns-vedon, jossa tapahtui kanssa kaikenlaista...
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

Misantropia

No olihan Old Schoolissa vaikka mitä keikkoja, mut ei se tee niistä mitenkään legendaarisia... Sen sijaan muut tapahtumat tekee  :P
Pitääkin tutkia onkos Olotilan keikan tallenne vielä saatavilla. Leksihän sen silloin kuvas ja tais vcd:lle laittaa. Eikös sillä keikalla ollut jotain hässäkkääkin? Se yks nisti nyt ainakin mut se nyt oli lähinnä huvittava, korkeintaan myötähäpeää tunsi.

Dead sun rising

Lainaus käyttäjältä: mkkkrl - 20:10:08 - 07.11.2011
ei pysty millään muistamaan vuosia noihin Anti Cimexiin ja Hard-Onsiin.. sori.. ehkä joku muu muistaa?? Noi keikat on sellaiset jotka on itelle jääneet lähtemättömästi mieleen.. Toki paljon muitakin on, mut noi nyt ainakin..

Hard-Ons ei niin oma juttu, mutta Anti-Cimex oli A-Panimolla tammikuussa 1992. Lämppärinä Metuja, ei kai muita. Hatarat muistot. Oikeastaan kaikki A-Panimon keikat olivat jollain tavalla legendaarisia, RIP! Itselleni tuota kovempi keikka oli kuitenkin helposti heti seuraavana vuonna Lama (toukokuussa 1993), ihan törkeän kova!!!

Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 11:49:05 - 08.11.2011
Kun nimim. Rankki meni lavalle räppäämään ja bändi otti nokkiinsa siinä määrin, ettei meinannut enää soittaa ensinkään? Vai oliko se edes From Ashes Rise? Herran jestas sentään...

Tapahtunutta Zeni Gevan (Jap) keikalla Appelsiinissa vuonna 1995, mainittu henkilö ei tosin päässyt lavalle asti, mutta onnistui "ns. kohtuu kuosissa" (oikeasti päivä taisi vielä olla sunnuntai...) olemaan lavan edessä siihen malliin, että tyrkkäsi mm. kerran vahingossa melkein mikkitelineellä kitaristilaulaja K.K. Nullin hampaat kurkkuun. Aikansa tapahtumia seurannut ISOkokoinen katsojien edustaja (ei siis edes poke) kantaa muinamiehinä hänet Appelsiinista ulos terveisinä, että takaisin ei ole tulematta. Ehkä harmitti... keikka oli kova ja varsinkin KOVAääninen, korvat soi jonkun päivän sen jälkeen.

Tsekkailin Sadiksen keikkalistaa ja melkein olisin voinut vannoa nähneeni Outlastin siellä, mutta ehkä sekoitan Turmoiliin (oli sekin hyvä) ja Outlast soittikin mitä luultavimmin Kårenilla. Tiukasta keikasta löytyy vielä muistona Outlast: Friendship -Cd (1995), joten ehkäpä keikkakin oli 1995 (tai vuosi-pari myöhemmin?), Sadishan aukesi vasta 1996. Lienenkö levyä ja bändiä sen koommin edes kuunnellut, tuskin 2000-luvulla ainakaan eikä varmaan ole tarviskaan.




mögälix

Lainaus käyttäjältä: niilo pielinen - 13:40:51 - 08.11.2011
Lainaus käyttäjältä: Kukko - 13:28:51 - 08.11.2011
Artimus Pyleä piti tosiaan maanitella porukalla lavalle takas freestyle-rankin jälkeen, vitun kova keikka oli kyl noin muuten.

Hämärästi muistan myös tätä. Old Schoolissa myös nähny jonkun verran keikkoja, joist en muista about mitään.

Dissect oli tuol lämppärinä.

kuka tahansa

#23
Lainaus käyttäjältä: Dead sun rising - 15:50:40 - 09.11.2011 Zeni Gevan (Jap) keikalla Appelsiinissa vuonna 1995

Keikalla olin, tapahtumaa en muista (saatoin olla juovuksissa). Vissiin kyllä ihan hyvä keikka, muttei sitten ilmeisesti ainakaan itselleni mitenkään legendaarinen.

Jatketaanpa listailua:
12.12.1993 Nuorisokeskus Palatsi: Xysma (vaikka olihan siellä myös Entombed)
20.05.2005 TVO: Count Raven
20.01.2006 Klubi: Warning
09.04.2010 TVO:n lopunajan festarit: Circle

Ja jos joku muistaisi edes vuoden:
??.??.199? DBTL, Vanha Suurtori: Pekka Pohjola

Keikalta on pätkä Pekka Pohjolasta kertovassa, vuonna 1996 julkaistussa Kiltti anarkisti -dokkarissa (vilahdanpa kuvamateriaalissa itsekin, heh). Se oli sitä aikaa, kun DBTL oli vielä hieno ja oikea kaupunkifestari: ilmaiskeikkoja piisasi, ja pienissä baareissa oli paljon keikkoja - ja ne olivat halpoja. Muutenkin tuollaiset Turussa nykyään kovin harvinaiset ilmaistapahtumat, kuten aikoinaan DBTL:n ulkotilaisuudet ja Puolalanpuiston kesäkonsertit, ovat omalla tavallaan aika legendaarisia. Esim. Puolalanpuistossa tuli usein nähtyä oikeasti hyviäkin bändejä, mutta ennen kaikkea koko päivän kestävissä kesätapahtumissa oli kiva hengailla ja nähdä tuttuja. Suunnilleen kaikkihan niissä kuitenkin kävivät.

Niin ja monellakin tapaa legendaarinen oli tietty myös TVO:n jäähyväiset Rehtorinpellonkadulle 22.5.2010 (tai itse asiassa koko jäähyväisviikonloppu).

Dead sun rising

Kirjoitin väärin, Zeni Geva oli 1994 loppukesästä. Mutta kuukausi tuosta vasta legendakeikka Panimolla oli; Amen, Uutuus ja Valtiokontrolli! (Ja Circle Appelsiinissa)

Dead sun rising

Lainaus käyttäjältä: kuka tahansa - 19:12:05 - 09.11.2011

12.12.1993 Nuorisokeskus Palatsi: Xysma (vaikka olihan siellä myös Entombed)

Xysma soitteli Turussa noihin aikoihin tosissaan kyllästymiseen asti, joten ihan legendaariseksi heidän keikkaansa en osaisi sanoa. Entombed sentään soitti tuolla viimeisen kuunneltavan levynsä aikakaudella, joten silleen toki ihan legenda keikka.

Lainaus käyttäjältä: Dead sun rising - 15:50:40 - 09.11.2011
Outlast soittikin mitä luultavimmin Kårenilla. Tiukasta keikasta löytyy vielä muistona Outlast: Friendship -Cd (1995), joten ehkäpä keikkakin oli 1995 (tai vuosi-pari myöhemmin?), Sadishan aukesi vasta 1996. Lienenkö levyä ja bändiä sen koommin edes kuunnellut, tuskin 2000-luvulla ainakaan eikä varmaan ole tarviskaan.

Pitipä kuitenkin tuo Outlast-mCd (Swe siis, jos joku ei tiennyt) levy kaivaa esille, 10 biisiä ja 20 minsaa eli nopeaa hardcore-menoa. Ei nyt sellaista kamaa silti mitä nykyään muuten itse jaksaisin hirveästi kuunnella. Anyway, taisi olla sittenkin alkuvuodesta 1998 Kårenilla ja lämppärinä maanmiehensä Misconduct. Kai tuolla circlepit taisi liikahtaa...


kuka tahansa

13.06.1996 DBTL, Kåren: Mana Mana (no, ehkä Mömmön kanssa soitetut keikat olivat legendaarisempia...)

Lainaus käyttäjältä: Dead sun rising - 22:08:46 - 09.11.2011 Xysma soitteli Turussa noihin aikoihin tosissaan kyllästymiseen asti, joten ihan legendaariseksi heidän keikkaansa en osaisi sanoa.

Niin no, itse olin kyseisenä vuonna vielä alaikäinen, joten kyllästymisvaaraa ei ollut! Appelsiiniin kiivettiin ikkunan kautta (mutten muista Xysmaa siellä nähneeni), Tevikselle en vielä ollut vasta Turkuun muuttaneena löytänyt. Mutta onhan sekin kai totta, että legendaarisuuteen tarvitaan vähän enemmän kuin vain yksi fiiliksissä ollut tyyppi. Tosin muistan Palatsin keikan puhuttaneen porukkaa vielä pitkään, yleisöä kun ei pahemmin ollut paikalla, mikä sitten ilmeisesti joitakuita kummastutti. Xysman kyllästymiseen asti soittaminen selittänee ainakin osittain.

Hetkinen muuten, milloinkas Appelsiini perustettiinkaan?

Ja eikö Päiväkodissa muka ollut mitään legendaarisia keikkoja? City-Soundi? Säätämö?

kuka tahansa

Lainaus käyttäjältä: Misantropia - 05:22:11 - 03.11.2011 Kiinnostais kyl tietää miksi nykyiset keikkapaikat on niin nihkeitä? Kuppikuntaisuutta, salailua, kyräilyä...

Mihinkäs tämä muuten viittaa? Mitkä keikkapaikat? Eihän nykyään edes oikein ole muita paikkoja kuin sellaisia, joissa ei julkisia keikkoja voi järjestää, mikä voinee selittää ainakin "salailua". "Kuppikuntaisuutta" ja "kyräilyä" en ole pannut merkille missään, tai sitten olen vain käynyt väärillä keikoilla. TVO:n Rehtorinpellonkadun aikoina kyllä tuli käytyä ihan kaikenlaisilla.

mirosol

Päiväkodissa oli vaikka mitä. Päälimmäisenä elämyksenä tulee mieleen se Bellrays 06 tai joskus. Toinen huomionarvoinen on Kakka-Hätä 77:n ekan ep:n julkkarikeikka. Mun murse (eli man-purse) oli veriroiskeilla sen keikan jäljiltä. Siis ihan peruskamaa - tuoppeja joku 10 rikki siihen lavan edustalle ja sitten siellä jorataan like no tomorrow, välittämättä mitään niistä lasinsiruista.

Sitä paikkaa on kyllä ikävä.
"No such thing as innocence" Profane Geometry - harrasteblogi ja levyhylly.

Turbourpo

Joo BellRays heitti hienon keikan! Kaskenmäen päällä sijainnut Päiväkoti oli hauskasti sisustettu ja hieno paikka muutenkin.