4.–6.8. Kirjakahvila: Punx for Seitan Fest 2023

Aloittaja kuka tahansa, 09:34:48 - 18.07.2023

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

kuka tahansaPUNX FOR SEITAN FEST 2023
Pe–su // Fri–Sun 4.–6.8.2023
Kirjakahvila, Vanha Suurtori 3

Ei pääsymaksua, ei ikärajaa, ei natseja! // Free admission, all ages, no nazis!

Fb: https://facebook.com/events/s/punx-for-seitan-fest-2023/630490899179236/

Brinkkalan sisäpihalla jo yhdeksättä vuotta järjestettävä Punx for Seitan Fest on vapaaehtoisvoimin järjestetty queerfeministinen ja antikapitalistis-vegaaninen festivaali. Meiltä meille! // Punx for Seitan Fest, organized annually since 2015, is a queer feminist and anti-capitalist vegan punk weekend organized by volunteers. By us, for us!

Tänäkin vuonna festeillä on luvassa punkin ja hardcoren ohella muun muassa pikatreffit, punk-kirppis, keskustelua, työpajoja ja sunnuntaibrunssi. // Besides gigs, the programme consists once again of speed dating, punk flea market, discussion, workshops, and a Sunday brunch.

OHJELMA // PROGRAMME

★★★★★★★★★★★★★
Perjantai // Friday 14–02
★★★★★★★★★★★★★

14–18 VAATTEIDENKORJAUSPAJA // STITCHIN' & PATCHIN'
Vaikka koskaan ei ehkä voi olla liian krusti, tule Kirjakahvilan vaatteidenkorjauspajaan fiksaamaan väärällä tavalla rikkinäiset vaatteesi tai ompelemaan uusimmat antirasististiset queerfeministimerkkisi reppuun/takinliepeeseen/glitterliiviin. Paikalla ompelukoneita, tarvikkeita ja opastusta. // You can never be too crusty, but join us in fixing or polishing your festival outfit in the stitchin' & patchin' workshop. Sewing machines, accessories and guidance provided.

16–18 SARJAKUVAPAJA // COMICS WORKSHOP
http://www.turunsarjakuvakerho.net
Turun Sarjakuvakerho vetää tiloissaan Kirjiksen naapurissa rennon sarjakuvapajan kaikenikäisille. Tervetuloa viihtymään piirtämisen parissa ja tekemään yhteistä seinäsarjakuvaa tai vaikka omaa sarjista. Tilaisuudessa myytävänä kerhon viime vuonna julkaisemaa Punk-antologiaa.  // A chill workshop for all ages hosted by Kirjakahvila's neighbours the Turku Comics Society.

18–19 PIKATREFFIT // SPEED DATE FOR PUNX & QUEERS
Niin paljon punkkia, niin vähän aikaa!  Punx for Seitan Fest aloitetaan tuttuun tapaan pikatreffeillä, joilla voi etsiä festariseuraa, bändikavereita, kämppiksiä, keikka-/näyttely-/leffaseuraa tai vaikkapa ihan vain elämänkumppaneita. // Start off your festival with a speed date and find yourself some new friends or old friends to hang around with the whole weekend, bandmates, roommates, folks to go to gigs/exhibitions/movies with, or just plain old life partners.

20.30 AGNOSIA (Tku) | post-punk
https://agnosiabandfin.bandcamp.com/album/outo-laakso
https://www.facebook.com/agnosiabandfin

21.30 STINKBIRD (Hki) | garage/post-punk
https://stinkbird.bandcamp.com
https://www.facebook.com/stinkbirdband

22.30 ECOTAGE (Hki/Tre/Lahti) | hardcore, vegan metal
https://ecotagehc.bandcamp.com/album/ep-teaser
https://www.instagram.com/ecotagehc

23.30 NAAKKA (Tre) | non-binary electro-industrial, synthpunk
https://naakka.bandcamp.com/album/tapesessio-1
https://www.facebook.com/Naakkaband

00.00 tanssibileet // house & electronic

02.00 kotia kohtia // sleepytime

★★★★★★★★★★★★★★
Lauantai // Saturday 12–02
★★★★★★★★★★★★★★

12–15 PUNK-KIRPPIS // OPEN AIR FLEA MARKET
https://www.facebook.com/events/1266252890926069
Myyntipaikat ovat ilmaisia ja ne jaetaan saapumisjärjestyksessä klo 11 alkaen (oma viltti tai pöytä mukaan). Auringon porottaessa kehotamme varustautumaan päivän-/sateenvarjolla, sateen sattuessa myyntipaikkoja on sisätiloissa ja telttakatosten suojassa. // Vending spaces are free of charge and will be filled in arrival order from 11.00 onwards, no registrations or reservations. Bring your own table or blanket. We also advice bringing along a parasol/umbrella when it's hot and sunny. In case of rain, we have tents and stuff!

16–18 SARJAKUVAPAJA // COMICS WORKSHOP
http://www.turunsarjakuvakerho.net
Turun Sarjakuvakerho vetää tiloissaan Kirjiksen naapurissa rennon sarjakuvapajan kaikenikäisille. Tervetuloa viihtymään piirtämisen parissa ja tekemään yhteistä seinäsarjakuvaa tai vaikka omaa sarjista. Tilaisuudessa myytävänä kerhon viime vuonna julkaisemaa Punk-antologiaa.  // A chill workshop for all ages hosted by Kirjakahvila's neighbours the Turku Comics Society.

18–20 RHYTHMS OF RESISTANCEN AVOIMET TREENIT // OPEN REHEARSALS OF ROR TURKU
https://www.facebook.com/rorturku
Aktivistirumpuryhmä RoR rytmittää taas tänäkin vuonna erilaisten mielenosoitusten kulkua. Rumpuryhmän avoimissa treeneissä voi tutustua Rhythms of Resistance -verkoston periaatteisiin ja toimintaan ja vähän rummutellakin. Soittotaitoa tai -kokemusta ei edellytetä, ensikertalaiset erittäin tervetulleita! Omia soittimia ei tarvitse ottaa mukaan, mutta jos sinulla on snare tai tom tai peräti oikeitakin sambasoittimia, niin toki voit soittaa niilläkin. Avoimissa treeneissä käydään läpi Turku ilman natseja -demossa 19.8. ja Turku Pride -marssilla 26.8. paukuteltavia rytmejä. // Open rehearsals of the activist drum group Rhythms of Resistance Turku. We'll talk about the history and principles of the RoR network and go through beats to be played at the Turku Without Nazis demo and the Turku Pride march. No previous drumming experience or skills required!

20.30 KISSATAPPELU (Oulu) | anti-fascist hardcore, riot grrrl
https://kissatappelu.bandcamp.com/album/demo

21.30 POP THERAPY (Hki) | post-punk
https://poptherapy.bandcamp.com
https://www.instagram.com/poptherapymusic

22.30 BAD JESUS EXPERIENCE (Hki/Tre) | hardcore punk
https://badjesusexperience.bandcamp.com
https://www.facebook.com/badjesusexperience

23.30 LAUA RIP (Tku) | post-witch house, experimental feminist rap
https://lauarip.bandcamp.com
https://www.facebook.com/lauarip

00.00 tanssibileet // house & electronic

02.00 kotia kohtia // sleepytime

★★★★★★★★★★★★★★
Sunnuntai // Sunday 12–16
★★★★★★★★★★★★★★

12–16 VEGAANINEN BRUNSSI // VEGAN BRUNCH
https://www.facebook.com/events/289933783586012
Soittolistalla anarkopunkkia, riot grrrliä ja ukrainalaista postpunkkia. // Served alongside a playlist of anarcho punk, riot grrrl and Ukrainian post-punk.
Ruokalista // Menu:
• BBQ-marinoidut seitan- tai tofuribsit // BBQ-marinated seitan or tofu ribs (S, C)
• täytetyt paprikat värikkäällä soijasuikale-vihannestäytteellä ja jogurttikastikkeella // grilled bell pepper with soy & vegetable filling and yoghurt sauce (S)
• tilli-sitruunaperunasalaatti // dill & lemon potato salad (S, C)
• teriyaki-maustetut tempeh-vartaat kesäkurpitsalla ja herkkusienillä // teriyaki tempeh skewers with mushrooms and courgette (S)
• raikas kikhernesalaatti // fresh chickpea salad (C)
• chiliöljy // chili oil
• mustikkapiirakkaa ja vaniljakastiketta // blueberry pie with vanilla custard (S)
Brunssin liukuva hinta 8-15 € varallisuuden ja omantunnon mukaan. // Brunch price on a sliding scale 8–15 € depending on your means and generosity.

12–16 PYÖRÄNKORJAUSPAJA // BIKE REPAIR WORKSHOP
Työkaluja ja opastusta tarjolla. // Tools and guidance provided.

13.00 PAIKALLISTEN RYHMIEN JA TOIMIJOIDEN ESITTELYÄ // PRESENTATIONS OF LOCAL INITIATIVES
Esittäytymässä ainakin // At least: Turun Anarkistinen musta risti, Turku ilman natseja, Rhythms of Resistance Turku, Mustaselja-kollektiivi

14.00 VULVARUTTO // electronic folk
https://soundcloud.com/vulvarutto/sets/ep1
https://www.facebook.com/vulvarutto

15.00 HAASTATTELU // INTERVIEW (in Finnish): JOHANNA JÄRVISEN KIRJAPROJEKTI NAISISTA JA VÄHEMMISTÖISTÄ SUOMALAISESSA PUNK- JA INDIEMUSIIKISSA 1977–2022
Kaikki miehet on rottii! -tietokirja kertoo suomalaisen punkin historiaa naisten ja vähemmistöjen näkökulmasta. Kirja osallistuu laajempaan suomalaisten alakulttuurien historian dokumentointiin tuomalla esiin niiden bändien, muusikoiden, keikkabuukkaajien, zinejen tekijöiden, distrojen pitäjien, musajournalistien, musan julkaisijoiden, fanien ja muiden skeneihin osallistujien tarinoita, jotka eivät ole aiemmin saaneet ansaitsemaansa huomiota. Näillä kokemuksilla on ollut suuri merkitys suomalaisen punk-kulttuurin muotoutumisessa nykyiseen muotoonsa, ja niillä on erityisen merkittävä vaikutus sen tulevaisuuteen. Kirjassa punkin määritelmä on laaja, ja se kyseenalaistaa käsitykset siitä, miten ja kenen toimesta punk määritellään. Kirjan kontekstissa ei ole kyse tiukoista genrerajoista, vaan tavasta tehdä ja toimia vastakulttuurisesti.

16.00 Punx for Seitan Fest 2023 kiittää ja kumartaa // Thank you & goodbye!

▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾
TURUN KIRJAKAHVILA
https://www.kirjakahvila.org
https://www.facebook.com/kirjakahvila
https://www.instagram.com/kirjakahvila
https://www.youtube.com/user/kirjakahvila
https://discord.gg/B6jyqvJ
▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾▾

ESTEETTÖMYYS JA TURVALLISEMMAN TILAN POLITIIKKA

Turvallisemman tilan politiikka: Kunnioita jokaisen itsemäärittelyä. Älä koske, tuijota, valokuvaa tai kysy henkilökohtaisia asioita ilman suostumusta. Käytä henkilöstä hänen käyttämäänsä nimeä ja pronominia. Jos joku tai jokin häiritsee sinua tai jos havaitset häirintää, ilmoita Kirjakahvilan henkilökunnalle.

Esteettömyydestä: Kirjakahvila sijaitsee Brinkkalan sisäpihalla, joka on päällystetty mukulakivillä. Kahvilatilaan on kaksi rappusta ylös ja kaksi alas, ei ramppia. Kahvilassa on sukupuolittamattomat WC:t. Tarkempia esteettömyystietoja:
https://www.kirjakahvila.org/esteettomyys

//

ACCESSIBILITY AND SAFER SPACE POLICY

Safer space policy: Respect everyone's self-identification. Do not touch, stare, take pictures, or ask personal questions without consent. Address everyone with the name and pronoun they use of themself. If anyone or anything makes you feel uncomfortable or if you witness harassment, please contact the Kirjakahvila staff.

Accessibility: The Book Café is located at the Brinkkala courtyard, which is paved with round cobblestones. Two steps up and two down lead into the café. Toilets are not gendered.

papukuka tahansakoitos

#5
Jees tämähän on jo tällä viikolla ja sunnuntaibrunssin menyykin on nyt julki! :) Hinnaksi määrittelin 8/15e oman maksukyvyn ja omantunnon mukaan.

Bbq-marinoidut seitan- tai tofuribsit (S, C)
Täytetyt paprikat värikkäällä soijasuikale-vihannestäytteellä sekä jogurttikastikkeella (S)
Tilli-sitruunaperunasalaatti (S, C)
Raikas kikhernesalaatti
Teriyaki-maustetut tempeh-vartaat kesäkurpitsalla sekä herkkusienillä (S)
Chiliöljy
Mustikkapiirakkaa sekä vaniljakastiketta (S)

pippin

oliko nää vasta/jo yhdeksännet punxit ??? niin se aika rientää, kun on mukavaa :)

ArtoVH

Punxit on kyllä ihtelleni kesän kohokohtia, eikä tänäkään vuonna pettänyt. Kiitoksia kaikille!