Turku tarjoaa tyhjiä tilojaan väliaikaiseen kulttuurikäyttöön

Aloittaja papu, 05:26:13 - 28.03.2023

« edellinen - seuraava »

papu

Turun kaupunki pilotoi toimintamallia, jossa kaupungin tyhjillään olevia tiloja annetaan määräajaksi kulttuuri- ja taidetoimijoiden käyttöön avoimen haun kautta. Tilojen hakuun voi osallistua 27.3.–24.4.2023.

Lisää:

https://www.turku.fi/valitilat?fbclid=IwAR0Dume65y75zKgBGlbfovgFoN8Jh0OpYuuRZ9C3J5DRXzI1LdNDiDE_uZs


papu

LainaaPilotoinnin jälkeen tavoitteena on saada välitilamallista pysyvä toimintamalli kaupunkiin, ja laajentaa sitä myös kaupallisiin toimijoihin.

papu

No tästähän on liikkunut kylillä hiukan juoruja ja toteutuessaan varmasti hyvää tykitystä. Tokihan tää on nyt tällästä leivänmurusten tiputtelua, vaikka riittäs vaikka koko leipä jaettavaksi kulttuuritoimijoille, mutta ehkä tää pilottikokeilu on hyvä tilaisuus näyttää että tälläselle olisi perusteltua tarvetta. Vituttaa välillä, kun sikariportaassa eletään jossain uskossa, että sitä kulttuuria pitää luoda, jotta saadaan vetovoimaa matkailuun jne. Kyllä sitä kulttuuria on ja syntyy kokoajan ilmankin sen kummempaa puskemista, mutta esimerkiksi tälläisten tilojen tarjoaminen tuo sitä sitten esille.

Tampereella on tämä ilmeisesti toiminut ihan hyvin ja toivotaan että Turuus myös. Toki aina pelottaa, että homma alkaa menemään persiilleen liiallisen kaupallistamisen vuoksi jo alkumetreillä.


papu