pe 9.6. Saaristobaari: Kärmes-levyjulkkarit + Throat, Ronskibiitti, TAVAT

Aloittaja papu, 08:35:49 - 20.05.2023

« edellinen - seuraava »

Kalenteriin linkitetyt tapahtumat

papu

Somesta bongattua:

LainaaPitkääkin pidempi odotusaika viimein palkitaan. Nimittäin Kärmeksen debyyttialbumi on kesäkuun 9. pvä vihdoin julki! Tätä onkin syytä juhlia keikka-illalla Saaristobaarissa hyvässä seurassa.
Vetoja päästäänkin kuulemaan neljän bändin voimin, jotka Kärmeksen lisäksi ovat Throat, Ronskibiitti sekä Tavat. Keikat alkaen 21, ja liput ovelta 8e.

KÄRMES
Kärmes-yhtyeen vaikutteet edustavat kitaravetoisen rock-musiikin suurten vuosikymmenien mehuisaa ydintä. Kärmes on kuin cocktail, jonka ainekset ovat 70-luvun rock ja iskelmä sekä sitä seuranneen vuosikymmenen punk. Mukaan on lisätty ripaus AOR:n tarttuvuutta ja kokonaisuus on kruunattu aimo annoksella vuosituhannen vaihteen actionrockia.
https://open.spotify.com/artist/6Pg3eTjJuTHEprVckuicfK...

RONSKIBIITTI
Ronskibiitti on vuodesta 2003 alkaen toiminut elektronis-eklektiseen ug-räppiin erikoistunut kokoonpano, joka on vuosien varrella kasvanut triosta viisimiehiseksi kokoonpanoksi. Bändi on tunnettu äkkiväärästä ja elektronisesta soundistaan ja hurmoksellisista livekeikoistaan. Bändissä vaikuttavat Mikrofonimiehet K!rby, Klaus Kustaa ja Sattalite, levysorvauksen ja sahauksen suurlähettiläs dj Loudus Plexus, sekä tuottajaguru 2-Tahti joka tunnetaan paremmin ja ensisijaisesti taiteilijanimellä Mesak.
https://open.spotify.com/album/7F0tQmrntDQYjKVUqJkrPK...
https://www.youtube.com/watch?v=dnTOLXBvUas

THROAT
Vuonna 2009 Turussa syntymänsä saanut Throat on murrosikäänsä mennessä kulkenut alkuaikojen ilkeästä noise rock vyörytyksestä kohti kenties seestyneempiä, mutta sitäkin tummempia sävyjä. Siinä missä bändin edellinen Smile Less albumi (Svart Records, 2021) vei soundia lähemmäs post-punkia ja synkempää rockia, tulee syksyllä julkaistava neljäs täyspitkä albumi verhoutumaan tummiin laseihin, jotka pysyvät kasvoilla yölläkin.
https://www.ihatethroat.com/
https://ihatethroat.bandcamp.com/
https://www.youtube.com/ihatethroat

TAVAT
Tavat on Juhani Laineen käsistä lähtenyt hallittu kaaos, jonka hän aloitti noin vuoden jälkeen progerock-yhtye Sammaleesta erottuaan etsiessään uudelleen soittamisen syvintä intohimon liekkiä. Lähtökohtana oli terapiamielessä purkaa mieltä mädännyttäviä patoutumia musiikillisen ilmaisun keinoin vailla taiteellisten lokerointien aiheuttamaa ahtautta. Taiteellisen vapauden tunne osoittautui kuitenkin kangastukseksi, siinä missä Juhani huomasi olevansa sävellyksellisten tapojensa orja.
https://youtu.be/3v-lYJy4iIg